Legal

SOPIMUSEHDOT

A. MYYNTIEHDOT
B. ITUNES STOREN EHDOT JA MÄÄRÄYKSET
C. MAC APP STOREN, APP STOREN, APPLE TV APP STOREN JA IBOOKS STOREN EHDOT JA MÄÄRÄYKSET
D. APPLE MUSIC EHDOT JA MÄÄRÄYKSET

ASIAKKAAN ITUNES STOREN, MAC APP STOREN, APP STOREN, APPLE TV APP STOREN, IBOOKS STOREN (”STORET”) JA APPLE MUSIIKIN KÄYTTÖÖN SOVELLETAAN ALLA OLEVIA, ASIAKKAAN JA ITUNES SARL -YHTIÖN (”ITUNES”) VÄLISIÄ OIKEUDELLISESTI SITOVIA SOPIMUKSIA. HYVÄKSYÄKSEEN NÄMÄ EHDOT ASIAKKAAN TULEE KLIKATA ”AGREE”-PAINIKETTA. MIKÄLI ASIAKAS EI HYVÄKSY NÄITÄ EHTOJA, ”AGREE”-PAINIKETTA” EI TULE KLIKATA EIKÄ ASIAKKAAN TULE KÄYTTÄÄ ITUNES STOREA, MAC APP STOREA, APP STOREA TAI IBOOKS STOREA. TÄTÄ SOPIMUSTA SOVELLETAAN TÄYDENTÄVÄSTI MYÖS TIETOKONEOHJELMISTOJEN LISENSSEIHIN, JOIHIN ASIAKAS ON SAATTANUT SITOUTUA ESIMERKIKSI KÄYTTÄÄKSEEN ITUNES-SOVELLUKSIA.

LISÄTIETOJA TUOTTEISTAMME JA PALVELUISTAMME ON SAATAVILLA OSOITTEESSA http://www.apple.com/support/.

A. MYYNTIEHDOT

MAKSUT, VEROT JA TAKAISINMAKSUKÄYTÄNTÖ

Asiakas sitoutuu maksamaan kaikki Kauppojen kautta ostamansa tuotteet. Asiakas hyväksyy myös, että iTunes voi veloittaa valitun maksutavan mukaisesti kaikki asiakkaan ostamat tuotteet sekä mahdolliset lisämaksut (sisältäen soveltuvat verot ja viivästyskulut), joita saattaa kertyä asiakkaan Tiliin liittyen tai yhteydessä siihen. Asiakas on vastuussa kaikkien maksujen oikea-aikaisesta maksamista ja voimassaolevien maksutapatietojen toimittamisesta iTunesille kaikkien maksujen maksamista varten. Yksityiskohtaiset tiedot siitä, kuinka ostokset laskutetaan ovat saatavilla osoitteessa http://support.apple.com/kb/HT5582. Suostut vastaanottamaan kaikki laskut elektronisessa muodossa, sähköposti mukaan lukien.

Ostoksen kokonaishinta sisältää tuotteen hinnan lisäksi soveltuvan arvonlisäveron (joka on voimassa latauksen suorittamispäivänä). Käyttämällä Suomen kauppaa ilmoitat Suomen asuinmaaksesi verotusta varten

Vastaat muista mahdollisista Suomessa syntyvistä verovelvoitteista. iTunesille maksettavat maksut eivät sisällä muita mahdollisesti perittäviä veroja.

Peruutusoikeus: Jos asiakas päättää peruuttaa tilauksen, hän voi tehdä niin 14 päivän kuluessa kuitin vastaanottamisesta ilmoittamatta mitään syytä, lukuun ottamatta iTunes-lahjoja, joita ei voi palauttaa takaisinmaksua varten sen jälkeen, kun asiakas on lunastanut koodin.

Tilauksen peruuttamiseksi asiakkaan on ilmoitettava meille päätöksestään. Välittömän käsittelyn varmistamiseksi suosittelemme, että asiakas käyttää Report a Problem -linkkiä kaikkien kohteiden peruuttamiseen, lukuun ottamatta Apple Music Palvelua, iTunes Match-tilauksia sekä lunastamatonta Lahjaa ja Määrärahoja, jotka on ostettu suoraan Applelta. Nämä poisluetut tuotteet voidaan peruuttaa ottamalla yhteyttä iTunes-tukeen. Asiakkaalla on myös oikeus ilmoittaa meille käyttämällä alla olevaa peruutusmallia tai millä tahansa muulla selkeällä ilmoituksella. Jos asiakas käyttää Report a Problem -linkkiä, ilmoitamme peruutuksen vastaanottamisesta asiakkaalle viivyttelemättä.

Tehdäkseen peruutuksen ajoissa asiakkaan on lähetettävä peruutusilmoitus ennen 14 päivän peruutusajan umpeutumista.

Peruutuksen vaikutukset: Palautamme maksun 14 päivän kuluessa päivästä, jolloin vastaanotamme peruutusilmoituksen. Käytämme asiakkaan käyttämää maksutapaa eikä asiakkaalle koidu mitään menoja takaisinmaksusta.

Poikkeus peruutusoikeuteen: Asiakas ei voi peruuttaa digitaalisen sisällön tilausta, jos sen toimitus on käynnistynyt, kun asiakas on pyytänyt sitä ja hyväksynyt siten peruutusoikeuden menettämisen.

Peruutusmalli:

- Vastaanottaja: iTunes S.à r.l., 31-33, rue Sainte Zithe, L-2763 Luxembourg:

- Ilmoitan täten irtisanovani sopimuksen seuraavista: [LISÄÄ TILAUSTUNNUS, KOHDE, ARTISTI JA TYYPPI]

- Tilattu [LISÄÄ PÄIVÄMÄÄRÄ] /vastaanotettu [LISÄÄ PÄIVÄMÄÄRÄ]

- Asiakkaan nimi

- Asiakkaan osoite

- Asiakkaan sähköpostiosoite (valinnainen)

- Päivämäärä

Siihen asti kunnes on tehty ostos, iTunes varaa itselleen oikeuden muuttaa iTunes Kaupoissa tarjottujen tuotteiden hintoja milloin tahansa eikä iTunes anna hintatakuuta tai hyvityksiä, jos hinta laskee tai tuotetta myydään tarjouksessa ostotapahtuman jälkeen.

Jos tuotetta ei ole enää saatavilla ostotapahtuman jälkeen, mutta ennen sen latausta, asiakkaan ainoa oikeussuojakeino tulee todennäköisesti rajoittumaan tuotteesta maksetun hinnan hyvittämiseen. Mikäli tekniset ongelmat estävät tai kohtuuttomasti viivästyttävät asiakkaan tuotteen toimitusta, asiakkaan ainoana ja yksinomaisena oikeussuojakeinona on joko tuotteen vaihtaminen tai maksetun hinnan hyvittäminen iTunesin määrittelemällä tavalla.

1-Click®

1-Click on Amazon.com, Inc. -yhtiön rekisteröimä palvelumerkki, jota käytetään lisenssisopimuksen nojalla. 1-Click on kätevä toiminto, joka mahdollistaa ostosten teon Kaupoista yhdellä hiiren klikkauksella tai muulla vastaavalla laitteella. Kun Kauppoihin muodostetaan yhteys tietokoneella, 1-Click -ostotoiminnon voi aktivoida valintaikkunasta, joka ilmestyy näyttöön, kun ”Buy”-painiketta klikataan. (Asiakas voi peruuttaa tämän valinnan milloin tahansa klikkaamalla Tilitietojensa painiketta ”Reset Warnings”). Kun Kauppoihin muodostetaan yhteys Apple-merkkisellä iOS-käyttöjärjestelmällä toimivalla tuotteella kuten iPadilla, iPod touchilla tai iPhonella (”iOS-Laite”), 1-Click -ostotoiminto aktivoidaan kutakin ostotapahtumaa varten painamalla painiketta, joka osoittaa tuotteen hinnan, jolloin näkyviin tulee ”Buy” painike. Kun 1-Click -ostotoiminto on aktivoitu, painikkeen ”Buy” klikkaaminen tai painaminen aloittaa välittömästi lataamisen ja saattaa ostotapahtuman loppuun ilman mitään muita toimenpiteitä.

LAHJAKORTIT, ITUNES CARDIT JA KOODIT, MÄÄRÄRAHAT JA SISÄLTÖKOODIT

Lahjakortteja, iTunes Cardeja ja Koodeja, Tuotekoodeja ja Määrärahoja sekä niiden käyttämätöntä saldoa ei vaihdeta käteiseksi ja niitä ei voida palauttaa takaisinmaksua varten (paitsi edellä määritetyn takaisinmaksukäytännön, joka soveltuu, jos kohde on ostettu iTunes Storesta, mukaisesti tai jos vähittäismyyjä, jolta kohde on ostettu, soveltaa erilaista takaisinmaksukäytäntöä) ellei jokin soveltuva, pakottava lakiperusteinen oikeus oikeuta palautukseen virheellisten tai väärinkuvattujen lahjojen osalta; vaihtaa; jälleenmyydä; käyttää Lahjojen, Lahjakorttien tai iTunes Cardien tai Koodien ostamiseen; Määrärahojen maksamiseen; käyttää ostoihin Apple Online Storessa; tai käyttää Apple Retail Storeissa. Käyttämätön saldo ei ole siirrettävissä.

Suomessa ostetut Lahjakortit, iTunes Cardit ja Koodit, Sisältökoodit ja Määrärahat voidaan lunastaa vain Suomen Kauppojen kautta.

iTunes ei vastaa kadonneista tai varastetuista Lahjakorteista, iTunes Cardeista ja Koodeista, Sisältökoodeista ja Määrärahoista. Vaaranvastuu sähköisesti lähetettävien Lahjakorttien, iTunes Cardien ja Koodien tai Määrärahojen osalta sekä niiden omistusoikeus siirtyvät asiakkaalle Suomessa, kun sähköinen lähetys lähetetään. Vaaranvastuu sähköisesti lähetettävien Sisältökoodien osalta sekä niiden omistusoikeus siirtyvät iTunesilta Luxemburgista, kun sähköinen lähetys lähetetään.

iTunes pidättää oikeuden sulkea asiakastilejä ja vaatia vaihtoehtoisia maksutapoja, mikäli Lahjakortti, iTunes Card ja Koodit, Sisältökoodi tai Määräraha on hankittu vilpillisesti tai sitä on käytetty vilpillisesti Kaupoissa.

LAHJAT

Kaupoista ostettuja lahjoja voivat ostaa ja lunastaa vain Suomessa olevat henkilöt. Lahjojen vastaanottajilla on oltava yhteensopiva laitteisto ja yhteensopivat lapsilukkoasetukset, jotta joitain lahjoja voidaan käyttää.

TÄRKEITÄ TURVALLISUUTTA KOSKEVIA TIETOJA

Lihas- tai nivelvenähdyksen tai silmien rasittumisen välttämiseksi Kaupoista hankittujen tuotteiden käyttämisen aikana, pelaamisessa tulisi aina pitää säännöllisesti taukoja ja pitää pidempi tauko, jos tuntuu kipua, väsymystä tai epämukavuutta. Hyvin pieni osa ihmisistä voi kokea sairauskohtauksia tai pyörtymisiä altistuessaan vilkkuville valoille tai kuvioille myös videopelejä pelatessaan tai videoita katsoessaan. Oireet voivat käsittää huimausta, pahoinvointia, tahattomia kehonliikkeitä, tietoisuuden menettämistä, näkökyvyn heikkenemistä, pistelyä, tunnottomuutta tai muita vaivoja. Keskustele lääkärin kanssa ennen Kaupoista hankittujen tuotteiden käyttämistä, mikäli olet joskus kärsinyt mainituista tai vastaavista oireista, ja lopeta pelaaminen välittömästi ja mene lääkäriin, mikäli näitä tai vastaavia oireita ilmenee pelaamisen aikana. Vanhempien tulisi valvoa lastensa Kaupoista hankittujen tuotteiden käyttöä siltä varalta, että merkkejä oireista ilmenee.

ENNAKKOTILAUKSET

Tilaamalla tuotteita ennakkoon, asiakas valtuuttaa Kaupat veloittamaan asiakkaan tiliä automaattisesti ja, mikäli asiakas on ottanut käyttöön automaattiset lataukset, lataamaan tuotteen, kun se tulee saataville. Asiakas voi peruuttaa ennakkotilauksensa koska tahansa, ennen kuin tuote tulee saataville, ja edellä olevan takaisinmaksukäytännön mukaisesti.

PERHEJAKO

Perhejako mahdollistaa soveltuvien iTunes, App Store, Mac App Store ja iBooks Store Tuotteiden jakamisen enintään kuuden (mukaan lukien asiakas) ”Perheen” jäsenen kanssa. Jos asiakas perustaa Perheen tai liittyy siihen, hän voi nähdä toisten Perheen jäsenten soveltuvat tuotteet ja ladata tällaiset tuotteet yhteensopivalle laitteelleen tai tietokoneelleen. Asiakas voi myös piilottaa ostoksensa muilta Perheen jäseniltä, niin etteivät nämä näe tai voi ladata niitä häneltä. Asiakas voi jakaa informaatiota kuten valokuvia ja videoita Photos-sovelluksen kautta, tapahtumia Perhekalenterin kautta, muistutuksia Reminders-sovelluksen kautta, sijaintitietoja Find My Friendsin kautta ja laitteen sijainnin Find My iPhonen kautta. Perhejako on vain henkilökohtaiseen, ei-kaupalliseen käyttöön. iTunes ja iCloud-tilit ovat käytön edellytyksenä, iOS 8 ja/tai OS X Yosemite edellytetään Perheen perustamiseen ja siihen liittymiseen. Tietyt ostotapahtumat ja ominaisuudet voivat olla yhteensopimattomia aikaisempien ohjelmistoversioiden kanssa ja voivat edellyttää ohjelmistopäivitystä. Jos asiakas liittyy Perheeseen, Perhejaon ominaisuudet otetaan käyttöön hänen yhteensopivilla laitteillaan ja tietokoneillaan automaattisesti.

Perheen ”Järjestäjä” voi kutsua muita jäseniä osallistumaan Perheeseen. Järjestäjän tulee olla 18-vuotias tai vanhempi ja hänellä tulee olla vaatimukset täyttävä maksutapa rekisteröitynä iTunesiin. Jos asiakas on Järjestäjä, hän vastaa siitä, että hän on kaikkien Perheen alle 13-vuotiaan jäsenten vanhempi tai laillinen huoltaja. Järjestäjän maksutapaa käytetään kaikkien Perheenjäsenen tekemien ostosten maksamiseen siltä osin kuin summa ylittää tällaisen Perheenjäsenen tilillä olevat varat. Perheenjäsenet toimivat Järjestäjän agentteina kun Järjestäjän maksutapaa käytetään. Tuotteet yhdistetään sen Perheenjäsenen tiliin, joka teki ostotapahtuman. KUTSUMALLA PERHEENJÄSENIÄ LIITTYMÄÄN PERHEESEEN JÄRJESTÄJÄ HYVÄKSYY SEN, ETTÄ KAIKKI PERHEENJÄSENTEN TEKEMIIN OSTOKSIIN LIITTYVÄT MAKSUT OVAT JÄRJESTÄJÄN HYVÄKSYMIÄ JA HÄNEN VASTUULLAAN, MYÖS SILLOIN KUN JÄRJESTÄJÄ EI OLLUT TIETOINEN JOSTAIN TIETYSTÄ OSTOTAPAHTUMASTA, PERHEENJÄSEN ON YLITTÄNYT JÄRJESTÄJÄN HÄNELLE MYÖNTÄMÄT VALTUUDET TAI JOS USEAMPI PERHEENJÄSEN ON OSTANUT SAMAN TUOTTEEN. JÄRJESTÄJÄ ON VASTUUSSA KAIKKIEN SOPIMUSTEN NOUDATTAMISESTA MAKSUTAVAN TOIMITTAJAN KANSSA JA KANTAA KAIKEN RISKIN SIITÄ, ETTÄ TÄLLAINEN MAKSUTAVAN JAKAMINEN VOI RAJOITTAA MAKSUTAVAN TOIMITTAJAN TARJOAMAA SUOJAA. Järjestäjä voi vaihtaa tallennettua maksutapaa milloin tahansa. Tosite ostoksesta lähetetään ostoksen tehneelle Perheenjäsenelle ja Järjestäjälle, myös silloin jos Perheenjäsen on piilottanut ostoksen. Asiakas voi käyttää tositteessa olevaa Report a Problem-linkkiä, jos hän tai hänen Perheenjäsenensä eivät tunnista kuitissa tai maksutavan otteessa olevia veloituksia.

Järjestäjä voi käyttää Ask to Buy-toimintoa edellyttääkseen alle 18-vuotiaita lapsia hankkimaan luvan Järjestäjältä ja/tai muilta Järjestäjän nimeämiltä aikuisilta, ilmaisten tai maksullisten tuotteiden lataamiseen ennen kuin osto tai lataus alkaa. Perheenjäseniltä ladatut tuotteet ja tuotteet, jotka on hankittu lunastuskoodien kautta, eivät kuulu Ask to Buy-toiminnon piiriin. Jos asiakas on Järjestäjä, hän vastaa siitä, että hän ja/tai kuka tahansa nimetty aikuinen on sen Perheenjäsenen, jolle Ask to Buy on aktivoitu, vanhempi tai laillinen huoltaja. Ask to Buy on optimoitu iOS 8:lle ja OS X Yosemitelle. Aikaisempien ohjelmistoversioiden tuotteiden osto- tai latauspyynnöt voivat johtaa käyttäjät vaihtoehtoisten lupaprosessien käyttämiseen tai estää ostot kokonaan ja edellyttää ohjelmistopäivityksen. iTunes ei ole vastuussa mistään vahingoista, jotka aiheutuvat Ask to Buy-hyväksynnän tai –hylkäyksen viivästymisestä.

