Szoftverek és szolgáltatások

Változtasd a felhasználói élményt emberi élménnyé.

Az Apple szoftverfejlesztő-mérnökökből álló csapata egy projektet beszél át egy tárgyalóban

Az Apple mérnökei mindig egyetlen emberre koncentrálnak a szoftver fejlesztése során – arra, aki használni fogja. Körükben dolgozva hamar ráérzel majd, miért tűnik minden Apple termék és -szolgáltatás intuitívnak és könnyen használhatónak, és miért van az, hogy a csapat munkájának középpontjában az ügyfél igényeinek tisztelete áll.

Jason teljes beleéléssel veti bele magát minden kihívásba. Jason
Jason, az Apple a vezeték nélküli szoftverek tervezéséért felelős csapatának menedzsere, kezében egy iPhone készülékkel és egy AirPods fülhallgatóval egy megbeszélésen

A vezeték nélküli szoftverek fejlesztéséért felelős részleg fő Bluetooth-fejlesztő csapatának menedzsereként Jason egy olyan csoportot vezet, amely Bluetooth-technológiákat fejleszt és integrál az Apple számos termékébe. Úttörőkként ők tervezték meg az első tisztán vezeték nélküli perifériaeszközöket használó Macet, és fejlesztettek ki olyan innovatív, termékeken átívelő funkciókat, mint a Handoff és az Instant Hotspot. Legutóbb pedig az AirPods kifejlesztésében vett részt intenzíven a csapat. „Minden projekt egy lehetőség, hogy továbbgondoljuk a már megtanultakat. Amikor látom, hogy az összes funkcióközi munkánk, a kapcsolódási lehetőségek, valamint az általunk írt szoftverek, vezérlőprogramok és eszközök egyetlen termékben ötvöződnek, az hihetetlen büszkeséggel tölt el.”

Találd meg a csapatod, és légy a történet részese.

Alkalmazások és keretrendszerek

Az alkalmazások és keretrendszerek csapat hozza létre az összes Apple alkalmazást, köztük az olyan beépített appokat, mint a Naptár és a Térképek, az olyan irodai alkalmazásokat, mint a Keynote és a Pages, valamint az olyan médiaalkalmazásokat, mint a Final Cut Pro és a Logic Pro. És mivel azt szeretnénk, hogy minden alkalmazás olajozottan működjön, a csapat a külső fejlesztőkre gondolva olyan keretrendszereket is létrehoz, mint a UIKit vagy a Metal. Csatlakozz hozzájuk, és formáld a felhasználók élményeit reggeltől estig. A csapat az alkalmazásfejlesztés, az API-fejlesztés, a felhasználói felület fejlesztése, a hálózatkezelés, az alkalmazásprotokollok, a keretrendszer-fejlesztés és a teljesítménytervezés területén tevékenykedik.

Az aktuális alkalmazás- és keretrendszer-fejlesztési munkakörök megtekintése

Felhő és infrastruktúra

Azonnal a mély vízben próbálhatod ki a tudásodat, ha a naponta lekérdezések milliárdjait kezelő, nagy teljesítményű rendszereket tervező, fejlesztő és megvalósító csapat tagjává válsz. Egyike leszel azoknak a láthatatlan, mégis nélkülözhetetlen elméknek, akik az olyan iOS‑ és macOS‑alkalmazások és ‑szolgáltatások következő generációjáért felelnek, mint a Siri, az iCloud, a Térképek, az iTunes Store és az Apple Music. A munka összetett és gigászi léptékű, és mindemellett hihetetlenül motiváló, mivel mindez elengedhetetlenül fontos részét képezi a felhasználók Apple‑élményének. A csapat a big data, a kiszolgálóoldali szoftverfejlesztés, az adatbázisok és az adattechnológiák területén tevékenykedik.

