LEHDISTÖTIEDOTE lokakuuta 22, 2013

Esittelyssä täysin uusi Mac Pro – Kaikkien aikojen radikaalein Mac

SAN FRANCISCO – 22. lokakuuta 2013 – Apple määritteli tänään uudelleen ammattimaisen tietojenkäsittelyn julkaisemalla täysin uuden Mac Pron. Mac Pro on suunniteltu innovatiivisen yhdistetyn jäähdytyskeskiön ympärille ja siinä on uusimmat, jopa 12-ytimiset Intel Xeon -prosessorit, kaksi työasemaluokan näytönohjainta, kuusi Thunderbolt 2 -porttia, PCIe-pohjainen flash-tallennus ja huippunopea ECC-muisti. Uskomattoman suorituskyvyn uuteen upeaan designiin pakkaava täysin uusi Mac Pro tulee saataville joulukuussa.
 
”Uusi Mac Pro on meidän näkemyksemme ammattilaispöytäkoneiden tulevaisuudesta. Se on suunniteltu kokonaan uudelleen eikä mitään samankaltaista ole ollut koskaan aiemmin”, totesi Applen maailmanlaajuisesta markkinoinnista vastaava johtaja Philip Schiller. ”Uudessa Mac Prossa on jopa 12-ytimisiä Xeon-prosessoreita, kaksi FirePro-näytönohjainta, huippunopea ECC-muisti, uusi PCIe-flash-tallennus, Thunderbolt 2 -portteja ja paljon muuta radikaalissa uudessa designissa, joka on yksi kahdeksasosa edellisen sukupolven Mac Pron koosta.”
 
”Huippuluokan suorituskyvyn DaVinci Resolvessa ja reaaliaikaisen videokaappauksen UltraStudio 4K:ssa tarjoava Mac Pro on vallankumous ammattilaispöytäkoneiden designissa ja suorituskyvyssä”, sanoi Blackmagic Designin toimitusjohtaja Grant Petty.
 
”Olemme nähneet MARI:n pyörivän viisi kertaa nopeammin Mac Pron kahdella työasemaluokan näytönohjaimella, mikä luo ennennäkemättömän sulavan maalauskokemuksen. Tällainen suorituskyky on digitaalisen taiteilijan unelma”, sanoi The Foundryn toimitusjohtaja Bill Collis. 
 
”Mac Pron 20 Gb/s nopeudella toimiva Thunderbolt 2 päihittää kaiken muun markkinoilla olevan ja muuttaa täysin ulkoisen tallennuksen näkymät”, totesi PROMISE Technologyn toimitusjohtaja James Lee.
 
Täysin uusi Mac Pro on rakennettu yhdistetyn jäähdytyskeskiön ympärille, jonka ansiosta järjestelmä voi jakaa jäähdytyskapasiteetin tehokkaasti kaikkien prosessoreiden kesken. Innovatiivinen tuuletin vetää ilmaa uskomattoman tehokkaasti ja tekee uudesta Mac Prosta yhtä hiljaisen kuin Mac mini. Tuloksena on ammattilaispöytäkone, joka pakkaa ennennäkemättömän suorituskyvyn designiin, joka on vain 25,1 cm korkea ja yksi kahdeksasosa aiemman Mac Pron tilavuudesta.
 
Kokonaan uudelleen suunniteltu Mac Pro selviää kaikkein vaativimmistakin työnkuluista. Uudessa Mac Prossa on 4-, 6-, 8- tai 12-ytimisiä Intel Xeon -prosessoreita, jotka jopa 3,9 GHz:n Turbo Boost -nopeuksilla tarjoavat kaksinkertaisen liukulukusuorituskyvyn edellisen sukupolveen Mac Prohon verrattuna. Kaksi työasemaluokan AMD FirePro -näytönohjainta, joissa on jopa 12 Gt näyttömuistia, tarjoavat jopa seitsemän terafloppia laskentatehoa ja jopa kahdeksankertaisen graafisen suorituskyvyn edellisen sukupolven Mac Prohon verrattuna.* OpenGL ja OpenCL on optimoitu OS X Mavericksissa hyödyntämään täysin Mac Pron prosessorin ja kahden näytönohjaimen laskentatehoa.
 
Uudessa Mac Prossa on PCIe-pohjainen flash-tallennus, joka tarjoaa jopa 1,2 Gt/s peräkkäisen lukunopeuden ja on jopa 10 kertaa nopeampi kuin perinteiset työpöytäkovalevyt. 1866 MHz nopeudella toimiva ECC DDR3 yhdessä nelikanavaisen muistinohjaimen kanssa tarjoaa uudelle Mac Prolle jopa 60 Gt/s muistikaistaa, tuplasti edellisen sukupolven Mac Prohon verrattuna.* Mac Pron uskomattoman tehon ja kaistanleveyden ansiosta voit editoida täyden 4K-tarkkuuden videovirtoja saumattomasti ja toistaa niitä reaaliajassa.
 
Täysin uuden Mac Pron uskomattomat kuusi Thunderbolt 2 -porttia, joista jokainen tarjoaa jopa 20 Gb/s kaistaa laitetta kohden, määrittelevät kokonaan uudelleen pöytäkoneiden laajennettavuuden. Jokainen Thunderbolt 2 -portti tukee jopa kuutta ketjutettua laitetta, joten ammattilaiset voivat kytkeä jopa 36 suorituskykyistä lisälaitetta – ulkoisista tallennuslaitteista useisiin PCI-laajennuskehikkoihin ja ääni- ja videojohdotussovittimiin. Thunderbolt 2 käyttää olemassa olevia kuparisia tai optisia Thunderbolt-kaapeleita ja on täysin taaksepäin yhteensopiva olemassa olevien Thunderbolt-laitteiden ja -kaapeleiden kanssa sekä tukee uusimpia 4K-näyttöjä. OS X Mavericksin itsestään määrittyvä IP over Thunderbolt -ominaisuus tarjoaa nopean linkin Thunderbolt-Macien välille.
 
