LEHDISTÖTIEDOTE joulukuuta 18, 2013

Aivan uusi Mac Pro saatavilla huomisesta alkaen

CUPERTINO, Kalifornia – 18. joulukuuta 2013 – Apple ilmoitti tänään, että aivan uusi Mac Pro on tilattavissa tiistaista 19. joulukuuta alkaen. Kokonaan uudelleen suunnitellussa Mac Prossa on uusimmat Intel Xeon -prosessorit, kaksi työasemaluokan näytönohjainta, PCIe-pohjainen flash-muisti ja ultranopea ECC-muisti.

Innovatiivisen yhdistetyn jäähdytyskeskiön ympärille suunnitellussa aivan uudessa Mac Prossa on pakattu ennennäkemätön suorituskyky vain 25,1 cm korkeaan alumiinirunkoon, joka on tilavuudeltaan vain yksi kahdeksasosa edelliseen sukupolveen verrattuna. Mac Prossa on 4-, 6-, 8- tai 12-ytimisiä Intel Xeon -prosessoreita, jotka yltävät jopa 3,9 GHz:n Turbo Boost -nopeuksiin. Kaksi työasemaluokan AMD FirePro -näytönohjainta tarjoavat jopa kahdeksankertaisen graafisen suorituskyvyn edellisen sukupolven Mac Prohon verrattuna.* PCIe-pohjainen flash-muisti tarjoaa jopa 10 kertaa perinteisiä pöytäkoneiden kovalevyjä nopeamman peräkkäisen lukunopeuden. ECC DDR3 antaa uudelle Mac Prolle jopa 60 Gt/s muistikaistaa, mikä mahdollistaa täyden tarkkuuden 4K-videon saumattoman editoinnin ja tehosteiden mallintamisen taustalla samanaikaisesti. Uudessa Mac Prossa on peräti kuusi Thunderbolt 2 -porttia, joissa kaikissa on jopa 20 Gb/s kaistanleveyttä laitetta kohti. Uusi Mac Pro määrittelee näin pöytäkoneen laajennettavuuden kokonaan uudelleen ja voi tukea jopa 36 erittäin tehokasta oheislaitetta, mukaan lukien uusimmat 4K-näytöt.

Hinnoittelu ja saatavuus
Mac Pro on saatavilla kahdessa kokoonpanossa: (1) 3,7 GHz neliytiminen Intel Xeon E5 -prosessori (Turbo Boost jopa 3,9 GHz), kaksi AMD FirePro D300 -näytönohjainta (2 Gt VRAM:ia molemmissa), 12 Gt muistia ja 256 Gt PCIe-pohjaista flash-muistia ja (2) 3,5 GHz kuusiytiminen Intel Xeon E5 -prosessori (Turbo Boost jopa 3,9 GHz), kaksi AMD FirePro D500 -näytönohjainta (3 Gt VRAM:ia molemmissa), 16 Gt muistia ja 256 Gt PCIe-pohjaista flash-tallennustilaa. Tilausvaihtoehtoja ovat nopeampi 8-ytiminen tai 12-ytiminen Intel Xeon E5 -prosessori, AMD FirePro D700 -näytönohjaimet (6 Gt VRAM:ia), jopa 64 Gt muistia ja jopa 1 Tt PCIe-pohjaista flash-muistia. Lisätietoja teknisistä ominaisuuksista, tilauskokoonpanoista ja lisävarusteista on osoitteessa www.apple.com/fi/mac-pro.

Aivan uusi Mac Pro on tilattavissa tiistaista 19. joulukuuta alkaen valikoiduilta Applen valtuuttamilta jälleenmyyjiltä.
*Testauksen suoritti Apple lokakuussa 2013 käyttäen ennakkoversiota Mac Prosta, jossa oli 12-ytiminen 2,7 GHz prosessori, 1 Tt flash-muistia ja AMD FirePro D700 -näytönohjain, sekä tuotantoversiota Mac Prosta, jossa oli 12-ytiminen 3,06 GHz prosessori, 512 Gt SSD-levy ja ATI Radeon HD 5870 -näytönohjain. 
Apple suunnittelee maailman parhaat henkilökohtaiset tietokoneet Macit sekä OS X:n, iLifen, iWorkin ja ammattilaisohjelmistoja. Apple on digitaalisen musiikin kehityksen kärjessä iPodien ja iTunes-verkkokaupan ansiosta. Apple on uudistanut matkapuhelimen kehittämällä mullistavan iPhonen ja App Storen ja luo kannettavien medialaitteiden ja tietokoneiden tulevaisuutta iPadilla.

Yhteystiedot medialle:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056
Mariam Rguibi
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683

    © 2013 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS, Macintosh ja Mac Pro ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.