Järjestäjä voi poistaa minkä tahansa Perheenjäsenen Perheestä, mikä lopettaa kyseisen Perheenjäsenen mahdollisuuden tehdä valtuutettuja ostoksia Järjestäjän maksutavalla ja mahdollisuuden nähdä ja jakaa toisten Perheenjäsenten tuotteita ja informaatiota. Kun Perheenjäsen lähtee tai poistetaan Perheestä tai Järjestäjän Apple ID poistetaan mistä tahansa syystä, jäljellä olevat Perheenjäsenet eivät voi enää nähdä tai ladata poistuvan jäsenen tuotteita tai informaatiota tai päästä poistuvalta Perheenjäseneltä aiemmin ladattuihin tuotteisiin mukaan lukien Järjestäjän maksutavalla tehdyt ostokset poistuvan jäsenen ollessa vielä osa Perhettä. Samalla tavoin, jos asiakas poistuu Perheestä, hän ei voi enää nähdä tai ladata toisten Perheenjäsenten tuotteita tai informaatiota ja tuotteisiin, jotka asiakas on ladannut toisilta Perheenjäseniltä Perheenjäsenenä ollessaan, ei välttämättä ole enää pääsyä. Jos asiakas on tehnyt Sovelluksensisäisiä Ostoja sovelluksessa, jonka on alun perin ostanut poistuva Perheenjäsen tai se on ladattu Perheenjäseneltä ja asiakas ei enää kuulu Perheeseen, asiakkaan tulee ostaa sovellus itse ja palauttaa Sovelluksensisäiset Ostot saadakseen jälleen pääsyn niihin; asiakkaan tulee tutustua kehittäjän ehtoihin ja tämän Sopimuksen kohtaan ”Sovelluksensisäiset Ostot” ennen Sovelluksensisäisten Ostojen tekemistä. Koska henkilökohtaisia tilejä alle 13-vuotiaille käyttäjille voidaan luoda vain osana Perhejakoa, tällaisen tilin lopettaminen Perheestä poistamiseksi poistaa kyseisen Perheenjäsenen Apple ID:n ja hänen mahdollisuutensa käyttää kaikkia Applen palveluja, jotka edellyttävä Apple ID:tä tai palveluja, jotka on yhdistetty kyseiseen Apple ID:een.

Asiakas voi kuulua vain yhteen Perheeseen kerrallaan ja voi liittyä kuhunkin Perheeseen enintään kaksi kertaa vuodessa. Asiakas voi vaihtaa Perheeseen liitettyä Store-tiliä enintään kerran 90 päivässä. Kaikkien Perheenjäsenten tulee käyttää samaa iTunes Storen maata tai aluetta. Musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja voidaan ladata iTunes-Palvelusta enintään 10 laitteelle per tili, joista laitteista enintään viisi voi olla tietokoneita; vaatimukset täyttäviä sovelluksia voidaan ladata mille tahansa Perheenjäsenten omistamille tai hallitsemille laitteille. Kaikki tuotteet, mukaan lukien Sovelluksensisäiset Ostot, sisältö, joka ei ole saatavilla uudelleenlatausta varten, tilaukset ja jotkin aiemmin ostetut sovellukset, eivät ole Perhejaon vaatimusten mukaisia. Apple varaa oikeuden hajottaa Perhe tämän Sopimuksen kohdan ”Päättäminen” mukaisesti.

SÄHKÖISET SOPIMUKSET

Kauppojenkäyttäminen sisältää mahdollisuuden solmia sopimuksia ja/tai tehdä ostotoimia sähköisesti. Asiakas on tietoinen siitä, että hänen sähköiset lähetyksensä muodostavat asiakkaan suostumuksen ja tahdonilmaisun sitoutua näin syntyvään sopimukseen sekä maksaa sopimuksista ja ostoksista. Asiakkaan suostumus ja tahdonilmaisu sähköisten lähetysten aikaansaamaan sitoumukseen soveltuu kaikkiin tietoihin, joka liittyvät asiakkaan tällä verkkosivustolla tekemiin ostotapahtumiin, mukaan lukien peruutuksia, menettelytapoja, sopimuksia ja sovelluksia koskevat ilmoitukset. Pääsy sähköisiin tietoihin ja niiden säilyttäminen saattaa edellyttää tiettyä laitteistoa ja ohjelmistoa, jotka ovat yksin asiakkaan vastuulla.

MUUT KUIN APPLEN LAITTEET

Jos asiakas luo Tilin tai käyttää tässä Sopimuksessa tarkoitettuja Palveluita ja/tai Kauppoja muilla kuin Apple-merkin laitteella tai tietokoneella, asiakkaalla voi olla pääsy vain rajattuihin Tilin tai Palveluiden ja/tai Kauppojen ominaisuuksiin. Asiakas voi käyttää Tiliä tai Palveluita ja/tai Kauppoja muilla kuin Apple-merkin laitteella tai tietokoneella sillä edellytyksellä, että asiakas hyväksyy kaikki asiaankuuluvat tämän Sopimuksen ehdot ja määräykset, mukaan lukien rajoituksetta kaikki Tilin tai Palveluiden ja/tai Kauppojen käyttöä koskevat vaatimukset, käyttörajoitukset, saatavuus, vastuuvapaus, asiakkaan toimittamaa sisältöä ja toimintaa sekä sopimuksen päättämistä koskevat säännöt. Tämän Sopimuksen säännöksiä, jotka koskevat ominaisuuksia tai Palveluita, jotka eivät ole saatavilla muille kuin Apple-merkin laitteen tai tietokoneen käyttäjille, ei sovelleta tällaiseen asiakkaaseen. Näihin ominaisuuksiin sisältyy esimerkiksi App Store. Jos asiakas haluaa myöhemmin pääsyn Tiliin tai Palveluun Apple-merkin laitteella tai Apple-merkin tietokoneella, asiakas hyväksyy, että Tilin tai Palveluiden ja/tai Kauppojen käyttöön sovelletaan kaikkia tähän sisältyviä ehtoja ja määräyksiä.

iTunes ei ole vastuussa painovirheistä.

B. ITUNES STOREN EHDOT JA MÄÄRÄYKSET

TÄTÄ ASIAKKAAN JA iTUNES S.À.R.L.:n (”iTUNES”) VÄLISTÄ OIKEUDELLISESTI SITOVAA SOPIMUSTA SOVELLETAAAN ASIAKKAAN iTUNES STORE -PALVELUN KÄYTTÖÖN (”PALVELU”).

ITUNES STORE -PALVELU

iTunes on Palvelun tarjoaja, joka mahdollistaa asiakkaan tämän Sopimuksen ehtojen ja määräysten mukaisesti saada pääsy vain loppukäyttäjän käyttöön tarkoitettuun digitaaliseen sisältöön ("iTunes Tuotteet") tai hankkia tai vuokrata lisenssi siihen. iTunes ei ole iTunes sovelluksen, iPadin, iPodin tai iPhonen toimittaja.

VAATIMUKSET PALVELUN KÄYTÖLLE

Vain 13 täyttäneet tai vanhemmat henkilöt voivat luoda tilejä. Tilejä alle 13-vuotiaille henkilöille voi luoda vanhempi tai laillinen huoltaja käyttämällä Perhejakoa. Alle 18-vuotiaiden lasten tulee perehtyä tähän Sopimukseen vanhempansa tai laillisen huoltajansa kanssa sen varmistamiseksi, että lapsi ja hänen vanhempansa tai laillinen huoltajansa ymmärtävät tämän Sopimuksen.

Palvelu on saatavana ainoastaan Suomessa. Asiakas sitoutuu olemaan käyttämättä tai yrittämättä käyttää Palvelua tämän alueen ulkopuolella. iTunes voi käyttää teknologiaa tämän ehdon noudattamisen varmistamiseksi.

Palvelun käyttö edellyttää yhteensopivia laitteita, Internet-yhteyttä sekä tiettyjä (mahdollisesti maksullisia) ohjelmistoja, joita voidaan joutua tietyin välein päivittämään ja joihin näiden tekijöiden suorituskyky voi vaikuttaa. Nopea Internet-yhteys on suositeltavaa säännöllisessä käytössä ja sitä edellytetään Vuokraelokuvien lataamiseksi. On suositeltavaa asentaa viimeisin versio iTunes-ohjelmistosta Palveluun pääsyä varten. Sitä saatetaan myös edellyttää tiettyjen ostotoimien tai ominaisuuksien kohdalla sekä Palvelusta aiemmin ostettujen tai hankittujen iTunes Tuotteiden lataamisessa. Asiakas hyväksyy, että näiden vaatimusten täyttäminen, joita voidaan ajoittaa muuttaa, kuuluu asiakkaan vastuulle. Palvelu ei ole osa mitään muuta tuotetta tai tarjousta, eikä minkään toisen tuotteen oston tai hankinnan tule katsoa takaavan tai vahvistavan sitä, että asiakas pääsee käyttämään Palvelua.

ASIAKASTILI

Palvelun rekisteröitynä käyttäjänä asiakas voi perustaa tilin (”Tili”). Asiakkaan ei tule paljastaa tilitietoja kenellekään. Asiakas vastaa täysin tilitietojensa salassapidosta ja kaikista Tilinsä tai sen kautta kulkevista tapahtumista, ja asiakas sitoutuu ilmoittamaan iTunesille välittömästi mahdollisesta Tiliään koskevasta tietoturvarikkomuksesta. iTunes ei vastaa asiakkaan Tilin luvattomasta käytöstä aiheutuvista vahingoista.

Voidakseen ostaa ja ladata iTunes Tuotteita Palvelusta, asiakkaan on todennettava tilinsä ostotapahtumia varten antamalla Apple ID ja sen salasana tai Touch ID. Kun asiakas on todentanut tilinsä Apple ID:llä ja salasanalla, todennusta ei ole tarpeen tehdä uudelleen viiteentoista minuuttiin tietokoneella tai iOS-laitteella. Jos haluat todennuksen olevan pysyvä, antaa tietokoneen tai Apple TV:n tallentaa salasanan. Tänä aikana asiakas voi ostaa ja ladata iTunes Tuotteita syöttämättä salasanaa uudelleen. Asiakas voi kytkeä iTunes Tuotteiden ostotapahtuman mahdollistavan ominaisuuden pois päältä tai muokata asetuksia siten, että salasanaa vaaditaan aina, muuttamalla tietokoneensa tai iOS Laitteensa tai Apple TV:nsä asetuksia. Lisätietojen saamiseksi, katso http://support.apple.com/kb/HT1904 ja http://support.apple.com/kb/HT4213.

Asiakas sitoutuu antamaan oikeat ja täydelliset tiedot rekisteröityessään Palveluun ja käyttäessään Palvelua (”Rekisteröintitiedot”) sekä päivittämään Rekisteröintitiedot, jotta ne pysyvät oikeina ja täydellisinä. Asiakas hyväksyy sen, että iTunes voi tallentaa ja käyttää asiakkaan antamia Rekisteröintitietoja asiakkaan Tilin ylläpitämistä ja maksujen laskuttamista varten.

AIEMPIEN ELOKUVAOSTOJEN LATAAMINEN

Lisäpalveluna asiakkaalle, iTunes-kelpoisen Sisällön hankkimisen jälkeen, asiakas voi ladata tietyn tällaisen aiemmin hankitun iTunes-kelpoisen Sisällön mille tahansa toiselle iOS Laitteelle tai iTunes-valtuutetulle tietokoneelle, joissa on yhteensopiva ohjelmisto, yhdistämällä tällaiset iOS Laitteet ja tietokoneet alla olevien yhdistämissääntöjen mukaisesti (kukin ”Yhdistetty Laite”). Jotkin iTunes-kelpoiset Sisällöt, joita asiakas on aiemmin hankkinut, eivät välttämättä ole myöhemmin ladattavissa milloin tahansa ja iTunesilla ei ole mitään vastuuta asiakasta kohtaan tällaisessa tilanteessa. Koska on mahdollista, että tiettyä aiemmin hankittua iTunes-kelpoista Sisältöä ei ole mahdollista myöhemmin ladata, asiakkaan vastuulla on tällaisen iTunes-kelpoisen Sisällön ladattuaan, olla hukkaamatta, tuhoamatta tai vahingoittamatta sitä ja asiakkaan voi olla järkevää varmuuskopioida se.

Yhdistettyjen Laitteiden yhdistämiseen sovelletaan seuraavia ehtoja:

(i) Asiakas voi ladata aiemmin hankittua iTunes-kelpoista Sisältöä Tililtä enintään 10 Yhdistettyyn Laitteeseen, edellyttäen että enintään 5 niistä on iTunes-valtuutettuja tietokoneita.

(ii) Yhdistetty Laite voidaan yhdistää vain yhteen Tiliin kerrallaan.

(iii) Asiakas voi vaihtaa Yhdistetyn Laitteen toiseen Tiliin vain joka 90. päivä.

(iv) Asiakas voi ladata aiemmin hankittua ilmaista sisältöä rajoittamattomaan määrään laitteita, milloin se on ilmaista Palvelussa, mutta enintään 5 iTunes-valtuutettuun tietokoneeseen.

Apple TV ei ole ”Yhdistetty Laite”. Tästä huolimatta ostettuja (ts. ei vuokrattuja) elokuva-iTunes Tuotteita voidaan toistaa yhteensopivissa Apple TV:ssä edellyttäen, että asiakas toistaa tällaisia elokuvia ainoastaan rajoitetussa määrässä Apple TV:tä yhtä aikaa.

Jotkin iTunes-kelpoiset Sisällöt voivat olla kooltaan suuria ja tällaisen iTunes-kelpoisen Sisällön toimittamisesta tiedonsiirtoyhteyden kautta voi olla seurauksena huomattavan suuret tiedonsiirtomaksut.

ITUNES MATCH

iTunes Match antaa sinulle mahdollisuuden avata etänä yhteensovitetut tai siirretyt kappaleet ja musiikkivideot, jotka olet ostanut Tiliäsi käyttäen, mukaan lukien metadata, soittolistat ja muu informaatio iTunes-kirjastostasi (”iTunes Match -Sisältö”).

Voit tilata iTunes Matchin vuosimaksua vastaan. Tehdäksesi tilauksen sinulla tulee olla voimassaoleva luottokortti, jonka tiedot ovat iTunesilla. Tilauksesta ei palauteta rahoja (ellei soveltuva laki niin edellytä tai paitsi edellä olevan takaisinmaksukäytännön mukaisesti) ja se uudistuu automaattisesti vuoden mittaisiksi jaksoiksi kunnes se peruutetaan. Tiliäsi ei veloiteta kuin aikaisintaan 24 tuntia ennen voimassaolevan tilausjakson päättymistä. Voit peruuttaa automaattisen uudistamisen muuttamalla iTunes Storen tiliasetuksia tietokoneellasi. Tilausjaksosi päättymisen jälkeen et voi enää avata iTunes Match -Sisältöäsi iTunes Matchista.

iTunes Match toimii kirjastojen kanssa, joissa on enintään 100,000 sellaista kappaletta, joita (i) ei ole saatavilla iTunes-Palvelusta tai (ii) ei ole ostettu iTunes-Palvelusta Tiliäsi käyttäen. Kappaleet, jotka eivät täytyä tiettyjä laatukriteerejä tai joita ei ole valtuutettu tietokoneellesi eivät ole kelpoisia iTunes Matchiin.

iTunes Matchin käyttöön ottamista ja käyttämistä varten iTunes-kirjastossasi olevasta mediasta, käyttöjärjestelmästäsi ja laitteiston tunnisteista kerätään tietoa, joka yhdistetään Tiliisi iTunesin palvelimille. iTunes Match skannaa automaattisesti kappaletiedostot ja kerää muun informaation, jota voidaan käyttää iTunes-kirjastossasi olevan median tunnistamiseen, kuten kappaleiden ja kappaleiden esittäjien nimet sekä kappaleiden kestot. iTunes Match käyttää tätä informaatiota yhteensovittaakseen kappaleita iTunes Storessa sillä hetkellä saatavilla olevien kappaleiden kanssa ja avaa yhteensovitetut kappaleet sinulle saataville siinä formaatissa, jossa ne ovat saatavilla iTunes Storessa. Jos kappaletta ei onnistuta yhteensovittamaan, kopiosi kappaleesta siirretään iTunesiin samassa formaatissa tai iTunesin määrittelemässä formaatissa. iTunes varaa oikeuden rajoittaa siirrettäviä sisältötyyppejä (esimerkiksi kohtuuttoman suuret tiedostot). Yhteensovitetut tai siirretyt kappaleet ja niihin liittyvä metadata on avattavissa Yhdistetyllä Laitteella, joka on aktivoitu iTunes Matchille. Yhdistettyjen Laitteiden Yhdistämiseen iTunes Matchiä varten soveltuvat samat ehdot kuin Automaattiseen Lataamiseen ja Aiempien Ostosten Lataamiseen ja siirrettyjä tai yhteensovitettuja kappaleita ja niihin liittyvä informaatiota pidetään ”iTunes-Kelpoisena Sisältönä.” Voit myös avata iTunes Match -Sisältöä yhteensopivan Apple TV:n kautta, sillä edellytyksellä, että näin voi tehdä vain rajoitetulla määrällä Apple TV:itä samaan aikaan.

Kun käytät iTunes Matchia, iTunes tallentaa tietoa, kuten kappaleet jotka soitat, pysäytät tai hyppäät yli, käyttämäsi laitteet sekä toiston aika ja kesto.

Sitoudut täten käyttämään iTunes Matchia vain laillisesti hankittuun sisältöön. Kaikki laittomaan sisältöön kohdistuva käyttö loukkaa toisten oikeuksia, josta voi seurata siviili- ja rikosoikeudellisia rangaistuksia, mukaan lukien mahdolliset rahalliset vahingonkorvaukset, tekijänoikeuksien loukkauksesta.

iTunes Match toimitetaan “SELLAISENAAN”-periaatteella ja se voi sisältää virheitä ja epätarkkuuksia, jotka voivat aiheuttaa toimintahäiriöitä, datan ja/tai informaation turmeltumista tai häviämistä, mukaan lukien musiikki, soittolista ja soittohistoria, tietokoneeltasi tai laitteeltasi ja lisälaitteiltasi (mukaan lukien, mutta ei niihin rajoittuen, palvelimet ja muut tietokoneet), jotka on niihin liitetty. Sinun tulee varmuuskopioida kaikki tietokoneellasi tai laitteellasi ja kaikilla lisälaitteillasi oleva data ja informaatio ennen iTunes Matchin käyttämistä. Tiedostat ja hyväksyt nimenomaisesti, että kaikki iTunes Matchin käyttö tapahtuu omalla vastuullasi. Lain sallimissa rajoissa, iTunesilla ei ole mitään vastuusta iTunes Matchin käyttöösi liittyen, mukaan lukien kyvyttömyys avata yhteensovitettua tai siirrettyä sisältöä.

