LEHDISTÖTIEDOTE syyskuuta 24, 2013

Apple päivittää iMacin

CUPERTINO, Kalifornia – 24. syyskuuta 2013 – Apple ilmoitti tänään päivittäneensä iMacin neljännen sukupolven neliytimisillä Intel-prosesoreilla, uusilla näytönohjaimilla, seuraavan sukupolven Wi-Fillä ja nopeammilla PCIe-flash-tallennusvaihtoehdoilla. Päivitetty iMac yhdistää uusimman teknologian maailman johtavan yksiosaisen pöytäkoneen uskomattoman ohueen designiin ja upeaan näyttöön.
”iMac on jatkossakin esimerkki siitä, miten tyylikäs, nopea ja hauska pöytäkone voi olla”, sanoi Applen maailmanlaajuisesta markkinoinnista vastaava johtaja Philip Schiller. ”Uuden iMacin ultraohuen alumiinirungon sisältä löytyvät uusimmat Intel-prosessorit, nopeammat näytönohjaimet, seuraavan sukupolven 802.11ac Wi-Fi ja nopeampi PCIe-flash-tallennus.”
Perustason 21,5 tuuman iMacissa on 2,7 GHz neliytiminen Intel Core i5 -prosessori ja uusi Iris Pro -näytönohjain, joka tarjoaa ennennäkemättömän integroidun näytönohjaimen suorituskyvyn. Huipputason 21,5 tuuman mallissa sekä molemmissa 27 tuuman malleissa on jopa 3,4 GHz neliytimiset Intel Core i5 -prosessorit ja NVIDIA GeForce 700 -sarjan näytönohjaimet, joissa on tuplasti videomuistia ja jopa 40 prosenttia edellistä sukupolvea parempi suorituskyky.* Äärimmäistä suorituskykyä kaipaavat asiakkaat voivat päivittää jopa 3,5 GHz Intel Core i7 -prosessoreihin ja NVIDIA GeForce GTX 780M -sarjan näytönohjaimiin, joissa on 4 Gt videomuistia.
iMac tukee nyt seuraavan sukupolven 802.11ac Wi-Fi-yhteyttä. Yhdistettäessä 802.11ac-tukiasemaan iMac tarjoaa jopa kolme kertaa edellistä sukupolvea nopeamman langattoman suorituskyvyn.
Päivitetyssä iMacissa on nyt tuki PCIe-pohjaiselle flash-tallennukselle, jonka ansiosta Fusion Drive ja 100 % flash-tallennusvaihtoehdot ovat jopa 50 prosenttia edellistä sukupolvea nopeampia.* Suositussa Fusion Drive -vaihtoehdossa yhdistyvät suuren tallennuskapasiteetin kovalevy ja huippunopea flash-tallennus, jotka tarjoavat lyhyemmät käynnistysajat ja nopeamman pääsyn ohjelmiin ja tiedostoihin. Asiakkaat voivat valita iMaciinsa 1 tai 3 Tt Fusion Drive -vaihtoehdon. 100% flash-tallennusvaihtoehtoja on nyt saatavilla jopa 1 Tt kokoonpanoissa.
iMacissa on vakiona 8 Gt muistia ja 1 Tt kovalevy, ja asiakkaat voivat valita iMac-kokoonpanoonsa jopa 32 Gt muistia ja jopa 3 Tt kovalevyn. iMacissa on myös kaksi Thunderbolt- ja neljä USB 3.0 -porttia ulkoisille tallennuslaitteille ja muille tehokkaille oheislaitteille.
Applen energiatehokkuus- ja ympäristövastuun mukaisesti iMac täyttää tiukat Energy Star 5.2 -vaatimukset ja on myös saavuttanut EPEAT Gold -luokituksen.** iMacissa on elohopeaton ja arseeniton lasinen LED-taustavalaistu näyttö. iMacin komponentit ja kaapelit eivät sisällä PVC:tä eikä iMac sisällä bromattuja palonestoaineita. Siinä on käytetty erittäin kierrätettäviä materiaaleja ja sen pakkaukset on suunniteltu materiaalitehokkaiksi.
iMacissa on valmiina OS X Mountain Lion, joka tuo Viestit, Ilmoituskeskuksen, järjestelmänlaajuisen jakamisen, AirPlay-peilauksen, Sanelun, Game Centerin ja Gatekeeperin parantaman tietoturvan Maciisi. OS X:n perustalle rakennetun iCloudin avulla Mountain Lion tekee sisällön pitämisestä ajan tasalla Macissa, iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa helpompaa kuin koskaan.
Hinnat ja saatavuus
Uusi iMac on saatavilla tänään Applen valtuuttamilta jälleenmyyjiltä. 21,5 tuuman iMac on saatavilla 2,7 GHz neliytimisellä Intel Core i5 -prosessorilla ja jopa 3,2 GHz Turbo Boost -nopeudella sekä Intel Iris Pro -näytönohjaimella tai 2,9 GHz neliytimisellä Intel Core i5 -prosessorilla ja jopa 3,6 GHz Turbo Boost -nopeudella sekä NVIDIA GeForce GT 750M -näytönohjaimella. 27 tuuman iMac on saatavilla 3,2 GHz neliytimisellä Intel Core i5 -prosessorilla ja jopa 3,6 GHz Turbo Boost -nopeudella sekä NVIDIA GeForce GTX 755M -näytönohjaimella tai 3,4 GHz neliytimisellä Intel Core i5 -prosessorilla ja jopa 3,8 GHz Turbo Boost -nopeudella sekä NVIDIA GeForce GTX 775M -näytönohjaimella. Lisää teknisiä tietoja, tilauskokoonpanoja ja lisävarusteita on verkossa osoitteessa www.apple.com/fi/imac.
*Testauksen suoritti Apple syyskuussa 2013 käyttäen iMac-kokoonpanojen ennakkoversioita. Lisätietoja saat osoitteesta www.apple.com/fi/imac/features.
**Perustuu energiatehokkuuskategorioihin ja tuotteisiin, jotka on lueteltu EPA Energy Star 5.2 -energiatietokannassa syyskuussa 2013. EPEAT on riippumaton organisaatio, joka auttaa asiakkaita vertailemaan kannettavien ja pöytäkoneiden ympäristövaikutuksia. Kaikille vaaditut kriteerit ja vähintään 75 prosenttia valinnaisista kriteereistä täyttäville tuotteille myönnetään EPEAT Gold -luokitus. EPEAT-ohjelman käynnisti US EPA ja se perustuu henkilökohtaisten tietokonetuotteiden ympäristövaikutusten arviointia määrittelevään IEEE 1680 -standardiin. Lisätietoja saat osoitteesta www.epeat.net.
Yhteystiedot medialle:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056
Mariam Rguibi
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683

    © 2013 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iMac, OS X, AirPlay, iCloud, iPhone, iPad ja iPod touch ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.