LEHDISTÖTIEDOTE toukokuuta 16, 2013

Applen App Storessa historialliset 50 miljardia latauskertaa

CUPERTINO, Kalifornia – 16.5.2013 – Apple ilmoitti tänään, että asiakkaat ovat ladanneet yli 50 miljardia ohjelmaa* mullistavasta App Storesta. Asiakkaat lataavat App Storesta yli 800 ohjelmaa sekunnissa, mikä tarkoittaa yli kahden miljardin ohjelman kuukausivauhtia. 50 miljardinnen ohjelman – Space Inchin Say the Same Thing – latasi Brandon Ashmore Mentorista, Ohiosta. Hänelle myönnettiin 10 000 Yhdysvaltain dollarin arvoinen App Store -lahjakortti tämän historiallisen virstanpylvään kunniaksi.
”Apple haluaa kiittää mahtavia asiakkaita ja ohjelmistokehittäjiä 50 miljardin ladatun ohjelman merkkipaalun saavuttamisesta”, sanoi Eddy Cue, Applen internet-ohjelmistoista ja -palveluista vastaava varatoimitusjohtaja. ”App Store mullisti tavan käyttää mobiililaitteita ja loi kukoistavan ohjelmien ekosysteemin, joka on tuottanut yli yhdeksän miljardia dollaria kehittäjilleen. Olemme aivan innoissamme siitä, että saavutimme tämän virstanpylvään alle viidessä vuodessa.”
App Store avattiin heinäkuussa 2008, jolloin siellä oli 500 ohjelmaa. Alusta alkaen Applen uskomaton kehittäjäyhteisö on luonut ohjelmia, joilla voi tehdä melkein mitä tahansa iPhone-, iPad- ja iPod touch -laitteissa.
”Menestyksemme App Storessa vuonna 2008 yllätti meidät täysin”, kertoi Rich Riley, Shazamin toimitusjohtaja. ”Ja melkein viisi vuotta myöhemmin meitäällistyttää edelleen se, miten mielellään ihmiset käyttävät Shazamia iPhonellaan tai iPadillaan. App Storen myötä voimme vaivattomasti tarjota käyttäjille päivityksiä, jotka tuovat heidän laitteisiinsa uusia hienoja ominaisuuksia, sekä tarjota Shazamin helposti uusien käyttäjien löydettäväksi ja ladattavaksi.”
”Perustimme yrityksen vuonna 2008 kolmen ystävän kesken tarkoituksenamme luoda tasokkaita oppimiseen tarkoitettuja ohjelmia lapsillemme”, sanoi Caroline Hu Flexer, yksi Duck Duck Moosen perustajista. ”App Store toi Wheels on the Bus -ohjelman maailman ulottuville suureen tyyliin. Kuusitoista ohjelmaa myöhemmin meillä on miljoonien vanhempien, lasten ja opettajien kannattajakunta sekä 20 kokoaikaisen työntekijän kasvava yritys, emmekä voisi olla tyytyväisempiä menestykseemme.”
”App Storella on ollut erittäin tärkeä rooli siinä, kuinka meidät on saatu miljoonien iOS-käyttäjien käsiin. Se on mullistanut liiketoimintamme”, totesi Elizabeth Francis, Gilt.com-sivuston markkinointijohtaja. ”Ohjelmiemme avulla jäsenemme pääsevät katselemaan suosikkialennusmyyntejään Gilt-sivustolla joka päivä, missä tahansa ja milloin tahansa. App Storen asiakkaat ovat osoittautuneet uskolliseksi ostajakunnaksi ja he ovat auttaneet Giltiä kasvamaan tämän päivän kansainvälisesti tunnetuksi brändiksi.”
Mullistava App Store tarjoaa yli 850 000 ohjelmaa iPhonen, iPadin ja iPod touchin käyttäjille 155 eri maassa, mukaan lukien yli 350 000 natiiviohjelmaa iPadille. Asiakkaat voivat valita peräti 23 eri ohjelmakategoriasta, joihin lukeutuvat Lehtikioskissa tarjolla olevat sanoma- ja aikakauslehdet, pelit, liiketoiminta, uutiset, urheilu, terveys ja kuntoilu sekä matkailu.
*50 miljardia yksittäistä latausta, joihin ei sisälly uudelleenlatauksia eikä päivityksiä.
Yhteystiedot medialle:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056
Mariam Rguibi
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683

    © 2013 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS, Macintosh, QuickTime, iPhone, iPad ja iPod touch ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.