LEHDISTÖTIEDOTE kesäkuuta 10, 2013

Apple tuo koko päivän kestävän akun MacBook Airiin

SAN FRANCISCO – 10. kesäkuuta 2013 – Apple päivitti tänään MacBook Airin koko päivän kestävällä akulla, nopeamman näytönohjaimen sisältävillä neljännen sukupolven Intel Core -prosessoreilla, 802.11ac Wi-Fi-tekniikalla ja jopa 45 prosenttia edellistä sukupolvea nopeammalla flash-muistilla. Nyt ylivoimainen jokapaikan kannettava tarjoaa entistä enemmän vastinetta rahalle, sillä 11 tuuman mallissa on tuplasti tallennustilaa. Apple esitteli tänään myös kokonaan uusiksi suunnitellut AirPort Extreme- ja AirPort Time Capsule -tukiasemat, joissa on jopa kolme kertaa nopeamman suorituskyvyn mahdollistava 802.11ac Wi-Fi-tekniikka.
”MacBook Air on alansa johtaja ohuiden ja kevyiden kannettavien luokassa, ja nyt olemme korottaneet rimaa entisestään pidemmällä akkukestolla”, sanoi Applen maailmanlaajuisesta tuotemarkkinoinnista vastaava varatoimitusjohtaja Philip Schiller. ”Nopeamman flashin, tehokkaamman näytönohjaimen ja jopa 12 tuntia kestävän akun myötä uusi MacBook Air mahduttaa entistä enemmän suorituskykyä asiakkaidemme rakastamaan kannettavaan ja kestävään tietokoneeseen.”
Uudessa MacBook Airissa on energiatehokkaat neljännen sukupolven Intel Core i5- ja Core i7 -prosessorit, jotka mahdollistavat 13 tuuman MacBook Airille jopa 12 tunnin akkukeston ja jopa 10 tuntia elokuvien toistoa iTunesissa. 11 tuuman MacBook Airin akku kestää jopa 9 tuntia ja riittää elokuvien toistoon iTunesissa jopa 8 tunniksi.* MacBook Air tukee nyt seuraavan sukupolven 802.11ac Wi-Fi-tekniikkaa, joka mahdollistaa jopa kolme kertaa nopeamman langattoman tiedonsiirron, kun se yhdistetään 802.11ac-tukiasemaan. Uusi Intel HD Graphics 5000 tarjoaa MacBook Airille jopa 40 prosenttia nopeamman suorituskyvyn pelaamiseen ja graafisesti vaativiin ohjelmiin. Lisäksi uusi flash-muisti on jopa 45 prosenttia edellistä sukupolvea nopeampi ja yhdeksän kertaa perinteisiä kovalevyjä nopeampi.**
Uskomattoman ohuessa ja kevyessä paketissa on kaksoismikrofoni, FaceTime HD -kamera, nopea Thunderbolt-portti ja kaksi USB 3.0 -porttia. MacBook Air tukee myös kahta näyttöä ja videon peilausta samaan aikaan sisäisen näytön täyden natiiviresoluution kanssa.
Uusi MacBook Air jatkaa Applen linjaa energiatehokkuudessa ja ympäristöajattelussa. Se täyttää tiukat Energy Star 5.2 -vaatimukset ja on saanut EPEAT Gold -luokituksen.*** Jokainen unibody-runko valmistetaan erinomaisesti kierrätykseen sopivasta alumiinista, ja niihin kuuluvat vakiona energiatehokkaat LED-taustavalaistut näytöt, jotka eivät sisällä elohopeaa ja joiden lasissa ei ole käytetty arseenia. Applen kannettavissa ei ole bromattuja palonestoaineita eikä PVC:tä ja ne on valmistettu erinomaisesti kierrätykseen sopivista materiaaleista.
MacBook Airissa on asennettuna OS X Mountain Lion, johon sisältyvät Viestit, Ilmoituskeskus, järjestelmänlaajuinen jakaminen, AirPlay-peilaus, Sanelu, Game Center ja Gatekeeperin valvoma parannettu suojaus Macillesi. Koska iCloud on perustavanlaatuinen osa OS X:ää, Mountain Lion tekee sisällön pitämisen ajan tasalla Macissa, iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa helpommaksi kuin koskaan.
