LEHDISTÖTIEDOTE helmikuuta 28, 2013

iTunes U:n sisällön latauksia jo yli miljardi

CUPERTINO, Kalifornia – 28.2.2013 – Apple ilmoitti tänään, että iTunes U:n sisältöä on ladattu jo yli miljardi kertaa. iTunes U sisältää maailman suurimman ilmaisen opetussisällön valikoiman verkossa. Sisältö on peräisin parhailta kouluilta ja maineikkailta kirjastoilta, museoilta ja organisaatioilta, ja se auttaa opettajia suunnittelemaan luentoja, tehtäviä, kirjoja ja muuta materiaalia sisältäviä kursseja iOS-käyttäjille eri puolilla maailmaa.
”Tapa, jolla erilaiset opettajat ja opiskelijat käyttävät iTunes U:ta on inspiroiva”, totesi Applen internet-ohjelmistoista ja -palveluista vastaava johtaja Eddy Cue. ”iTunes U:n tarjoaman uskomattoman sisällön ansiosta opiskelijat voivat oppia aivan uudella tavalla. iTunes U -kursseille on nyt ilmoittautunut yli 250 000 osanottajaa, mikä tarkoittaa merkittävää muutosta tavassamme opettaa ja oppia.”
Yli 1200 yliopistoa ja korkeakoulua sekä 1200 peruskoulua ja toisen asteen oppilaitosta tarjoavat yli 2500 julkista kurssia ja tuhansia yksityisiä taiteen, luonnontieteiden, terveyden ja lääketieteen, opettajakoulutuksen, liiketalouden ja muiden alojen kursseja. Johtavat yliopistot, kuten Duke, Yale, Cambridge, MIT ja Oxford laajentavat kurssejaan ottamalla yli 100 000 opiskelijaa yksittäisille iTunes U:n kursseille. Stanfordin yliopiston ja Open Universityn sisältölataukset ovat puolestaan ylittäneet 60 miljoonan rajan. Ohio State Universityn Matthew ”Dr. Fus” Stoltzfusin kemian johdantokurssille osallistui yli 100 000 iTunes U:n opiskelijaa sen ensimmäisenä järjestämisvuonna.
”iTunes U -kurssini ovat herättäneet valtavaa kiinnostusta muiden kuin korkeakouluopiskelijoiden joukossa”, kertoi professori Stoltzfus. ”Olen tehnyt yhteistyötä lukion opettajien kanssa, jotka käyttävät iTunes U -materiaaliani oppituntiensa valmisteluun sekä eri puolilta maailmaa tulevien lukiolaisten kanssa, jotka auttavat luokkatovereitaan kurssieni avulla ja jopa eläkeläisten kanssa, jotka lataavat iTunes U -kurssejani ylläpitääkseen henkistä vireyttään.”
Yli 60 prosenttia iTunes U -ohjelman latauksista tehdään Yhdysvaltojen ulkopuolelta, mikä antaa kaikenkokoisille kouluille mahdollisuuden jakaa sisältöään maailmanlaajuisen yleisön kanssa. iTunes U:n ainutlaatuinen näkyvyys kaikkialla maailmassa tuo opettajille (kuten Irvinen kaupungissa sijaitsevan Kalifornian yliopiston pofessori Dan Stokolsille) maailmanlaajuista tunnustusta ja mainetta heidän omilla aloillaan.
”iTunes U:n avulla olen voinut kertoa kiinalaisille opiskelijoille ja kollegoille tutkimuksesta, joka käsittelee jatkuvan monen asian samaan aikaan hoitamisen, tiedon yliannostuksen ja stressin yhteyttä toisiinsa, keskustella tieteellisistä julkaisuista ja tutkinto-ohjelmista eurooppalaisten opiskelijoiden kanssa sekä vaihtaa australialaisten opiskelijoiden kanssa tietoa asuinalueen suunnittelun vaikutuksista liikunnallisuuteen ja liikalihavuuteen yhteisötasolla”. Näin totesi professori Stokols, jonka ympäristöpsykologian kurssille osallistui yli 170 000 opiskelijaa iTunes U:ssa. ”Minulle on ollut erittäin palkitsevaa sekä opettajana että oppijana voida vaikuttaa niin moniin opiskelijoihin, joiden mielenkiinto ympäristöpsykologiaa kohtaan on herännyt ilmaisen iTunes U -kurssini myötä.”
”Näen menestystä silmieni edessä joka päivä”, kertoo Chrissy Boydstun, Teksasissa sijaitsevan Mansfieldin itsenäisen koulupiirin opettaja. Kyseisessä koulupiirissä kaikille yli 10 000 lukiolaiselle ja opetushenkilöstöön kuuluvalle on hankittu iPad. ”Opiskelijat ovat innostuneita ja tekevät ahkerasti töitä voidessaan hyödyntää hyppysissään olevaa valtavaa tietomäärää mielekkäällä ja tehokkaalla tavalla. Mielestäni on hienoa, että iTunes U tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden saavuttaa paljon enemmän kuin mitä tavallinen oppitunti tai luento voi tarjota.”
Opettajat voivat luoda iTunes U -sisältöä 30 maassa. Viimeiseksi mukaan ovat tulleet seuraavat maat: Brasilia, Etelä-Korea, Turkki ja Yhdistyneet Arabiemiirikunnat. Näihin kursseihin ja muuhun opetussisältöön pääsee käsiksi iTunes U -ohjelman avulla 155 maassa. iTunes U:n yli tuhansien yksilöllisten oppimateriaalien lisäksi App Storessa on nyt saatavilla yli 75 000 iOS-laitteille suunniteltua, oppimiseen tarkoitettua ohjelmaa. Tämän lisäksi kirjoittajat ja kustantajat voivat jatkossakin herättää ideoita ja tarinoita eloon Mac App Storen ilmaisen iBooks Author -ohjelman avulla jakaen yli 10 000 Multi-Touch-kirjaa maailmanlaajuisen yleisön kanssa.
Apple suunnittelee maailman parhaat henkilökohtaiset tietokoneet Macit sekä OS X:n, iLifen, iWorkin ja ammattilaisohjelmistoja. Apple on digitaalisen musiikin kehityksen kärjessä iPodien ja iTunes-verkkokaupan ansiosta. Apple on uudistanut matkapuhelimen kehittämällä mullistavan iPhonen ja App Storen ja luo kannettavien medialaitteiden ja tietokoneiden tulevaisuutta iPadilla.
Petter Ahrnstedt:
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056
Mariam Rguibi:
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683

    © 2013 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes U, iPad, App Store, iBooks ja Multi-Touch ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.