Az aktuális felhő- és infrastruktúrafejlesztési munkakörök megtekintése

Központi operációs rendszerek

Az operációs rendszer alapjaiban határozza meg az Apple termékeket. A rendszer központi tulajdonságait formáló csapat tagjaként segíthetsz elérni, hogy az operációs rendszer az eszköztől elválaszthatatlan fogalom legyen. Ez azért lehetséges, mivel az Apple mindig teljesen integrált operációs rendszerrel rendelkezett, amely egyesítette a hardvert, a szoftvert és az alkalmazásokat. A csapat részeként olyan technológiák fejlesztésében veszel majd részt, mint az iOS, a macOS, a watchOS és a tvOS, és a többi csapattal együtt dolgozzátok ki a világ legtökéletesebben együttműködő termékeit. A csapat a kernel, a hálózatkezelés, a fájlrendszerek, az érzékelők és az adatátvitel területén tevékenykedik.

Az aktuális központi operációsrendszer-fejlesztési munkakörök megtekintése

DevOps és a szolgáltatási helyek rendelkezésre állása

Az Apple online szolgáltatásainak – például az App Store, az Apple Music, az iTunes, a Siri, a Térképek és az iCloud – üzemeltetésével több százmillió felhasználót szolgálhatsz ki. A folyamatos integrációs és kiszolgálórendszer alakításával és építésével egy hatalmas infrastruktúra intenzív rendelkezésre állásáról, méretezhetőségéről és biztonságáról gondoskodhatsz nap mint nap. A csapat a szolgáltatási helyek rendelkezésre állásának tervezése, a rendszertervezés, a telemetriatervezés, a teljesítménytervezés, a rendszer-adminisztráció és a Hadoop-adminisztráció területén tevékenykedik.

A DevOps és a szolgáltatási helyek rendelkezésre állásával kapcsolatos aktuális munkakörök megtekintése

Emilie imád fotózni. De még jobban szeret az ügyfeleknek segíteni a fényképezésben. Emilie
Emilie, aki műszaki menedzser annál a csapatnál, amely az iOS-eszközök kameráját és fotózáshoz használható funkcióit fejleszti, fényképet készít az iPhone-jával

Emilie-nek mindig is a fotózás volt a szenvedélye. Ezt a szenvedélyt most műszaki menedzserként kamatoztatja annál a csapatnál, amely az iOS-eszközök kameráját és fotózáshoz használható funkcióit fejleszti. Munkatársaival a mobileszközökbe épített kamerák következő generációin dolgozik. „Rengeteg csapattal működünk együtt az Apple-nél a tervezőktől a hardvermérnökökön keresztül a marketingesekig. Imádok fényképezni, és ez segít, hogy a legjobb termékeket készíthessem az ügyfeleinknek.”

Fejlesztési projektmenedzsment

Az Apple-nél minden csapat együttműködik, de ennek a csapatnak a tagjaként te leszel a funkcióközi társulások központja. A projektek élére állva felügyelheted azok minden aspektusát az elejétől a végéig. Te irányítod a munkát, miközben a fejlesztői, marketinges és egyéb csapatok a finomításán dolgoznak. Együtt olyan rendszerszoftvereket, alkalmazásokat és szolgáltatásokat hoztok majd létre, mint az iCloud, az iWork, a Siri és az iTunes. A csapat a műszaki projektmenedzsment, a megismertetés, a metrikák, az elemzés és a programmenedzsment területén tevékenykedik.

Az aktuális fejlesztési projektmenedzsmentbeli munkakörök megtekintése

Informatikai rendszerek és technológiák

Hogyan képes több mint 130 000 alkalmazott kapcsolatot tartani egymással, a beszállítókkal és milliárdnál is több ügyféllel világszerte? Úgy, hogy az Apple idegközpontjára – az informatikai rendszerek és technológiák csapatára (IS&T) – támaszkodnak. Vagy éppen rád, hiszen az általad is tervezett és felügyelt masszív rendszereken futnak az Apple szolgáltatásai – például az Apple Pay és az Apple weboldala –, illetve a gyártási, a logisztikai és a kiskereskedelmi folyamatok, továbbá a vállalat létesítményeit is ez a rendszer köti össze. Az IS&T az adatközpontok kiépítésével és felügyeletével is foglalkozik. A csapat a webalkalmazás-fejlesztés, a háttérrendszer-fejlesztés, a mobilszoftver-fejlesztés, az adattudomány és alkalmazott gépi tanulás, a szoftverminőség-tervezés, a biztonságtervezés, a hálózattervezés, a tartalomszolgáltatás, az adatközpont-üzemeltetés, valamint az SAP- és Oracle-csomagtámogatás területén tevékenykedik.

