LEHDISTÖTIEDOTE joulukuuta 16, 2013

BEYONCÉ rikkoo ennätyksiä iTunes Storessa myymällä 828 773 albumia kolmessa päivässä

Paras albumimyynti julkaisuviikolla ja ykkössija 104 maassa

CUPERTINO, Kalifornia – 16. joulukuuta 2013 – Apple ilmoitti tänään, että BEYONCÉ-albumista on tullut iTunes Storen kaikkien aikojen nopeimmin myyvä albumi maailmanlaajuisesti.
Se on myynyt ennennäkemättömät 828 773 kappaletta vain kolmen ensimmäisen päivän aikana. BEYONCÉ́ rikkoi myös Yhdysvaltain julkaisuviikon myyntiennätyksen myymällä 617 213 albumia ja jatkoi maailmanlaajuista voittokulkua sijoittumalla paalupaikalle 104 maassa.
Laulajan nimeä kantava BEYONCÉ on Beyoncén viides studioalbumi. Se julkaistiin maailmanlaajuisesti ainoastaan iTunes Storessa 13. joulukuuta Parkwood Entertainment/Columbia Records -yhtiön toimittamana. Artistin mukaan nimetty kokonaisuus on hänen ensimmäinen visuaalinen albuminsa. BEYONCÉ-albumi sisältää 14 uutta kappaletta ja 17 visuaalisesti häikäisevää, provokatiivista videota, jotka on kuvattu ennen albumin julkaisua eri puolilla maailmaa – aina Houstonista New Yorkiin ja Pariisiin ja Sydneystä Rio de Janeiroon saakka. Albumi
merkitsee Beyoncélle kiivainta myyntiviikkoa koskaan.
iTunes Store on maailman suosituin musiikkikauppa, joka on saatavilla 119 maassa. iPhone-, iPad-, iPod-, Mac- ja PC-käyttäjille iTunes Store on paras tapa etsiä, ostaa ja ladata musiikkia verkosta laillisesti. Kaikki iTunes Storessa oleva musiikki toimitetaan Applen DRM-vapaassa iTunes Plus -muodossa korkealaatuisella 256 kb/s AAC-koodauksella ja äänellä, jota on lähes mahdoton erottaa alkuperäisestääänityksestä.
Yhteystiedot medialle:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056
Mariam Rguibi
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683
Yvette Noel-Schure
Parkwood Entertainment
yns@parkwood-ent.com

    © 2013 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Store, iPhone, iPad, iPod ja iTunes Plus ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.