Prettig zakendoen met de Mac.

Elke Mac, van notebook tot desktop, is voorzien van de laatste technologieën, geavanceerde functies en een uitstekende beveiliging, en is dan ook volledig toegerust voor het bedrijfsleven. Zo makkelijk kan het dus zijn om de productiviteit binnen je bedrijf verder op te schroeven.

Bijzondere hardware. Gemaakt om te presteren.

Er is altijd wel een Mac die aansluit bij wat je nodig hebt voor je bedrijf, van notebooks met een batterij die de hele dag meegaat tot snelle desktopcomputers. En op elke Mac is OS X Mavericks geïnstalleerd, ’s werelds meest geavanceerde desktopbesturingssysteem.

Uitstekende prestaties.

Elke Mac bestaat uit innovatieve onderdelen die zorgen voor een vloeiendere beeldweergave, snellere opslag en uitstekende prestaties. Zo zijn alle modellen, van de dunne, lichte MacBook Air tot de krachtige en vernieuwde Mac Pro, uitgerust met een snelle Intel-processor, een geavanceerde grafische processor en razendsnel DDR3-geheugen. Dus welke Mac je ook kiest voor je bedrijf, je kunt bij alles wat je doet rekenen op topprestaties.

Volledig geïntegreerd.

OS X is gemaakt om het beste uit je Mac te halen. Je profiteert daardoor van een volledig geïntegreerd systeem waarvan de hardware en software naadloos samenwerken. OS X werkt samen met de processor in je Mac om de best mogelijke prestaties te leveren. En ook met het uiterst gevoelige trackpad, waardoor Multi‑Touch-bewegingen heel natuurlijk aanvoelen. Bovendien is OS X Mavericks voorzien van energiebesparende technologieën waardoor de batterij langer meegaat als je onderweg bent.

Eenvoudig en intuïtief.

Wat je ook zoekt en wat je ook wilt delen of doen voor je bedrijf, op een Mac is het allemaal even eenvoudig. Alles is ontworpen met eenvoud en intuïtiviteit als uitgangspunt. Dat geldt voor het bureaublad dat je ziet als je de Mac opstart, maar ook voor de programma’s die je elke dag voor je werk gebruikt. En dankzij iCloud werken de programma’s op je Mac automatisch samen met de apps op je iOS-apparatuur.1 Als je een afspraak toevoegt aan je agenda op je iPhone, verschijnt deze ook op je Mac. En maak je een iWork-document op je Mac, dan kun je hier verder aan werken op je iPad.

Geavanceerd OS. Voor een supersnelle Mac.

Elke Mac is uitgerust met het krachtige besturingssysteem OS X, ontworpen om zo intuïtief mogelijk in een geïntegreerde omgeving te kunnen werken. En nu OS X Mavericks gratis beschikbaar is, is het makkelijker dan ooit om je Mac up‑to‑date te houden.2

Een en al productiviteit.

OS X Mavericks bevat allerlei handige functies om zo efficiënt mogelijk te werken. Je kunt bijvoorbeeld op verschillende manieren bestanden ordenen en zoeken, of ze nu op je Mac, op een server of in iCloud staan. Met tags kun je je bestanden ordenen zodat je ze later gemakkelijk terugvindt met een zoekopdracht, of door gewoon op een tag in de navigatiekolom van de Finder te klikken. En met Mission Control zie je in één oogopslag welke programma’s je allemaal hebt geopend.

Standaard ingebouwde beveiliging.

OS X Mavericks is gebaseerd op het oersolide UNIX. Het zit boordevol geavanceerde technologieën die nauw samenwerken om gegevens continu te controleren, te versleutelen en bij te werken – en je Mac uiteindelijk nog veiliger te maken. Dankzij Gatekeeper kun je veiliger programma’s downloaden en installeren. FileVault beschermt je gegevens met behulp van krachtige versleutelingstechnologieën. En sandboxing beschermt je Mac door programma’s gescheiden te houden van elkaar, van je systeem en van je eigen gegevens.

Werkt met Windows.

Een Mac voelt zich thuis in elke bedrijfsomgeving, ook in een Windows-netwerk. Met de Migratie-assistent in OS X kun je alle bestanden van je oude pc eenvoudig overzetten naar een nieuwe Mac. Ook kun je met Microsoft Office-bestanden werken en is het via Boot Camp mogelijk om Windows op je Mac te draaien.3 Daarnaast ondersteunt OS X Mavericks standaard de nieuwste versie van Microsoft Exchange Server, zodat je overal bij je e‑mail, afspraken en contactpersonen kunt.

Programma’s voor bedrijven. Productiviteit op de Mac.

OS X Mavericks bevat een indrukwekkende verzameling programma’s voor de dagelijkse werkzaamheden in je bedrijf. Je bent dus vanaf dag één productiever op een Mac.

Geniale programma’s.