YKSITYISYYDENSUOJA

Palveluun sovelletaan Applen yksityisyydensuojakäytäntöä, joka löytyy osoitteesta http://www.apple.com/legal/privacy/.

Kun Genius-toiminto on otettu käyttöön, Apple kerää ajoittain automaattisesti tietoja, joita voidaan käyttää tunnistamaan asiakkaan iTunes -kirjastossa millä tahansa laitteella, jossa Genius on otettu käyttöön, olevaa mediaa, kuten asiakkaan soittohistoriaa tai soittolistoja. Kerättävä tieto sisältää iTunesista tai muista lähteistä ostettua tai hankittua mediaa koskevaa tietoa. Nämä tiedot tallennetaan anonyymeinä eikä niitä tulla yhdistämään tietoihin nimestäsi tai Tilistäsi. Kun asiakas käyttää Genius-toimintoa, Apple käyttää kerättyä tietoa ja asiakkaan iTunes-kirjaston sisältöä sekä muita tietoja antaakseen asiakkaalle yksilöllistettyjä suosituksia.

Apple voi käyttää näin keräämäänsä tietoa ja yhdistää sitä muiden tämän toiminnon valinneiden iTunes-käyttäjien iTunes-kirjastoista kootun tiedon, asiakkaan iTunes Store-ostohistoriatietojen, muilta iTunes Store -käyttäjiltä koottujen ostohistoriatietojen sekä kolmansilta osapuolilta saatujen muiden tietojen kanssa:

• Luodakseen yksilöllistettyjä soittolistoja asiakkaalle asiakkaan iTunes-kirjastosta.

• Tarjotakseen asiakkaalle suosituksia sellaista mediaa ja muita tuotteita ja palveluja koskien, joita asiakas voi olla halukas ostamaan tai hankkimaan.

• Tarjotakseen tuotteita ja palveluja koskevia suosituksia muille käyttäjille.

Asiakkaan tietoja käsitellään aina Applen Yksityisyydensuojakäytännön mukaisesti.

Kun asiakas valitsee Genius-toiminnon, Genius-yhteensopiville laitteille on mahdollista luoda Genius-soittolistoja.

Jos asiakas ei halua että hänen iTunes-kirjastostaan kerätään ja käytetään tietoa tässä kohdassa kuvatulla tavalla, asiakkaan ei tule valita Genius-toimintoa. Asiakas voi peruuttaa valintansa koska tahansa kytkemällä Genius-ominaisuuden pois päältä iTunesin Store-valikosta tietokoneellaan tai kytkemällä pois Genius-ominaisuuden asiakkaan laitteen Asetuksista. Kun toiminto lopetetaan, iTunes ei enää lähetä Applelle tietoja asiakkaan iTunes-kirjastosta. Jos asiakkaan kirjasto on jaettu useamman laitteen kesken, tulee Genius-toiminto lopettaa jokaisesta laitteesta erikseen.

SISÄLLÖN SAATAVUUS

iTunes varaa oikeuden muuttaa sisältövaihtoehtoja (mukaan lukien oikeus tiettyihin toimintoihin) ilman erillistä ilmoitusta.

SISÄLLÖN KÄYTTÄMINEN

Asiakas hyväksyy sen, että iTunes Tuotteet tarjotaan Asiakkaan käyttöön ainoastaan lisenssin nojalla, mukaan lukien NCB/TEOSTO antaman lisenssin perusteella. Asiakas ymmärtää, että Palvelu ja tietyt iTunes Tuotteet sisältävät teknisen suojauksen, jolla suojataan digitaalista tietoa ja joka rajoittaa tiettyjen iTunesin ja sen käyttöoikeuden myöntäjien asettamien käyttösääntöjen osalta iTunes Tuotteiden käyttöä (”Suojaus”), ja että riippumatta siitä, rajoittaako tekninen suojaus iTunes Tuotteita, asiakkaan tulee käyttää iTunes Tuotteita iTunesin ja sen käyttöoikeuden myöntäjien asettamien soveltuvien käyttösääntöjen mukaisesti (”Käyttösäännöt”). iTunes Tuotteiden muunlainen käyttö voi täyttää tekijänoikeusloukkauksen tunnusmerkit. Suojausteknologia on erottamaton osa iTunes Tuotteita. iTunes varaa oikeuden milloin tahansa muuttaa Käyttösääntöjä tulevien ostojen osalta Palvelussa. Tällaiset muutokset eivät kuitenkaan koske iTunes Tuotteita, jotka asiakas on jo ostanut. Mahdolliset muutokset Käyttösääntöihin ilmoitetaan asiakkaalle. Mikäli asiakas kieltäytyy hyväksymästä uusia Käyttösääntöjä, asiakas ei enää pysty hankkimaan iTunes Tuotteita Palvelusta.

KÄYTTÖSÄÄNNÖT

(i) Asiakkaalla on oikeus käyttää iTunes Tuotteita vain henkilökohtaiseen, ei-kaupalliseen käyttöön. Lisätietoja asiakkaan iTunes Tuotteita koskevista oikeuksista ja rajoituksista löytyy osoitteista:

http://www.prsformusic.com

http://www.warnerchappell.com/wcmuk/pedl.jsp

http://www.sacem.fr

http://www.sdrm.fr

http://www.sesam.org

http://www.teosto.fi

http://www.ncb.dk

(ii) Asiakkaalla on oikeus milloin tahansa käyttää iTunes Tuotteita viidellä tietokoneella, joihin on asennettu iTunes-sovellus lukuun ottamatta Vuokraelokuvia (katso alla).

(iii) Asiakkaalla on mahdollisuus tallentaa iTunes Tuotteita kerrallaan enintään viideltä eri Tililtä määrätyille laitteille, kuten iPadille, iPodille, iPhonelle tai Apple TV:lle; edellyttäen, että jokainen iPhone voi synkronoida ääni-iTunes Tuotteita vain yhden iTunesin hyväksymän laitteen kanssa kerrallaan ja että iPhonen synkronointi jonkin toisen iTunesin hyväksymän laitteen kanssa aiheuttaa kaikkien kyseiseen iPhoneen tallennettujen ääni-iTunes Tuotteiden poistamisen.

(iv) Asiakkaalla on oikeus polttaa audiotuotteista koostuva soittolista enintään seitsemän kertaa. Asiakkaalla on oikeus käyttää CD-levyä, jolle asiakas on polttanut iTunes Tuotteita, samaan Suomen tekijänoikeuslain säätelemään tapaan kuin asiakas saa käyttää vähittäiskaupasta hankittua CD-levyä.

(v) Asiakkaalla ei ole oikeutta polttaa video-iTunes Tuotteita tai ääni-iTunes Tuotteita muuten kuin varmuuskopiointitarkoituksessa, jotka video- iTunes Tuotteiden varmuuskopiot näytetään iTunes-sovelluksen kautta.

(vi) iTunes Plus -Tuotteet eivät sisällä suojausteknologiaa, jolla rajoitetaan Asiakkaan oikeutta käyttää tällaisia iTunes Tuotteita. Käyttösääntöjen kohtia (ii) - (v) ei sovelleta iTunes Plus -Tuotteisiin. Asiakkaalla on oikeus kopioida, tallentaa ja polttaa iTunes Plus -Tuotteita kohtuullisessa laajuudessa henkilökohtaiseen, ei-kaupalliseen käyttöön.

(vii) Asiakaalla on mahdollisuus manuaalisesti synkronoida elokuva ainakin yhdeltä hyväksytyltä iTunes-laitteelta laitteille, joissa on manuaalinen synkronointitoiminto, edellyttäen että elokuva on liitetty ensisijaisesti hyväksytyn iTunes-laitteen Tiliin. Ensisijaisesti hyväksytty iTunes-laite on tällöin se, joka synkronoitiin ensimmäisenä laitteen kanssa tai se, jonka asiakas jälkeenpäin osoittaa ensisijaiseksi käyttäen iTunes-sovellusta.

(viii) HDMI:n kautta siirrettyjen elokuvien katsominen edellyttää HDCP-yhteyttä.

(ix) Vuokraelokuvat

(a) Vuokraelokuvat ovat katsottavissa vain yhdeltä laitteelta kerrallaan. Asiakkaan tulee olla yhteydessä Palveluun, kun vuokraelokuvia siirretään ja asiakas voi tehdä näin vain asiakkaan tietokoneen ja muiden yhteensopivien laitteiden välillä. Apple TV:tä, iPadia, iPhone 4:a tai iPod touchia käyttäen vuokrattuja elokuvia ei voida siirtää. Jos siirrät elokuvan yhteensopivalle laitteelle ja sen jälkeen käytät Palvelua palauttaaksesi laitteen aiempaan tilaan tai valitset Asetukset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset, elokuva poistuu pysyvästi.

(b) Vuokraelokuvan vuokraamisen jälkeen, asiakkaan tulee ladata vuokraelokuva kokonaisuudessaan kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa. Asiakkaalla on lataamisen jälkeen kolmekymmentä (30) päivää aikaa aloittaa elokuvan katsominen. Kun asiakas on aloittanut katsomisen, asiakkaalla on neljäkymmentäkahdeksan (48) tuntia aikaa katsoa elokuva. Elokuvan pysäyttäminen, keskeyttäminen tai uudelleenaloittaminen ei pidennä käytettävissä olevaa katseluaikaa.

Jotkut iTunes Tuotteet, mukaan lukien mutta ei rajoittuen Vuokraelokuvat, voidaan ladata vain kerran, eikä niitä korvata, jos ne jostain syystä katoavat: Asiakkaan vastuulla on, ettei iTunes Tuotetta sen latauduttua hukata, tuhota tai vahingoiteta ja huolehtia niiden varmuuskopioinnista.

iTunes Tuotteiden toimitus ei siirrä asiakkaalle mitään kaupallisia tai markkinointiin liittyviä käyttöoikeuksia iTunes Tuotteisiin. Kaikki polttamista tai siirtoa koskevat ominaisuudet tarjotaan ainoastaan lisäpalveluna asiakkaalle, eivätkä ne tarkoita tekijänoikeudenhaltijoiden oikeuksien myöntämistä tai niistä luopumista taikka muuta rajoitusta koskien mitä tahansa iTunes Tuotteen sisältämää sisältöä.

Asiakas on tietoinen siitä, että jotkin Palvelun, iTunes Tuotteiden ja Käyttösääntöjen hallinnoimisen osa-alueet edellyttävät iTunesin jatkuvaa osallistumista niiden hallinnoimiseen.

SISÄLTÖSUOJA

Asiakas sitoutuu siihen, että ei loukkaa tai kierrä mitään Suojauksen osaa, käytä käänteistekniikkaa, hajota tai pura Suojausta osiin tai muulla tavoin vahingoita Suojausta – ja että ei yritä tehdä näin tai avusta toista henkilöä tekemään näin. Muiden määräysten estämättä asiakkaalla on oikeus polttaa ääni-iTunes Tuotteita cd-levylle Käyttösääntöjen puitteissa. iTunes voi valvoa ja seurata Käyttösääntöjen noudattamista, ja iTunes pidättää itsellään oikeuden panna täytäntöön Käyttösääntöjen mukaisia oikeuksiaan ilmoittamatta siitä etukäteen asiakkaalle.

PALVELUSUOJA

Asiakas ei saa käyttää Palvelua millään muulla kuin Apple Inc:n tai sen tytäryhtiöiden (”Apple”) Palveluun pääsyä varten toimittamaa ohjelmistoa käyttäen. Asiakas sitoutuu olemaan millään tavalla tai missään muodossa muokkaamatta Applen tarjoamaa, Palveluun pääsyä varten toimittamaa ohjelmistoa tai käyttämättä ohjelmiston muokattuja versioita mihinkään tarkoitukseen, mukaan lukien päästäkseen luvattomasti Palveluun. Asiakas ei saa käyttää tai yrittää käyttää Tiliä, johon hänellä ei ole oikeutta. Järjestelmän tai verkon turvallisuuden vaarantaminen saattaa johtaa siviili- tai rikosoikeudelliseen vastuuseen.

TERÄVÄPIIRTOTUOTTEET (HD)

Teräväpiirtotuotteet ovat katsottavissa vain teräväpiirto-ominaisuudella varustetuilla laitteilla, mutta ostetut teräväpiirtotuotteet (ei vuokratut) sisältävät kuitenkin normaalitarkkuudella varustetun version, joka on käytettävissä muissa kuin teräväpiirtolaitteissa.

PALVELUUN LÄHETETTY AINEISTO

Palvelu voi tarjota interaktiivisia ominaisuuksia, joiden avulla asiakas voi toimittaa aineistoja (mukaan lukien linkkejä kolmansien osapuolten sisältöön) sellaisiin Palvelun osioihin, joihin yleisöllä on pääsy. Asiakas hyväksyy sen, että mikä tahansa kyseisten ominaisuuksien käyttö asiakkaan toimesta, mukaan lukien asiakkaan toimittamat aineistot, on yksinomaan asiakkaan vastuulla, se ei saa loukata tai vahingoittaa mitään kolmansien osapuolten oikeuksia tai rikkoa mitään lakeja, myötävaikuttaa tai rohkaista loukkaavaan tai muutoin lainvastaiseen käytökseen tai olla muulla tavoin siveetöntä. Asiakas myös sitoutuu hankkimaan kaikki tarvittavat oikeudet ja lisenssit. Asiakas sitoutuu toimittamaan oikeat ja täydelliset tiedot Palveluun toimittamiensa aineistojen yhteydessä. Asiakas myöntää iTunesille maailmanlaajuisen, pysyvän, korvauksettoman ja ei-yksinomaisen lisenssin käyttää tällaisia aineistoja osana Palvelua tai iTunes Tuotteisiin liittyen ilman korvausvelvollisuutta tai muuta velvoitetta asiakasta kohtaan. iTunes pidättää itsellään oikeuden olla julkaisematta mitään aineistoja sekä oikeuden poistaa tai editoida mitä tahansa aineistoa milloin tahansa omasta harkinnastaan ilman ennakkoilmoitusta tai vastuuta siitä.

iTunesilla on oikeus, muttei velvollisuutta, valvoa asiakkaan toimittamia tai muutoin Palvelussa saatavilla olevia aineistoja, tutkia mitä tahansa ilmoitettua tai ilmeistä tämän Sopimuksen rikkomista sekä ryhtyä kaikkiin sellaisiin toimiin, jotka iTunes omasta harkinnastaan katsoo tarpeellisiksi, mukaan lukien rajoituksetta tämän Sopimuksen tai Applen Tekijänoikeuskäytännön (http://www.apple.com/legal/copyright.html) mukainen päättäminen.

KOLMANNEN OSAPUOLEN AINEISTOT

Jotkin Palvelun kautta saatavana olevat sisällöt, iTunes Tuotteet ja palvelut saattavat sisältää kolmannelta osapuolelta peräisin olevia aineistoja. iTunes voi tarjota linkkejä kolmannen osapuolen verkkosivustoihin lisäpalveluna asiakkaalle. Asiakas ymmärtää ja hyväksyy sen, että iTunes ei ole velvollinen tutkimaan tai arvioimaan sisältöä tai sen paikkansapitävyyttä ja että iTunes ei takaa eikä ota mitään vastuuta mistään kolmannen osapuolen aineistoista tai verkkosivustoista taikka kolmansien osapuolten muista aineistoista, tuotteista tai palveluista. Asiakas sitoutuu siihen, ettei hän käytä kolmannen osapuolen aineistoja tavalla, joka loukkaa tai rikkoo minkä tahansa muun osapuolen oikeuksia, ja että iTunes ei ole millään lailla vastuussa asiakkaan tällaisesta käytöstä.

PAHENNUSTA HERÄTTÄVÄ AINEISTO

Asiakas on tietoinen siitä, että käyttämällä Palvelua asiakas saattaa joutua alttiiksi loukkaavaksi, sopimattomaksi tai pahennusta herättäväksi katsottavalle aineistolle, mihin on voitu liittää tai olla liittämättä huomautus sen sisällön luonteesta. Asiakas sitoutuu käyttämään Palvelua yksinomaan omalla vastuullaan ja hyväksyy sen, että iTunes ei ole vastuussa asiakkaaseen nähden loukkaavaksi, sopimattomaksi tai pahennusta herättäväksi katsottavasta aineistosta. Tuotetyypit ja kuvaukset on tarjottu lisäpalveluna asiakkaalle, ja asiakas hyväksyy sen, ettei iTunes vastaa niiden oikeellisuudesta.

IMMATERIAALIOIKEUDET

Asiakas on tietoinen siitä, että Palvelu, mukaan lukien rajoituksetta iTunes Tuotteet, grafiikka, käyttöliittymä, audionäytteet, videonäytteet, toimituksellinen sisältö ja Palvelun täytäntöönpanoon käytetyt komentosarjat ja ohjelmisto, sisältää liikesalaisuuksia ja aineistoa, joka on iTunesin ja/tai sen käyttöoikeuden myöntäjien omistamaa ja soveltuvien immateriaalioikeus- ja muiden lakien suojelemaa, mukaan lukien rajoituksetta tekijänoikeuslaki. Asiakas sitoutuu olemaan käyttämättä tällaista omistusoikeuden alaista tietoa tai aineistoa millään tavalla paitsi Palvelun käyttämiseksi tämän Sopimuksen mukaisesti. Mitään Palvelun osaa ei saa kopioida tai jäljentää missään muodossa tai millään keinoin, ellei näissä ehdoissa ole nimenomaisesti toisin ilmoitettu. Asiakas sitoutuu olemaan muuttamatta, vuokraamatta, lainaamatta, myymättä, jakamatta tai luomatta millään tavalla Palveluun pohjautuvia johdannaistöitä. Asiakas ei saa myöskään käyttää hyväkseen Palvelua millään luvattomalla tavalla, mukaan lukien rajoituksetta tunkeutuminen tai verkkokapasiteetin kuormittaminen.

