MEDIAHÄLYTYS huhtikuuta 23, 2013

Apple raportoi toisen vuosineljänneksen tuloksensa

37,4 miljoonaa myytyä iPhonea ja 19,5 miljoonaa myytyä iPadia

CUPERTINO, Kalifornia – 23. huhtikuuta 2013 – Apple julkisti tänään tuloksensa tilikauden 2013 toiselta neljännekseltä, joka päättyi 30. maaliskuuta 2013. Yhtiö saavutti neljänneksellä 43,6 miljardin dollarin liikevaihdon ja 9,5 miljardin dollarin nettovoiton osakekohtaisen tuloksen ollessa 10,09 dollaria. Vuoden takaisen vertailukauden liikevaihto oli 39,2 miljardia dollaria ja nettovoitto 11,6 miljardia dollaria, joka on 12,30 dollaria osaketta kohti. Käyttökate oli 37,5 prosenttia verrattuna vuoden takaisen neljänneksen 47,4 prosenttiin. Kansainvälinen myynti muodosti 66 prosenttia vuosineljänneksen liikevaihdosta.
Yritys myi vuosineljänneksellä 37,4 miljoonaa iPhonea, kun myynti vuotta aikaisemmalla neljänneksellä oli 35,1 miljoonaa. Apple myi vuosineljänneksen aikana myös 19,5 miljoonaa iPadia, kun myynti vuotta aikaisemmalla neljänneksellä oli 11,8 miljoonaa. Yritys myi lähes 4 miljoonaa Macia verrattuna vuoden takaisen neljänneksen 4 miljoonaan.
”Olemme tyytyväisiä voidessamme raportoida ennätyksellisestä maaliskuun vuosineljänneksen liikevaihdosta. Se on iPhonen ja iPadin vahvana jatkuvan menestyksen ansiota”, sanoi Applen toimitusjohtaja Tim Cook. ”Tiimimme työskentelevät ahkerasti todella vaikuttavien uusien laitteiden, ohjelmistojen ja palveluiden parissa, ja olemme hyvin innoissamme tulevista tuotteista.”
”Kassatilanteemme on edelleen erittäin vahva. Vuosineljänneksen toimintojen kassavirta oli 12,5 miljardia dollaria ja kassan loppusaldo 145 miljardia dollaria”, sanoi Applen talousjohtaja Peter Oppenheimer.
Applen taloudellinen ohjeistus tilikauden 2013 kolmannelle neljännekselle:
• liikevaihto 33,5–35,5 miljardia dollaria
• käyttökate 36–37 %
• toimintakulut 3,85–3,95 miljardia dollaria
• muut tulot/(menot) 300 miljoonaa dollaria
• veroaste 26 %
Apple lähettää suoratoistona reaaliajassa toisen vuosineljänneksen tulosta koskevan neuvottelupuhelunsa. Se alkaa klo 14.00 PST-aikaa 23. huhtikuuta 2013 eli kello 00.00 Suomen aikaa 24. huhtikuuta osoitteessa www.apple.com/quicktime/qtv/earningsq213. Tämä webcast on myös saatavana myöhemmin toistettavaksi noin kahden viikon ajan.
Tämä lehdistötiedote sisältää tulevaisuutta arvioivia lausuntoja, mukaan lukien mutta niihin rajoittumatta lausunnot yrityksen arvioidusta liikevaihdosta, käyttökatteesta, toimintakuluista, muista tuloista/(menoista) ja veroasteesta. Näihin lausuntoihin sisältyy riskejä ja epävarmuustekijöitä, ja todelliset tulokset voivat olla erilaisia. Riskeihin ja epävarmuustekijöihin lukeutuvat muun muassa kilpailu- ja taloustilanteen vaikutukset kuluttajien ja yritysten ostopäätöksiin koskien yrityksen tuotteita sekä yrityksen reaktiot kyseisiin tekijöihin; jatkuvat kilpailupaineet markkinoilla; yrityksen kyky tarjota tuotteita markkinoille ja synnyttää asiakaskysyntää uusille ohjelmille, tuotteille ja teknisille innovaatioille oikeaan aikaan; tuotejulkistusten, siirtymien, tuotehinnoittelun ja -valikoiman muutosten ja/tai komponenttikustannusten nousun mahdolliset vaikutukset yrityksen käyttökatteeseen; varastoriski, joka aiheutuu yrityksen tarpeesta tilata tai sitoutua tilaamaan tuotekomponentteja ennen asiakastilauksia; tiettyjen yrityksen liiketoiminnalle oleellisten, yhdestä lähteestä tai rajoitetuista lähteistä saatavien komponenttien ja palveluiden saatavuus jatkossa kohtuullisilla ehdoilla tai ylipäätään; vaikutus, joka yrityksen riippuvaisuudella kolmansien osapuolten tarjoamista valmistus- ja logistiikkapalveluista voi olla valmistettavien tuotteiden ja suoritettavien palveluiden laatuun, määrään ja kustannuksiin; yrityksen kansainväliseen toimintaan liittyvät riskit; yrityksen riippuvaisuus kolmansien osapuolten immateriaaliomaisuudesta ja digitaalisesta sisällöstä; mahdolliset vaikutukset, jos yrityksen todetaan loukanneen muiden immateriaalioikeuksia; yrityksen riippuvaisuus tukkumyyjien, operaattoreiden ja muiden tuotteidensa jälleenmyyjien suorituksista; tuotteiden ja palveluiden laatuongelmien mahdolliset vaikutukset yrityksen myyntiin ja käyttökatteeseen; keskeisten johtajien ja työntekijöiden työskentelyn jatkuminen; sota, terrorismi, väestön terveyteen liittyvät ongelmat, luonnonkatastrofit ja muut olosuhteet, jotka voivat häiritä tuotteiden saatavuutta, toimitusta tai kysyntää; sekä muiden oikeusprosessien epäsuotuisat tulokset. Lisätietoja yrityksen tulokseen mahdollisesti vaikuttavista tekijöistä on ajoittain United States Securities and Exchange Commissionin (SEC) säilyttämien yrityksen julkisten raporttien osioissa ”Risk Factors” ja ”Management’s Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations”, mukaan lukien SEC:lle toimitettavat yrityksen 10-K-selvitys 29. syyskuuta 2012 päättyneestä tilikaudesta, 10-Q-selvitys 29. joulukuuta 2012 päättyneestä vuosineljänneksestä ja 10-Q-selvitys 30. maaliskuuta 2013 päättyneestä vuosineljänneksestä. Yritys ei ole velvollinen päivittämään tulevaisuutta arvioivia lausuntoja tai tietoja. Ne perustuvat päiväyksensä aikaan käytettävissä olleeseen informaatioon.
Apple suunnittelee maailman parhaat henkilökohtaiset tietokoneet Macit sekä OS X:n, iLifen, iWorkin ja ammattilaisohjelmistoja. Apple on digitaalisen musiikin kehityksen kärjessä iPodien ja iTunes-verkkokaupan ansiosta. Apple on uudistanut matkapuhelimen kehittämällä mullistavan iPhonen ja App Storen ja luo kannettavien medialaitteiden ja tietokoneiden tulevaisuutta iPadilla.
Yhteystiedot medialle:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056
Mariam Rguibi
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683

© 2013 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS ja Macintosh ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.