Az informatikai rendszerekkel és technológiákkal kapcsolatos aktuális munkakörök megtekintése

Gépi tanulás és MI

A gépi tanulás az Apple összes termékében és szolgáltatásában egyre fontosabb szerephez jut, így az ezen a területen végzett munkáddal számos csapat munkájára hatással lehetsz. Olyan algoritmusok kidolgozásában vehetsz részt, amelyek az adatokból tanulva a legintelligensebb lehetőségeket alkotják meg a legjobb eredmények érdekében. És mindezt az adatvédelmi szakértők iránymutatásai szerint, hogy a felhasználók magánszférája ne sérüljön. Szólj bele te is, hogy a prediktív technológiák milyen szerephez jussanak a Térképekben, Siri működésében, a Hírekben vagy a még meg sem jelent alkalmazásokban. A csapat a mesterséges intelligencia, a számítógépes látástechnológia, az adattudomány és a mélytanulás területén tevékenykedik.

Az aktuális gépi tanulási munkakörök megtekintése
További információ a gépi tanulással és MI-vel kapcsolatos munkakörökről

Biztonság és adatvédelem

Saját és az ügyfeleink adatainak védelme olyan biztos alapok kifejlesztésével válik elérhetővé, amelyek észlelik és megakadályozzák a termékekre, a szolgáltatásokra és az infrastruktúrára leselkedő fenyegetéseket. Olyan új biztonsági megoldásokat dolgozhatsz ki a különféle csapatok, például az Apple Pay vagy az iTunes számára, amelyek – az Apple minden termékéhez hasonlóan – közismerten könnyen használhatók. A csapat a differenciális adatvédelmi tervezés, az adatvédelmi szabályok tervezése, a felső szintű biztonsági architektúra, a biztonsági szolgáltatások tervezése és a globális biztonsági projektmenedzsment területén tevékenykedik.

Az aktuális biztonsági és adatvédelmi munkakörök megtekintése

Szoftverminőség, automatizálás és eszközök

Tégy róla, hogy az egyszerű könnyűnek is tűnjön. Ebben a csapatban a te dolgod lesz biztosítani, hogy operációs rendszereink, alkalmazásaink és szolgáltatásaink, például a Térképek, az iTunes Store és az iWork olyan gördülékenyen fussanak, amilyennek terveztük. Ennek érdekében a csapat tagjai tesztelik és minősítik az operációs rendszerek összes kiadását és az alkalmazásokat az összes Apple-platformon, valamint kifejlesztik az ehhez szükséges infrastruktúrát, platformot és eszközöket. A csapat a minőségbiztosítás-tervezés, az integrációtervezés, teszttervezési szoftverfejlesztés, az alkalmazástervezés, a szoftverkompatibilitás-tervezés, az automatizációtervezés és az eszközfejlesztés területén tevékenykedik.

Az aktuális szoftverminőségi, automatizálási és eszközfejlesztési munkakörök megtekintése

Vezeték nélküli szoftverek

A vezeték nélküli csatlakozás mostanra a mindennapjaink része. Ez a csapat azonban már-már varázslatos módon tolja egyre kijjebb a Wi‑Fi-, a Bluetooth- és a GPS-technológia határait. Hozzájuk csatlakozva megtudhatod, milyen innovatív megoldásokkal alakíthatsz ki akadálymentes felhasználói környezetet. A csapat a mobilfejlesztés, a rendszertervezés, a szolgáltatófejlesztés, a telekommunikációs fejlesztés, a helymeghatározás-fejlesztés, a Bluetooth-fejlesztés és a Wi‑Fi-fejlesztés területén tevékenykedik.

Az aktuális vezeték nélküli szoftverfejlesztési munkakörök megtekintése