LEHDISTÖTIEDOTE kesäkuuta 10, 2013

Apple esittelee iTunes Radion

iTunesissa kuunnellun musiikin perusteella käyttäjille räätälöityjä radioasemia

SAN FRANCISCO – 10.6.2013 – Apple julkisti tänään iTunes Radion, ilmaisen internet-radiopalvelun, jossa on yli 200 radioasemaa sekä uskomaton valikoima iTunes Storen musiikkia yhdistettynä ominaisuuksiin, joita vain iTunes voi tarjota. Kun käyttäjä avaa iTunes Radion iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa, PC:ssä tai Apple TV:ssä, hän pääsee kuuntelemaan asemia, joiden tarjonta perustuu hänen kuuntelemaansa musiikkiin. Lisäksi tarjolla on Applen kokoamia esittelyssä olevia asemia sekä eri lajityyppeihin keskittyviä, käyttäjälle yksilöllisesti räätälöityjä asemia. iTunes Radio kehittyy käyttäjän kuunteleman ja lataaman musiikin perusteella. Mitä enemmän iTunes Radiota ja iTunesia käyttää, sitä paremmin se oppii tuntemaan käyttäjän kuuntelumieltymykset ja sitä yksilöllisempi kuuntelukokemuksesta tulee. iTunes Radion käyttäjä pääsee myös kuuntelemaan ainutlaatuisia ”first listen” -ensisoittoja huippuartisteilta. Lisäksi iTunes Radio on integroitu Siriin ja siinä voi merkitä tai ostaa mitä tahansa kuulemaansa vain yhdellä hiiren osoituksella.
”iTunes Radio on mahtava tapa kuunnella yksilöllisiä, juuri omalle käyttäjäprofiilille luotuja radioasemia”, sanoi Eddy Cue, Applen internet-ohjelmistoista ja -palveluista vastaava varatoimitusjohtaja. ”Se tarjoaa musiikkia, josta käyttäjä pitää eniten, sekä musiikkia, johon hän tulee ihastumaan, ja musiikkia voi ostaa helposti iTunes Storesta vain yhdellä hiiren osoituksella.”
iTunes Radio tarjoaa musiikinystäville tuhansia uusia kappaleita joka viikko, minkä lisäksi se tuo kuultaville yksinoikeudella musiikkia uusilta tulokkailta sekä suosikkiartisteilta ennen kuin se on saatavilla missään muualla. Olipa kyse läpimurtoaan tekevän bändin uutukaisesta singlestä tai kokonaisen albumin suoratoistosta ennen julkaisua, se löytyy iTunes Radiosta. iTunes Radio välittää kuulijoille myös erikoistapahtumia, kuten suoran lähetyksen Lontoon iTunes-festivaalilta sekä muita, vain iTunesissa kuultavia tilaisuuksia.
Syksyllä julkaistava iTunes Radio tarjoaa käyttäjille alusta alkaen erittäin yksilöllisen, kuunteluhistoriaan ja iTunesissa tehtyihin ostoksiin perustuvan kuuntelukokemuksen. Lisäksi jos käyttäjä kuuntelee suosikkikappaleitaan iTunes Radiosta tai musiikkikirjastosta, hän voi rakentaa aseman näiden kappaleiden ympärille. Asemia on helppo luoda ja muokata sen perusteella, mitä haluaa kuunnella. Käyttäjä voi hakea artisteja, kappaleita tai lajityyppejä, ja iTunes Radio rakentaa hetkessä aseman näiden valintojen perusteella.
Siri tekee kuuntelukokemuksesta vielä hauskemman. Siriltä voi kysyä”Kuka esittää tuon kappaleen?” tai pyytää”Soita muita tämänkaltaisia”, jolloin Siri toteuttaa toiveen. Sille voi myös sanoa esimerkiksi ”Soita Jazz-radiota” tai sitä voi pyytää hakemaan mitä tahansa jo olemassa olevaa omaa suosikkiasemaa tai -lajityyppiä. Asemia voi muokata kertomalla Sirille, mistä pitää ja ei pidä, tai käskemällä sitä keskeyttämään, lopettamaan tai ohittamaan kappaleen. Siriä voi myös pyytää lisäämään kappaleita toivelistalle myöhemmin ladattavaksi.
iTunes Radio tukee mainoksia ja on kaikille ilmainen. iTunes Matchin käyttäjät saavat iTunes Radion mainoksettoman version, jolloin he voivat kuunnella iTunes Radiota ilman ajoittaisia mainoksia. iTunes Matchilla kaikki käyttäjien musiikki – jopa kappaleet, jotka he ovat tuoneet CD:iltä– voidaan tallentaa iCloudiin. Näin iTunes Radio voi hyödyntää käyttäjän koko musiikkikokoelman tietoja luodakseen tälle entistäkin yksilöllisempiä asemia.
Apple suunnittelee maailman parhaat henkilökohtaiset tietokoneet Macit sekä OS X:n, iLifen, iWorkin ja ammattilaisohjelmistoja. Apple on digitaalisen musiikin kehityksen kärjessä iPodien ja iTunes-verkkokaupan ansiosta. Apple on uudistanut matkapuhelimen kehittämällä mullistavan iPhonen ja App Storen ja luo kannettavien medialaitteiden ja tietokoneiden tulevaisuutta iPadilla.
Yhteystiedot medialle:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056
Mariam Rguibi
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683

    © 2013 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Store, iTunes, iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Siri, iTunes Match ja iCloud ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.