MEDIAHÄLYTYS heinäkuuta 23, 2013

Apple julkisti kolmannen vuosineljänneksen tuloksensa

31 miljoonaa myytyä iPhonea on uusi kesäkuun neljänneksen ennätys

CUPERTINO, Kalifornia – 23. heinäkuuta 2013 – Apple julkisti tänään tuloksensa tilikauden 2013 kolmannelta neljännekseltä, joka päättyi 29. kesäkuuta 2013. Yhtiö saavutti neljänneksellä 35,3 miljardin dollarin liikevaihdon ja 6,9 miljardin dollarin nettovoiton osakekohtaisen tuloksen ollessa 7,47 dollaria. Vuoden takaisen vertailukauden liikevaihto oli 35 miljardia dollaria ja nettovoitto 8,8 miljardia dollaria, joka on 9,32 dollaria osaketta kohti. Käyttökate oli 36,9 prosenttia verrattuna vuoden takaisen neljänneksen 42,8 prosenttiin. Kansainvälinen myynti muodosti 57 prosenttia vuosineljänneksen liikevaihdosta.
Yhtiö myi 31,2 miljoonaa iPhonea, mikä on kesäkuun vuosineljänneksen ennätys. Myynti vuotta aikaisemmalla neljänneksellä oli 26 miljoonaa. Apple myi vuosineljänneksen aikana myös 14,6 miljoonaa iPadia, kun myynti vuotta aikaisemmalla neljänneksellä oli 17 miljoonaa. Yhtiö myi 3,8 miljoonaa Macia verrattuna vuoden takaisen neljänneksen 4 miljoonaan.
Applen johtokunta on päättänyt, että yrityksen kantaosakkeille maksetaan 3,05 dollarin käteisosinko osaketta kohden. Osinko maksetaan 15. elokuuta 2013 osakkeenomistajiksi 12. elokuuta 2013 pörssipäivän päättyessä merkityille henkilöille.
”Olemme erityisen ylpeitä kesäkuun neljänneksen ennätyksellisestä 31 miljoonan iPhonen myynnistä sekä vahvasta liikevaihdon kasvusta iTunesissa, ohjelmistoissa ja palveluissa”, sanoi Applen toimitusjohtaja Tim Cook. ”Olemme todella innoissamme pian julkaistavista iOS 7:stä ja OS X Mavericksista ja olemme tiiviisti keskittyneet vaikuttaviin uusiin tuotteisiin, joita esitellään syksyllä ja vuoden 2014 aikana.”
”Vuosineljänneksen toimintojemme kassavirta oli 7,8 miljardia dollaria, ja olemme tyytyväisiä maksaessamme takaisin osakkeenomistajille 18,8 miljardia dollaria osinkoina ja osakkeiden takaisinostoina”, sanoi Applen talousjohtaja Peter Oppenheimer.
Applen taloudellinen ohjeistus tilikauden 2013 viimeiselle neljännekselle:
  • liikevaihto 34–37 miljardia dollaria
  • käyttökate 36–37 %
  • toimintakulut 3,9–3,95 miljardia dollaria
  • muut tulot/(menot) 200 miljoonaa dollaria
  • veroaste 26,5 %

