LEHDISTÖTIEDOTE huhtikuuta 3, 2014

Applen Worldwide Developers Conference alkaa 2. kesäkuuta San Franciscon Moscone Westissä

Kehittäjät voivat hakea pääsylippuja WWDC:hen tästä päivästä alkaen

CUPERTINO, Kalifornia – 3. huhtikuuta 2014 – Apple ilmoitti tänään järjestävänsä vuosittaisen Worldwide Developers Conferencen (WWDC) 2.–6. kesäkuuta San Franciscon Moscone Westissä. Tämänvuotisessa viisipäiväisessä konferenssissa kehittäjät kaikkialta maailmasta voivat tutustua iOS:n ja OS X:n tulevaisuuteen. He saavat käyttöönsä uusimmat työkalut ja teknologiat, joiden avulla he voivat jatkossakin luoda kaikkein innovatiivisimpia ohjelmia miljoonille iOS- ja Mac-asiakkaille ympäri maailman. WWDC:ssä on yli 100 tekniikkatapahtumaa, yli 1000 Applen insinööriä, käytännön työpajoja, joissa autetaan kehittäjiä integroimaan uusia teknologioita ja hienosäätämään ohjelmiaan sekä Apple Design Award -palkintoja, jotka myönnetään viime vuoden parhaille ohjelmille.
Kehittäjät voivat hakea pääsylippuja WWDC-verkkosivuston (developer.apple.com/wwdc) kautta alkaen maanantaista 7. huhtikuuta klo 10.00 PDT-aikaa eli klo 20.00 Suomen aikaa. Pääsyliput jaetaan hakijoille satunnaisvalinnalla. Kehittäjät saavat tietää oman hakemuksensa tilan maanantaihin 7. huhtikuuta klo 17.00 PDT-aikaa (eli tiistaina klo 03.00 Suomen aikaa) mennessä. Tarjolla on myös 200 opiskelijastipendiä, joilla eri puolilta maailmaa tuleville opiskelijoille annetaan mahdollisuus ansaita ilmainen pääsylippu osoitteessa (developer.apple.com/wwdc/students). Tänä vuonna National Center for Women & Information Technology (NCWIT) ja sen yhteistyökumppanit auttavat mainostamaan naispuolisille insinööreille ja koodaajille suunnattuja stipendejä. 
”Meillä on maailman upein kehittäjäyhteisö ja olemme järjestäneet kehittäjille mahtavan viikon”, sanoi Applen maailmanlaajuisesta markkinoinnista vastaava johtaja Philip Schiller. ”WWDC:n yleisö muuttuu vuosi vuodelta monipuolisemmaksi, sillä kehittäjät tulevat kaikilta mahdollisilta kuviteltavissa olevilta aloilta ja kaikista maailman kolkista. Odotamme innolla, että saamme jakaa iOS:n ja OS X:n viimeisimmät kehitysaskeleet heidän kanssaan. Siten he voivat luoda upeiden ohjelmien seuraavan sukupolven.”
WWDC 2014:n ohjelmassa on mukana:
  • Yli 100 tekniikkatapahtumaa, joissa Applen insinöörit esittelevät monia erilaisia aiheita. Ne liittyvät uusimpien iOS- ja OS X -teknologioiden kehittämiseen, käyttöönottoon ja integrointiin;
  • yli 1 000 Applen insinööriä, jotka avustavat yli sadassa käytännön työpajassa ja tapahtumassa. Niissä tarjotaan kehittäjille koodaustason neuvontaa, näkemyksiä optimaalisista kehitystekniikoista sekä opastusta siihen, miten he saavat iOS- ja OS X -teknologioista parhaan hyödyn irti ohjelmissaan;
  • iOS:n ja OS X:n uusimpia innovaatioita, ominaisuuksia ja toimintoja sekä keinoja parantaa ohjelmien toimivuutta, suorituskykyä, laatua ja designia;
  • mahdollisuus tutustua tuhansiin muihin iOS- ja OS X -kehittäjiin kaikkialta maailmasta. Viime vuonna oli edustettuna yli 60 maata;
  • eri aiheisiin keskittyneille osallistujille tarkoitettu uusi kokoontumisten sarja, jossa on mukana kiinnostavia vierailevia puhujia ja ohjelmanumeroita; 
  • innostavia lounastilaisuuksia, joihin osallistuu edelläkävijöitä ja vaikuttajia teknologian, tieteen ja viihteen aloilta sekä
  • Apple Design Award -palkinnot, joilla annetaan tunnustusta teknisesti laadukkaille, innovatiivisille ja erinomaisesti suunnitelluille iPhone-, iPad- ja Mac-ohjelmille.


Maanantain State of the Union -tapahtuma ja Apple Design Award -palkinnot suoratoistetaan reaaliajassa WWDC-verkkosivustolla. Näin mahdollisimman monet kehittäjät kaikkialla maailmassa pääsevät käsiksi uusimpaan tietoon reaaliajassa. Videoita tekniikkatapahtumista julkaistaan pitkin viikkoa Applen kehittäjien verkkosivustolla osoitteessa (developer.apple.com/wwdc/videos). Ne ovat kaikkien rekisteröityneiden kehittäjien saatavilla. 

Siirtymällä Apple Worldwide Developers Conference 2014 -verkkosivustolle osoitteeseen (developer.apple.com/wwdc) voit hakea pääsylippua ja saada päivityksiä ja muuta tietoa.

Apple suunnittelee maailman parhaat henkilökohtaiset tietokoneet Macit sekä OS X:n, iLifen, iWorkin ja ammattilaisohjelmistoja. Apple on digitaalisen musiikin kehityksen kärjessä iPodien ja iTunes-verkkokaupan ansiosta. Apple on uudistanut matkapuhelimen kehittämällä mullistavan iPhonen ja App Storen ja luo kannettavien medialaitteiden ja tietokoneiden tulevaisuutta iPadilla.

Yhteystiedot medialle: 
Laura Bonney 
Apple
lbonney@apple.com
+44 (0)20 3284 6290

Mariam Rguibi
mariam.rguibi@pilgrim.fi
+358 44 2645 683
     © 2014 Apple Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Apple, Apple-logo, Mac, Mac OS, Macintosh, OS X, iPhone ja iPad ovat Applen tavaramerkkejä. Muut yritys- ja tuotenimet voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä.