LEHDISTÖTIEDOTE lokakuuta 22, 2013

Apple esittelee uuden sukupolven iWork- ja iLife-ohjelmat OS X:lle ja iOS:lle

iWork ja iLife nyt saatavilla ilmaiseksi kaikkiin uusiin Mac- ja iOS-laitteisiin


SAN FRANCISCO – 22. lokakuuta 2013 – Apple julkisti tänään, että sen uraauurtava, toimisto-ohjelmien iWork-kokoelma, johon kuuluvat Pages, Numbers ja Keynote, sekä palkittu luovien ohjelmien iLife-kokoelma, johon kuuluvat iPhoto, iMovie ja GarageBand, on kokonaan uudistettu hyödyntämään täysin OS X Mavericksin ja iOS 7:n ominaisuuksia. Kaikki ohjelmat on päivitetty 64-bittisiksi ja integroitu iCloudin kanssa. Lisäksi ne sisältävät satoja uusia ominaisuuksia, joiden ansiosta voit tehdä entistä enemmän Apple-laitteillasi. Apple julkisti tänään myös, että sekä iWork että iLife ovat nyt saatavilla ilmaiseksi jokaisen uuden Mac- tai iOS-laitteen oston yhteydessä.
 
”Tämä on Applen historian merkittävin ohjelmistopäivä”, sanoi Applen internet-ohjelmistoista ja 
-palveluista vastaava johtaja Eddy Cue. ”Nämä uudet versiot tarjoavat kaikilla laitteilla saumattomia kokemuksia, joita et löydä mistään muualta. Ne sisältävät loistavia ominaisuuksia, kuten iMovie Theater, Drummer ja uusi yhtenäinen tiedostomuoto kaikilla laitteillasi oleville iWork-dokumenteille.”
 
iWorkin täysin uusien Mac- ja iOS-versioiden ansiosta dokumenttien luominen, muokkaaminen ja jakaminen on helpompaa kuin koskaan. iWorkissa on uusi, yhtenäinen tiedostomuoto, joka tarjoaa dokumenttien täydellisen yhdenmukaisuuden Macissa, iOSissa ja iCloudissa. Lisäksi iWork for iCloud betassa on nyt tuki reaaliaikaiselle yhteistyölle. Voit nyt luoda dokumentin iPadilla, muokata sitä Macilla ja työskennellä yhdessä ystäviesi kanssa iWork for iCloudilla, vaikka he käyttäisivätkin PC:tä. Täysin uuden käyttöliittymän ansiosta iWork on entistä helppokäyttöisempi, mutta tarjoaa silti kaikki tehokkaat työkalut, joita tarvitaan upeiden dokumenttien, laskentataulukoiden ja esitysten luomiseen. 
 
iPhoton Mac- ja iOS-versiot ovat nyt 64-bittisiä, joten selaaminen ja muokkaaminen on nopeampaa ja sulavampaa kuin koskaan aikaisemmin. iOS 7:n inspiroimana iPhoton iOS-versiossa on selkeä, aiempaa yksinkertaisempi ja tyylikkäämpi uusi ulkoasu. Uusien työkalujen ja tehosteiden avulla voit luoda entistä dramaattisempia väri- ja mustavalkokuvia. Nyt voit myös jakaa suosikkikuviasi muokattuina kuvaesityksinä, joita voi keskeyttää ja kelata taakse- tai eteenpäin eleitä käyttäen, tai tilata niitä ammattimaisesti painettuina tulosteina, panoraamat mukaan lukien, sekä upeina, Multi-Touchilla luotuina kovakantisina kirjoina.
 
iMovien uudistetuilla Mac- ja iOS-versioilla voit entistä helpommin selata videokirjastoasi ja jakaa välittömästi suosikkihetkiäsi. iMovien Mac-versiossa on yksinkertaisia muokkaustyökaluja, joiden avulla voit nopeasti parannella elokuvaa, lisätä hauskoja tehosteita ja nopeuttaa tai hidastaa videota. iMovien iOS-versio tuo pöytäkonetason elokuvanteon iPhoneen ja  iPadiin, joten voit luoda jaettu näkymä- tai kuva kuvassa -tehosteita tai edistyneitä äänenmuokkauksia vain muutamalla napautuksella. iMovie Theaterin avulla voit katsella jaettuja leikkeitäsi, elokuviasi ja trailereitasi kaikilla Apple-laitteillasi ja jopa Apple TV:lläsi.*
 
GarageBandin Mac-versioon on tehty sen laajin päivitys uudistamalla sitä uudella ilmeellä, täysin uudella äänikirjastolla ja loistavilla uusilla ominaisuuksilla, kuten Drummer ja älykkäät säätimet, joten sinulla on kaikki mitä tarvitaan upealta kuulostavan kappaleen tekemiseen. GarageBandin iOS-versio on päivitetty vastaamaan iOS 7:n ulkoasua ja tuntumaa, ja se hyödyntää 64-bittistä tehoa tarjotakseen muusikoille täysinvarustellun, jopa 32-raitaisen äänitysstudion. iOS 7:n Inter-App Audion avulla voit äänittää muiden valmistajien musiikkiohjelmista suoraan GarageBandiin, ja AirDropin avulla voit jakaa musiikkiprojektejasi langattomasti muiden iOS-käyttäjien kanssa, jotta voitte luoda kappaleita yhdessä. iCloud auttaa pitämään projektisi ajan tasalla kaikilla laitteillasi, joten käyttäjät voivat aloittaa kappaleen tekemisen iOSilla ja jatkaa siitä, mihin he jäivät GarageBandin Mac-versiolla.
 
Hinnat ja saatavuus
iWorkin ja iLifen Mac-versio on saatavilla ilmaiseksi jokaisen uuden Macin oston yhteydessä. Nykyiset käyttäjät, joilla on Mavericks, voivat päivittää ohjelmansa ilmaiseksi Mac App Storesta. iWorkin ja iLifen iOS-versiot ovat saatavilla ilmaiseksi App Storesta kaikkiin uusiin laitteisiin, joissa on iOS 7, ja nykyiset käyttäjät voivat päivittää ne laitteisiinsa ilmaiseksi. GarageBandin Mac- ja iOS-versiot ovat ilmaisia kaikille OS X Mavericks- ja iOS 7 -käyttäjille. Muut GarageBand-instrumentit ja -äänet ovat saatavana ohjelman sisäisellä kertaostoksella kullekin alustalle.
 
*iMovie Theater vaatii iCloudin jaetun sisältösi pitämiseen ajan tasalla kaikilla laitteillasi.
 
Apple suunnittelee maailman parhaat henkilökohtaiset tietokoneet Macit sekä OS X:n, iLifen, iWorkin ja ammattilaisohjelmistoja. Apple on digitaalisen musiikin kehityksen kärjessä iPodien ja iTunes-verkkokaupan ansiosta. Apple on uudistanut matkapuhelimen kehittämällä mullistavan iPhonen ja App Storen ja luo kannettavien medialaitteiden ja tietokoneiden tulevaisuutta iPadilla.
 
Yhteystiedot medialle:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056
 
Mariam Rguibi
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683    © 2013 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS ja Macintosh, iWork, Pages, Numbers, Keynote, iLife, iPhoto, iMovie, GarageBand, OS X, iCloud, iPad, Multi-Touch, iPhone, Apple TV, AirDrop, Mac App Store ja App Store ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.