Uusi Mac Pro tarjoaa ennennäkemätöntä tehoa Applen ammattilaisohjelmille, kuten Final Cut Pro X, Logic Pro X ja Aperture. Final Cut Pro X on optimoitu tukemaan kahta näytönohjainta, mikä parantaa reaaliaikaisen toiston suorituskykyä, nopeuttaa mallinnusta ja vientiä ja mahdollistaa 4K-videoseurannan Thunderbolt 2:n ja HDMI:n kautta. Flash-tallennus nopeuttaa tuhansien suuritarkkuuksisten kuvien tuontia ja vientiä Aperturella. Logic Pro X lataa projektit uskomattoman nopeasti flash-tallennuksella ja tarjoaa Thunderbolt 2:lla suuren määrän äärimmäisen pienilatenssisia äänikanavia ilman tarvetta PCI-lisäkorteille.
 
Uuden Mac Pron mukana tulee OS X Mavericks. Mavericks on 10. merkittävä versio maailman edistyksellisimmästä käyttöjärjestelmästä ja se on saatavilla ilmaiseksi Mac App Storesta. Mavericksissa on yli 200 uutta ominaisuutta, kuten Finderin välilehdet ja tunnisteet ja parannettu monen näytön tuki tehokäyttäjille, sekä uusia suorituskykyä parantavia ydinteknologioita, kuten pakattu muisti, jotka pitävät Macin nopeana ja reagoivana. Mavericks parantaa myös merkittävästi kaksi näytönohjainta sisältävien järjestelmien suorituskykyä optimoiduilla OpenGL:llä ja OpenCL:llä. Jos haluat lisätietoja Mavericksista tai haluat ladata sen, vieraile osoitteessa www.apple.com/fi/osx/.
 
Mac Pro täyttää tiukat Energy Star 6.0 -vaatimukset ja saavuttaa EPEAT Gold -luokituksen.** Mac Pro käyttää jopa 70 prosenttia vähemmän energiaa kuin aiempi sukupolvi ja 79 prosenttia vähemmän alumiinia ja 80 prosenttia vähemmän pakkausmateriaalia kuin nykyinen Mac Pro. Mac Pro ei sisällä bromia sisältäviä palonestoaineita eikä PVC:tä, käyttää helposti kierrätettäviä materiaaleja ja siinä on materiaalitehokas kotelo ja pakkaus.
 
Hinta ja saatavuus
Täysin uusi Mac Pro on saatavilla joulukuussa Applen valtuuttamilta jälleenmyyjiltä. Mac Pro on saatavilla kahdessa kokoonpanossa: (1) 3,7 GHz neliytiminen Intel Xeon E5 -prosessori (Turbo Boost jopa 3,9 GHz), kaksi AMD FirePro D300 -näytönohjainta (2 Gt VRAM:ia molemmissa), 12 Gt muistia ja 256 Gt PCIe-pohjaista flash-tallennustilaa ja (2) 3,5 GHz kuusiytiminen Intel Xeon E5 -prosessori (Turbo Boost jopa 3,9 GHz), kaksi AMD FirePro D500 -näytönohjainta (3 Gt VRAM:ia molemmissa), 16 Gt muistia ja 256 Gt PCIe-pohjaista flash-tallennustilaa. 
 
Tilausvaihtoehtoja ovat nopeampi 8-ytiminen tai 12-ytiminen Intel Xeon E5 -prosessori, AMD FirePro D700 -näytönohjain (6 Gt VRAM:ia), jopa 64 Gt muistia ja jopa 1 Tt PCIe-pohjaista flash-tallennustilaa. Lisätietoja teknisistä ominaisuuksista, tilauskokoonpanoista ja lisävarusteista on osoitteessa www.apple.com/fi/mac-pro.
 
*Suorituskykytiedot perustuvat Mac Pron ennakkoversion teknisiin tietoihin lokakuulta 2013.
 
**Perustuu energiatehokkuuskategorioihin ja tuotteisiin, jotka on lueteltu EPA Energy Star 6.0 -energiatietokannassa lokakuussa 2013. EPEAT on riippumaton organisaatio, joka auttaa asiakkaita vertaamaan kannettavien ja pöytäkoneiden ympäristövaikutuksia. Kaikille vaaditut kriteerit ja vähintään 75 prosenttia valinnaisista kriteereistä täyttäville tuotteille myönnetään EPEAT Gold -luokitus. EPEAT-ohjelman käynnisti US EPA ja se perustuu henkilökohtaisten tietokonetuotteiden ympäristövaikutusten arviointia määrittelevään IEEE 1680 -standardiin. Lisätietoja saat osoitteesta www.epeat.net.
 
Apple suunnittelee maailman parhaat henkilökohtaiset tietokoneet Macit sekä OS X:n, iLifen, iWorkin ja ammattilaisohjelmistoja. Apple on digitaalisen musiikin kehityksen kärjessä iPodien ja iTunes-verkkokaupan ansiosta. Apple on uudistanut matkapuhelimen kehittämällä mullistavan iPhonen ja App Storen ja luo kannettavien medialaitteiden ja tietokoneiden tulevaisuutta iPadilla.
 
Yhteystiedot medialle:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056
 
Mariam Rguibi
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683    © 2013 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS, Macintosh, Mac Pro, OS X, Final Cut Pro, Logic, Aperture, Mac App Store ja Finder ovat Applen tuotemerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.