LEHDISTÖTIEDOTE maaliskuuta 4, 2014

Applen Peter Oppenheimer jää eläkkeelle syyskuun lopussa

Luca Maestrista tulee hänen seuraajansa hallitun suunnitelman mukaisesti

CUPERTINO, Kalifornia – 4. maaliskuuta 2014 – Apple ilmoitti tänään, että Applen talousjohtaja Peter Oppenheimer jää eläkkeelle syyskuun lopussa. Applen yhtiötason controllerina toimivasta Luca Maestrista tulee Peterin seuraaja, joka raportoi Applen toimitusjohtajalle Tim Cookille. Peter siirtää talousjohtajuuden Lucalle kesäkuussa ja luovuttaa vastuitaan vähitellen loppuaikana varmistaakseen ammattimaisen ja saumattoman siirtymän.
”Peter toimi talousjohtajanamme viime vuosikymmenen ajan, kun Applen vuotuinen liikevaihto kasvoi 8 miljardista 171 miljardiin dollariin ja globaali jalanjälkemme laajeni dramaattisesti. Hänen ohjauksensa, johtajuutensa ja asiantuntemuksensa ovat olleet merkittävässä roolissa Applen menestyksen kannalta – ei pelkästään talousasioissa. Hän otti usein vastuulleen ylimääräisiä tehtäviä ja auttoi yhtiön eri osa-alueilla. Hänen panoksensa ja tinkimättömyytensä talousjohtajana toimivat esimerkkinä kaikille listattujen yhtiöiden talousjohtajille”, sanoi Applen toimitusjohtaja Tim Cook. ”Peter on myös hyvä ystävä, johon saatoin aina luottaa. Vaikka hänen lähtönsä tuntuu haikealta, olen silti tyytyväinen, että hän varaa aikaa itselleen ja perheelleen. Kuten hänet tuntevat saattoivat odottaakin, hän on luonut ammattimaisen jatkosuunnitelman seuraajaansa varten varmistaakseen, että Applella toiminta jatkuu keskeytyksettä.”
”Lucalla on yli 25 vuotta kansainvälistä kokemusta korkean tason talousjohtamisesta, mukaan lukien roolit listatun yhtiön talousjohtajana. Uskon vahvasti, että hänestä tulee erinomainen talousjohtaja Applelle”, Tim lisäsi. ”Kun rekrytoimme yhtiötason controlleria ja tapasimme Lucan, tiesimme, että hänestä tulisi Peterin seuraaja. Hänen panoksensa Appleen on ollut merkittävä jo nyt, ja hän on saavuttanut nopeasti kollegoiden arvostuksen läpi yhtiön.”
”Rakastan Applea ja ihmisiä, joiden kanssa minulla on ollut etuoikeus työskennellä. 18 täällä viettämäni vuoden jälkeen minun on aika varata aikaa itselleni ja perheelleni”, sanoi Peter Oppenheimer. ”Olen jo jonkin aikaa halunnut asua Kalifornian keskirannikolla ja osallistua enemmän entisen oppilaitokseni, California Polytechnic -yliopiston, toimintaan. Lisäksi haluan viettää enemmän aikaa vaimoni ja poikieni kanssa, matkustaa kiinnostaviin maailmankolkkiin ja tehdä jotain, mitä olen halunnut tehdä jo vuosia – viedä loppuun lentäjän lupakirjan hankinta.
Talousjohtajana Peterin vastuulla ovat talousseuranta, treasury, sijoittajasuhteet, verot, tietojärjestelmät, sisäinen valvonta ja toimitilat. Hän aloitti Applella vuonna 1996 controllerina, jonka vastuulla olivat Amerikan toiminnat. Vuonna 1997 hän eteni maailmanlaajuisen myynnin controlleriksi ja lopulta koko yhtiön controlleriksi ennen kuin hänet nimettiin talousjohtajaksi. Applen vuosittainen liikevaihto kasvoi yli 20-kertaiseksi hänen toimiessaan talousjohtajana. Peter valvoi kurinalaisen globaalin talousstrategian, vankkojen järjestelmien ja prosessien sekä erittäin vahvan taseen kehittämistä. Hänen johtajuutensa aikana Apple on luonut maailmanluokan taloustiimin. Peter on hallinnoinut toimitilojen laajennusta, mukaan lukien neljän tietokeskuksen rakentamista ja Applen uutta Cupertinon toimipaikkaa. Kaikissa näissä käytetään uusiutuvaa energiaa.
Peter liittyi hiljattain myös Goldman Sachsin hallitukseen.
Luca on perehtynyt syvällisesti kaikkiin talouden tärkeisiin osa-alueisiin 25 vuoden kokemuksensa myötä. Hän on luonut ja johtanut taloustiimejä monissa laajamittaisissa globaaleissa yhtiöissä. Ennen Applelle tuloaan Luca toimi sekä Nokia Siemens Networksin että Xeroxin talousjohtajana. Tultuaan Applelle maaliskuussa 2013 Luca on johtanut useimpia Applen taloustoimintoja ja suoriutunut siitä erinomaisesti. Samalla hän on tehnyt tiivistä yhteistyötä Applen ylemmän johdon kanssa.
Luca aloitti uransa General Motorsilla ja toimi yli 20 vuotta taloudellisissa ja operatiivisissa johtotehtävissä Amerikoissa, Aasian Tyynenmeren alueella ja Euroopassa. GM:llä Lucalla oli monia merkittäviä tehtäviä liiketoiminnan kehittämisen ja johtamisen parissa. Hän oli osa tiimiä, joka perusti GM:n alueellisia toimintoja Aasian Tyynenmeren alueelle, mukaan lukien Kiinaan ja Thaimaahan tehdyt tuotantoinvestoinnit. Myöhemmin hän toimi talousjohtajana tiimissä, joka uudelleenjärjesti toimintoja Brasiliassa ja Argentiinassa ja teki näistä alueista jälleen tuottavia. Lopuksi hän toimi kaikkien GM:n Euroopan toimintojen talousjohtajana. Nämä toiminnat käsittivät yli 45 maata ja niiden vuotuinen liikevaihto oli noin 40 miljardia dollaria.
Lucalla on erittäin laaja kansainvälinen tausta, sillä hän on asunut ja työskennellyt Italiassa, Puolassa, Irlannissa, Sveitsissä, Singaporessa, Thaimaassa, Brasiliassa ja Saksassa Yhdysvaltojen lisäksi.
Luca valmistui kauppatieteiden kandidaatiksi roomalaisesta Luiss-yliopistosta ja sai maisterinpaperit johtamistieteissä Boston Universitystä.
Apple suunnittelee maailman parhaat henkilökohtaiset tietokoneet Macit sekä OS X:n, iLifen, iWorkin ja ammattilaisohjelmistoja. Apple on digitaalisen musiikin kehityksen kärjessä iPodien ja iTunes-verkkokaupan ansiosta. Apple on uudistanut matkapuhelimen kehittämällä mullistavan iPhonen ja App Storen ja luo kannettavien medialaitteiden ja tietokoneiden tulevaisuutta iPadilla.
Yhteystiedot medialle:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8 703 3056
Olli Ollila
olli.ollila@pilgrim.fi
+ 358 40 5897754

    © 2014 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS ja Macintosh ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.