iCloud

Via iCloud ben je op een handige manier verbonden met al je Apple apparaten. Dankzij iCloud-fotobibliotheek en iCloud Drive worden al je foto’s, video’s en documenten veilig bewaard en overal bijgewerkt. Met Delen met gezin kun je moeiteloos muziek, films, foto’s en meer delen met iedereen in het gezin. En met Zoek mijn iPhone kun je zelfs je apparaat opsporen als je het kwijt bent. Met iCloud heb je al je belangrijke zaken altijd bij de hand, welk apparaat je ook gebruikt. En het gebeurt allemaal automatisch. Eenvoudiger kan het niet.

iCloud-fotobibliotheek

Alle foto’s en video’s die je maakt, worden in de iCloud-fotobibliotheek bewaard, zodat ze toegankelijk zijn vanaf je iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc en via iCloud.com. Met iCloud-fotodelen kun je heel eenvoudig zelf bepalen welke foto’s en video’s je aan wie wilt laten zien. Nodig je familie en vrienden uit, zodat zij ook hun eigen foto’s, video’s en opmerkingen kunnen toevoegen.

Meer informatie

iCloud Drive

Met iCloud Drive bewaar je al je documenten in iCloud, zodat je ze altijd kunt openen op je iPhone, iPad, iPod touch en Mac, en zelfs op je pc. En op je iOS-device zijn die documenten gemakkelijker dan ooit te vinden – dankzij de nieuwe, in iOS 9 ingebouwde iCloud Drive-app, waarmee je vanaf één handige locatie toegang hebt tot alle bestanden die je in iCloud bewaart.

Meer informatie

Delen met gezin

Je kunt nu met maximaal zes gezinsleden elkaars aankopen uit iTunes, iBooks en de App Store delen, maar ook gezinsfoto’s, agenda’s, locaties, enzovoort. En met een gezins­abonnement op Apple Music krijgt iedereen ook toegang tot alles wat Apple Music te bieden heeft. Het is een simpele manier om het digitale gezinsleven in goede banen te leiden.1

Meer informatie

Opslagabonnementen voor iCloud

Je krijgt 5 GB aan gratis opslagruimte in iCloud en je kunt direct vanaf je Mac of iOS-device tot 1 TB aan ruimte bijkopen.

5 GB

Gratis

50 GB

€ 0,99 per maand

200 GB

€ 2,99 per maand

1 TB

€ 9,99 per maand

Notities.

Je kunt nu nog veel meer met Notities, zoals foto’s, kaarten en webkoppelingen toevoegen, of zelfs een schets maken met je vinger. En Notities werkt met iCloud. Dus je kunt je notities altijd vanaf elk apparaat openen. Je kunt Notities gebruiken om een verlanglijstje te maken of afbeeldingen aan een notitie toe te voegen terwijl je op je Mac werkt, en die notitie gewoon onderweg openen op je iPhone. Al je materiaal wordt direct bijgewerkt dus je hebt altijd de meest recente notities bij de hand.

Al je muziek. Overal.

Als je een abonnement op Apple Music hebt, staat je complete muziek­bibliotheek in iCloud, dus je hebt niet alleen overal toegang tot je muziek, maar die muziek neemt ook geen ruimte in op je device. En dankzij iCloud-muziek­bibliotheek is alles wat je koopt in iTunes of de App Store direct beschikbaar op al je apparaten.2 Met iTunes Match kun je ook andere muziek in iCloud bewaren, zoals muziek die je van cd’s hebt geïmporteerd of nummers die je ergens anders dan in iTunes hebt gekocht. Zo heb je al je muziek altijd bij je.3

Mail, Agenda, Contacten en Herinneringen.

Met iCloud heb je je inbox, je agenda, je contacten en andere belangrijke informatie in je broekzak – en op je computer. Als je een mail verwijdert, een afspraak in je agenda zet, contact­gegevens bijwerkt of een actiepunt afvinkt, voert iCloud die wijzigingen direct overal door.

Zoek mijn iPhone, iPad of Mac.

Kun je je iPhone of iPad niet vinden? Vergeten waar je je MacBook Air hebt gelaten? Is je Apple Watch nergens te bekennen? Met iCloud kun je ze opsporen. En als het erop begint te lijken dat dat niet gaat lukken, kun je Activeringsslot gebruiken om ervoor te zorgen dat iemand anders je apparaat maar moeilijk kan gebruiken of verkopen.4

Meer informatie

Safari en iCloud-sleutelhanger.

Je begint te internetten op je iPhone en je kunt vervolgens gewoon verdergaan op je Mac of iPad. Of andersom. En je hoeft je niet druk te maken over al die wachtwoorden voor websites en apps. iCloud-sleutelhanger onthoudt namelijk al je gebruikersnamen, wachtwoorden en creditcardgegevens.

Reservekopie.

Er staan allerlei belangrijke gegevens op je iPhone, iPad en iPod touch, zoals je foto’s en video’s. iCloud kan dagelijks automatisch een back-up maken, op een moment dat je apparaat op het lichtnet is aangesloten en een wifiverbinding heeft. Daar hoef je verder zelf niets voor te doen. En je kunt je back-up ook gebruiken om je apparaat te herstellen of een nieuw apparaat te configureren.5

Privacy en beveiliging.

Bij Apple nemen we gegevens­beveiliging en de privacy van jouw persoonlijke gegevens zeer serieus. De voorzieningen van iCloud zijn dan ook ontwikkeld met jouw privacy in gedachten. Al je iCloud-materiaal, zoals je foto’s, documenten en contact­personen, wordt versleuteld tijdens verzending via het internet en in de meeste gevallen ook tijdens opslag op onze servers. Als we gebruikmaken van externe dienstverleners voor het bewaren van je gegevens, worden alle gegevens versleuteld. De versleutelings­codes worden onder geen enkel beding met deze leveranciers gedeeld. En met verbeteringen op het gebied van beveiliging, zoals tweeledige verificatie, is de belangrijke informatie in jouw account alleen toegankelijk voor jou en jouw apparaten.6

iCloud.com.

iCloud.com is een geweldige manier om je informatie te openen als je geen iOS-device bij de hand hebt. Je kunt je vanaf elke Mac of pc aanmelden bij iCloud.com om al je foto’s en video’s in de iCloud-foto­bibliotheek te bekijken. Je kunt op iCloud.com ook de documenten bekijken die je in iCloud Drive bewaart of toegang krijgen tot voorzieningen als Zoek mijn iPhone, Notities, Mail, Agenda, Contacten, iWork voor iCloud en meer.

iCloud configureren is heel eenvoudig.

Of je nu een iPhone gebruikt of een iPad, iPod touch, Mac of pc, je gaat moeiteloos aan de slag met iCloud. Nieuwe Apple apparaten hebben een ingebouwde configuratie-assistent. En voor de rest vraagt de configuratie maar een paar eenvoudige stappen.