Een nieuwe dag voor bedrijven.

Organisaties overal ter wereld ontdekken hoe Mac het potentieel van hun werknemers kan vergroten, doordat ze kunnen werken met tools die ze al kennen en graag gebruiken.

Optimaal presteren. Overal.

Mac is niet alleen gemaakt met de beste hardware en software, maar is ook ontworpen om naadloos samen te werken met iPhone en iPad. Productiviteit op Mac was nog nooit zo hoog als met deze nieuwe generatie zakelijke apps. En macOS zorgt ervoor dat de IT-afdeling Mac gemakkelijk op schaal kan implementeren.

Mac in de lift en dalende supportkosten bij IBM.

Werknemers promoten Mac en oogsten productiviteit.

Werknemers bij IBM hebben Mac tot de dominante technologie gemaakt. Geïnspireerd door de manier waarop Apple intern Mac implementeert, is IBM nu ditzelfde pad opgegaan. Het bedrijf is overgestapt op een moderne aanpak van implementatie, beheer en ondersteuning van apparaten.

Met Mac kunnen werknemers snel aan de slag, zonder dat er ingewikkelde instructies of intensieve cursussen nodig zijn. Ze profiteren snel van het gebruiksgemak van macOS, een platform dat ze al kennen van thuis.

Moderne voorzieningen voor snelle schaalbaarheid.

Om het Mac@IBM-programma te implementeren, heeft IBM voorzieningen ontwikkeld om elke Mac in een dag gebruiksklaar te maken, binnen een uitstekend beveiligde omgeving. Met deze moderne aanpak van implementatie kon IBM tot wel 250 nieuwe Mac-notebooks per dag uitrollen, boven op de meer dan 130.000 Apple apparaten die al in gebruik waren bij het bedrijf.

De sleutel tot het succes van de aanpak was een door IBM ontwikkeld ‘zero-touch deployment’-proces, dat gebruikmaakt van het Apple Device Enrollment Program en van apparaatbeheer van JAMF.

Elke Mac wordt aan eindgebruikers gedistribueerd in een in krimpfolie verpakte doos, zonder schijfkopieën of dure voorbereidende activiteiten. Ingebouwde functies in macOS beveiligen de bedrijfsgegevens. de IT-afdeling heeft hier geen softwarelicenties van andere leveranciers voor nodig.

Door de lagere supportkosten en hogere restwaarden bespaart iedere Mac die we implementeren IBM geld.

Fletcher Previn, Vice President Workplace as a Service, IBM

Minder support betekent grote voordelen.

Met het Mac@IBM-programma realiseert het bedrijf een enorme besparing op helpdeskkosten, betere dekkingsgraden voor supportmedewerkers en een grotere tevredenheid bij werknemers. Gebruikers voelen zich meer betrokken, zijn productiever en hoeven minder vaak een beroep te doen op de helpdesk.

En nu deelt IBM deze voorzieningen en best practices ook met andere bedrijven over de hele wereld.

Meer informatie over de voorzieningen voor Mac van IBM

Minder telefoontjes naar de helpdesk

5% van de Mac-gebruikers
40% van de PC-gebruikers

Slechts 5% van de Mac-gebruikers moet een beroep doen op de helpdesk, tegenover 40% van de PC-gebruikers.

Lagere kosten

USD 270 Gemiddelde besparing voor IBM bij elke Mac die in plaats van een pc wordt geïmplementeerd.

Snelheid en schaal

Tot 250 Macs per dag geïmplementeerd.


Krachtige prestaties voor elk bedrijf.

Van dunne en lichte notebooks tot krachtige desktopcomputers: elke Mac zit vol met geavanceerde hardware en software die naadloos samenwerken om werknemers alles te bieden wat ze nodig hebben.

Software en hardware. Voor elkaar gemaakt.

Omdat Apple zowel de software als de hardware maakt, biedt elke Mac de best denkbare gebruikservaring. macOS werkt naadloos samen met de hardware in elke Mac, zoals het uiterst gevoelige trackpad op Mac-notebooks, waardoor Multi‑Touch-bewegingen heel natuurlijk aanvoelen. En dankzij de multicore-processors van Intel en snelle flashopslag komt een Mac direct uit de sluimerstand, klaar om elke taak meteen uit te voeren.