Mistään tämän Sopimuksen muusta kohdasta riippumatta iTunes ja sen käyttöoikeuden myöntäjät varaavat oikeuden muuttaa, keskeyttää, poistaa tai sulkea pääsy iTunes Tuotteisiin, sisältöön tai muuhun aineistoon, jota tarjotaan Palvelussa ilman ilmoitusta asiasta. iTunes ei ole missään tilanteessa vastuussa näistä muutoksista. iTunes voi lisäksi asettaa rajoituksia tiettyjen Palvelun ominaisuuksien tai osien käytölle tai niihin pääsylle missä tahansa tilanteessa ja ilman ilmoitusta tai vastuuta. Sisällön poisto palvelusta ei vaikuta tuotteisiin, jotka asiakas on jo hankkinut Palvelun kautta.

iTunes ja/tai sen käyttöoikeuden myöntäjät omistavat tekijänoikeudet Palvelussa, mukaan lukien aineiston kokoamisesta syntyvät oikeudet, sivustolla julkaistu aineisto, linkit muille Internetin sivustoille ja noiden sivustojen kuvaukset. Palvelun jonkin osan käyttö muutoin kuin tässä sallitussa Palvelun käyttötarkoituksessa on ankarasti kielletty ja voi loukata toisten immateriaalioikeuksia. Immateriaalioikeuksien loukkaaminen voi johtaa yksityis- ja rikosoikeudellisiin seuraamuksiin, kuten mahdollisiin rahallisiin korvauksiin tekijänoikeuden loukkaamisesta.

Palvelun yhteydessä käytetyt Apple, Applen logo, iTunes ja muut Applen tavaramerkit, palvelumerkit, grafiikat ja logot ovat Apple Inc. -yhtiön tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Muut Palvelussa käytetyt tavaramerkit, palvelumerkit, graafiset esitykset ja logot voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä. Asiakkaalle ei myönnetä mitään oikeuksia tai lisenssiä yllämainittuihin tavaramerkkeihin tai niiden käyttöön.

iTunes voi tarjota Palvelua asianmukaisesti käyttäneelle tilinhaltijalle rajoitetun mahdollisuuden ladata määrättyä levynkansitaidetta sellaiseen musiikkiin liittyen, joka on tallennettu asiakkaan iTunes-sovelluksen iTunes-Kirjastoon. Tämä mahdollisuus tarjotaan ainoastaan lisäpalveluna, eikä iTunes myönnä mitään tällaista levynkansitaidetta tai sen asiakkaan toimesta tapahtuvaa käyttöä koskevaa takuuta eikä iTunesilla ole mitään näitä koskevaa korvausvastuuta tai velvollisuutta. Asiakas voi ladata levynkansitaidetta vain sellaisen musiikin osalta, jonka teoskappaleiden laillinen omistaja asiakas on. Levynkansitaide tarjotaan ainoastaan henkilökohtaiseen, ei-kaupalliseen käyttöön. Asiakas sitoutuu olemaan käyttämättä levynkansitaidetta millään tavalla, joka voisi loukata tai rikkoa tätä Sopimusta tai minkä tahansa kolmannen osapuolen oikeuksia, ja hyväksyy, että iTunes ei ole millään tavalla vastuussa mistään asiakkaan tällaisesta käytöstä.

PÄÄTTÄMINEN

Mikäli asiakas ei noudata tai iTunesilla on perusteltu syy uskoa, ettei asiakas ole noudattanut mitä tahansa tämän Sopimuksen ehtoa, iTunes voi yksinomaisesta harkinnastaan ilman ilmoitusta: (i) päättää tämä Sopimus ja/tai lopettaa asiakkaan Tili, jolloin asiakas vastaa kaikista Tiliin liittyvistä maksamattomista määristä päättämispäivä mukaan lukien; ja/tai (ii) päättää ohjelmiston käyttöoikeus; ja/tai (iii) sulkea pääsy Palveluun (tai mihin tahansa sen osaan).

iTunes pidättää itsellään oikeuden muuttaa, keskeyttää tai lopettaa Palvelu (tai mikä tahansa sen osa tai sisältö) milloin tahansa, ilman että iTunesille syntyy mitään vastuita asiakasta tai jotakuta kolmatta osapuolta kohtaan tällaisten oikeuksien käyttämisestä. Mikäli mahdollista, iTunes varoittaa asiakasta etukäteen Palveluun liittyvistä muutoksista ja Palvelun keskeyttämisestä tai sen lopettamisesta. Palvelun lopettaminen ei vaikuta sellaisiin iTunes Tuotteisiin, jotka asiakas on jo hankkinut Palvelun kautta. Asiakas ei kuitenkaan välttämättä pysty hyväksyttämään uusia tietokoneita iTunes Tuotteiden käyttämiseen.

VASTUUVAPAUS, VASTUUN RAJOITUKSET

a. iTunes pyrkii toimittamaan Tuotteet ajoissa ja ilman virheitä. Mikäli Tuotteen toimitus kuitenkin viivästyy tai siinä on virhe, asiakkaalla on oikeus vaatia toimitusta/toimituksen uusimista tai Tuotteen hinnan palauttamista. Mikäli viivästys tai virhe on olennainen, asiakkaalla on oikeus purkaa tilaus. Asiakkaalla on lisäksi oikeus vaatia korvausta taloudellisista vahingoista, joilla on suora yhteys viivästykseen tai virheeseen. Tässä kohdassa kuvattua iTunesin vastuuta rajoittavat kuitenkin seuraavat seikat:

(i) Asiakkaalla ei ole oikeutta vaatia korvausta viivästyksen tai virheen aiheuttamasta vahingosta, jos vahinko on iTunesin vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella, eikä iTunesin ole kohtuudella voitu edellyttää ottavan tapahtumaa huomioon kaupantekohetkellä tai jonka seurauksia iTunes ei myöskään kohtuudella olisi voinut välttää eikä voittaa.

(ii) mikäli viivästys tai virhe johtuu sellaisen kolmannen osapuolen toimista, jota iTunes on käyttänyt asiakkaan kanssa tehdyn sopimuksen täyttämiseen, iTunes vastaa asiakkaalle aiheutuneista vahingoista ainoastaan, jos kyseinen kolmas osapuoli ei olisi vapautettu vastuusta yllä kuvatun kohdan (a) mukaan. Tällaisella kolmannella osapuolella tarkoitetaan esimerkiksi Jukebox ohjelmiston toimittajaa, kun kyseistä ohjelmistoa käytetään iTunes Tuotteiden toimittamisessa sekä tallennus- ja toimitusratkaisujen toimittajia, joiden kanssa iTunesilla on sopimussuhde. Tällaisella kolmannella osapuolella ei tarkoiteta esimerkiksi iTunesin sisällöntarjoajia tai maksupalveluidentarjoajia tai asiakkaan käyttämää Internetpalveluntarjoajaa.

(iii) iTunesilla ei ole vastuuta vahingosta niin kauan kuin vastuuta rajoittava tilanne kestää. Jos tällainen tilanne päättyy, asiakkaalla on oikeus esittää vaatimuksia iTunesia kohtaan, mikäli iTunesin tulee täyttää sopimuksen mukaiset velvoitteensa eikä se näin tee.

(iv) iTunes ei myöskään voi taata, etteivät Tuotteet ole vapaita viruksista, haittaohjelmista, häiriöistä tai ettei ne ole alttiina hyökkäyksille, luvattomalle käytölle tai muille turvallisuutta vaarantaville toimille. iTunes ei vastaa vahingoista, jotka johtuvat siitä, että iTunes Tuotteeseen kohdistetaan hyökkäyksiä, luvatonta käyttöä tai muita turvallisuutta vaarantavia toimia, mikäli iTunes on kohtuudella pyrkinyt välttämään tällaisista tilanteista aiheutuvat vahingot. Asiakas vastaa omien järjestelmiensä varmuuskopioinnista, virustorjunnasta, palomuureista ja muista suojaustoimenpiteistä.

(v) Koska Asiakas voi hankkia Tuotteita ainoastaan omaan, ei-kaupalliseen käyttöönsä, iTunes ei vastaa mistään asiakkaan liiketoimintaan liittyvästä vahingosta, kuten menetetyistä tuloista. iTunes ei myöskään ole vastuussa välillisistä vahingoista, kuten:

1. vahingosta, joka johtuu menetetystä kaupasta tai tuotannon vähentymisestä;

2. vahingosta, joka johtuu kolmannen osapuolen kanssa tehtyyn sopimukseen perustuvasta velvoitteesta; ja

3. vahingosta jollekin muulle tavaralle kuin Tuotteelle tai muulle tavaralle kuin tavaralle, jolla on välitön yhteys Tuotteen aiotun käytön kanssa, ellei vahinko johdu iTunesin huolimattomuudesta.

(vi) Vastuunrajoitukset eivät koske vahinkoja, jotka johtuvat iTunesin tai iTunesin kontrollin alla suoritetusta törkeästä huolimattomuudesta tai tahallisista teoista.

b. Asiakkaalla on oikeus vaatia iTunesilta korvausta iTunesin vastuulla olevasta virheestä tai viivästyksestä johtuvasta taloudellisesta vahingosta, mikäli tällaisen vahingon on voitu kohtuudella olettaa syntyvän sopimusrikkomuksen tuloksena.

iTunesin vastuuta viivästyksestä tai virheestä voidaan kohtuullistaa, mikäli asiakas ei ole ryhtynyt kohtuullisiin toimiin vahinkonsa rajoittamiseksi. Kohtuullisilla toimilla tarkoitetaan asiakkaan käyttämien tietokoneiden ja laitteiden turvasuojausta, asiakkaan tilin sisältävien tietojen (kuten käyttäjänimen, salasanan ja luottokorttitietojen) suojaamista, virustorjuntaohjelmien asentamista ja niiden päivittämistä, ohjelmistojen päivittämistä ja varmuuskopioiden ottamista Tuotteista ja aineistosta, jolla on läheinen yhteys Tuotteiden käytön kanssa. iTunesin korvausvelvollisuutta voidaan myös rajoittaa, jos korvausmäärä olisi poikkeuksellisen suuri verrattuna samankaltaisissa tilanteissa normaalisti aiheutuvien vahinkojen korvaussummiin ja muihin olosuhteisiin.

iTunesin vastuu ei missään tilanteessa ylitä 1.300 euroa, ellei vahinko johdu iTunesin tai iTunesin kontrollin alla suoritetusta törkeästä huolimattomuudesta tai tahallisista teoista.

c. Mikäli asiakas on ladannut sisältöä tai palvelun veloituksetta, iTunes vastaa tällaisen sisällön tai palvelun virheen tai viivästyksen aiheuttamasta vahingosta ainoastaan, jos vahinko on syntynyt iTunesin törkeästä huolimattomuudesta tai tahallisesta teosta.

d. Näillä Palveluehdoilla ei rajoiteta iTunesin velvollisuutta korvata henkilövahinkoja sovellettavan lainsäädännön mukaan.

e. iTunes pyrkii kohtuudella käytettävissään olevin keinoin suojaamaan tietoja, jonka asiakas on lähettänyt Palveluun. Asiakas kuitenkin ymmärtää ja hyväksyy, että asiakkaan tietojen lähetys tapahtuu asiakkaan omalla riskillä. iTunes ei ole missään vastuussa vahingoista, jotka syntyvät asiakkaan lähettämien tietojen johdosta tai siihen liittyen. Mikäli tiedot sisältävät tietosuojadirektiivissä määriteltyjä tietoja, tällaisia tietoja käsitellään ja suojataan Applen yksityisyydensuojakäytännön mukaisesti.

Oikeudesta luopuminen ja vahingonkorvaus.

Käyttämällä Palvelua asiakas sitoutuu suojaamaan iTunesia, sen johtajia, toimihenkilöitä, työntekijöitä, tytäryhtiöitä, edustajia, alihankkijoita ja käyttöoikeuden myöntäjiä kaikkia kanteita vastaan, jotka johtuvat asiakkaan sopimusrikkomuksesta tai iTunesin käynnistämästä oikeustoimesta osana tätä sopimusta koskevan epäillyn rikkomuksen tutkintaa taikka jotka ovat seurausta iTunesin havaitsemasta tai toteamasta tämän sopimuksen rikkomuksesta, sekä korvaamaan tällaisesta aiheutuneet kulut. Tämä tarkoittaa, että asiakas ei voi nostaa syytettä tai saada vahingonkorvausta iTunesilta, sen johtajilta, toimihenkilöiltä, työntekijöiltä, tytäryhtiöiltä, edustajilta, alihankkijoilta tai käyttöoikeuden myöntäjiltä sen perusteella, että iTunes päättää poistaa jonkin tiedon tai sisällön taikka kieltäytyä käsittelemästä jotain tietoja tai sisältöä, varoittaa asiakasta, lykkää tai päättää asiakkaan pääsyn palveluun tai ryhtyy johonkin muuhun toimenpiteeseen epäillyn rikkomuksen tutkinnan aikana, taikka seurauksena siitä, että iTunes on päätynyt toteamukseen, että tätä sopimusta koskeva rikkomus on tapahtunut. Tämä oikeudesta luopumista ja vahingonkorvausvastuuta koskeva sopimusehto koskee kaikkia tässä sopimuksessa kuvattuja tai käsiteltyjä rikkomuksia.

MUUTOKSET

iTunes pidättää itsellään oikeuden milloin tahansa muuttaa tätä Sopimusta ja asettaa uusia tai täydentäviä ehtoja ja määräyksiä koskien asiakkaan Palvelun käyttöä. Tällaiset muutokset ja täydentävät ehdot ja määräykset ilmoitetaan asiakkaalle ja, jos asiakas hyväksyy ne, ne astuvat välittömästi voimaan ja muodostavat osan tätä Sopimusta. Mikäli asiakas ei hyväksy tällaisia muutoksia, iTunesilla on oikeus päättää Sopimus.

MUUTA

Tämä Sopimus muodostaa asiakkaan ja iTunesin välisen koko sopimuksen ja sääntelee asiakkaan Palvelun käyttöä syrjäyttäen kaikki mahdolliset aiemmat asiakkaan ja iTunesin väliset sopimukset. Asiakkaaseen voidaan myös soveltaa lisäehtoja ja -määräyksiä, jos asiakas käyttää liitännäispalveluita, tiettyjä iTunes Tuotteita, kolmannen osapuolen sisältöä tai kolmannen osapuolen ohjelmistoja. Jos jokin tämän Sopimuksen osa katsotaan mitättömäksi tai täytäntöönpanokelvottomaksi, kyseinen osa muutetaan soveltuvan lain mukaiseksi niin, että se heijastaa mahdollisimman pitkälti osapuolten alkuperäisiä tarkoituksia, ja muut osat säilyvät voimassa kokonaisuudessaan. Jos iTunes ei käytä jotain tämän Sopimuksen mukaista oikeutta, se ei johda luopumiseen kyseisestä oikeudesta tai mistään muustakaan oikeudesta. iTunes ei ole vastuussa sellaisista velvoitteiden laiminlyönneistä, jotka johtuvat sen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevista syistä.

iTunes toimittaa Palvelua iTunesin Luxemburgissa sijaitsevasta toimipaikasta käsin. Asiakas sitoutuu noudattamaan kaikkia asiakkaan Palvelun käyttöä koskevia paikallisia ja kansallisia lakeja, asetuksia, määräyksiä ja säännöksiä. Tähän Sopimukseen ja Palvelun käyttöön sovelletaan Suomen lakia.

iTunes voi antaa asiakkaalle Palvelua koskevia ilmoituksia lähettämällä sähköpostiviestin asiakkaan Tilin tiedoissa olevaan sähköpostiosoitteeseen tai kirjeen asiakkaan Tilin tiedoissa olevaan postiosoitteeseen taikka julkaisemalla ilmoitus Palvelussa. Ilmoitukset tulevat voimaan välittömästi.

iTunes varaa oikeuden ryhtyä toimenpiteisiin, jotka iTunes kohtuudella katsoo tarpeellisiksi tai tarkoituksenmukaisiksi pannakseen täytäntöön ja/tai varmistuakseen minkä tahansa tämän Sopimuksen kohdan noudattamisesta. Asiakas hyväksyy sen, että iTunesilla on, ilman vastuuta asiakkaalle, oikeus ilmaista Rekisteröintitieto ja/tai asiakkaan Tiliä koskeva tieto viranomaisille, valtion virkamiehelle ja/tai kolmannelle osapuolelle, mikäli iTunes katsoo sen kohtuudella olevan tarpeellista tai tarkoituksenmukaista minkä tahansa tämän Sopimuksen kohdan täytäntöön panemiseksi ja/tai noudattamisen varmistamiseksi (mukaan lukien iTunesin oikeus osallistua mihin tahansa oikeudelliseen menettelyyn, joka liittyy Palvelun ja/tai iTunes Tuotteiden käyttöön asiakkaan toimesta, ja/tai kolmannen osapuolen vaateeseen sen johdosta, että asiakkaan Palvelun ja/tai iTunes Tuotteiden käyttö on lainvastaista ja/tai loukkaa tällaisen kolmannen osapuolen oikeuksia).

iTunes: iTunesin rekisterinumero on RCS Luxembourg B 101 120 ja rekisteröity toimipaikka on osoitteessa 31 – 33, rue Sainte Zithe, L-2763 Luxembourg.

C. MAC APP STOREN, APP STOREN, APPLE TV APP STOREN JA IBOOKS STOREN EHDOT JA MÄÄRÄYKSET

TÄTÄ ASIAKKAAN JA iTUNES S.À.R.L.:n (”iTUNES”) VÄLISTÄ OIKEUDELLISESTI SITOVAA SOPIMUSTA SOVELLETAAAN ASIAKKAAN MAC APP STORE-, APP STORE-, APPLE TV APP STORE- JA IBOOKS STORE-PALVELUIDEN (”KAUPAT”) KÄYTTÖÖN JA LISENSSIEN OSTAMISEEN NIISTÄ, JOTKA LISENSSIT MYY ASIAKKAALLE ITUNES.

