LEHDISTÖTIEDOTE kesäkuuta 10, 2013

Apple antaa esimakua ammattilaispöytäkoneen tulevaisuudesta

SAN FRANCISCO – 10. kesäkuuta 2013 – Apple antoi tänään esimakua ammattilaispöytäkoneen tulevaisuudesta seuraavan sukupolven Mac Pron ensiesittelyssä. Mullistavan yhdistetyn lämpöytimen ympärille suunniteltu Mac Pro edustaa täysin uutta ammattilaispöytäkoneiden arkkitehtuuria ja suunnittelua, jossa suorituskyky on optimoitu sekä sisältä että ulkoa. Seuraavan sukupolven Xeon-prosessoreilla, kahdella työasemaluokan näytönohjaimella, Thunderbolt 2:lla, PCIe-pohjaisella flash-muistilla ja ultranopealla ECC-muistilla varustettu uusi n. 25 cm korkuinen Mac Pro mahduttaa hämmästyttävän määrän tehoa uskomattoman pieneen pakettiin.
”Siinä on uusimmat Xeon-prosessorit, kaksi FirePro-näytönohjainta, ECC-muisti, PCIe-pohjainen flash ja Thunderbolt 2 – kaikki rakennettuina mullistavan lämpöytimen ympärille. Seuraavan sukupolven Mac Pro kaikkien aikojen radikaalein Mac”, sanoi Applen maailmanlaajuisesta tuotemarkkinoinnista vastaava varatoimitusjohtaja Philip Schiller. ”Kaikki suorituskyky ja laajennusmahdollisuudet on pakattu dramaattiseen uuteen muotoon. Sen tilavuus on yksi kahdeksasosa aikaisemmasta ja mikä parasta, se kootaan Yhdysvalloissa.”
Seuraavan sukupolven Mac Pron arkkitehtuurin keskiössä on nerokas yhdistetty lämpöydin, jonka ansiosta se voi jakaa tehokkaasti koko lämpökapasiteettinsa kaikkien prosessoreiden kesken. Tuloksena on ammattilaispöytäkone, jossa uraauurtava suorituskyky on mahdutettu yhteen kahdeksasosaan nykyisen Mac Pron tilavuudesta. Seuraavan sukupolven Intel Xeon E5 -prosessorit, joita on saatavilla jopa 12 ytimen kokoonpanona, kaksinkertaistavat liukulukusuorituskyvyn. AMD:n työasemaluokan FirePro-näytönohjainten ansiosta täysin uusi Mac Pro on jopa 2,5 kertaa nykyistä Mac Prota nopeampi ja se tarjoaa jopa hämmästyttävät 7 terafloppia laskentatehoa. Uudessa Mac Prossa on myös PCIe-pohjainen flash-muisti, joka on jopa 10 kertaa tavanomaisia pöytäkoneiden kovalevyjä nopeampi, ja sen uusin nelikanavainen ECC DDR3 -muisti toimii 1866 MHz taajuudella tarjoten jopa 60 Gt/s muistiväylän.* Kaiken tämän tehon ansiosta uudella Mac Prolla voidaan editoida saumattomasti videota täydellä 4K tarkkuudella ja samanaikaisesti mallintaa tehosteita taustalla.
Seuraavan sukupolven Mac Pro on laajennettavin koskaan rakennettu Mac. Siinä on kuusi Thunderbolt 2 -porttia, jotka tarjoavat kukin jopa 20 Gb/s kaistanleveyden ulkoisille laitteille, joten se on täydellinen liitettäväksi ulkoisiin tallennuslaitteisiin, usean PCI-paikan laajennuskoteloihin, äänen ja videon erottelusovittimiin ja uusimpiin ulkoisiin näyttöihin, myös 4K työpöytänäyttöihin. Kukin kuudesta Thunderbolt 2 -portista tukee jopa kuutta ketjutettua laitetta, joten erittäin suorituskykyisiä lisälaitteita voidaan liittää yhteensä jopa 36. Thunderbolt 2 on täysin taaksepäin yhteensopiva olemassa olevien Thunderbolt-lisälaitteiden kanssa ja mahdollistaa tiedonsiirron Macien välillä nopeammin ja helpommin kuin koskaan.
Seuraavan sukupolven Mac Pro tulee saataville myöhemmin tänä vuonna. Lisätietoja on osoitteessa www.apple.com/mac-pro.
*Suorituskykytiedot perustuvat Mac Pro -laitteiston ennakkoversion teknisiin tietoihin kesäkuussa 2013.
Yhteystiedot medialle:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056
Mariam Rguibi
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683

    © 2013 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS, Macintosh ja Mac Pro ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.