LEHDISTÖTIEDOTE lokakuuta 22, 2013

MacBook Pro Retina-näytöllä on päivitetty uusimmilla prosessoreilla, nopeammalla näytönohjaimella ja pidemmällä akun kestolla

iWork ja iLife nyt ilmaiseksi kaikkiin uusiin Maceihin


SAN FRANCISCO – 22. lokakuuta 2013 – Apple on päivittänyt Retina-näytöllä varustetun MacBook Pron neljännen sukupolven Intel Core -prosessoreilla, uusimmalla näytönohjaimella, pidemmällä akun kestolla, nopeammalla flash-tallennuksella ja seuraavan sukupolven Wi-Fillä. Päivitetyssä Retina-näytöllä varustetussa MacBook Prossa on upea erittäin tarkka näyttö, uskomattoman ohut ja kevyt design ja uusin teknologia mitä haastavimpiin projekteihin. Apple ilmoitti tänään myös, että iWork ja iLife ovat nyt saatavilla ilmaiseksi kaikkien uusien Macien oston yhteydessä.
 
”Teimme maailman parhaasta ammattitason kannettavasta vielä paremman lisäämällä suorituskykyä ja pidentämällä akun kestoa entisestään”, sanoi Applen maailmanlaajuisesta markkinoinnista vastaava johtaja Philip Schiller. ”MacBook Pro Retina-näytöllä asettaa jälleen uuden standardin ammattitason kannettaville.”
 
1,8 cm ohut päivitetty MacBook Pro Retina-näytöllä tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn helposti mukana kulkevassa muodossa. 13 tuuman MacBook Pro Retina-näytöllä sisältää jopa 2,6 GHz neljännen sukupolven kaksiytimiset Intel Core i5 -prosessorit jopa 3,1 GHz Turbo Boost -nopeuksilla. Uusi integroitu Intel Iris -näytönohjain tarjoaa jopa 90 prosenttia nopeamman suorituskyvyn kuin Retina-näytöllä varustetun MacBook Pron edellinen sukupolvi.* 13 tuuman malli voidaan varustaa jopa 2,8 GHz kaksiytimisillä Intel Core i7 -prosessoreilla jopa 3,3 GHz Turbo Boost -nopeuksilla. 
 
15 tuuman MacBook Pro Retina-näytöllä sisältää jopa 2,3 GHz neljännen sukupolven neliytimiset Intel Core i7 -prosessorit jopa 3,5 GHz Turbo Boost -nopeuksilla. 15 tuuman malli on varustettu integroidulla Intel Iris Pro -näytönohjaimella, joka tarjoaa ennennäkemättömän graafisen suorituskyvyn, tai erillisillä Iris Pro- ja GeForce GT 750M -näytönohjaimilla, joissa on 2 Gt videomuistia. Näin taataan paras mahdollinen suorituskyky. 15 tuuman MacBook Pro Retina-näytöllä voidaan varustaa jopa 2,6 GHz neliytimisillä Intel Core i7 -prosessoreilla ja jopa 3,8 GHz Turbo Boost -nopeuksilla.
 
Päivitetty MacBook Pro Retina-näytöllä piirtää pikseleitä ennätysvauhdilla akun kestosta tinkimättä. Retina-näytöllä varustetun 13 tuuman MacBook Pron akku kestää jopa yhdeksän tuntia, mikä on kaksi tuntia enemmän kuin edellisessä sukupolvessa, ja se toistaa iTunes-elokuvia jopa yhdeksän tuntia. Retina-näytöllä varustetun 15 tuuman MacBook Pron akku kestää jopa kahdeksan tuntia, mikä on yksi tunti enemmän kuin edellisessä sukupolvessa, ja se toistaa iTunes-elokuvia jopa kahdeksan tuntia.**
 
MacBook Pro Retina-näytöllä tarjoaa PCIe-pohjaisen flash-tallennuksen, jossa on 60 prosenttia paremmat lukunopeudet edelliseen sukupolveen nähden. Seuraavan sukupolven 802.11ac Wi-Fi tarjoaa langattoman suorituskyvyn, joka on jopa kolme kertaa nopeampi 802.11ac-tukiasemaan liitettynä. Käyttäjät voivat liittää useita näyttöjä ja huippunopeita laitteita kahteen Thunderbolt 2 -porttiin, jotka tarjoavat jopa 20 Gb/s kaistanleveyttä kullekin ulkoiselle laitteelle, ja HDTV:itä ja projektoreita HDMI-porttiin.
 
Päivitetty MacBook Pro Retina-näytöllä on varustettu OS X Mavericksilla. Mavericks on maailman edistyksellisimmän käyttöjärjestelmän kymmenes merkittävä versio, joka on saatavilla ilmaiseksi Mac App Storesta. Yli 200 uuden ominaisuuden lisäksi Mavericks esittelee ydinteknologioita, jotka on suunniteltu erityisesti kannettavien suorituskyvyn parantamiseksi ja Macin akun keston pidentämiseksi. OS X Mavericksin pakattu muisti pitää Macin nopeana ja reagoivana pakkaamalla inaktiivisen datan automaattisesti. Mavericks tarjoaa lisäksi merkittäviä suorituskyvyn parannuksia integroiduilla näytönohjaimilla varustettuihin järjestelmiin optimoidulla OpenCL-tuella ja dynaamisella näyttömuistin varauksella. Saat lisätietoja tai voit ladata  Mavericksin osoitteessa www.apple.com/fi/osx/.
 