MAC APP STORE, APP STORE, APPLE TV APP STORE JA IBOOKS STORE

iTunes on Kauppojen tarjoaja, joka antaa asiakkaalle mahdollisuuden hankkia iTunesilta lisenssejä ohjelmistotuotteisiin App Storesta ja Mac App Storesta (yhdessä ”App Store Tuotteet”) ja digitaaliseen kirjasisältöön (”iBooks Store Tuotteet”) loppukäyttäjän käyttöön ainoastaan tämän Sopimuksen ehtojen ja määräysten mukaisesti. App Store Tuotteiden loppukäyttäjät voivat olla yksityishenkilöitä tai he voivat toimia kaupallisissa yrityksissä tai oppilaitoksissa. App Store Tuotteisiin ja iBooks Store Tuotteisiin viitataan yhdessä ”Tuotteina”.

VAATIMUKSET KAUPPOJEN KÄYTÖLLE

Vain 13 täyttäneet tai vanhemmat henkilöt voivat luoda tilejä. Tilejä alle 13-vuotiaille henkilöille voi luoda vanhempi tai laillinen huoltaja käyttämällä Perhejakoas. Alle 18-vuotiaiden lasten tulee perehtyä tähän Sopimukseen vanhempansa tai laillisen huoltajansa kanssa sen varmistamiseksi, että lapsi ja hänen vanhempansa tai laillinen huoltajansa ymmärtävät tämän Sopimuksen.

Kaupat ovat asiakkaan käytettävissä vain Suomessa. Asiakas sitoutuu olemaan käyttämättä tai yrittämättä käyttää Kauppoja tämän alueen ulkopuolella. iTunes voi käyttää teknologiaa tämän ehdon noudattamisen varmistamiseksi.

Kauppojen käyttö edellyttää yhteensopivia laitteita, Internet-yhteyttä sekä tiettyjä (mahdollisesti maksullisia) ohjelmistoja, joita voidaan joutua tietyin välein päivittämään ja/tai sovelluksen käyttö- ja resurssirajoitteisiin perustuvaa sisällön latausta tilauksesta (joka voi käyttää mobiilidataa) ja joihin näiden tekijöiden suorituskyky voi vaikuttaa. Nopea Internet-yhteys on suositeltava. On suositeltavaa asentaa viimeisimmät versiot edellytetyistä ohjelmistoista (mukaan lukien mutta ei rajoittuen iOS, iTunes- ja Mac App Store-ohjelmistoista) Kauppoihin pääsyä varten. Sitä saatetaan myös edellyttää tiettyjen ostotoimien tai ominaisuuksien kohdalla sekä Kaupoista aiemmin ostettujen tai hankittujen Tuotteiden lataamisessa. Asiakas hyväksyy, että nämä vaatimukset, joita voidaan ajoittaa muuttaa, kuuluvat asiakkaan vastuulle. Kaupat eivät ole osa mitään muuta tuotetta tai tarjousta, eikä minkään toisen tuotteen oston tai hankinnan tule katsoa takaavan tai vahvistavan sitä, että asiakas pääsee käyttämään Kauppoja.

ASIAKASTILI

Kauppojen rekisteröitynä käyttäjänä asiakas voi perustaa tilin (”Tili”). Asiakkaan ei tule paljastaa tilitietoja kenellekään. Asiakas vastaa täysin tilitietojensa salassapidosta ja kaikista Tilinsä tai sen kautta kulkevista tapahtumista, ja asiakas sitoutuu ilmoittamaan iTunesille välittömästi mahdollisesta Tiliään koskevasta tietoturvarikkomuksesta. iTunes ei vastaa asiakkaan Tilin luvattomasta käytöstä aiheutuvista vahingoista.

Voidakseen ostaa ja ladata iTunes Tuotteita Palvelusta, asiakkaan on todennettava tilinsä ostotapatumia varten antamalla Apple ID ja sen salasana tai Touch ID. tulee syöttää Apple ID-tunnuksensa ja salasanansa Tilin todentamiseksi. Kun asiakas on todentanut tilinsä Apple ID:llä ja salasanalla, todennusta ei ole tarpeen tehdä uudelleen viiteentoista minuuttiin, jonka aikana asiakas voi ostaa ja ladata App Store Tuotteita syöttämättä salasanaa uudelleen. Asiakas voi myös valita, että salasana vaaditaan jokaiseen ostokseen ja erikseen, että laite muistaa salasanan vain ilmaisten tilausten yhteydessä. Asiakas voi kytkeä App Store Tuotteiden ostotapahtuman mahdollistavan ominaisuuden pois päältä tai muokata asetuksia, jotka edellyttävät salasanan antamista jokaisen ohjelman tai tuotteen ostamisen yhteydessä, muuttamalla laitteensa asetuksia. Lisätietojen saamiseksi, katso http://support.apple.com/kb/HT1904 ja http://support.apple.com/kb/HT4213.

Asiakas sitoutuu antamaan oikeat ja täydelliset tiedot rekisteröityessään Kauppoihin ja käyttäessään Kauppoja (”Rekisteröintitiedot”) sekä päivittämään Rekisteröintitiedot, jotta ne pysyvät ajan tasalla. Asiakas hyväksyy sen, että iTunes voi tallentaa ja käyttää asiakkaan antamia Rekisteröintitietoja asiakkaan Tilin ylläpitämistä ja maksujen laskuttamista varten.

AUTOMAATTINEN TOIMITUS JA AIEMPIEN OSTOSTEN LATAAMINEN

Kun hankit ensimmäisen kerran Tuotteita (lukuun ottamatta Mac App Storesta hankittuja tuotteita) Kaupoista (yhdessä ”Hyväksytty Sisältö”) voit valita mahdollisuuden vastaanottaa automaattisesti (”automaattinen lataus”) kopiot tällaisesta Hyväksytystä Sisällöstä toisille yhteensopiville Apple-merkkisille laitteistoille, joissa on yhteensopiva ohjelmisto, yhdistämällä tällaiset laitteistot sillä ehdolla, että ne täyttävät alla olevat yhdistämissäännöt (jokainen erikseen, ”Yhdistetty Laite”). Jokaista Yhdistettyä Laitetta kohti asiakas voi määritellä millaista Hyväksyttyä Sisältöä, jos mitään, voidaan automaattisesti ladata siihen. Yhdistetyllä Laitteella, jolla on mahdollista vastaanottaa push-ilmoituksia (”Push Aktivoitu”), mukaan lukien iOS Laitteet, Tuotteet ladataan automaattisesti kyseiseen Yhdistettyyn Laitteeseen kun se on yhdistettynä internetiin; Yhdistetyllä Laitteella, joka ei ole Push Aktivoitu, mukaan lukien ne, jotka käyttävät Windows-käyttöjärjestelmää, Hyväksytty Sisältö ilmestyy automaattisesti latausjonoon ja asiakas voi manuaalisesti aloittaa latauksen iTunesissa.

Lisäpalveluna asiakkaalle, Hyväksytyn Sisällön hankkimisen jälkeen, asiakas voi ladata tietyn tällaisen aiemmin hankitun Hyväksytyn Sisällön Yhdistetylle Laitteelle. Jotkin Hyväksytyt Sisällöt, joita asiakas on aiemmin hankkinut, eivät välttämättä ole myöhemmin ladattavissa milloin tahansa ja iTunesilla ei ole mitään vastuuta tällaisessa tilanteessa. Koska on mahdollista, että tiettyä aiemmin hankittua Hyväksyttyä sisältöä ei ole mahdollista myöhemmin ladata, asiakkaan vastuulla on tällaisen Hyväksytyn Sisällön ostettuaan, olla hukkaamatta, tuhoamatta tai vahingoittamatta sitä ja asiakkaan voi olla järkevää varmuuskopioida se.

Yhdistettyjen Laitteiden yhdistämiseen sovelletaan seuraavia ehtoja:

(i) Asiakas voi ladata automaattisesti Hyväksyttyä Sisältöä tai ladata aiemmin hankittua Hyväksyttyä Sisältöä Tililtä 10 Yhdistettyyn Laitteeseen saakka, edellyttäen että enintään 5 niistä on iTunes-valtuutettuja tietokoneita.

(ii) Yhdistetty Laite voidaan yhdistää vain yhteen Tiliin kerrallaan.

(iii) Asiakas voi vaihtaa Yhdistetyn Laitteen toiseen Tiliin vain joka 90. päivä.

(iv) Asiakas voi ladata aiemmin hankittua ilmaista sisältöä rajoittamattomaan määrään laitteita, milloin se on ilmaista Kaupassa, mutta enintään 5 iTunes-valtuutettuun tietokoneeseen.

Edellä olevat ehdot (i) – (iv) eivät sovellu App Store Tuotteisiin.

Jotkut osat Hyväksytystä Sisällöstä voivat olla kooltaan suuria tai käynnistää käyttö- ja resurssirajoitteisiin perustuvan sisällön jatkuvan toimittamisen ja niiden toimittamisesta tiedonsiirtoyhteyden kautta voi olla seurauksena huomattavan suuret tiedonsiirtomaksut.

PÄIVITYSTEN AUTOMAATTINEN TOIMITUS

Laitteesi tai tietokoneesi tarkistaa säännöllisesti App Storesta, Apple TV App Storesta ja Mac App Storesta, onko laitteen tai tietokoneen ohjelmille saatavilla päivityksiä. Jos niitä on saatavilla, päivitykset saatetaan ladata ja asentaa automaattisesti. Tietyt App Store Tuotteet voivat myös ladata lisäsisältöä, kuten pelien tasoja tai jaksoja jatkuvasti perustuen käyttö- ja resurssirajoitteisiin. Hyväksyt, että Apple voit App Storen, Apple TV App Storen ja Mac App Storen kautta ladata ja asentaa päivityksiä ja sisältöä laitteeseesi tai tietokoneeseesi. Voit poistaa automaattiset päivitykset käytöstä milloin tahansa muokkaamalla niiden asetuksia laitteessa tai tietokoneessa. Estääksesi sisällön tilauslatauksen App Store Tuotteissa, poista App Store Tuote laitteeltasi.

SOVELLUSPAKETTI

Jotkin App Store Tuotteet voivat sisältää useita nimikkeitä (”Sovelluspaketti”). Sovelluspaketin yhteydessä ilmaistu hinta on se hinta, joka asiakkaalta veloitetaan Sovelluspaketin ostamisesta. Sovelluspaketinhintaa voidaan laskea ottamaan huomioon App Store Tuotteet, jotka asiakas on jo ostanut tai hankkinut, mutta se voi sisältää vähimmäishinnan Sovelluspaketin täydelliseksi saattamiseen.

YKSITYISYYDENSUOJA

Ellei tässä Sopimuksessa ole toisin mainittu, Kauppoihin sovelletaan Applen Yksityisyydensuojakäytäntöä, joka löytyy osoitteesta http://www.apple.com/legal/privacy/.

TUOTTEIDEN JA PALVELUJEN KÄYTTÖ

iTunes myy asiakkaalle lisenssin Tuotteiden käyttöön. Kun Tuote on ostettu iTunesista, lisenssi muodostaa sitovan sopimuksen suoraan asiakkaan ja kunkin tuotteen julkaisijan välille (”Julkaisija”), ja sopimus sääntelee kyseisen Tuotteen käyttöä. Asiakas ymmärtää, että Kaupat ja tietyt Tuotteet sisältävät teknisen suojauksen, jolla suojataan digitaalista tietoa ja joka rajoittaa tiettyjen iTunesin ja Kustantajien asettamien käyttösääntöjen osalta Tuotteiden käyttöä (”Suojaus”), ja että riippumatta siitä, rajoittaako tekninen suojaus Tuotteita, asiakkaan tulee käyttää Tuotteita iTunesin ja Kustantajien asettamien soveltuvien käyttösääntöjen mukaisesti (”Käyttösäännöt”). Tuotteiden muunlainen käyttö voi täyttää tekijänoikeusloukkauksen tunnusmerkit. Suojausteknologia on erottamaton osa Tuotteita. iTunes varaa oikeuden milloin tahansa muuttaa Käyttösääntöjä tulevien Kaupoista tehtävien ostojen osalta. Tällaiset muutokset eivät kuitenkaan koske Tuotteita, jotka asiakas on jo ostanut. Mahdolliset muutokset Käyttösääntöihin ilmoitetaan asiakkaalle. Mikäli asiakas kieltäytyy hyväksymästä uusia Käyttösääntöjä, asiakas ei enää pysty hankkimaan Tuotteita Kaupoista.

SISÄLTÖSUOJA

Asiakas sitoutuu siihen, että ei loukkaa tai kierrä mitään Suojauksen osaa, käytä käänteistekniikkaa, hajota tai pura Suojausta osiin tai muulla tavoin vahingoita Suojausta – ja että ei yritä tehdä näin tai avusta toista henkilöä tekemään näin. iTunes voi valvoa ja seurata Käyttösääntöjen noudattamista, ja iTunes pidättää itsellään oikeuden panna täytäntöön Käyttösääntöjen mukaisia oikeuksiaan ilmoittamatta siitä etukäteen asiakkaalle.

KAUPPOJEN SUOJA

Asiakas ei saa käyttää Kauppoja millään muulla kuin Apple Inc:n tai sen tytäryhtiöiden (”Apple”) Kauppoihin pääsyä varten toimittamaa ohjelmistoa käyttäen. Asiakas sitoutuu olemaan millään tavalla tai missään muodossa muokkaamatta Applen tarjoamaa, Kauppoihin pääsyä varten toimittamaa ohjelmistoa tai käyttämättä ohjelmiston muokattuja versioita mihinkään tarkoitukseen, mukaan lukien päästäkseen luvattomasti Kauppoihin. Asiakas ei saa käyttää tai yrittää käyttää Tiliä, johon hänellä ei ole oikeutta. Järjestelmän tai verkon turvallisuuden vahingoittaminen saattaa johtaa siviili- tai rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Tuotteiden toimitus ei siirrä asiakkaalle mitään markkinointiin liittyviä käyttöoikeuksia Tuotteisiin.

Asiakas on tietoinen siitä, että jotkin Kauppojen, Tuotteiden ja Käyttösääntöjen hallinnoimisen osa-alueet edellyttävät iTunesin jatkuvaa osallistumista niiden hallinnoimiseen siitä huolimatta ,että iTunes ei ole osapuoli asiakkaan ja Tuotteiden Kustantajien välisessä lisenssissä.

KAUPPOIHIN LÄHETETTY AINEISTO

Kaupat voivat tarjota interaktiivisia ominaisuuksia, joiden avulla asiakas voi toimittaa aineistoja (mukaan lukien linkkejä kolmansien osapuolten sisältöön) sellaisiin Kauppojen osioihin, joihin muilla Kauppojen käyttäjillä ja yleisöllä on pääsy. Asiakas hyväksyy sen, että mikä tahansa kyseisten ominaisuuksien käyttö asiakkaan toimesta, mukaan lukien asiakkaan toimittamat aineistot, on yksinomaan asiakkaan vastuulla, se ei saa loukata tai vahingoittaa mitään kolmansien osapuolten oikeuksia tai rikkoa mitään lakeja, myötävaikuttaa tai rohkaista loukkaavaan tai muutoin lainvastaiseen käytökseen tai olla muulla tavoin siveetöntä, pahennusta herättävää tai huonon maun mukaista. Asiakas myös sitoutuu hankkimaan kaikki tarvittavat oikeudet ja lisenssit. Asiakas sitoutuu toimittamaan oikeat ja täydelliset tiedot Kauppoihin toimittamiensa aineistojen yhteydessä. Asiakas myöntää iTunesille maailmanlaajuisen, pysyvän, korvauksettoman ja ei-yksinomaisen lisenssin käyttää tällaisia aineistoja osana Kauppoja tai Tuotteisiin liittyen ilman korvausvelvollisuutta tai muuta velvoitetta asiakasta kohtaan. iTunes pidättää itsellään oikeuden olla julkaisematta mitään aineistoja sekä oikeuden poistaa tai editoida mitä tahansa aineistoa milloin tahansa yksinomaisesta harkinnastaan antamatta siitä ennakkoilmoitusta ja ottamatta siitä vastuuta. Asiakas ei saa lähettää arvosteluja tai arviointeja sellaisten App Store Tuotteiden osalta, jotka on ladattu käyttäen myynninedistämiseen liittyvää Sisältökoodia.

iTunesilla on oikeus, muttei velvollisuutta, valvoa asiakkaan toimittamia tai muutoin Kaupoissa saatavilla olevia aineistoja, tutkia mitä tahansa ilmoitettua tai ilmeistä tämän Sopimuksen rikkomista sekä ryhtyä kaikkiin sellaisiin toimiin, jotka iTunes omasta harkinnastaan katsoo tarpeellisiksi, mukaan lukien rajoituksetta tämän Sopimuksen tai Applen Tekijänoikeuskäytännön (http://www.apple.com/legal/copyright.html) mukainen sopimuksen päättäminen.

KOLMANNEN OSAPUOLEN AINEISTOT

Jotkin Kauppojen kautta saatavana olevat sisällöt, Tuotteet ja palvelut saattavat sisältää kolmannelta osapuolelta peräisin olevia aineistoja. iTunes voi tarjota linkkejä kolmannen osapuolen verkkosivustoihin lisäpalveluna asiakkaalle. Asiakas ymmärtää ja hyväksyy sen, että iTunes ei ole velvollinen tutkimaan tai arvioimaan sisältöä tai sen paikkansapitävyyttä ja että iTunes ei takaa eikä ota mitään vastuuta mistään kolmannen osapuolen aineistoista tai verkkosivustoista taikka kolmansien osapuolten muista aineistoista, tuotteista tai palveluista. Asiakas sitoutuu siihen, ettei hän käytä kolmannen osapuolen aineistoja tavalla, joka loukkaa tai rikkoo minkä tahansa muun osapuolen oikeuksia, ja että iTunes ei ole millään lailla vastuussa asiakkaan tällaisesta käytöstä.

PAHENNUSTA HERÄTTÄVÄ AINEISTO

Asiakas on tietoinen siitä, että käyttämällä Kauppoja asiakas saattaa joutua alttiiksi loukkaavaksi, sopimattomaksi tai pahennusta herättäväksi katsottavalle aineistolle, mihin on voitu liittää tai olla liittämättä huomautus sen sisällön luonteesta. Asiakas sitoutuu käyttämään Kauppoja yksinomaan omalla vastuullaan ja hyväksyy sen, että iTunes ei ole vastuussa asiakkaaseen nähden loukkaavaksi, sopimattomaksi tai pahennusta herättäväksi katsottavasta aineistosta. Tuotetyypit ja kuvaukset on tarjottu lisäpalveluna asiakkaalle, ja asiakas hyväksyy sen, ettei iTunes vastaa niiden oikeellisuudesta.

IMMATERIAALIOIKEUDET

Asiakas on tietoinen siitä, että Kaupat, mukaan lukien rajoituksetta Tuotteet, grafiikka, käyttöliittymä, audionäytteet, toimituksellinen sisältö ja Kauppojen täytäntöönpanoon käytetyt komentosarjat ja ohjelmisto, sisältää liikesalaisuuksia ja aineistoa, joka on iTunesin ja/tai Kustantajien omistamaa ja soveltuvan immateriaalioikeus- ja muiden lakien suojelemaa, mukaan lukien rajoituksetta tekijänoikeuslaki. Asiakas sitoutuu olemaan käyttämättä tällaista omistusoikeuden alaista tietoa tai aineistoa millään tavalla paitsi Kauppojen käyttämiseksi tämän Sopimuksen mukaisesti. Mitään Kauppojen osaa ei saa tuottaa kopioida tai jäljentää missään muodossa tai millään keinoin, ellei näissä ehdoissa ole nimenomaisesti toisin ilmoitettu. Asiakas sitoutuu olemaan muuttamatta, vuokraamatta, lainaamatta, myymättä, jakamatta tai luomatta millään tavalla Kauppoihin pohjautuvia johdannaistöitä. Asiakas ei saa myöskään käyttää hyväkseen Kauppoja millään luvattomalla tavalla, mukaan lukien rajoituksetta tunkeutuminen tai verkkokapasiteetin kuormittaminen.

Mistään tämän Sopimuksen muusta kohdasta riippumatta iTunes ja Julkaisijat varaavat oikeuden muuttaa, keskeyttää, poistaa tai sulkea pääsy Tuotteisiin, sisältöön tai muuhun Kauppoihin liittyvään aineistoon kaikkina aikoina ilman ilmoitusta asiasta. iTunes ei ole missään tilanteessa vastuussa näistä muutoksista. iTunes voi lisäksi asettaa rajoituksia tiettyjen Kauppojen ominaisuuksien tai osien käytölle tai niihin pääsylle missä tahansa tilanteessa ja ilman ilmoitusta tai vastuuta. Tuotteiden poistaminen Kaupoista ei vaikuta tuotteisiin, jotka asiakas on jo Kauppojen kautta hankkinut.

iTunes ja/tai sen käyttöoikeuden myöntäjät omistavat tekijänoikeudet Kaupoissa, mukaan lukien aineiston kokoamisesta syntyvät oikeudet, sivustolla julkaistu aineisto, linkit muille Internetin sivustoille ja noiden sivustojen kuvaukset. Kauppojen jonkin osan käyttö muutoin kuin tässä sallitussa Kauppojen käyttötarkoituksessa on ankarasti kielletty ja voi loukata toisten immateriaalioikeuksia. Immateriaalioikeuksien loukkaaminen voi johtaa yksityis- ja rikosoikeudellisiin seuraamuksiin, kuten mahdollisiin rahallisiin korvauksiin tekijänoikeuden loukkaamisesta.

Kauppojen yhteydessä käytetyt Apple, Applen logo, iTunes, App Store ja muut Applen tavaramerkit, palvelumerkit, graafiikat ja logot ovat Apple Inc. -yhtiön tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Muut Kaupoissa käytetyt tavaramerkit, palvelumerkit, grafiikat ja logot voivat olla omistajiensa tavaramerkkejä. Asiakkaalle ei myönnetä mitään oikeuksia tai lisenssiä yllämainittuihin tavaramerkkeihin tai niiden käyttöön.

PÄÄTTÄMINEN

Mikäli asiakas ei noudata tai iTunesilla on perusteltu syy uskoa, ettei asiakas ole noudattanut mitä tahansa tämän Sopimuksen ehtoa, iTunes voi yksinomaisesta harkinnastaan ilman ilmoitusta: (i) päättää tämä Sopimus ja/tai lopettaa asiakkaan Tili, jolloin asiakas vastaa kaikista Tiliin liittyvistä olevista maksamattomista määristä päättämispäivä mukaan lukien; ja/tai (ii) päättää ohjelmiston käyttöoikeus; ja/tai (iii) sulkea pääsy Kauppoihin (tai mihin tahansa sen osaan).

iTunes pidättää itsellään oikeuden muuttaa, keskeyttää tai lopettaa Kaupat (tai mikä tahansa niiden osa tai sisältö) milloin tahansa, ilman että iTunesille syntyy mitään vastuita asiakasta tai jotakuta kolmatta osapuolta kohtaan tällaisten oikeuksien käyttämisestä. Mikäli mahdollista, iTunes varoittaa asiakasta etukäteen Kauppoihin liittyvistä muutoksista ja Kauppojen keskeyttämisestä tai niiden lopettamisesta. Kauppojen lopettaminen ei vaikuta sellaisiin Tuotteisiin, jotka asiakas on jo hankkinut. Asiakas ei kuitenkaan välttämättä pysty hyväksyttämään uusia tietokoneita Tuotteiden käyttöön.

VASTUUVAPAUS, VASTUUN RAJOITUKSET

a. iTunes pyrkii toimittamaan Tuotteet ajoissa ja ilman virheitä. Mikäli Tuotteen toimitus kuitenkin viivästyy tai siinä on virhe, asiakkaalla on oikeus vaatia toimitusta/toimituksen uusimista tai Tuotteen hinnan palauttamista. Mikäli viivästys tai virhe on olennainen, asiakkaalla on oikeus purkaa tilaus. Asiakkaalla on lisäksi oikeus vaatia korvausta taloudellisista vahingoista, joilla on suora yhteys viivästykseen tai virheeseen. Tässä kohdassa kuvattua iTunesin vastuuta rajoittavat kuitenkin seuraavat seikat:

(i) Asiakkaalla ei ole oikeutta vaatia korvausta viivästyksen tai virheen aiheuttamasta vahingosta, jos vahinko on iTunesin vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella, eikä iTunesin ole kohtuudella voitu edellyttää ottavan tapahtumaa huomioon kaupantekohetkellä tai jonka seurauksia iTunes ei myöskään kohtuudella olisi voinut välttää eikä voittaa.

(ii) mikäli viivästys tai virhe johtuu sellaisen kolmannen osapuolen toimista, jota iTunes on käyttänyt asiakkaan kanssa tehdyn sopimuksen täyttämiseen, iTunes vastaa asiakkaalle aiheutuneista vahingoista ainoastaan, jos kyseinen kolmas osapuoli ei olisi vapautettu vastuusta yllä kuvatun kohdan (a) mukaan. Tällaisella kolmannella osapuolella tarkoitetaan esimerkiksi Jukebox ohjelmiston toimittajaa, kun kyseistä ohjelmistoa käytetään Tuotteiden toimittamisessa sekä tallennus- ja toimitusratkaisujen toimittajia, joiden kanssa iTunesilla on sopimussuhde. Tällaisella kolmannella osapuolella ei tarkoiteta esimerkiksi iTunesin sisällöntarjoajia tai maksupalveluidentarjoajia tai asiakkaan käyttämää Internetpalveluntarjoajaa.

(iii) iTunesilla ei ole vastuuta vahingosta niin kauan kuin vastuuta rajoittava tilanne kestää. Jos tällainen tilanne päättyy, asiakkaalla on oikeus esittää vaatimuksia iTunesia kohtaan, mikäli iTunesin tulee täyttää sopimuksen mukaiset velvoitteensa eikä se näin tee.

(iv) iTunes ei myöskään voi taata, etteivät Tuotteet ole vapaita viruksista, haittaohjelmista, häiriöistä tai ettei ne ole alttiina hyökkäyksille, luvattomalle käytölle tai muille turvallisuutta vaarantaville toimille. iTunes ei vastaa vahingoista, jotka johtuvat siitä, että Tuotteeseen kohdistetaan hyökkäyksiä, luvatonta käyttöä tai muita turvallisuutta vaarantavia toimia, mikäli iTunes on kohtuudella pyrkinyt välttämään tällaisista tilanteista aiheutuvat vahingot. Jotkut Tuotteet voidaan ladata vain kerran, eikä niitä voida korvata uudella jos ne katoavat mistä tahansa syystä. Asiakas vastaa omien järjestelmiensä varmuuskopioinnista, virustorjunnasta, palomuureista ja muista suojaustoimenpiteistä.

(v) Koska Asiakas voi hankkia Tuotteita ainoastaan omaan, ei-kaupalliseen käyttöönsä, iTunes ei vastaa mistään asiakkaan liiketoimintaan liittyvästä vahingosta, kuten menetetyistä tuloista. iTunes ei myöskään ole vastuussa välillisistä vahingoista, kuten:

1. vahingosta, joka johtuu menetetystä kaupasta tai tuotannon vähentymisestä;

2. vahingosta, joka johtuu kolmannen osapuolen kanssa tehtyyn sopimukseen perustuvasta velvoitteesta; ja

3. vahingosta jollekin muulle tavaralle kuin Tuotteelle tai muulle tavaralle kuin tavaralle, jolla on välitön yhteys Tuotteen aiotun käytön kanssa, ellei vahinko johdu iTunesin huolimattomuudesta.

(vi) Vastuunrajoitukset eivät koske vahinkoja, jotka johtuvat iTunesin tai iTunesin kontrollin alla suoritetusta törkeästä huolimattomuudesta tai tahallisista teoista.

b. Asiakkaalla on oikeus vaatia iTunesilta korvausta iTunesin vastuulla olevasta virheestä tai viivästyksestä johtuvasta taloudellisesta vahingosta, mikäli tällaisen vahingon on voitu kohtuudella olettaa syntyvän sopimusrikkomuksen tuloksena.

iTunesin vastuuta viivästyksestä tai virheestä voidaan kohtuullistaa, mikäli asiakas ei ole ryhtynyt kohtuullisiin toimiin vahinkonsa rajoittamiseksi. Kohtuullisilla toimilla tarkoitetaan asiakkaan käyttämien tietokoneiden ja laitteiden turvasuojausta, asiakkaan tilin sisältävien tietojen (kuten käyttäjänimen, salasanan ja luottokorttitietojen) suojaamista, virustorjuntaohjelmien asentamista ja niiden päivittämistä, ohjelmistojen päivittämistä ja varmuuskopioiden ottamista Tuotteista ja aineistosta, jolla on läheinen yhteys Tuotteiden käytön kanssa. iTunesin korvausvelvollisuutta voidaan myös rajoittaa, jos korvausmäärä olisi poikkeuksellisen suuri verrattuna samankaltaisissa tilanteissa normaalisti aiheutuvien vahinkojen korvaussummiin ja muihin olosuhteisiin.

iTunesin vastuu ei missään tilanteessa ylitä 1.300 euroa, ellei vahinko johdu iTunesin tai iTunesin kontrollin alla suoritetusta törkeästä huolimattomuudesta tai tahallisista teoista.

c. Mikäli asiakas on ladannut sisältöä tai palvelun veloituksetta, iTunes vastaa tällaisen sisällön tai palvelun virheen tai viivästyksen aiheuttamasta vahingosta ainoastaan, jos vahinko on syntynyt iTunesin törkeästä huolimattomuudesta tai tahallisesta teosta.

d. Näillä Palveluehdoilla ei rajoiteta iTunesin velvollisuutta korvata henkilövahinkoja sovellettavan lainsäädännön mukaan.

e. iTunes pyrkii kohtuudella käytettävissään olevin keinoin suojaamaan tietoja, jonka asiakas on lähettänyt Palveluun. Asiakas kuitenkin ymmärtää ja hyväksyy, että asiakkaan tietojen lähetys tapahtuu asiakkaan omalla riskillä. iTunes ei ole missään vastuussa vahingoista, jotka syntyvät asiakkaan lähettämien tietojen johdosta tai siihen liittyen. Mikäli tiedot sisältävät tietosuojadirektiivissä määriteltyjä tietoja, tällaisia tietoja käsitellään ja suojataan Applen yksityisyydensuojakäytännön mukaisesti.

Oikeudesta luopuminen ja vahingonkorvaus.

Käyttämällä Palvelua asiakas sitoutuu suojaamaan iTunesia, sen johtajia, toimihenkilöitä, työntekijöitä, tytäryhtiöitä, edustajia, alihankkijoita ja käyttöoikeuden myöntäjiä kaikkia kanteita vastaan, jotka johtuvat asiakkaan sopimusrikkomuksesta tai iTunesin käynnistämästä oikeustoimesta osana tätä sopimusta koskevan epäillyn rikkomuksen tutkintaa taikka jotka ovat seurausta iTunesin havaitsemasta tai toteamasta tämän sopimuksen rikkomuksesta, sekä korvaamaan tällaisesta aiheutuneet kulut. Tämä tarkoittaa, että asiakas ei voi nostaa syytettä tai saada vahingonkorvausta iTunesilta, sen johtajilta, toimihenkilöiltä, työntekijöiltä, tytäryhtiöiltä, edustajilta, alihankkijoilta tai käyttöoikeuden myöntäjiltä sen perusteella, että iTunes päättää poistaa jonkin tiedon tai sisällön taikka kieltäytyä käsittelemästä jotain tietoja tai sisältöä, varoittaa asiakasta, lykkää tai päättää asiakkaan pääsyn palveluun tai ryhtyy johonkin muuhun toimenpiteeseen epäillyn rikkomuksen tutkinnan aikana, taikka seurauksena siitä, että iTunes on päätynyt toteamukseen, että tätä sopimusta koskeva rikkomus on tapahtunut. Tämä oikeudesta luopumista ja vahingonkorvausvastuuta koskeva sopimusehto koskee kaikkia tässä sopimuksessa kuvattuja tai käsiteltyjä rikkomuksia.

MUUTOKSET

iTunes pidättää itsellään oikeuden milloin tahansa muuttaa tätä Sopimusta ja asettaa uusia tai täydentäviä ehtoja ja määräyksiä koskien asiakkaan Store-palveluiden käyttöä. Tällaiset muutokset ja täydentävät ehdot ja määräykset ilmoitetaan asiakkaalle ja, jos asiakas hyväksyy ne, ne astuvat välittömästi voimaan ja muodostavat osan tätä Sopimusta. Mikäli asiakas ei hyväksy tällaisia muutoksia, iTunesilla on oikeus päättää Sopimus.

MUUTA

Tämä Sopimus muodostaa asiakkaan ja iTunesin välisen koko sopimuksen ja sääntelee asiakkaan Kauppojen käyttöä syrjäyttäen kaikki mahdolliset aiemmat asiakkaan ja iTunesin väliset sopimukset. Asiakkaaseen voidaan myös soveltaa lisäehtoja ja -määräyksiä, jos asiakas käyttää liitännäispalveluita, tiettyjä Tuotteita, kolmannen osapuolen sisältöä tai kolmannen osapuolen ohjelmistoja. Jos jokin tämän Sopimuksen osa katsotaan mitättömäksi tai täytäntöönpanokelvottomaksi, kyseinen osa muutetaan soveltuvan lain mukaiseksi niin, että se heijastaa mahdollisimman pitkälti osapuolten alkuperäisiä tarkoituksia, ja muut osat säilyvät voimassa kokonaisuudessaan. Jos iTunes ei käytä jotain tämän Sopimuksen mukaista oikeutta, se ei johda luopumiseen kyseisestä oikeudesta tai mistään muustakaan oikeudesta. iTunes ei ole vastuussa sellaisista velvoitteiden laiminlyönneistä, jotka johtuvat sen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevista syistä.

iTunes toimittaa Kauppoja iTunesin Luxemburgissa sijaitsevasta toimipaikasta käsin. Asiakas sitoutuu noudattamaan kaikkia asiakkaan Kauppojen käyttöä koskevia paikallisia ja kansallisia lakeja, asetuksia, määräyksiä ja säännöksiä. Tähän Sopimukseen ja Kauppojen käyttöön sovelletaan Suomen lakia.

iTunes voi antaa asiakkaalle StoreKauppoja koskevia ilmoituksia lähettämällä sähköpostiviestin asiakkaan Tilin tiedoissa olevaan sähköpostiosoitteeseen tai kirjeen asiakkaan Tilin tiedoissa olevaan postiosoitteeseen taikka julkaisemalla ilmoitus Kaupoissa. Ilmoitukset tulevat voimaan välittömästi.

iTunes varaa oikeuden ryhtyä toimenpiteisiin, jotka iTunes kohtuudella katsoo tarpeellisiksi tai tarkoituksenmukaisiksi pannakseen täytäntöön ja/tai varmistuakseen minkä tahansa tämän Sopimuksen kohdan noudattamisesta. Asiakas hyväksyy sen, että iTunesilla on, ilman vastuuta asiakkaalle, oikeus ilmaista Rekisteröintitieto ja/tai asiakkaan Tiliä koskeva tieto viranomaisille, valtion virkamiehelle ja/tai kolmannelle osapuolelle, mikäli iTunes katsoo sen kohtuudella olevan tarpeellista tai tarkoituksenmukaista minkä tahansa tämän Sopimuksen kohdan täytäntöön panemiseksi ja/tai noudattamisen varmistamiseksi (mukaan lukien iTunesin oikeus osallistua mihin tahansa oikeudelliseen menettelyyn, joka liittyy Kauppojen ja/tai Tuotteiden käyttöön asiakkaan toimesta, ja/tai kolmannen osapuolen vaateeseen sen johdosta, että asiakkaan Kaupan ja/tai Tuotteiden käyttö on lainvastaista ja/tai loukkaa tällaisen kolmannen osapuolen oikeuksia).

iTunes: iTunesin rekisterinumero on RCS Luxembourg B 101 120 ja rekisteröity toimipaikka osoitteessa on 31 – 33, rue Sainte Zithe, L-2763 Luxembourg.

TÄYDENTÄVÄT MAC APP STOREN JA APP STOREN EHDOT JA - MÄÄRÄYKSET

MAC APP STORE- JA APP STORE -TUOTTEIDEN LISENSSI

iTunes myy asiakkaalle lisenssin käyttää Mac App Storen ja App Storen kautta saatavilla olevia ohjelmistotuotteita (yhdessä, ”App Store -Tuotteet”). Palvelun kautta tarjotaan kahteen (2) eri luokkaan kuuluvia App Store -Tuotteita, jotka ovat: (i) App Store -Tuotteet, jotka Apple on kehittänyt ja jotka iTunes on lisensoinut asiakkaalle (”Apple Tuotteet”) ja (ii) App Store -Tuotteet, jotka kolmas osapuoli on kehittänyt ja lisensoinut asiakkaalle (”Kolmannen Osapuolen Tuotteet”). Kunkin App Store -Tuotteen luokka (Apple-Tuote tai Kolmannen Osapuolen Tuote) on määritelty Mac App Store-Sovelluksessa tai App Store -sovelluksessa.

Asiakkaan käyttöoikeus kuhunkin App Store -Tuotteeseen on Lisensoidun Sovelluksen Loppukäyttäjälisenssisopimuksen alainen, kuten määritetty alla ja asiakas sitoutuu siihen, että tällaisia ehtoja sovelletaan, ellei App Store -Tuotetta koske asiakkaan ja kyseisen App Store -Tuotteen julkaisijan (”Julkaisija”) välinen pätevä loppukäyttäjälisenssisopimus, missä tapauksessa Julkaisijan loppukäyttäjälisenssisopimus koskee kyseistä App Store -Tuotetta. Julkaisija varaa kaikki ne oikeudet App Store -Tuotteeseen, joita ei ole nimenomaisesti myönnetty asiakkaalle.

Asiakas ymmärtää ja hyväksyy, että lisenssi jokaiseen asiakkaan Mac App Store- tai App Store -Palvelun kautta hankkimaan tai Tiliinsä yhdistämään Apple-Tuotteeseen on sitova sopimus asiakkaan ja iTunesin välillä. Asiakas ymmärtää ja hyväksyy, että hankittuaan Kolmannen Osapuolen Tuotteen iTunesista, asiakas solmii sitovan sopimuksen suoraan kyseisen Kolmannen Osapuolen Tuotteen Julkaisijan kanssa. Sopimusta sovelletaan asiakkaan kyseisen Kolmannen Osapuolen Tuotteen käyttöön. iTunes ei ole osapuoli asiakkaan ja Julkaisijan välisessä lisenssissä koskien kyseistä Kolmannen Osapuolen Tuotetta. Kunkin Kolmannen Osapuolen Tuotteen Julkaisija on yksin vastuussa kyseisestä Kolmannen Osapuolen Tuotteesta, sen sisällöstä, kaikista takuista siltä osin kuin niitä ei ole poissuljettu sekä kaikista sellaisista vaateista, joita asiakkaalla tai kolmansilla osapuolilla voi olla kyseiseen Kolmannen Osapuolen Tuotteeseen liittyen.

Asiakas ymmärtää ja hyväksyy, että iTunes ja sen tytäryhtiöt ovat Lisensoidun Sovelluksen Loppukäyttäjälisenssisopimuksen tai Julkaisijan loppukäyttäjälisenssisopimuksen ulkopuolisia edunsaajia kunkin Kolmannen Osapuolen Tuotteen osalta. Asiakas myös hyväksyy, että hyväksyttyään minkä tahansa tällaisen Kolmannen Osapuolen Tuotteen käyttöoikeuden ehdot ja määräykset, iTunesilla on oikeus (ja sen katsotaan hyväksyneen oikeus) ulkopuolisena edunsaajana edellyttää asiakkaalta tällaisten lisenssiehtojen noudattamista.

SOVELLUKSENSISÄISET OSTOT

Jotkin App Store -Tuotteet saattavat sisältää toiminnon, joka mahdollistaa lisäpalveluiden, lisenssien, tai lisätoimintojen tai sisällön vastaanottamisen käytettäväksi App Store -Tuotteen yhteydessä (”Sovelluksensisäiset Ostot”). Sovelluksensisäisiä Ostoja, jotka käytetään App Store -Tuotteen käytön aikana (esim. virtuaaliset ammukset) ei voida siirtää laitteesta toiseen, ne voidaan ladata vain kerran; ja niitä ei voida korvata uudella latauksen jälkeen. Kun Asiakas on hankkinut ja vastaanottanut tällaisen kulutettavan Sovelluksensisäisen oston, iTunesilla ei ole vastuuta Asiakasta kohtaan mistään menetyksestä, tuhoutumisesta tai vahingoista. Kaikkia Sovelluksensisäisiä Ostoja pidetään App Store -Tuotteina ja kaikkia Kolmannen Osapuolen Tuotteissa vastaanotettuja Sovelluksensisäisiä Ostoja pidetään Kolmannen Osapuolen Tuotteina ja käsitellään sellaisina tätä sopimusta tulkittaessa.

Sinun tulee erikseen todentaa ostoksesi voidaksesi hankkia Sovelluksensisäisiä Ostoja huolimatta App Store -Tuotteiden hankkimiseksi annetusta todennuksesta syöttämällä salasana sitä kysyttäessä, mutta kun Sovelluksensisäiset Ostot on todennettu, asiakas voi hankkia uusia Sovelluksensisäisiä Ostoja viidentoista minuutin ajan ilman salasanan uudelleensyöttämistä. Asiakas voi kytkeä Sovelluksensisäisten Ostojen hankkimisen mahdollistavan ominaisuuden pois päältä iOS Laitteensa Asetuksista valitsemalla kohdan ”Yleiset” ja valitsemalla sen jälkeen ”Rajoitukset”, kuten osoitteessa http://support.apple.com/kb/HT4213 ohjataan.

SOVELLUKSENSISÄISET TILAUKSET

Jotkin App Store Tuotteista voivat sisältää toiminnon, joka mahdollistaa sisällön hankkimisen tilauksina (“Sovelluksensisäiset Tilaukset”). Sovelluksensisäiset Tilaukset uudistuvat automaattisesti valitsemasi ajanjakson ajan ja, missä soveltuu, Tiliäsi veloitetaan aikaisintaan 24 tuntia ennen voimassaolevan Sovelluksensisäisen Tilauksen jakson päättymistä. Voit peruuttaa maksetun Sovelluksensisäisen Tilauksen automaattisen uudistamisen valitsemalla Manage App Subscriptions Tililläsi ja valitsemalla tilauksen, jota haluat muokata. Hintaa korotettaessa Sovelluksensisäinen Tilaus voi jatkua uudella hinnalla sinulle annetun ilmoituksen mukaisesti, ellet ole peruuttanut automaattista uudistumista. Voit lopettaa ilmaiset Sovelluksensisäiset Tilaukset poistamalla kyseisen App Store-Tuotteen laitteeltasi. Jotkin maksetut Sovelluksensisäiset Tilaukset voivat tarjota ilmaisen kokeilujakson ennen Tilisi veloittamista. Jos päätät, ettet halua ostaa Sovelluksensisäistä Tilausta, kytke pois automaattinen uudistaminen Tiliasetuksissasi ilmaisen kokeilujakson aikana. Jotkin Sovelluksensisäiset Tilaukset voidaan määritellä aikakausi- ja sanomalehtituotteiksi. Asiakkaan tulee tutustua aikakausi- ja sanomalehtituotteen tarjoamista koskeviin lisätietoihin sen myyntikohdassa App Store Tuotteen yhteydessä. Voimme pyytää suostumustasi antaaksemme Tilillesi merkityt nimesi, osoitteesi ja postinumerosi tällaisen aikakausi- ja sanomalehtituotteen tilauksen Julkaisijalle, niin että Julkaisija voi lähettää sinulle sen tuotteisiin liittyviä markkinointiviestejä sen yksityisyydensuojakäytännön mukaisesti. Kun tiedot ovat Julkaisijalla, niitä käsitellään Julkaisijan julkistetun yksityisyydensuojakäytännön mukaisesti. Kehotamme perehtymään Julkaisijan yksityisyydensuojakäytäntöihin ennen kuin annat suostumuksesi henkilötietojesi antamiseen sille. Lisätietoja saat perehtymällä Julkaisijan yksityisyydensuojakäytäntöön tai ottamalla suoraan yhteyttä Julkaisijaan. Maksujen palautukset ovat mahdollisia edellä olevan takaisinmaksukäytännön mukaisesti. Ei muita hyvityksiä, palautuksia tai peruutuksia oston jälkeen.

SUOSITTUA LÄHELLÄNI

Kun asiakas ottaa käyttöön Ohjelmat Lähelläni -ominaisuuden (ottamalla sijaintipalvelut käyttöön), Apple kerää ajoittain automaattisesti tietoja liittyen tiettyihin asiakkaan App Store-Tuotteisiin, kuten kunkin App Store-Tuotteen parissa käytetty aika ja kunkin App Store-Tuotteen käynnistämiskertojen lukumäärä. Nämä tiedot tallennetaan anonyymeinä eikä niitä yhdistetä tietoihin asiakkaan nimestä tai Tilistä. Apple käyttää näitä ja muita tietoja kuten asiakkaan App Store-Tuotteiden lataushistoriaa, antaakseen asiakkaalle henkilökohtaisia suosituksia.

Apple voi käyttää näitä tietoja ja yhdistää niitä muilta tämän ominaisuuden valinneilta käyttäjiltä kertyvien tietojen, asiakkaan iTunes Storen ostohistoriatietojen ja App Store -lataustietojen, muilta käyttäjiltä kertyneiden App Store-Tuotteiden lataustietojen ja muun informaation kuten App Store-Tuotteiden käyttäjäarviointien kanssa:

• Tarjotakseen asiakkaalle suosituksia App Store-Tuotteista, media- tai muista tuotteista ja palveluista, joita asiakas mahdollisesti haluaa ostaa, ladata tai käyttää.

• Tarjotakseen suosituksia muille käyttäjille.

Asiakkaan tietoja käsitellään aina Applen Yksityisyydensuojakäytännön mukaisesti.

Jos asiakas ei halua että hänen laitteestaan tai järjestelmästään kerätään ja käytetään tietoa tässä kohdassa kuvatulla tavalla, asiakkaan ei tule ottaa käyttöön sijaintipalvelua tai käyttää Ohjelmat Lähelläni-ominaisuutta. Asiakas voi peruuttaa valintansa koska tahansa kytkemällä Ohjelmat Lähelläni-ominaisuuden pois System Services-valikosta sijaintipalveluiden asetuksista asiakkaan laitteella.

MAC APP STORE-TUOTTEEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT

Ellei muualla näissä ehdoissa toisin määrätä,

(i) Jos asiakas on yksityishenkilö, hän voi ladata ja käyttää sovelluksia Mac App Storesta (“Mac App Store-Tuote”) henkilökohtaiseen, ei-kaupalliseen käyttöön millä tahansa omistamillaan tai hallitsemillaan Apple-merkkisillä Mac OS X-käyttöjärjestelmällä toimivilla tuotteilla (”Mac Tietokone”).

(ii) Jos asiakas on kaupallinen yritys tai oppilaitos, asiakas voi ladata Mac App Store-Tuotteen käytettäväksi joko (a) yksittäisen henkilön toimesta jokaisella asiakkaan omistamalla tai hallitsemalla Mac Tietokoneella, jota kyseinen yksittäinen henkilö käyttää tai (b) useiden henkilöiden toimesta yhdellä jaetulla asiakkaan omistamalla tai hallitsemalla Mac Tietokoneella. Esimerkiksi, yksittäinen työntekijä voi käyttää Mac App Store-Tuotetta työntekijän Mac Tietokoneella, joka on joko pöytätietokone tai kannettava tietokone tai useat opiskelijat voivat vuorotellen käyttää Mac App Store-Tuotetta yhdellä Mac Tietokoneella, joka sijaitsee kirjastossa tai vastaavassa paikassa. Selvyyden vuoksi, jokainen Mac Tietokone, jota käytetään vuorotellen useiden käyttäjien toimesta edellyttää erillistä lisenssiä.

(iii) Mac App Store-Tuotteiden käyttö voi edellyttää sisäänkirjautumista sillä Apple ID:llä, jolla Mac App Store-Tuote on ladattu Mac App Storesta. Mac App Store-Tuotteita voidaan päivittää vain Mac App Storen kautta.

APP STORE JA APPLE TV APP STORE -TUOTTEEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT

(i) Jos asiakas on yksityishenkilö, hän saa ladata ja synkronoida App Store-Tuotteen henkilökohtaiseen, ei-kaupalliseen käyttöön omistamallaan tai hallinnassaan olevalla iOS- tai tvOS-Tuotteella.

(ii) Jos asiakas on kaupallinen yritys tai oppilaitos, asiakas voi ladata ja synkronoida App Store-Tuotteen käytettäväksi joko (a) yksittäisen henkilön toimesta yhdellä tai useammalla asiakkaan omistamalla tai hallinnassa olevalla iOS- tai tvOS-Laitteella jota kyseinen yksittäinen henkilö käyttää tai (b) useiden henkilöiden toimesta asiakkaan omistamalla tai hallinnassa olevalla yksittäisellä jaetulla iOS- tai tvOS-Laitteella. Esimerkiksi yksittäinen työntekijä voi käyttää App Store-Tuotetta sekä työntekijän iPhonella ja iPadilla tai useat opiskelijat voivat vuorotellen käyttää App Store-Tuotetta yksittäisellä iPadilla, joka sijaitsee kirjastossa tai vastaavassa paikassa. Selvyyden vuoksi, jokainen iOS- tai tvOS-Laite, jota käytetään vuorotellen tai yhdessä useiden käyttäjien toimesta edellyttää erillistä lisenssiä

(iii) Asiakkaalla on mahdollisuus tallentaa App Store -Tuotteita enintään viideltä eri Tililtä kerrallaan yhteensopivalle iOS- tai tvOS-Laitteelle.

(iv) Asiakkaalla on mahdollisuus manuaalisesti synkronoida App Store -Tuotteita ainakin yhdeltä hyväksytyltä iTunes-laitteelta iOS-Laitteelle, joissa on manuaalinen synkronointitoiminto, edellyttäen, että App Store -Tuote on liitetty ensisijaisesti hyväksytyn iTunes-laitteen Tiliin. Ensisijaisesti hyväksytty iTunes-laite on tällöin se, joka synkronoitiin ensimmäisenä iOS-Laitteen kanssa, tai se, jonka asiakas jälkeenpäin osoittaa ensisijaiseksi käyttäen iTunes-sovellusta.

MAC APP STORE- JA APP STORE -TUOTTEEN YLLÄPITO JA TUKI

iTunes vastaa ainoastaan Apple Tuotteidensa osalta ylläpidon ja tukipalvelujen tarjoamisesta siten kuin Lisensoidun Sovelluksen Loppukäyttäjälisenssisopimuksessa tai erillisessä loppukäyttäjälisenssisopimuksessa on määritelty tai mitä soveltuvassa lainsäädännössä edellytetään. Minkä tahansa Kolmannen Osapuolen Tuotteen Julkaisija on yksin vastuussa kyseisen Tuotteen ylläpidon ja tukipalvelujen tarjoamisesta siten kuin Lisensoidun Sovelluksen Loppukäyttäjälisenssisopimuksessa tai Julkaisijan loppukäyttäjälisenssisopimuksessa on määritelty tai mitä soveltuvassa lainsäädännössä edellytetään.