Technologie die continu werkt.

Iedere Mac bevat uiterst geavanceerde technologie: van de allernieuwste processors tot uitstekende grafische voorzieningen, opslag en geheugen. En ondanks de enorme kracht die schuilgaat achter het slanke ontwerp, gaat de batterij dankzij geavanceerde energiebesparingsvoorzieningen een hele werkdag mee.

Gemaakt om onderweg te kunnen werken.

Met hun opmerkelijk dunne en lichte unibodybehuizing zijn Mac-notebooks gemakkelijk mee te nemen, maar toch zo krachtig dat werknemers alles kunnen doen wat nodig is, waar dan ook.

Beter voor het milieu.

Als het om het milieu gaat, pakt Apple het anders aan. En dat begint bij de levenscyclus van onze producten. Elke Mac verbruikt dan ook weinig stroom en bevat zo weinig mogelijk schadelijke stoffen.

Lees meer over Apple en het milieuDe perfecte aanvulling voor een mobiele wereld.

Werknemers kunnen geweldige dingen doen met een Mac of iOS-device. En als ze samen worden gebruikt, is er zelfs nog veel meer mogelijk. Een Mac werkt met iPhone en iPad samen zoals alleen een Mac dat kan. En omdat veel apps op zowel Mac als een iOS-device werken, kunnen werknemers probleemloos van het ene naar het andere apparaat omschakelen.

Meteen vertrouwd.

Je werknemers kennen iPhone en iPad al en zullen dus in een handomdraai vertrouwd zijn met Mac. macOS bevat veel dezelfde apps als iOS, zodat werknemers op de diverse apparaten op vergelijkbare manieren kunnen werken.

Samen nog beter.

Dankzij Continuïteit kunnen werknemers zonder onderbrekingen op verschillende devices hun werk doen. Ze kunnen aan een e-mail beginnen, een document bewerken of internetten op het ene device, en verdergaan waar ze waren gebleven op een ander. En in macOS Sierra is Continuïteit verder uitgebreid met nieuwe features als automatische ontgrendeling van je Mac via Apple Watch en het universele klembord.

Draadloos werken.

Dankzij de nieuwste technologieën in macOS kunnen werknemers werken zoals ze willen, zonder onnodig gedoe met kabels. Werknemers kunnen draadloos presentaties geven met AirPlay en Apple TV, en gemakkelijk bestanden delen met AirDrop, ook van een Mac naar een iOS-device.Nieuwe mogelijkheden voor werknemers.

Met macOS en de apps die in iedere Mac zijn ingebouwd zijn werknemers meteen productief, op het platform dat ze het liefst gebruiken. En met vernieuwende zakelijke apps kunnen werknemers samenwerken op nieuwe manieren en hun werk organiseren als nooit tevoren.

De hele dag productief met Siri.

Met macOS Sierra komt Siri voor het eerst naar de Mac, compleet met nieuwe mogelijkheden speciaal ontwikkeld voor desktops. Zo kun je met het universele klembord afbeeldingen en tekst op een iOS-device kopiëren en vervolgens plakken op een Mac in de buurt. Of vice versa. En heb je een Apple Watch, dan hoef je nu geen wachtwoord meer op te geven als je op je Mac aan de slag wilt. Inloggen gaat geheel automatisch via de nieuwe ontgrendelingsfeature.

Lees meer over de nieuwe features in macOS Sierra


Ingebouwde apps voor bedrijven.

macOS bevat veel apps die nodig zijn voor alledaagse zakelijke taken als het versturen van e-mail en berichten, en het beheren van planningen en vergaderingen. In de meeste van deze apps wordt Microsoft Exchange ondersteund. Daarnaast heeft macOS ook nog een hele reeks apps voor creativiteit en productiviteit. Werknemers kunnen dus hun creativiteit de vrije loop laten zonder extra software aan te hoeven schaffen. In macOS vind je zelfs een app om andere apps te automatiseren.

Lees meer over apps van macOS


Apps voor dagelijkse taken.

Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote werken nu beter dan ooit op macOS. Elke app werkt naadloos samen met apps van Microsoft Office op andere apparaten, zodat werknemers overal op dezelfde manier kunnen werken.

Microsoft Office
Slack

Apps voor nieuwe workflows.