OS X Mavericks bevat allerlei programma’s die je nodig hebt voor je werk, bijvoorbeeld om te e‑mailen, berichten te versturen, je agenda bij te houden, alle contactpersonen op orde te houden, herinneringen in te stellen, te internetten, videogesprekken te voeren en automatisch back-ups van je Mac te maken. En nu is elke Mac ook nog eens standaard voorzien van Pages, Numbers en Keynote, zodat je direct aan de slag kunt met documenten, spreadsheets en presentaties.4

Eenvoudige samenwerking.

Pages, Numbers en Keynote zijn de dynamische zakelijke iWork-programma’s waarmee je gemakkelijk informatie kunt uitwisselen en kunt samenwerken. Je kunt een link naar je bestand doorsturen via Mail, Berichten, Twitter of Facebook, Microsoft Office-bestanden openen en bewerken, en je documenten exporteren als Word-, PowerPoint- of Excel-bestand. En als je in realtime wilt samenwerken, biedt de bètaversie van iWork voor iCloud de mogelijkheid om met maximaal twintig personen tegelijk aan hetzelfde document te werken via elke Mac- of pc-browser.

Uit de Mac App Store.

Met de Mac App Store, die is ingebouwd in OS X Mavericks, is het gemakkelijker dan ooit om programma’s te zoeken, te installeren en bij te werken. Je kunt op categorie zoeken, zoals Zakelijk, Financiën en Productiviteit, maar je kunt ook naar een specifiek programma zoeken. Vervolgens hoef je alleen maar te klikken om het programma razendsnel te downloaden en te installeren, zonder dat er dozen, schijven of tijdrovende installatieprocedures aan te pas komen. Je kunt instellen dat je automatisch bericht krijgt als er een update beschikbaar is in de Mac App Store, zodat je altijd over de nieuwste versie beschikt.

Een krachtige server. Gestroomlijnd, gebruiksvriendelijk en nu nog geavanceerder.

OS X Server biedt je organisatie meer kracht, meer controle en meer mogelijkheden voor samenwerking, zodat je hele team effectiever werkt. En omdat het zo eenvoudig te installeren en te beheren is, heb je geen eigen IT‑afdeling nodig.

Eenvoudige implementatie.

Met Profielbeheer in OS X Server kun je eenvoudig Macs en iOS-apparatuur binnen je organisatie implementeren, configureren en beheren. Je kunt profielen aanmaken om gebruikersaccounts in te stellen voor Mail, Agenda, Contacten en Berichten, systeeminstellingen configureren, beperkingen afdwingen en een beleid voor wachtwoorden instellen. Allemaal op één plek. Je kunt Profielbeheer ook gebruiken voor het verspreiden van programma’s en boeken die je via het Volume Purchase Program hebt aangeschaft, zodat je meer controle hebt over je bedrijfsmateriaal.

Veilige verbinding.

Met VPN (Virtual Private Network) kunnen externe gebruikers beveiligd verbinding maken met je bedrijfsnetwerk. OS X Server is voorzien van VPN op aanvraag, waarmee elke Mac automatisch een beveiligde verbinding met je netwerk en de bijbehorende voorzieningen tot stand kan brengen, terwijl onbevoegde toegang wordt geblokkeerd. VPN Server ondersteunt de protocollen L2TP/IPsec en PPTP voor versleuteling en toegang op afstand vanaf een Mac, iPad, iPhone of pc.

Moeiteloze installatie.

Caching Server 2 versnelt het downloaden en distribueren van materiaal via de App Store, Mac App Store, iTunes Store en iBooks Store door gekocht materiaal en software-updates automatisch te cachen op een lokale Mac met OS X Mavericks Server. Gebruikers zullen merken dat materiaal sneller wordt gedownload en dat ook het bijwerken van hun Mac en iOS-apparaten via het bedrijfsnetwerk een stuk sneller gaat.

  1. Voor iCloud is het volgende vereist: iOS 5 of hoger op een iPhone 3Gs of nieuwer, iPod touch (derde generatie of nieuwer), iPad of iPad mini, een Mac met OS X Lion versie 10.7.5 of hoger of een pc met Windows 7 of Windows 8 (Outlook 2007 of hoger of een recente browser vereist voor toegang tot e‑mail, contactgegevens en agenda’s). Voor bepaalde functies zijn iOS 7 en OS X Mavericks vereist. Voor bepaalde functies is een wifi-verbinding vereist. Sommige functies zijn niet overal beschikbaar. De toegang tot sommige voorzieningen is beperkt tot tien apparaten.
  2. Bekijk de upgradevereisten voor OS X Mavericks.
  3. Microsoft Windows is afzonderlijk verkrijgbaar. MacBook Air en MacBook Pro bieden ondersteuning voor Windows 7 en Windows 8.
  4. Pages, Numbers en Keynote kunnen gratis worden gedownload in de Mac App Store voor in aanmerking komende Macs die op of na 1 oktober 2013 zijn gekocht. OS X Mavericks vereist. Voor het downloaden van programma’s is een Apple ID vereist.