LEHDISTÖTIEDOTE heinäkuuta 16, 2013

Apple esittelee Logic Pro X:n

CUPERTINO, Kalifornia – 16.7.2013 – Apple esitteli tänään Logic Pro X -ohjelman, joka on tähän mennessä kehittynein Logic Pro -versio. Ohjelmassa on uusi, ammattilaisille kehitetty käyttöliittymä, uusia tehokkaita ja luovia työkaluja muusikoille sekä laajennettu kokoelma soittimia ja tehosteita. Logic Pro X sisältää Drummerin, uuden vallankumouksellisen ominaisuuden, jossa virtuaalinen soittaja soittaa automaattisesti kappalettasi kanssasi monilla eri rummutustyyleillä ja
-tekniikoilla, sekä Flex Pitch -ominaisuuden, joka sisältää integroidun sävelkorkeuden muokkaamisen äänitallenteissa. Apple esitteli myös Logic Remoten, uuden innovatiivisen tavan toistaa ja ohjata Logic Pro X:ää iPadilla, antaen muusikoille mahdollisuuden luoda ja miksata musiikkia joustavasti eri puolilta huonetta.
”Logic Pro X on tähän asti tehokkain versio ja se sisältää kehittyneitä työkaluja sekä modernin uuden käyttöliittymän, joka on suunniteltu ammattilaistason musiikin luomisprosessin tehostamiseen”, kommentoi Applen maailmanlaajuisesta tuotemarkkinoinnista vastaava johtaja Philip Schiller. ”Muusikot tulevat ihastumaan uusiin luoviin ominaisuuksiin, kuten Drummeriin, Flex Pitchiin, Track Stacksiin ja Arpeggiatoriin.”
”Logic Pro oli oleellinen työkalu kun kirjoitimme ja nauhoitimme esikoisalbumiamme Night Visions, joten tuskin maltoimme odottaa että pääsisimme käsiksi Logic Pro X:ään”, kertoi Wayne Sermon, platinaa myyneen Imagine Dragons -yhtyeen kitaristi. ”Pidämme Logic Pro X:n uudesta ulkoasusta ja luovat ominaisuudet ovat jo inspiroineet meitä kirjoittamaan uutta materiaalia kiertueemme aikana.”
Logic Pro X:ään on suunniteltu uusi moderni ulkoasu samalla, kun ammattilaiskäyttäjien arvostamaa tehoa on parannettu ja ominaisuuksia laajennettu. Virtaviivaistettu käyttöliittymä mahdollistaa edistyksellisten työkalujen ja toimintojen käytön teknisempiin tehtäviin. Vaihtoehtoisesti ne voidaan piilottaa, jotta muusikot voivat keskittyä luovuuteen. Flex Pitch auttaa käyttäjiä korjaamaan epävireiset lauluäänet ja jopa muuttamaan nauhoitettuja melodioita säätämällä yksittäisiä nuotteja äänen aaltomuodoissa. Track Stacks auttaa järjestämään ja pienentämään useita raitoja yhdeksi, tai sillä voidaan luoda sävykkäitä, monitasoisia soittimia. Smart Controls mahdollistaa useiden liitännäisten ja parametrien muokkaamisen yhdellä liikkeellä nopean ja tehokkaan äänidesignin luomiseen. Paranneltu mikseri auttaa tehokkaammin hallitsemaan miksaussessioita tarjoamalla paremman näkymän signaalivirtaan ja
-dynamiikkaan ja nopeampia tapoja kanavainserttien manipulointiin.
Logic Pro X tarjoaa kokoelman uusia luovia työkaluja musiikin kirjoittamiseen ja tuottamiseen. Drummer tuottaa ammattimaisesti luotuja ja todenmukaisia rumpuraitoja, jotka reagoivat ohjaukseesi, ja toistaa miljoonia yksilöllisiä rytmejä rock-, vaihtoehto-, musiikinkirjoitus- ja R&B-lajityypeissä. Drummer perustuu alan huippusoittajien ja -äänittäjien, kuten legendaarisen miksaajan ja tuottajan Bob Clearmountainin, esityksiin ja ääniin. Clearmountain on työskennellyt mm. Rolling Stonesin, Bruce Springsteenin ja David Bowien kanssa. Drum Kit Designer -liitännäinen on suunniteltu toimimaan Drummerin kanssa. Sillä voidaan rakentaa räätälöityjä rumpusettejä käyttämällä erilaisia ammattimaisesti äänitettyjä virveleitä, tomeja, hi-hatteja ja symbaaleja, joita voidaan sekoittaa, sovittaa ja hienosäätää oikean rumpuäänen aikaansaamiseksi.
Logic Pro X laajentaa Logic Pron syntetisaattoreiden ja koskettimistojen laajaa valikoimaa uusilla soittimilla. Arpeggiator on yksi yhdeksästä uudesta MIDI-liitännäisestä ja sen avulla yksinkertainen kosketinsointu voidaan muuntaa taidokkaaksi esitykseksi. Uusi Retro Synth jäljittelee joitakin 70- ja 80-luvun suosituimpia klassisia syntetisaattoriääniä ja Vintage Keyboards tuottaa realistisia sähköpianojen, B3-urkujen ja klavien malleja kehittyneillääänenmuokkaussäätimillä. Bass Amp Designer antaa bassonsoittajien soittaa ja äänittää vanhoja ja moderneja bassovahvistimia kaapeilla ja mikrofoneilla, joista voidaan määrittää räätälöity bassolaitteisto. Logic Pro X:ssä on myös kokonaan uusi äänikirjasto, jossa on päivitetty silmukkakokoelma ja yli 1500 soitin- ja tehostepäivitystä, joiden avulla Track Stacks, Smart Controls, Arpeggiator ja muut liitännäiset ovat luovemmin käytettävissä.
Logic Remote on innovatiivinen tapa parantaa Logicin luovaa käyttöä iPadin avulla. iPadin Multi-Touch-näyttöä täydellisesti hyödyntävä Logic Remote tarjoaa käyttäjille uusia mahdollisuuksia Logic Pro X:n soittimien äänittämiseen, miksaamiseen ja jopa soittamiseen mistä tahansa kohtaa huoneesta muuttaen iPadin koskettimistoksi, rumpusetiksi, kitaran otelaudaksi, miksauspöydäksi tai ohjauspaneeliksi.
MainStage 3 on merkittävä päivitys MainStagesta ja Logic Pro X:n live-esityksen apuohjelma, joka muuttaa Macin livesetiksi tuomalla studioäänet konserttilavalle. MainStage 3:ssa on uusi käyttöliittymä ja se on yhteensopiva Logic Pro X:n uusien liitännäisten, päivitysten ja älykkäiden säätimien kanssa.
Hinnat ja saatavuus
Logic Pro X (179,99€) ja MainStage 3 (26,99€) ovat saatavilla Mac App Storesta. Logic Remote on ladattavissa ilmaiseksi App Storesta. Täydellinen lista järjestelmävaatimuksista ja yhteensopivista järjestelmistä löytyy osoitteesta: www.apple.com/logic-pro.
Yhteystiedot medialle:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056

    © 2013 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS, Macintosh, Logic, iPad, Multi-Touch, MainStage ja App Store ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.