Overal ontwerpen ontwikkelaars zakelijke apps die het Mac-platform nog krachtiger maken. Zo ontstaan er nieuwe manieren waarop werknemers met elkaar communiceren en samen aan projecten werken.

Apps voor nieuwe soorten creativiteit.

Mac is altijd dé computer voor creatieve gebruikers geweest. En Mac stelt nu ook zakelijke gebruikers overal in staat om schitterend materiaal te maken, van het retoucheren van foto’s tot het gebruik van 3D-modellen voor prototypen van nieuwe producten. Creativiteit speelt inmiddels in elke bedrijfstak een rol.

Autodesk Fusion 360
Xcode

Apps om nieuwe apps te bouwen.

Bedrijven maken gebruik van moderne ontwikkeltools om met Mac handige apps voor klanten en werknemers te maken. Veel van de belangrijkste frameworks van macOS en iOS zijn hetzelfde, zodat ontwikkelaars één app gemakkelijk op meerdere platforms kunnen implementeren.

Met Swift kan elk bedrijf apps bouwen.

Swift is een innovatieve programmeertaal waarmee ontwikkelaars gemakkelijk zakelijke apps voor macOS, iOS, watchOS en tvOS kunnen bouwen.

Lees meer over Swift

Met Mac is werk voor iedereen toegankelijk.

macOS is standaard uitgerust met diverse hulptechnologieën die mensen met een beperking helpen om optimaal van hun Mac te profiteren. Met ingebouwde features als VoiceOver en Zoomen kunnen je werknemers meer halen uit een apparaat dat ze dag in, dag uit gebruiken.

Lees meer over de toegankelijkheidsfeatures op de Mac


Een frisse wind door de IT.

Door de eenvoudige integratie in bedrijfsomgevingen kunnen organisaties het gebruik van Mac net zo beheren als het gebruik van iPhone en iPad. macOS is door zijn ontwerp al goed beveiligd, zodat de IT-afdeling geen extra programma’s hoeft te installeren of bepaalde functionaliteiten voor werknemers hoeft af te schermen. En met het geautomatiseerde ‘zero-touch deployment’-proces kan de doos zelfs dicht blijven.

Naadloze integratie.

Door de flexibiliteit van macOS is Mac overal in te passen, ook in Windows-omgevingen met Microsoft Exchange. En omdat macOS wordt ondersteund door dezelfde netwerkstandaarden als iPhone en iPad, is verbinding maken met bedrijfsnetwerken en VPN gemakkelijk.

Gestroomlijnde implementatie.

Dankzij ingebouwde ondersteuning voor mobiel-apparaatbeheer kan Mac worden beheerd met veel van dezelfde middelen die de IT-afdeling ook voor andere platforms gebruikt. En met het Apple Device Enrollment Program en het Volume Purchase Program wordt een Mac na aanschaf automatisch geconfigureerd met alles wat werknemers nodig hebben. Systeemkopieën zijn niet nodig.

Lees meer over het Device Enrollment Program Lees meer over het Volume Purchase Program

Ingebouwde beveiliging.

macOS is uitgerust met geavanceerde technologieën die een Mac voortdurend monitoren, versleutelen en bijwerken. En ingebouwde tools als FileVault 2 en Gatekeeper beveiligen bedrijfsgegevens en beschermen gebruikers tegen malware zonder dat daar extra software voor nodig is.

Lees meer over beveiliging in macOS

Support is eenvoudig.

Het ontwerp van Mac is eenvoudig en intuïtief, zodat werknemers minder ondersteuning van traditionele helpdeskdiensten nodig hebben. Veel werknemers kunnen zichzelf wel redden, met minimale assistentie van de IT-afdeling. Voor meer hulp biedt Apple ondersteuningsprogramma’s van AppleCare, zodat werknemers kunnen beschikken over de assistentie die ze bij Apple producten kunnen verwachten.

Lees meer over AppleCare Support

macOS-implementatiehandleiding

Lees meer over de implementatie van
macOS in je bedrijfsomgeving.

Bekijk de handleiding

Ga vandaag nog aan de slag.

Of je nu direct bij Apple koopt of via een reseller, je bedrijf kan de gewenste support krijgen en producten kopen die de werknemers geweldig zullen vinden.

Aankopen voor je bedrijf