LEHDISTÖTIEDOTE maaliskuuta 3, 2014

Apple esittelee CarPlayn, joka tarjoaa autoilijoille älykkäämmän, turvallisemman ja entistä hauskemman tavan käyttää iPhonea autossa

CarPlay esillä johtavien autovalmistajien osastoilla Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä

GENEVE – 3. maaliskuuta 2014 – Apple ilmoitti tänään, että johtavat autovalmistajat ottavat käyttöön CarPlayn, joka tarjoaa älykkäämmän, turvallisemman ja entistä hauskemman tavan käyttää iPhonea autossa. CarPlayn ansiosta iPhone-käyttäjät voivat soittaa puheluita, käyttää Karttoja ja viestejä sekä kuunnella musiikkia intuitiivisella tavalla vain yhdellä sanalla tai kosketuksella. Käyttäjät voivat helposti hallita CarPlaytä auton omasta käyttöliittymästä tai pitämällä ohjauspyörän ääniohjauspainiketta painettuna aktivoidakseen Sirin ilman häiriöitä. Ferrari, Mercedes-Benz ja Volvo esittelevät CarPlayn kuljettajilleen tällä viikolla. Muut autovalmistajat, kuten BMW Group, Ford, General Motors, Honda, Hyundai Motor Company, Jaguar Land Rover, Kia Motors, Mitsubishi Motors, Nissan Motor Company, PSA Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki ja Toyota Motor Corp., tuovat CarPlayn asiakkaidensa ulottuville tulevaisuudessa.
”CarPlay on suunniteltu perin pohjin niin, että se tarjoaa kuljettajille uskomattoman iPhonen käyttökokemuksen autossa”, totesi Applen iPhonen ja iOS:n tuotemarkkinoinnista vastaava johtaja Greg Joswiak. ”iPhone-käyttäjät haluavat aina pitää sisältönsä sormenpäidensä ulottuvilla. CarPlayn ansiosta kuljettajat voivat käyttää iPhoneaan autossa minimoimalla häiriöt. Meillä on uskomaton joukko autoteollisuuden yhteistyökumppaneita, jotka ottavat käyttöön CarPlayn. Olemme innoissamme sen ensiesiintymisestä tällä viikolla Genevessä.”
Apple on ollut johtava tekijä kuluttajateknologian integroimisessa autoihin jo yli vuosikymmenen ajan. CarPlay yhdistää auton ja iPhonen harkituksi kokemukseksi niin, että kuljettajat voivat keskittyä ajamiseen ja samalla käyttää kaikkea haluamaansa iPhonella.
Kun iPhone on liitetty CarPlay-integroituun ajoneuvoon, Siri auttaa käyttämään yhteystietoja, soittamaan uusia puheluita ja takaisin vastaamattomien puheluiden soittajille tai kuuntelemaan puhepostit. Kun saat uusia viestejä tai ilmoituksia, voit pyytää Siriä vastaamaan pyyntöihin äänikomennoilla, lukemaan kuljettajan viestit ja vastaukset tai soittamaan puhelun katsomatta puhelinta.
CarPlay hyödyntää Karttoja tehden ajo-ohjeista intuitiivisemmat. Se ennakoi kohteita yhteystiedoissa, sähköposteissa tai viesteissä olevien viimeisimpien tietojen perusteella antaen reittiohjeita, liikennetietoja ja arvioidun saapumisajan. Voit myös kysyä Siriltä, jolloin saat puhuttuja käännös käännökseltä eteneviä ohjeita ja karttoja, jotka näkyvät autosi sisäänrakennetulla näytöllä.
CarPlayn avulla kuljettajat voivat käyttää musiikkia, podcasteja sekääänikirjoja ja selata helposti kuunteluvaihtoehtoja auton sisäänrakennetuilla säätimillä tai pyytämällä Siriltä sitä, mitä haluaisivat kuunnella. CarPlay tukee myös tiettyjä muiden valmistajien ohjelmia, kuten Spotify ja iHeartRadio, joten voit kuunnella suosikkiradio- tai urheilukanavia ajaessasi.
Hinnoittelu ja saatavuus
Apple CarPlay on saatavilla päivityksenä iOS 7:ään ja se toimii Lightning-yhteensopivien iPhone-mallien, mukaan lukien iPhone 5s, iPhone 5c ja iPhone 5, kanssa. CarPlay on saatavilla valituissa autotoimituksissa vuonna 2014.

Yhteystiedot medialle:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056
Mariam Rguibi
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683

    © 2014 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, Siri ja iTunes Radio ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.