Apple lähettää suoratoistona reaaliajassa kolmannen vuosineljänneksen tulosta koskevan neuvottelupuhelunsa. Se alkaa klo 14.00 PDT-aikaa 23. heinäkuuta 2013 eli klo 00.00 Suomen aikaa 24. heinäkuuta osoitteessa www.apple.com/quicktime/qtv/earningsq313. Tämä webcast on myös saatavana myöhemmin toistettavaksi noin kahden viikon ajan.
Tämä lehdistötiedote sisältää tulevaisuutta arvioivia lausuntoja, mukaan lukien mutta niihin rajoittumatta lausunnot yrityksen arvioidusta liikevaihdosta, käyttökatteesta, toimintakuluista, muista tuloista/(menoista) ja veroasteesta. Näihin lausuntoihin sisältyy riskejä ja epävarmuustekijöitä, ja todelliset tulokset voivat olla erilaisia. Riskeihin ja epävarmuustekijöihin lukeutuvat muun muassa kilpailu- ja taloustilanteen vaikutukset kuluttajien ja yritysten ostopäätöksiin koskien yrityksen tuotteita sekä yrityksen reaktiot kyseisiin tekijöihin; jatkuvat kilpailupaineet markkinoilla; yrityksen kyky tarjota tuotteita markkinoille ja synnyttää asiakaskysyntää uusille ohjelmille, tuotteille ja teknisille innovaatioille oikeaan aikaan; tuotejulkistusten, siirtymien, tuotehinnoittelun ja -valikoiman muutosten ja/tai komponenttikustannusten nousun mahdolliset vaikutukset yrityksen käyttökatteeseen; varastoriski, joka aiheutuu yrityksen tarpeesta tilata tai sitoutua tilaamaan tuotekomponentteja ennen asiakastilauksia; tiettyjen yrityksen liiketoiminnalle oleellisten, yhdestä lähteestä tai rajoitetuista lähteistä saatavien komponenttien ja palveluiden saatavuus jatkossa kohtuullisilla ehdoilla tai ylipäätään; vaikutus, joka yrityksen riippuvaisuudella kolmansien osapuolten tarjoamista valmistus- ja logistiikkapalveluista voi olla valmistettavien tuotteiden ja suoritettavien palveluiden laatuun, määrään ja kustannuksiin; yrityksen kansainväliseen toimintaan liittyvät riskit; yrityksen riippuvaisuus kolmansien osapuolten immateriaaliomaisuudesta ja digitaalisesta sisällöstä; mahdolliset vaikutukset, jos yrityksen todetaan loukanneen muiden immateriaalioikeuksia; yrityksen riippuvaisuus tukkumyyjien, operaattoreiden ja muiden tuotteidensa jälleenmyyjien suorituksista; tuotteiden ja palveluiden laatuongelmien mahdolliset vaikutukset yrityksen myyntiin ja käyttökatteeseen; keskeisten johtajien ja työntekijöiden työskentelyn jatkuminen; sota, terrorismi, väestön terveyteen liittyvät ongelmat, luonnonkatastrofit ja muut olosuhteet, jotka voivat häiritä tuotteiden saatavuutta, toimitusta tai kysyntää; sekä muiden oikeusprosessien epäsuotuisat tulokset. Lisätietoja yrityksen tulokseen mahdollisesti vaikuttavista tekijöistä on ajoittain United States Securities and Exchange Commissionin (SEC) säilyttämien yrityksen julkisten raporttien osioissa ”Risk Factors” ja ”Management’s Discussion and Analysis of Financial Condition and Results of Operations”, mukaan lukien SEC:lle toimitettavat yrityksen 10-K-selvitys 29. syyskuuta 2012 päättyneestä tilikaudesta, 10-Q-selvitys 29. joulukuuta 2012 päättyneestä vuosineljänneksestä, 10-Q-selvitys 30. maaliskuuta 2013 päättyneestä vuosineljänneksestä sekä 10-Q-selvitys 29. kesäkuuta 2013 päättyneestä vuosineljänneksestä. Yhtiö ei ole velvollinen päivittämään tulevaisuutta arvioivia lausuntoja tai tietoja. Ne perustuvat päiväyksensä aikaan käytettävissä olleeseen informaatioon.
Apple suunnittelee maailman parhaat henkilökohtaiset tietokoneet Macit sekä OS X:n, iLifen, iWorkin ja ammattilaisohjelmistoja. Apple on digitaalisen musiikin kehityksen kärjessä iPodien ja iTunes-verkkokaupan ansiosta. Apple on uudistanut matkapuhelimen kehittämällä mullistavan iPhonen ja App Storen ja luo kannettavien medialaitteiden ja tietokoneiden tulevaisuutta iPadilla.
Yhteystiedot medialle:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056
Mariam Rguibi
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683

© 2013 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS ja Macintosh ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.