MEDIAHÄLYTYS tammikuuta 23, 2013

Apple julkisti ennätystuloksen

47,8 miljoonaa myytyä iPhonea ja 22,9 miljoonaa myytyä iPadia

CUPERTINO, Kalifornia – 23. tammikuuta 2013 – Apple julkisti tänään tuloksensa tilikauden 2013 ensimmäiseltä 13 viikon neljännekseltä, joka päättyi 29. joulukuuta 2012. Yhtiö saavutti neljänneksellä ennätyksellisen 54,5 miljardin dollarin liikevaihdon ja 13,1 miljardin dollarin nettovoiton osakekohtaisen tuloksen ollessa 13,81 dollaria. Vuoden takaisen 14 viikon vertailukauden liikevaihto oli 46,3 miljardia dollaria ja nettovoitto 13,1 miljardia dollaria, joka on 13,87 dollaria osaketta kohti. Käyttökate oli 38,6 prosenttia verrattuna vuoden takaisen neljänneksen 44,7 prosenttiin. Kansainvälinen myynti muodosti 61 prosenttia vuosineljänneksen liikevaihdosta.
Keskimääräinen viikoittainen liikevaihto oli 4,2 miljardia verrattuna vuoden takaisen neljänneksen 3,3 miljardiin dollariin.
Yritys myi vuosineljänneksellä ennätykselliset 47,8 miljoonaa iPhonea, kun myynti vuotta aikaisemmalla neljänneksellä oli 37 miljoonaa. Apple myi vuosineljänneksen aikana myös 22,9 miljoonaa iPadia, kun myynti vuotta aikaisemmalla neljänneksellä oli 15,4 miljoonaa. Yritys myi 4,1 miljoonaa Macia verrattuna vuoden takaisen neljänneksen 5,2 miljoonaan. Lisäksi Apple myi vuosineljänneksen aikana 12,7 miljoonaa iPodia. Myynti vuotta aikaisemmalla neljänneksellä oli 15,4 miljoonaa.
Applen johtokunta on päättänyt, että yrityksen kantaosakkeille maksetaan 2,65 dollarin käteisosinko osaketta kohden. Osinko maksetaan 14. helmikuuta 2013 osakkeenomistajiksi 11. helmikuuta 2013 pörssipäivän päättyessä merkityille henkilöille.
”Olemme innoissamme yli 54 miljardin dollarin liikevaihdosta ja yli 75 miljoonan iOS-laitteen myynnistä yhdellä vuosineljänneksellä”, sanoi Applen toimitusjohtaja Tim Cook. ”Luotamme vahvasti tuotantoomme ja keskitymme jatkossakin innovatiivisuuteen ja maailman parhaiden tuotteiden valmistamiseen.”
”Olemme tyytyväisiä vuosineljänneksen toimintojemme yli 23 miljardin dollarin kassavirtaan”, sanoi Applen talousjohtaja Peter Oppenheimer. ”Teimme kaikkien aikojen uuden ennätyksen iPhonen ja iPadin vuosineljänneksen myynnissä, laajensimme merkittävästi ekosysteemiämme ja saavutimme Applen kaikkien aikojen korkeimman vuosineljänneksen liikevaihdon.”
Applen taloudellinen ohjeistus tilikauden 2013 toiselle neljännekselle:
• liikevaihto 41–43 miljardia dollaria
• käyttökate 37,5–38,5 %
• toimintakulut 3,8–3,9 miljardia dollaria
• muut tulot/(menot) 350 miljoonaa dollaria
• veroaste 26 %
Apple lähettää ensimmäisen vuosineljänneksen tulosta koskevan neuvottelupuhelunsa suoratoistona reaaliajassa. Se alkaa klo 14.00 PST-aikaa 23. tammikuuta 2013 eli kello 00.00 Suomen aikaa 24. tammikuuta osoitteessa www.apple.com/quicktime/qtv/earningsq113. Tämä webcast on myös saatavana myöhemmin toistettavaksi noin kahden viikon ajan.
