LEHDISTÖTIEDOTE lokakuuta 22, 2013

OS X Mavericks on saatavilla ilmaiseksi Mac App Storesta

SAN FRANCISCO – 22. lokakuuta 2013 – Apple julkisti tänään, että OS X Mavericks, 10. merkittävä versio maailman edistyksellisimmästä käyttöjärjestelmästä, on saatavilla ilmaiseksi Mac App Storesta. OS X Mavericks sisältää yli 200 uutta ominaisuutta, tuo iBooksin ja Kartat Maciin, sisältää uuden version Safarista, parantaa monen näytön tukea, esittelee Finderin välilehdet ja tunnisteet ja lisää energiatehokkuutta ja suorituskykyä uusien ydinteknologioiden myötä.

”Mavericks on uskomaton versio, joka sisältää tärkeitä uusia ohjelmia ja ominaisuuksia parantaen samalla Macin suorituskykyä ja akunkestoa”, sanoi Applen ohjelmistokehityksestä vastaava johtaja Craig Federighi. ”Haluamme jokaisen Mac-käyttäjän kokevan uusimmat ominaisuudet, edistyksellisimmät teknologiat ja vahvimman suojauksen. Uskomme, että paras tapa tehdä tämä on aloittaa tietokoneohjelmistojen uusi aikakausi tarjoamalla käyttöjärjestelmäpäivitykset ilmaiseksi.”

OS X Mavericksissa on uusia innovatiivisia ominaisuuksia, joita ovat muun muassa:

• iBooks, jolla pääset nopeasti iBooks-kirjastoosi sekä yli 2 miljoonaan iBooks Store -kirjaan ja joka toimii saumattomasti kaikilla laitteillasi.

• Kartat, joka tuo tehokkaan karttateknologian työpöydälle, jotta voit suunnitella matkan Macillasi ja lähettää sen iPhoneen matkalla tapahtuvaa ääninavigointia varten.

• Päivitetty Kalenteri, joka arvioi matka-ajan tapaamisten välillä ja tarjoaa sääennusteen sisältävän kartan.

• Uusi versio Safarista sisältäen Jaetut linkit -ominaisuuden, joka auttaa löytämään uuden sisällön verkosta näyttäen linkkejä, joita Twitterissä tai LinkedInissä seuraamasi ihmiset ovat jakaneet.

• iCloud-avainnippu, joka tallentaa sivustojen käyttäjätunnukset ja salasanat, luottokorttinumerot ja Wi-Fi-salasanat ja lähettää ne luotettuihin laitteisiisi, jotta sinun ei tarvitse muistaa niitä.

• Parannettu monen näytön tuki, joka tekee useiden näyttöjen käyttämisestä helpompaa ja tehokkaampaa ilman eri määrittelyä.

• Interaktiiviset ilmoitukset, joilla voit vastata viestiin tai FaceTime-puheluun tai jopa poistaa sähköpostin poistumatta käyttämästäsi ohjelmasta.

• Finderin välilehdet, joilla voit vähentää työpöydän epäjärjestystä kokoamalla useat Finder-ikkunat yhteen useita välilehtiä sisältävään ikkunaan.

• Finderin tunnisteet, joka on uusi tehokas tapa järjestää ja etsiä tiedostoja Macilla tai iCloudissa.

Mavericks sisältää myös Macin energiatehokkuutta ja akunkestoa parantavia uusia ydinteknologioita. Operaatioiden yhdistäminen ja App Nap säästävät älykkäästi energiaa ja vähentävät energiankulutusta. Pakattu muisti pakkaa automaattisesti inaktiivista dataa pitäen Macin nopeana ja reagoivana. Mavericks parantaa myös merkittävästi integroituja näytönohjaimia sisältävien järjestelmien suorituskykyä optimoimalla OpenCL-tukea ja dynaamista näyttömuistin varausta. 

Hinta ja saatavuus

OS X Mavericks on saatavilla ilmaiseksi Mac App Storesta. Mikä tahansa Mac, jossa OS X Mountain Lion toimii, on yhteensopiva myös Mavericksin kanssa. Voit päivittää Mavericksiin ilmaiseksi suoraan OS X Snow Leopardista, Lionista tai Mountain Lionista. Täydellinen luettelo järjestelmävaatimuksista ja yhteensopivista järjestelmistä löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/osx/specs. OS X Server 3.0 edellyttää Mavericksia ja on saatavilla Mac App Storesta.

Apple suunnittelee maailman parhaat henkilökohtaiset tietokoneet Macit sekä OS X:n, iLifen, iWorkin ja ammattilaisohjelmistoja. Apple on digitaalisen musiikin kehityksen kärjessä iPodien ja iTunes-verkkokaupan ansiosta. Apple on uudistanut matkapuhelimen kehittämällä mullistavan iPhonen ja App Storen ja luo kannettavien medialaitteiden ja tietokoneiden tulevaisuutta iPadilla.

Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com 
+46 8 703 3056

Mariam Rguibi
mariam.rguibi@pilgrim.fi 
+358 44 2645 683

© 2013 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS, Macintosh, OS X, Mac App Store, iBooks, Safari, Finder, iBooks Store, iPhone, iCloud, Keychain, FaceTime ja App Nap ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.