LEHDISTÖTIEDOTE lokakuuta 14, 2013

Angela Ahrendtsista Applen Retail- ja Online Store -myymälöistä vastaava johtaja

CUPERTINO, Kalifornia – 14. lokakuuta 2013 – Apple ilmoitti tänään, että Burberryn toimitusjohtaja Angela Ahrendts siirtyy Applelle vastikään luotuun tehtävään johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi, joka raportoi toimitusjohtaja Tim Cookille.
Ahrendts johtaa Applen Retail- ja Online Store -myymälöiden strategista suuntaa, laajennusta ja toimintoja. Myymälät ovat määritelleet ostokokemuksen uudelleen sadoille miljoonille asiakkaille eri puolilla maailmaa. Apple Retail Store -myymälät asettavat asiakaspalvelulle uuden mittapuun innovatiivisine ominaisuuksineen, kuten Genius Bar, Personal Setup sekä One to One -koulutus, joiden avulla asiakkaat saavat eniten irti Apple-tuotteistaan.
”On mahtavaa, että Angela liittyy tiimiimme”, Cook sanoi. ”Hänellä on samat arvot ja sama into innovaatioon kuin meillä, ja hän painottaa asiakaskokemusta yhtä vahvasti kuin mekin. Hän on todistanut olevansa poikkeuksellisen hyvä johtaja koko uransa ajan ja hänellä on vakuuttava ansioluettelo.”
”On erittäin suuri kunnia ottaa ensi vuonna vastaan tämääskettäin luotu tehtävä Applella. Odotan kovasti yhteistyötä kansainvälisten tiimien kanssa, jotta voimme parantaa asiakaskokemusta entisestään verkossa ja verkon ulkopuolella”, Ahrendts sanoi. ”Olen aina ihaillut Applen tuotteiden ja palveluiden innovatiivisuutta ja niiden vaikutusta ihmisten elämään. Toivon, että voin omalta osaltani auttaa edistämään yrityksen menestystä ja johtoasemaa muutosten tuomisessa maailmaan.”
Ahrendts siirtyy keväällä Applelle Burberryltä, jonka toimitusjohtaja hän on ja jonka hän on johdattanut ennennäkemättömään maailmanlaajuisen kasvun aikakauteen. Ennen Burberryä hän toimi johtotehtävissä Liz Claiborne Inc:ssä, ja aiemmin urallaan johtajana Donna Karan Internationalilla.
Apple suunnittelee maailman parhaat henkilökohtaiset tietokoneet Macit sekä OS X:n, iLifen, iWorkin ja ammattilaisohjelmistoja. Apple on digitaalisen musiikin kehityksen kärjessä iPodien ja iTunes-verkkokaupan ansiosta. Apple on uudistanut matkapuhelimen kehittämällä mullistavan iPhonen ja App Storen ja luo kannettavien medialaitteiden ja tietokoneiden tulevaisuutta iPadilla.
Yhteystiedot medialle:
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Mariam Rguibi
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683

    © 2013 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS, Macintosh ja Genius Bar ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.