LEHDISTÖTIEDOTE tammikuuta 7, 2014

App Storen myyntihuippu 10 miljardia dollaria vuonna 2013

Joulukuun yli miljardin dollarin arvoinen myynti rikkoi ennätyksiä

CUPERTINO, Kalifornia – 7. tammikuuta 2014 – Apple ilmoitti tänään, että asiakkaat kuluttivat App Storessa yli 10 miljardia dollaria vuonna 2013, josta pelkästään joulukuun myynti kattoi miljardi dollaria. App Storen asiakkaat latasivat joulukuussa lähes kolme miljardia ohjelmaa, mikä tekee siitä Applen historian menestyksekkäimmän kuukauden. Applen huippuluokan kehittäjät ovat nyt ansainneet 15 miljardia dollaria App Storessa.
”Haluamme kiittää asiakkaitamme, joiden ansiosta 2013 oli paras vuosi koskaan App Storessa”, sanoi Applen internet-ohjelmistoista ja -palveluista vastaava johtaja Eddy Cue. ”Joulunajan ohjelmatarjonta oli huikea, ja odotamme mielenkiinnolla, mitä kehittäjät saavat aikaan vuonna 2014.”
iOS 7:n käyttöönoton myötä kehittäjät saattoivat luoda upeita ohjelmia, joissa hyödynnettiin uudistettua käyttöliittymää ja yli 200 uutta ominaisuutta ja rajapintaa. Kehittäjät kuten Evernote, Yahoo!, AirBnB, OpenTable, Tumblr, Pinterest ja American Airlines suunnittelivat käyttäjäkokemuksen uusiksi ja toivat sisällön etualalle samalla, kun ohjelmien yleinen tehokkuus ja suorituskyky parani.
2013 nähtiin yllätyshittejä kuten Ellen DeGeneresin Heads Up, ProtoGeon Moves, Simon Filipin Afterlight ja Kevin Ng:n Impossible Road. Kansainväliset kehittäjät loivat monet vuoden suurimmista hiteistä, kuten Candy Crush Saga, Puzzles & Dragons, Minecraft, QuizUp ja Clumsy Ninja. Lisäksi esiin nousi kehittäjiä, joita kannattaa seurata vuonna 2014: Duolingo (Yhdysvallat), Simogo (Ruotsi), Frogmind (Iso-Britannia), Plain Vanilla Corp (Islanti), Atypical Games (Romania), Lemonista (Kiina), BASE (Japani) ja Savage Interactive (Australia).
Mullistava App Store tarjoaa yli miljoona ohjelmaa iPhone-, iPad- ja iPod touch -käyttäjille 155 maassa ympäri maailman sekä yli 500 000 varta vasten iPadille tehtyä ohjelmaa. App Storessa asiakkaat voivat valita peräti 24 eri ohjelmakategoriasta, joihin sisältyvät Lehtikioskissa tarjolla olevat sanomalehdet ja aikakauslehdet, pelit, liiketoiminta, uutiset, urheilu, terveys ja kuntoilu sekä matkailu ja lapset.
Apple suunnittelee maailman parhaat henkilökohtaiset tietokoneet Macit sekä OS X:n, iLifen, iWorkin ja ammattilaisohjelmistoja. Apple on digitaalisen musiikin kehityksen kärjessä iPodien ja iTunes-verkkokaupan ansiosta. Apple on uudistanut matkapuhelimen kehittämällä mullistavan iPhonen ja App Storen ja luo kannettavien medialaitteiden ja tietokoneiden tulevaisuutta iPadilla.
Yhteystiedot medialle:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056
Mariam Rguibi
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683

© 2013 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS, Macintosh, App Store, iPhone, iPad ja iPod touch ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.