Tämä lehdistötiedote sisältää tulevaisuutta arvioivia lausuntoja, mukaan lukien mutta niihin rajoittumatta lausunnot yrityksen arvioidusta liikevaihdosta, käyttökatteesta, toimintakuluista, muista tuloista/(menoista) ja veroasteesta. Näihin lausuntoihin sisältyy riskejä ja epävarmuustekijöitä, ja todelliset tulokset voivat olla erilaisia. Riskeihin ja epävarmuustekijöihin lukeutuvat muun muassa kilpailu- ja taloustilanteen vaikutukset kuluttajien ja yritysten ostopäätöksiin koskien yrityksen tuotteita sekä yrityksen reaktiot kyseisiin tekijöihin; jatkuvat kilpailupaineet markkinoilla; yrityksen kyky tarjota tuotteita markkinoille ja synnyttää asiakaskysyntää uusille ohjelmille, tuotteille ja teknisille innovaatioille oikeaan aikaan; tuotejulkistusten, siirtymien, tuotehinnoittelun ja -valikoiman muutosten ja/tai komponenttikustannusten nousun mahdolliset vaikutukset yrityksen käyttökatteeseen; varastoriski, joka aiheutuu yrityksen tarpeesta tilata tai sitoutua tilaamaan tuotekomponentteja ennen asiakastilauksia; tiettyjen yrityksen liiketoiminnalle oleellisten, yhdestä lähteestä tai rajoitetuista lähteistä saatavien komponenttien ja palveluiden saatavuus jatkossa kohtuullisilla ehdoilla tai ylipäätään; vaikutus, joka yrityksen riippuvaisuudella kolmansien osapuolten tarjoamista valmistus- ja logistiikkapalveluista voi olla valmistettavien tuotteiden ja suoritettavien palveluiden laatuun, määrään ja kustannuksiin; yrityksen kansainväliseen toimintaan liittyvät riskit; yrityksen riippuvaisuus kolmansien osapuolten immateriaaliomaisuudesta ja digitaalisesta sisällöstä; mahdolliset vaikutukset, jos yrityksen todetaan loukanneen muiden immateriaalioikeuksia; yrityksen riippuvaisuus tukkumyyjien, operaattoreiden ja muiden tuotteidensa jälleenmyyjien suorituksista; tuotteiden ja palveluiden laatuongelmien mahdolliset vaikutukset yrityksen myyntiin ja käyttökatteeseen; keskeisten johtajien ja työntekijöiden työskentelyn jatkuminen; sota, terrorismi, väestön terveyteen liittyvät ongelmat, luonnonkatastrofit ja muut olosuhteet, jotka voivat häiritä tuotteiden saatavuutta, toimitusta tai kysyntää; sekä muiden oikeusprosessien epäsuotuisat tulokset. Lisätietoja yrityksen tulokseen mahdollisesti vaikuttavista tekijöistä on ajoittain United States Securities and Exchange Commissionin (SEC) säilyttämien yrityksen julkisten raporttien osioissa ”Risk Factors” ja ”Management’s Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations”, mukaan lukien SEC:lle toimitettavat yrityksen 10-K-selvitys 29. syyskuuta 2012 päättyneestä tilikaudesta ja 10-Q-selvitys 29. joulukuuta 2012 päättyneestä vuosineljänneksestä. Yritys ei ole velvollinen päivittämään tulevaisuutta arvioivia lausuntoja tai tietoja. Ne perustuvat päiväyksensä aikaan käytettävissä olleeseen informaatioon.
Apple suunnittelee maailman parhaat henkilökohtaiset tietokoneet Macit sekä OS X:n, iLifen, iWorkin ja ammattilaisohjelmistoja. Apple on digitaalisen musiikin kehityksen kärjessä iPodien ja iTunes-verkkokaupan ansiosta. Apple on uudistanut matkapuhelimen kehittämällä mullistavan iPhonen ja App Storen ja luo kannettavien medialaitteiden ja tietokoneiden tulevaisuutta iPadilla.
Yhteystiedot medialle:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056
Mariam Rguibi
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683

    © 2013 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, Retina, Multi-Touch, FaceTime ja iSight ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tuotemerkkejä.