LEHDISTÖTIEDOTE tammikuuta 29, 2013

Apple kasvattaa Retina-näytöllä varustetun iPadin kapasiteetin 128 gigatavuun

Tarjolla kaksin verroin tallennustilaa entistä vaikuttavamman sisällön luomiseen ja siitä nauttimiseen

CUPERTINO, Kalifornia – 29. tammikuuta 2013 – Apple julkisti tänään 128 Gt* version Retina-näytöllä varustetusta neljännen sukupolven iPadista. 128 Gt tallennustilalla varustetut iPadin Wi-Fi-malli ja iPadin Wi-Fi + Cellular -malli tarjoavat kaksinkertaisen tallennustilan 64 Gt
-malleihin verrattuna, joten tilaa on entistä enemmän tärkeälle sisällölle, kuten kuville, dokumenteille, projekteille, esityksille, kirjoille, elokuville, TV-ohjelmille, musiikille ja sovelluksille.
”Yli 120 miljoonaa myytyä iPadia kertoo selvästi, että kuluttajat kaikkialla maailmassa ovat mieltyneitä iPadeihinsa ja löytävät päivittäin entistä painavampia syitä työskennellä, opiskella ja pelata iPadeillaan vanhojen PC-koneidensa sijaan”, totesi Applen maailmanlaajuisesta markkinoinnista vastaava varatoimitusjohtaja Philip Schiller. ”Kun tallennustilaa on kaksin verroin ja tarjolla on verraton, varta vasten iPadille suunnitellun yli 300 000 sovelluksen kokoelma, yrityksillä, opettajilla ja luovien alojen ammattilaisilla on entistä enemmän syitä käyttää Padia kaikkiin työhönsä liittyviin ja henkilökohtaisiin tarpeisiinsa.”
iPadilla on edelleen merkittävä vaikutus liike-elämässä, sillä nykyään lähes kaikki Fortune 500 -yritykset ja yli 85 prosenttia Global 500
-yrityksistä joko käyttävät tai testaavat iPadia. iPadin suuremmasta tallennustilavaihtoehtojen valikoimasta hyötyvät yritykset, jotka käyttävät säännöllisesti suuria datamääriä, kuten 3D CAD-tiedostoja, röntgenkuvia, videoeditointeja, musiikkiraitoja, projektisuunnitelmia, koulutusvideoita ja huolto-ohjeita. Suuremmalla tallennustilalla varustetusta iPadista hyötyvät niin ikään yli 10 miljoonaa iWork-käyttäjää ja asiakkaat, jotka luottavat muihin vaikuttaviin ohjelmiin, kuten joukkueen videoiden analysointiin ja digitaalisten pelikirjojen luomiseen tarkoitettuun Global Apptitudeen, uskomattomaan 48 raidan Auria-tallennusjärjestelmään tai arkkitehtipiirustusten ja teknisten piirustusten luonnosteluun tarkoitettuun AutoCADiin.
”Oma iOS:lle tarkoitettu AutoCAD WS -ohjelmamme suunniteltiin, jotta asiakkailla olisi vaivaton mahdollisuus käyttää suunnitelmiaan milloin vain ja missä tahansa”, kertoi Autodeskin AutoCAD-tuotteista vastaava varatoimitusjohtaja Amy Bunszel. ”Nämä tiedostot ovat usein suuria ja erittäin yksityiskohtaisia. Siksi ohuen ja kevyen iPadin Multitouch-näyttö, integroitu kamera ja koko päivän kestävä akku todellakin hyödyttävät iPad-käyttäjiä, kun he katselevat, muokkaavat ja jakavat AutoCAD-dataansa.”
”iPadin ominaisuuksien ja toimintojen ansiosta voimme asettaa uuden standardin mobiililaitteella tehtävälle moniraitaäänitykselle ja muokkaukselle”, totesi WaveMachine Labsin toimitusjohtaja Rim Buntinas. ”Auria-ohjelman käyttäjät voivat toistaa 48 24-bittistä ja 96 kHz mono- tai stereoraitaa yhtä aikaa, äänittää samanaikaisesti jopa 24:lle näistä raidoista sekä muokata ja miksata tutuilla työkaluilla. Kannettavuutensa ja koko päivän kestävän akkunsa ansiosta iPad on mullistanut koko äänittämisen äänialan ammattilaisten näkökulmasta. Artistit voivat sen ansiosta äänittää missä tahansa.”
”Asiakkaittemme päämääränä on voittaa jalkapallopelejä ja iPadissa toimiva GamePlan-ratkaisumme eittämättä auttaa pelaajia valmistautumaan mahdollisimman hyvin”, totesi Randall Fusee, yksi Global Apptituden perustajista. ”iPadissa yhdistyvät verrattomalla tavalla turvallisuus, ohuus ja keveys, uskomaton Retina-näyttö ja riittävä teho suurien datamäärien käsittelyyn. Tämän ansiosta me voimme tarjota tuotteen, joka vie videoiden tarkastelun uudelle tasolle ja antaa viime kädessä käyttäjillemme parhaan vaihtoehdon valmistautumiseen, suoritukseen ja voittoon.”
Neljännen sukupolven iPadissa on upea 9,7 tuuman Retina-näyttö, Applen suunnittelema A6X-siru, FaceTime HD -kamera, iOS 6.1 ja ultranopea langaton tekniikka**. iOS 6.1 sisältää tuen LTE-verkoille kaikkialla maailmassa*** ja iTunes Match -tilaajat voivat ladata iCloudista yksittäisiä musiikkikappaleita iOS-laitteilleen.
iPadissa voidaan käyttää yli 800 000 App Storesta saatavaa sovellusta, joihin sisältyy yli 300 000 varta vasten iPadille suunniteltua sovellusta. Tarjolla on laaja valikoima kategorioita mukaan lukien kirjat, pelit, liiketoiminta, uutiset, urheilu, terveys, tiedonhaku ja matkailu. iPad tukee myös yli 5 000 Lehtikioskissa tarjolla olevaa sanomalehteä ja aikakauslehteä sekä yli 1,5 miljoonaa iBookstoresta saatavaa kirjaa.
Hinnat ja saatavuus
Neljännen sukupolven iPadin uudet 128 Gt versiot ovat saatavilla tiistaista 5. helmikuuta alkaen, mustina tai valkoisina. 128 Gt iPadin kaikki versiot ovat myynnissä Apple Online Storessa (www.apple.com) ja valikoiduilla Applen valtuuttamilla jälleenmyyjillä.
*1 Gt = miljardi tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.
**Verkkonopeudet riippuvat operaattorin verkosta. Tarkista yksityiskohdat operaattoriltasi.
*** Lisätietoja LTE-operaattoreista löytyy osoitteesta www.apple.com/ipad/LTE.
Videosisältö vaihtelee maittain
Petter Ahrnstedt:
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056
Mariam Rguibi:
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683


    © 2013 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, Retina, iWork, FaceTime, iTunes Match, iCloud, App Store ja iBookstore ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.