LEHDISTÖTIEDOTE tammikuuta 28, 2013

Apple päivittää iOS:n 6.1:een

Uudessa versiossa on mukana LTE-tuki 36 uudelle iPhone-operaattorille maailmanlaajuisesti

CUPERTINO, Kalifornia – 28. tammikuuta 2013 – Apple päivitti iOS:n tänään versioon 6.1. Mukana ovat nyt LTE-toiminnot 36 uudelle iPhone-operaattorille ja 23 uudelle iPad-operaattorille, joten entistä useammat iPhone 5:n, iPad minin ja Retina-näytöllä varustetun iPadin* käyttäjät voivat nauttia ultranopeasta langattomasta tekniikasta** sekä selata, ladata ja suoratoistaa sisältöä uskomattomalla nopeudella. Tähän mennessä iOS-käyttäjät ovat ladanneet yli yhdeksän miljardia kuvaa Kuvavirtaan, lähettäneet yli 450 miljardia iMessage-viestiä ja vastaanottaneet yli neljä biljoonaa ilmoitusta.
”iOS 6 on maailman edistyksellisin mobiilikäyttöjärjestelmä ja koska iOS 6:een on siirtynyt lähes 300 miljoonaa iPhonea, iPadia ja iPod touchia vain viiden kuukauden sisällä, se saattaa olla historian suosituin uusi käyttöjärjestelmäversio”, kertoo Applen maailmanlaajuisesta markkinoinnista vastaava varatoimitusjohtaja Philip Schiller. ”iOS 6.1 tuo LTE-tuen laajemmille markkinoille kaikkialla maailmassa, joten entistä useammat käyttäjät voivat nauttia ultranopeasta Safarilla selaamisesta, FaceTime-videopuheluista, iCloud-palveluista sekä iTunesin ja App Storen latauksista.”
iOS 6:n ominaisuuksiin kuuluu Siri, joka tukee entistä useampia kieliä sekä urheilutulosten, ravintolasuositusten ja elokuvien esitysaikojen helppoa saatavuutta; Kartat-ohjelma Applen suunnittelemilla karttanäkymillä, käännös käännökseltä etenevä navigointi ja Flyover-näkymä; julkaisemisen suoraan ilmoituskeskuksesta, Siristä ja Facebook-yhteensopivista sovelluksista mahdollistava Yhteystiedot- ja Kalenteri-ohjelmien Facebook-integraatio; jaetut kuvavirrat iCloudin kautta sekä Passbook, joka on helpoin tapa säilyttää kaikkia asiakirjoja yhdessä paikassa. iOS 6.1:n muihin päivityksiin sisältyy mahdollisuus hankkia Yhdysvalloissa elokuvalippuja Sirin avulla Fandangon kautta. Lisäksi iTunes Matchin tilaajat voivat ladata iCloudista yksittäisiä musiikkikappaleita iOS-laitteisiinsa.
Mullistava App Store tarjoaa yli 800 000 sovellusta iPhone-, iPad- ja iPod touch -käyttäjille ja yli 300 000 natiivia iPad sovellusta. App Storen asiakkaat ovat ladanneet yli 40 miljardia ohjelmaa ja Apple on maksanut yli seitsemän miljardia dollaria uskomattomalle kehittäjäyhteisölleen. Asiakkaat voivat valita sovelluksia 23 eri kategoriasta, mukaan lukien Lehtikioskissa tarjolla olevat sanomalehdet ja aikakauslehdet, pelit, liiketoiminta, uutiset, urheilu, terveys ja kuntoilu sekä matkailu.
Saatavuus
iOS 6.1 on saatavilla ilmaisena ohjelmistopäivityksenä tänään. iOS 6.1 on yhteensopiva iPhone 5:n, iPhone 4S:n, iPhone 4:n, iPhone 3GS:n, iPadin (kolmas ja neljäs sukupolvi), iPad minin, iPad 2:n ja iPod touchin (neljäs ja viides sukupolvi) kanssa. Kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikissa tuotteissa. Lisätietoja saat osoitteesta www.apple.com/fi.
*LTE on saatavilla iPhone 5:een, iPad miniin ja neljännen sukupolven iPadin Wi-Fi + Cellular -malleihin valituilla operaattoreilla. Verkkonopeudet riippuvat operaattorin verkosta, tarkista yksityiskohdat operaattoriltasi.
**Lisätietoja LTE-operaattoreista löytyy osoitteista www.apple.com/iphone/LTE ja www.apple.com/ipad/LTE.
Apple suunnittelee maailman parhaat henkilökohtaiset tietokoneet Macit sekä OS X:n, iLifen, iWorkin ja ammattilaisohjelmistoja. Apple on digitaalisen musiikin kehityksen kärjessä iPodien ja iTunes-verkkokaupan ansiosta. Apple on uudistanut matkapuhelimen kehittämällä mullistavan iPhonen ja App Storen ja luo kannettavien medialaitteiden ja tietokoneiden tulevaisuutta iPadilla.
Yhteystiedot medialle:
Petter Ahrnstedt:
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056
Mariam Rguibi:
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683

Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iPad, Retina, Siri, iCloud, Passbook, iTunes Match, App Store ja iPod touch ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.