LEHDISTÖTIEDOTE huhtikuuta 24, 2013

Apple Worldwide Developers Conference käynnistyy 10. kesäkuuta San Franciscossa

Liput myyntiin huomenna

CUPERTINO, Kalifornia – 24. huhtikuuta 2013 – Apple ilmoitti tänään järjestävänsä vuosittaisen Worldwide Developers Conferencen (WWDC) 10.–14. kesäkuuta San Franciscon Moscone Westissä. Viisipäiväisessä konferenssissa eri puolilta maailmaa tulevat kehittäjät saavat tietoa iOS:n ja OS X:n tulevaisuudesta, mikä auttaa heitä luomaan uusia, innovatiivisia ominaisuuksia sisältäviä ohjelmia. WWDC:ssä on myös yli 100 teknistä tilaisuutta, joihin osallistuu yli 1000 Applen asiantuntijaa, käytännön laboratorioita, joissa autetaan kehittäjiä integroimaan uutta tekniikkaa, sekä suosittu Apple Design Award -palkintojenjakotilaisuus merkittävimmille App Storessa ja Mac App Storessa saatavana oleville ohjelmille. Tämänvuotisen WWDC:n liput tulevat myyntiin torstaina 25. huhtikuuta kello 10.00 PDT-aikaa eli kello 20.00 Suomen aikaa.
”Odotamme innolla kokoontumista vuoden 2013 WWDC:hen yhdessä iOS:n ja OS X:n uskomattoman kehittäjäyhteisön kanssa,” totesi Applen tuotemarkkinoinnista maailmanlaajuisesti vastaava johtaja Philip Schiller. ”Kehittäjillämme on ollut kaikkien aikojen tuotteliain ja kannattavin vuosi, ja haluamme esitellä heille ohjelmistotekniikan ja kehitystyökalujen uusimpia edistysaskeleita, jotta he voivat luoda uusia, innovatiivisia ohjelmia. Maltamme tuskin odottaa, että he saavat iOS:n ja OS X:n uudet versiot käsiinsä WWDC:ssä.”
Vuoden 2013 WWDC:n tapahtumia ovat:
• Yli 100 teknistä tilaisuutta, joissa Applen tekniset asiantuntijat pitävät esityksiä monista uusimpien iOS- ja OS X -tekniikoiden kehittämiseen, käyttöön ja integrointiin liittyvistä aiheista;
• yli 100 käytännön laboratoriota ja tapahtumaa, joissa on mukana yli 1000 Applen asiantuntijaa ja joissa kehittäjille tarjotaan kooditason apua, ideoita parhaista kehitystekniikoista ja vinkkejä siihen, miten he voivat parhaalla mahdollisella tavalla hyödyntää iOS:n ja OS X:n tekniikoita ohjelmissaan;
• iOS:n ja OS X:n uusimmat innovaatiot, ominaisuudet ja mahdollisuudet sekä keinoja parantaa ohjelman toiminnallisuutta, suorituskykyä, laatua ja suunnittelua;
• mahdollisuus tutustua tuhansiin muihin iOS- ja OS X -kehittäjiin eri puolilta maailmaa – viime vuonna mukana oli kehittäjiä yli 60 eri maasta;
• innostavia ja inspiroivia lounashetkiä teknologian, tieteen ja viihdemaailman johtavien ajattelijoiden ja vaikuttajien kanssa; sekä
• Apple Design Awards -palkinnot, joilla annetaan tunnustusta teknisesti erinomaisille, innovatiivisille ja loistavasti suunnitelluille iPhone-, iPad- ja Mac-ohjelmille.
Kehittäjät voivat ostaa lippuja tai katsoa päivityksiä ja lisätietoa WWDC:n verkkosivustolta osoitteesta (developer.apple.com/wwdc).
Apple suunnittelee maailman parhaat henkilökohtaiset tietokoneet Macit sekä OS X:n, iLifen, iWorkin ja ammattilaisohjelmistoja. Apple on digitaalisen musiikin kehityksen kärjessä iPodien ja iTunes-verkkokaupan ansiosta. Apple on uudistanut matkapuhelimen kehittämällä mullistavan iPhonen ja App Storen ja luo kannettavien medialaitteiden ja tietokoneiden tulevaisuutta iPadilla.
Yhteystiedot medialle:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056
Mariam Rguibi
Pilgrim
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683

© 2013 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS, Macintosh, OS X, App Store, iPhone ja iPad ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.