LEHDISTÖTIEDOTE tammikuuta 21, 2014

Apple laajentaa oppimissisällön käyttömahdollisuuksia maailmanlaajuisesti

iBooks-oppikirjat ja iTunes U Course Manager nyt saatavilla yli 50 maassa

CUPERTINO, Kalifornia – 21. tammikuuta 2014 – Apple ilmoitti tänään, että iBooks-oppikirjat ja iTunes U Course Manager viedään uusille markkinoille eri puolille Aasiaa, Latinalaista Amerikkaa, Eurooppaa ja muuta maailmaa. iBooks-oppikirjat tuovat sisällöltään dynaamiset, ajankohtaiset ja vuorovaikutteiset Multi-Touch-oppikirjat opettajien ja oppilaiden käyttöön 51 maassa, joihin lukeutuvat nyt Brasilia, Italia ja Japani. Lisäksi iTunes U Course Manager on nyt saatavilla 70 maassa, mukaan lukien Venäjä, Thaimaa ja Malesia. Sen avulla opettajat voivat luoda ja jakaa kursseja omissa luokissaan tai jakaa ne julkisesti iTunes U -ohjelmassa.
”iPadille saatava mahtava sisältö ja työkalut tarjoavat opettajille uusia tapoja räätälöidä oppimista paremmin kuin koskaan ennen”, sanoi Applen internet-ohjelmistoista ja
-palveluista vastaava johtaja Eddy Cue. ”Odotamme innolla, että opettajat yhä useammissa maissa pääsevät luomaan uudet tuntisuunnitelmansa interaktiivisia oppikirjoja, ohjelmia ja monipuolista digitaalista sisältöä hyödyntäen.”
iBooks-oppikirjat tarjoavat iPadin käyttäjille upeita koko näytön oppikirjoja, joissa on interaktiivisia animaatioita, pyöriviä 3D-kaavioita, selattavia kuvagallerioita ja napauttamalla toistettavia videoita. iBooks-oppikirjat eivät tunnu painona repussa, niitä voidaan päivittää tarvittaessa eikä niitä tarvitse palauttaa. Itsenäiset julkaisijat, opettajat ja johtavat koulutuspalveluyritykset ovat luoneet lähes 25 000 opetusohjelmaa, ja uutta oppimissisältöä tarjoavat esimerkiksi Cambridge University Press, Oxford University Press ja Hodder Education. iBooks-oppikirjat kattavat nyt 100 prosenttia Yhdysvaltojen lukion oppimäärästä ja Ison-Britannian General Certificate of Secondary Education (GCSE)
-oppimäärästä.
”Oxford University Press käyttää iBooks Authoria Headwayssa, joka on Oxfordin kaikkien aikojen parhaiten myyvä englannin kielen kurssisarja. Tarkoituksena on luoda innostavia iBooks-oppikirjoja iPadille”, sanoi Oxford University Pressin eglannin kielen opetukseen keskittyvän ELT-osaston johtaja Peter Marshall. ”Rikastamme oppilaiden kieltenoppimiskokemusta kaikkialla maailmassa julkaisemalla 13 uutta iBooks-oppikirjaa, sarjan parhaiten myyvä’Headway Pre-intermediate’ -taso mukaan lukien”.
”Uskomme, että iBooks-oppikirjojen kaltaiset resurssit edustavat mullistavaa muutosta oppimisessa, koska niiden avulla yksittäinen oppilas voi hyödyntää erilaisia kykyjään”, sanoi espanjalaisen Imaina Novas Tecnoloxias -yrityksen markkinointijohtaja Miguel Dominguez. Kyseinen yritys on itsenäinen oppimissisällön kehittäjä ja iBooks-oppikirjojen julkaisija. Se on julkaissut esimerkiksi ”The Senses” -teoksen, joka hyödyntää interaktiivisia elementtejä, kuten ihmiskorvasta ja -silmästä kuvattua videota ja animoituja kuvia näyttääkseen, miten ihmisruumis toimii.
iTunes U Course Managerilla opettajat voivat jakaa tietämyksensä ja resurssinsa nopeasti ja helposti suoraan luokan kanssa tai maailmanlaajuisen yleisön kanssa iTunes U:ssa. Tämä ilmainen iOS-ohjelma tarjoaa miljoonille oppijoille pääsyn maailman suurimpaan ilmaisen oppimissisällön verkkoluetteloon, johon sisältöä ovat tuottaneet huippuoppilaitokset, johtavat yliopistot ja nimekkäät instituutiot. iTunes U Course Managerin ansiosta opettajat voivat myös integroida opetussuunnitelmaan omat dokumenttinsa, internet-sisältöä, satojatuhansia kirjoja iBooks Storesta, yli 750 000 erilaista materiaalia olemassa olevista iTunes U -kokoelmista tai ohjelmia mullistavasta App Storesta tarjolla olevasta yli miljoonan iOS-ohjelman valikoimasta.
”iPad on paljon muutakin kuin pelkkä oppikirja tai muistilehtiö oppilaille. Se on tehokas oppimistyökalu, opiskelukumppani, ikkuna menneisyyteen ja näkymä tulevaisuuteen”, totesi Sophie Post, joka toimii neljäsluokkalaisten historianopettajana Falkner House schoolissa Isossa-Britanniassa. ”Historianopetus oli aikoinaan tapahtumien luettelua staattisesti aikajanalla. Kun sitten aloin hyödyntää iPadin oppimisen koko ekosysteemiä, luoda omia iBooks-oppikirjoja ja iTunes U -kursseja sekä ottaa mukaan ohjelmia kuten History: Maps of the World, historianopiskelusta on yllättäen tullut oppilailleni luova, dynaaminen ja todella mullistava kokemus. ”
Yhteystiedot medialle:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056
Mariam Rguibi
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683

    © 2014 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iBooks, iTunes U, Multi-Touch, iPad ja App Store ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.