Apple ilmoitti tänään myös, että iLifen tapaan myös iWork-toimisto-ohjelmat tulevat jokaisen uuden Macin mukana. Pagesin, Numbersin ja Keynoten sisältävän iWorkin avulla kuka tahansa voi helposti luoda, muokata ja jakaa upeita dokumentteja, laskentataulukoita ja esityksiä. Kaikki iLife- ja iWork-ohjelmat on täysin uudistettu ottamaan kaiken hyödyn irti OS X Mavericksista, ja ne on päivitetty 64-bittisiksi ja integroitu iCloudin kanssa. Lisäksi ne sisältävät satoja uusia ominaisuuksia, joiden ansiosta voit tehdä entistä enemmän Apple-laitteillasi.
 
MacBook Pro Retina-näytöllä jatkaa Applen sitoutumista energiatehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen vastaamalla tiukkoihin Energy Star 6.0 -vaatimuksiin ja saavuttamalla EPEAT Gold -luokituksen.*** Retina-näytöllä varustetussa MacBook Prossa on elohopeaton ja arseeniton lasinen LED-taustavalaistu näyttö. MacBook Pro Retina-näytöllä on varustettu PVC:tä sisältämättömillä komponenteilla ja kaapeleilla, ja sen valmistuksessa on käytetty erittäin kierrätettäviä materiaaleja ja materiaalitehokkaita pakkauksia. Siinä ei ole bromia sisältäviä palonestoaineita.
 
Hinnat ja saatavuus
MacBook Pro Retina-näytöllä on nyt saatavilla valituilta, Applen valtuuttamilta jälleenmyyjiltä. 13 tuuman MacBook Pro on saatavilla 2,4 GHz kaksiytimisellä Intel Core i5 -prosessorilla jopa 2,9 GHz Turbo Boost -nopeuksilla, 4 Gt muistilla, 128 Gt flash-tallennuksella ja Intel Iris -näytönohjaimella; ja 2,4 GHz kaksiytimisellä Intel Core i5 -prosessorilla jopa 2,9 GHz Turbo Boost -nopeuksilla, 8 Gt muistilla, 256 Gt flash-tallennuksella ja Intel Iris -näytönohjaimella; ja 2,6 GHz kaksiytimisellä Intel Core i5 -prosessorilla jopa 3,1 GHz Turbo Boost -nopeuksilla, 8 Gt muistilla, 512 Gt flash-tallennuksella ja Intel Iris -näytönohjaimella. Tilauskokoonpanot sisältävät nopeampia jopa 2,8 GHz kaksiytimisiä Intel Core i7 -prosessoreita jopa 3,3 GHz Turbo Boost -nopeuksilla, jopa 16 Gt muistia ja jopa 1 Tt flash-tallennustilaa.
 
15 tuuman MacBook Pro on saatavilla 2,0 GHz neliytimisellä Intel Core i7 -prosessorilla jopa 3,2 GHz Turbo Boost -nopeuksilla, 8 Gt muistilla, 256 Gt flash-tallennuksella ja Intel Iris Pro -näytönohjaimella; ja 2,3 GHz neliytimisellä Intel Core i7 -prosessorilla jopa 3,5 GHz Turbo Boost -nopeuksilla, 16 Gt muistilla, 512 Gt flash-tallennuksella ja Intel Iris Pro- ja NVIDIA GeForce GT 750M -näytönohjaimilla. Tilauskokoonpanot sisältävät nopeampia jopa 2,6 GHz neliytimisiä Intel Core i7 -prosessoreita jopa 3,8 GHz Turbo Boost -nopeuksilla, jopa 16 Gt muistia ja jopa 1 Tt flash-tallennustilaa.
 
Lisätietoja teknisistä ominaisuuksista, tilauskokoonpanoista ja lisävarusteista on osoitteessa www.apple.com/fi/macbook-pro.
 
*Testauksen suoritti Apple lokakuussa 2013 käyttäen ennakkoversioita Retina-näytöllä varustetuista MacBook Pro -tietokoneista. Lisätietoja saat vierailemalla osoitteessa www.apple.com/fi/macbook-pro/features-retina/.
**Langattoman verkkoprotokollan testauksen suoritti Apple lokakuussa 2013 käyttäen ennakkoversioita Retina-näytöllä varustetuista MacBook Pro -tietokoneista. Akun käyttöaika ja latauskertojen määrä riippuvat käyttötavasta ja asetuksista. Lisätietoja saat vierailemalla osoitteessa www.apple.com/fi/macbook-pro/features-retina/.
***Perustuu energiatehokkuuskategorioihin ja tuotteisiin, jotka on lueteltu EPA Energy Star 6.0 -energiatietokannassa lokakuussa 2013. EPEAT on riippumaton yhteisö, joka auttaa asiakkaita vertailemaan kannettavien ja pöytäkoneiden ympäristövaikutuksia. Tuotteet, jotka täyttävät kaikki vaaditut kriteerit ja vähintään 75 prosenttia valinnaisista kriteereistä luokitellaan EPEAT Gold -tuotteiksi. EPEAT-ohjelma on perustettu US EPAn toimesta ja se perustuu EPEAT-standardiin IEEE 1680 (Environmental Assessment of Personal Computer Products). Lisätietoja saat vierailemalla osoitteessa www.epeat.net.
 
Apple suunnittelee maailman parhaat henkilökohtaiset tietokoneet Macit sekä OS X:n, iLifen, iWorkin ja ammattilaisohjelmistoja. Apple on digitaalisen musiikin kehityksen kärjessä iPodien ja iTunes-verkkokaupan ansiosta. Apple on uudistanut matkapuhelimen kehittämällä mullistavan iPhonen ja App Storen ja luo kannettavien medialaitteiden ja tietokoneiden tulevaisuutta iPadilla.
 
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056
 
Mariam Rguibi
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683    © 2013 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS, Macintosh, MacBook Pro, Retina, iWork, iLife, iTunes, OS X, Mac App Store, Pages, Numbers, Keynote ja iCloud ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.