Apple esitteli myös uusiksi suunnitellut AirPort Extreme- ja AirPort Time Capsule -tukiasemat, joiden kolmivirtaisen 802.11ac Wi-Fi-tekniikan enimmäistiedonsiirtonopeus on 1,3 Gt/s, eli lähes kolminkertainen verrattuna 802.11n -tekniikkaan. Uusissa AirPort-tukiasemissa on erittäin tehokkaat radiot ja kuusielementtinen keilanmuodostava antenniryhmä kantomatkan ja suorituskyvyn maksimoimiseksi. Koska käyttöönotto on sisäänrakennettuna OS X:ssä ja iOS:ssä, käyttäjät voivat luoda huippunopean Wi-Fi-verkon muutamalla osoituksella, ja intuitiivinen AirPort-työkalu tekee myös verkon katsomisen ja hallinnan helpoksi graafisessa käyttöliittymässä. 2 Tt tai 3 Tt kovalevyllä varustettu AirPort Time Capsule toimii yhdessä OS X:n Time Machinen kanssa ja on helpoin ratkaisu usean Macin langattomaan varmuuskopioimiseen. Pohjaltaan vain 98 mm x 98 mm ja korkeudeltaan 168 mm mittaiset uudet tukiasemat mahtuvat lähes mihin tahansa kotioloissa.
Saatavuus
MacBook Air on saatavilla tänään Apple Online Storesta (www.apple.com/fi) ja Applen valtuuttamilta jälleenmyyjiltä. 11 tuuman MacBook Airissa on 1,3 GHz prosessori, jonka Turbo Boost -nopeudet ovat jopa 2,6 GHz, 4 Gt muistia ja joko 128 Gt tai 256 Gt flash-muistia. 13 tuuman MacBook Airissa on 1,3 GHz prosessori, jonka Turbo Boost -nopeudet ovat jopa 2,6 GHz, 4 Gt muistia ja joko 128 Gt tai 256 Gt flash-muistia. Tilauskokoonpanoihin on saatavilla 1,7 GHz Intel Core i7 -prosessori, jonka Turbo Boost -nopeudet ovat jopa 3,3 GHz, jopa 8 Gt muistia ja jopa 512 Gt flash-muistia. Lisää teknisiä tietoja, tilauskokoonpanovaihtoehtoja ja lisävarusteita on katsottavissa verkossa osoitteessa www.apple.com/fi/macbook-air.
Uudet AirPort Extreme- ja AirPort Time Capsule -tukiasemat ovat saatavilla tänään Apple Online Storesta (www.apple.com/fi) ja Applen valtuuttamilta jälleenmyyjiltä. AirPort Time Capsulesta on saatavilla kaksi mallia: 2 Tt tallennustilalla ja 3 Tt tallennustilalla varustettu. Lisää teknisiä tietoja on katsottavissa verkossa osoitteessa www.apple.com/fi/airport-extreme ja www.apple.com/fi/airport-time-capsule.
*Web-palveluiden langattoman testauksen suoritti Apple kesäkuussa 2013 käyttäen ennakkoversioita MacBook Air -kokoonpanoista. Akun käyttöaika ja latauskertojen määrä riippuvat käyttötavasta ja asetuksista. Lisätietoja saat osoitteesta www.apple.com/fi/macbook-air.
**Testauksen suoritti Apple kesäkuussa 2013 käyttäen ennakkoversioita MacBook Air -kokoonpanoista. Lisätietoja saat osoitteesta www.apple.com/fi/macbook-air.
***Perustuu energiatehokkuuskategorioihin ja tuotteisiin, jotka on lueteltu EPA ENERGY STAR 5.2 -tietokannassa kesäkuussa 2013. EPEAT on riippumaton järjestö, joka auttaa asiakkaita vertailemaan kannettavien ja pöytätietokoneiden ympäristövaikutuksia. Tuotteille, jotka täyttävät kaikki vaaditut kriteerit ja vähintään 75 prosenttia valinnaisista kriteereitä, myönnetään EPEAT Gold -luokitus. EPEAT-ohjelman on luonut EPA Yhdysvalloissa, ja se perustuu IEEE 1680 -standardiin henkilökohtaisten tietokonetuotteiden ympäristövaikutusten arvioinnista. Lisätietoja saat osoitteesta www.epeat.net.
Yhteystiedot medialle:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056
Mariam Rguibi
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683

    © 2013 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS, Macintosh, MacBook Air, AirPort Extreme, AirPort, Time Capsule, MacBook, iTunes, FaceTime, OS X, AirPlay, iCloud, iPhone, iPad, iPod touch ja Time Machine ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.