LISENSOIDUN SOVELLUKSEN LOPPUKÄYTTÄJÄLISENSSISOPIMUS

Mac App Store-Palvelun, App Store -Palvelun ja Apple TV App Store -Palvelun (yhdessä App Store-Palvelut) kautta saataville tuotuja Mac App Store-Tuotteita, App Store -Tuotteita ja Apple TV App Store -Tuotteita (yhdessä, ”App Store-Tuotteet”) ei myydä, vaan asiakkaalle myönnetään niihin käyttöoikeus. Asiakkaan käyttöoikeus kuhunkin App Store Palveluiden kautta hankittuun tai asiakkaan Tiliin liitettyyn App Store -Tuotteeseen edellyttää, että asiakas etukäteen hyväksyy tämän Lisensoidun Sovelluksen Loppukäyttäjälisenssisopimuksen (”Vakio EULA”). Asiakkaan tulee myös hyväksyä se, että tämän Vakio EULA:n ehdot soveltuvat kuhunkin App Store -Palveluiden kautta lisensoituun App Store -Tuotteeseen, ellei App Store -Tuotteeseen sovellu voimassaoleva loppukäyttäjälisenssisopimus, joka on tehty asiakkaan ja kyseisen App Store -Tuotteen Julkaisijan välillä, missä tapauksessa, kyseisen erillisen loppukäyttäjälisenssisopimuksen ehdot määräävät. Asiakkaan lisenssin mihin tahansa tämän Vakio EULA:n tai erilliseen loppukäyttäjän lisenssisopimuksen alaiseen Apple Tuotteeseen myöntää iTunes ja asiakkaan lisenssin mihin tahansa tämän Vakio EULA:n tai erilliseen loppukäyttäjän lisenssisopimuksen alaiseen Kolmannen Osapuolen Tuotteeseen myöntää Kolmannen Osapuolen Tuotteen Julkaisija. Kaikkiin tämän Vakio EULA:n mukaisesti lisensoituihin App Store -Tuotteisiin viitataan jäljempänä nimellä ”Lisensoitu Sovellus”. Julkaisija ja iTunes (”Käyttöoikeuden Myöntäjä”) varaavat kaikki ne oikeudet Lisensoituun Sovellukseen, joita ei ole nimenomaisesti myönnetty asiakkaalle tämän Vakio EULA:n nojalla.

a. Lisenssin laajuus: Käyttöoikeuden myöntäjän asiakkaalle Lisensoituun Sovellukseen myöntämä lisenssi on rajoitettu lisenssi, joka ei ole siirrettävissä. Se oikeuttaa asiakkaan käyttämään Lisensoitua Sovellusta millä tahansa omistamallaan tai hallinnassaan olevalla Apple-merkkisellä iOS-käyttöjärjestelmällä (mukaan lukien rajoituksetta iPad, iPhone ja iPod touch) (”iOS-Laitteet”), Mac OS X-käyttöjärjestelmällä (”Mac Tietokoneet”), Apple Watchilla ja Apple TV:llä toimivalla tuotteella, kuhunkin tilanteeseen soveltuen (”yhdessä Apple-Laitteet”) siten kuin Mac App Storen, App Storen ja iBooks Storen Ehtojen ja Määräysten sisältämissä Käyttösäännöissä on todettu (”Käyttösäännöt”). Tämä lisenssi ei oikeuta Lisensoidun Sovelluksen käyttöä millään Apple-Laitteella, joka ei ole asiakkaan omistama tai hallinnassa, eikä, ellei Käyttösäännöissä anneta mahdollisuutta tehdä toisin, asiakas saa jakaa tai saattaa Lisensoitua Sovellusta saataville verkossa, jossa useat laitteet voisivat käyttää sitä samanaikaisesti. Asiakkaalla ei ole oikeutta vuokrata, lainata, myydä, siirtää, jakaa edelleen tai alilisensoida Lisensoitua Sovellusta ja, jos asiakas myy Apple-Laitteensa kolmannelle, asiakkaan tulee poistaa Lisensoitu Sovellus Mac Tietokoneelta tai iOS-Tuotteelta ennen myyntiä. Asiakkaalla ei ole oikeutta kopioida (paitsi jos se on nimenomaisesti sallittu tässä lisenssissä ja Käyttösäännöissä), kääntää, käyttää käänteistekniikkaa, purkaa tai jakaa osiin Lisensoitua Sovellusta, yrittää selvittää Lisensoidun Sovelluksen lähdekoodia, muokata Lisensoitua Sovellusta tai luoda johdannaistuotteita Lisensoidusta Sovelluksesta, mistään sen päivityksistä tai mistään niiden osista (paitsi siinä tapauksessa ja vain siltä osin kuin sovellettava laki ei salli edellä mainittuja rajoituksia, tai siltä osin kuin se on Lisensoituun Sovellukseen sisältyvien avoimen lähdekoodin komponenttien käyttöön sovellettavien lisenssiehtojen mukaan sallittua). Kaikki yritykset tehdä näin rikkovat Käyttöoikeuden Myöntäjän ja sen lisenssinantajien oikeuksia. Tämän rajoituksen rikkominen saattaa johtaa syytteisiin ja vahingonkorvausvelvollisuuteen.

Tämän lisenssin ehtoja sovelletaan kaikkiin Käyttöoikeuden Myöntäjän toimittamiin versiopäivityksiin, jotka korvaavat ja/tai täydentävät alkuperäistä Lisensoitua Sovellusta, ellei kyseessä olevan version mukana seuraa erillistä lisenssiä, missä tapauksessa sovelletaan tuon lisenssin ehtoja.

b. Suostumus tietojen käyttöön: Asiakas hyväksyy, että Käyttöoikeuden Myöntäjä voi kerätä teknisiä tietoja ja niihin liittyvää tietoa, mukaan lukien rajoituksetta teknisiä tietoja asiakkaan laitteista, järjestelmistä, sovellusohjelmistoista ja oheislaitteista. Näitä tietoja voidaan kerätä ajoittain helpottamaan Lisensoituun Sovellukseen liittyviä ohjelmistopäivityksiä, tuotetukea ja muita mahdollisia palveluita asiakkaalle. Käyttöoikeuden Myöntäjä voi käyttää näitä tietoja parantaakseen tuotteitaan tai asiakkaalle toimitettavia palveluita tai teknologioita edellyttäen, että tiedot ovat sellaisessa muodossa, ettei asiakasta voida niistä henkilökohtaisesti tunnistaa.

c. Sopimuksen päättyminen. Tämä lisenssi on voimassa kunnes asiakas tai Käyttöoikeuden Myöntäjä päättää sen. Mikäli asiakas ei noudata lisenssin ehtoja, asiakkaan tähän lisenssiin perustuvat oikeudet päättyvät automaattisesti ilman Käyttöoikeuden Myöntäjän ilmoitusta. Lisenssin päättyessä asiakkaan tulee lopettaa kaikki Lisensoidun Sovelluksen käyttö sekä tuhota kaikki siitä tehdyt kokonaiset tai osittaiset kopiot.

d. Palvelut; Kolmansien Osapuolten Aineistot. Lisensoitu Sovellus voi mahdollistaa pääsyn Käyttöoikeuden Myöntäjän ja/tai kolmansien osapuolten palveluihin ja verkkosivustoille (jäljempänä yhdessä ja erikseen ”Ulkoiset Palvelut”). Ulkoisten Palveluiden käyttö edellyttää Internet-yhteyttä ja joidenkin Ulkoisten Palveluiden käyttö edellyttää asiakkaan hyväksyvän täydentävät lisäehdot.

Asiakas ymmärtää, että käyttämällä mitä tahansa Ulkopuolisia Palveluita asiakas saattaa joutua alttiiksi sisällölle, joka voidaan katsoa loukkaavaksi, sopimattomaksi tai pahennusta herättäväksi, johon on voitu liittää tai olla liittämättä huomautus aineiston sisältämästä kielenkäytöstä, ja että hakujen tulokset tai yksittäiset URLit voivat automaattisesti ja tahattomasti avata linkkejä tai viittauksia pahennusta herättävään aineistoon. Tästä huolimatta asiakas sitoutuu käyttämään Ulkoisia Palveluita yksinomaan omalla vastuullaan ja etteivät Käyttöoikeuden Myöntäjä tai sen edustajat ole missään vastuussa asiakkaaseen nähden sisällöstä, joka voidaan kokea loukkaavaksi, sopimattomaksi tai pahennusta herättäväksi.

Tietyt Ulkoiset Palvelut voivat esittää, sisällyttää tai tarjota saataville kolmansien osapuolten sisältöä, tietoja, sovelluksia tai aineistoja (”Kolmansien Osapuolten Aineistot”) tai tarjota linkkejä tietyille kolmansien osapuolten verkkosivustoille. Käyttämällä Ulkoisia Palveluita asiakas ymmärtää ja hyväksyy, etteivät Käyttöoikeuden Myöntäjä tai sen edustajat ole velvollinen tutkimaan tai arvioimaan Kolmansien Osapuolten Aineistojen tai verkkosivustojen sisältöä, paikkansapitävyyttä, täydellisyyttä, täsmällisyyttä, pätevyyttä, tekijänoikeuksien loukkaamattomuutta, laillisuutta, säädyllisyyttä, laatua tai mitään muuta ominaisuutta. Käyttöoikeuden Myöntäjä, sen edustajat, työntekijät, konserniyhtiöt ja tytäryhtiöt eivät takaa tai tue mitään Ulkoisia Palveluita, Kolmansien Osapuolten Aineistoja tai verkkosivustoja taikka mitään muita kolmansien osapuolten aineistoja, tuotteita tai palveluita, eivätkä ota vastuuta tai ole niistä missään vastuussa asiakasta tai ketään muuta henkilöä kohtaan. Kolmansien Osapuolten Aineistot ja linkit muihin verkkosivustoihin toimitetaan ainoastaan lisäpalveluna asiakkaalle.

Ulkoisessa Palvelussa olevat taloudelliset tiedot esitetään ainoastaan informatiivisissa tarkoituksissa, eikä tietoihin tule luottaa sijoitusneuvoina. Ennen kuin asiakas tekee mitään arvopaperikauppoja Ulkoisten Palveluiden kautta hankittujen tietojen perusteella, asiakkaan tulisi keskustella sijoitus- tai arvopaperiasiantuntijan kanssa, joka on lain edellyttämällä tavalla pätevä antamaan taloudellisia tai arvopapereihin liittyviä neuvoja asiakkaan maassa tai sijaintialueella. Minkä tahansa App Store Tuotteen tai Ulkoisen Palvelun esittämä lääketieteellinen informaatio on tarkoitettu vain yleistiedoksi ja siihen ei tule luottaa lääketieteellisenä diagnoosina tai hoito-ohjeena paitsi jos lääkäri on näin ohjeistanut. Asiakkaan tulee keskustella lääketieteen ammattilaisen kanssa ennen App Store Tuotteeseen saatavilla olevaan lääketieteelliseen informaatioon luottamista. Ulkoisen Palvelun tarjoamat paikannustiedot ovat vain yksinkertaisiin navigointitarkoituksiin, eikä niitä ole tarkoitettu tilanteisiin, joissa tarvitaan tarkkoja sijaintitietoja, tai kun virheelliset, epätarkat, viivästyneet tai vajavaiset sijaintitiedot voivat johtaa kuolemaan taikka henkilö-, omaisuus- tai ympäristövahinkoon. Käyttöoikeuden Myöntäjä, sen edustajat tai sen sisällöntoimittajat eivät takaa minkään Ulkoisten Palveluiden esittämien osake-, sijainti- tai minkään muidenkaan tietojen saatavuutta, paikkansapitävyyttä, täydellisyyttä, luotettavuutta tai täsmällisyyttä.

Asiakas hyväksyy, että Ulkoiset Palvelut sisältävät liikesalaisuuksia, tietoa ja aineistoa, jotka omistaa Käyttöoikeuden Myöntäjä, sen edustajat ja/tai sille lisenssin myöntäneet tahot ja jotka ovat soveltuvien immateriaalioikeuksia koskevien lakien ja muiden lakien suojaamaa, mukaan lukien rajoituksetta tekijänoikeuslaki. Asiakas ei saa käyttää tällaisia liikesalaisuuksia, tietoja tai aineistoja millään muulla tavalla kuin mihin Ulkoisia Palveluita on sallittu käyttää tai millään muulla tavalla, joka on ristiriidassa tämän Vakio EULA:n ehtojen kanssa tai joka loukkaa kolmannen, iTunes in tai Applen tekijänoikeuksia. Mitään Ulkoisen Palvelun osaa ei saa kopioida tai jäljentää missään muodossa tai millään keinoin. Asiakas suostuu olemaan muuttamatta, vuokraamatta, lainaamatta, myymättä jakamatta tai luomatta millään tavalla Ulkoisiin Palveluihin pohjautuvia johdannaistöitä. Asiakas ei saa myöskään käyttää hyväkseen Ulkoisia Palveluita millään luvattomalla tavalla, mukaan lukien rajoituksetta Ulkoisten Palvelujen käyttäminen tietokonevirusten, -matojen, Troijan hevosten tai muiden haittaohjelmien lähettämiseen tai oikeudeton käyttö tai verkkokapasiteetin kuormittaminen. Asiakas sitoutuu lisäksi olemaan käyttämättä Ulkoisia Palveluita millään tavoin kenenkään muiden osapuolten oikeuksien häirintään, väärinkäyttöön, ahdisteluun, uhkailuun, herjaamiseen tai mihinkään muuhun loukkaukseen ja etteivät Käyttöoikeuden Myöntäjä tai sen edustajat ole millään tavalla vastuussa tällaisesta käytöstä tai mistään häirinnästä, uhkailusta, herjaamisesta taikka loukkaavista tai laittomuuksia sisältävistä viesteistä tai lähetyksistä, joita asiakas saattaa vastaanottaa Ulkoisten Palvelujen käytön seurauksena.

Ulkoisia Palveluita ja Kolmansien Osapuolten Aineistoja, joihin voidaan päästä ja linkittää tai joita voidaan esittää Apple-Laitteilla, ei ole saatavilla kaikilla kielillä tai kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Käyttöoikeuden Myöntäjä ei anna mitään vakuutuksia siitä, että Ulkoiset Palvelut ja Aineistot ovat asianmukaisia tai saatavilla käyttöön millään tietyllä alueella. Siltä osin kun asiakas päättää käyttää tällaisia Ulkoisia Palveluita ja Aineistoja, asiakas tekee näin omasta aloitteestaan ja asiakas on velvollinen noudattamaan soveltuvia lakeja, mukaan lukien rajoituksetta soveltuvat paikalliset lait. Käyttöoikeuden Myöntäjä varaa oikeuden muuttaa, keskeyttää, poistaa tai sulkea pääsy Ulkoisiin Palveluihin milloin tahansa ja ilman ilmoitusta. Käyttöoikeuden Myöntäjä ei missään tilanteessa ole vastuussa minkään Ulkoisten Palveluiden poistamisesta tai pääsyn estämisestä Ulkoisiin Palveluihin. Käyttöoikeuden Myöntäjä voi lisäksi asettaa rajoituksia tiettyjen Ulkoisten Palveluiden käytölle tai niille pääsylle missä tahansa tilanteessa ja ilman ilmoitusta tai vastuuta.

e. EI TAKUITA: Käyttöoikeuden Myöntäjä noudattaa kohtuullista huolellisuutta ja ammattitaitoa Lisensoidun Sovelluksen toimituksessa ja kaikkien Lisensoidun Sovelluksen asiakkaalle suorittamien Ulkoisten Palvelujen osalta. Käyttöoikeuden Myöntäjä ei anna mitään muita lupauksia tai takuita Ulkoisiin Palveluihin liittyen, eikä erityisesti takaa, että

(i) asiakkaan Ulkoisten Palveluiden käyttö on häiriötöntä tai virheetöntä;

(ii) Ulkoiset Palvelut on suojattu menetyksiltä, turmeltumiselta, hyökkäyksiltä, viruksilta, häirinnältä, hakkeroinnilta tai muulta tunkeutumiselta, ja Käyttöoikeuden Myöntäjä kiistää kaikki näihin liittyvät vastuut. Asiakas vastaa itse omien järjestelmiensä ja minkä tahansa järjestelmiinsä tallennetun Lisensoidun Sovelluksen varmuuskopioinnista.

f. Vastuunrajoitus.

(i) Lukuun ottamatta kohdassa (ii) määrättyä, Käyttöoikeuden Myöntäjä, sen johtajat, toimihenkilöt, työntekijät, tytäryhtiöt, edustajat, alihankkijat, toimeksiantajat tai lisenssinantajat eivät missään tapauksessa vastaa mistään Käyttöoikeuden Myöntäjän, sen työntekijöiden tai edustajien aiheuttamista menetyksistä tai vahingoista, milloin:

(1) Käyttöoikeuden Myöntäjä tai kukaan sen työntekijöistä tai edustajista ei ole syyllistynyt lainmukaisen huolellisuusvelvoitteen rikkomukseen asiakkaaseen nähden;

(2) ne eivät ole kohtuudella ennakoitavissa oleva seuraus tällaisesta rikkomuksesta;

(3) menetyksen tai vahingon suuruuden kasvaminen johtuu siitä, että asiakas on rikkonut jotain tämän Loppukäyttäjälisenssisopimuksen (”Sopimus”) ehdoista;

(4) ne johtuvat Käyttöoikeuden Myöntäjän päätöksestä varoittaa asiakasta, keskeyttää tai päättää asiakkaan pääsy Ulkoisiin Palveluihin tai ryhtyä johonkin muuhun toimenpiteisiin epäillyn rikkomuksen tutkinnan aikana taikka sen seurauksena, että Käyttöoikeuden Myöntäjä on päätynyt siihen johtopäätökseen, että tätä Sopimusta on rikottu;

(5) ne liittyvät tulon- tai voitonmenetykseen tai liiketoiminnan menetykseen tai mihin tahansa tiedonmenetykseen tai -turmeltumiseen asiakkaan Lisensoidun Sovelluksen käyttöön liittyen.

(ii) Mikään tässä sopimuksessa ei poista tai rajoita Käyttöoikeuden Myöntäjän vastuuta petoksesta tai Käyttöoikeuden Myöntäjän huolimattomuudesta aiheutuneen kuoleman tai henkilövahingon korvaamisesta tai mikäli soveltuva pakottava lainsäädäntö toisin määrää.

g. Asiakas ei saa käyttää tai muutoin viedä tai jälleenviedä Lisensoitua Sovellusta, ellei Yhdysvaltain tai sen maan, josta Lisensoitu Sovellus on hankittu, lainsäädännössä sitä sallita. Erityisesti, mutta ei rajoittuen, Lisensoitua Sovellusta ei saa viedä tai jälleenviedä (a) maahan, joka on Yhdysvaltain vientikiellossa tai (b) kenellekään U.S. Treasury Departmentin Specially Designated Nationals -luettelossa olevalle tai U.S. Department of Commercen Denied Person’s List- tai Entity List -luetteloissa mainituille. Lisensoitua Sovellusta käyttämällä asiakas vakuuttaa, ettei hän ole missään tällaisessa maassa tai luettelossa. Asiakas sitoutuu myös siihen, ettei hän käytä näitä tuotteita mihinkään sellaiseen tarkoitukseen, joka on kielletty Yhdysvaltain lainsäädännössä, mukaan lukien rajoituksetta, ydinohjusten, ohjusten tai kemiallisten tai biologisten aseiden kehitys, suunnittelu, valmistus tai tuotanto.

h. Lisensoitu Sovellus ja siihen liittyvä dokumentaatio ovat Yhdysvaltojen lainsäädännön 48 C.F.R. §2.101 -kohdassa tarkoitettuja ”kaupallisia esineitä” (Commercial Items), jotka koostuvat soveltuvin osin 48 C.F.R. §12.212 ja 48 C.F.R. §227.7202 -lainkohdissa tarkoitetuista ”kaupallisista tietokoneohjelmistoista” (Commercial Computer Software) sekä ”kaupallisten tietokoneohjelmistojen dokumentaatiosta” (Commercial Computer Software Documentation). Soveltuvin osin 48 C.F.R. §12.212 tai 48 C.F.R. §227.7202-1-227.7202-4 -lainkohtien mukaisesti kaupalliset tietokoneohjelmistot ja kaupallisten tietokoneohjelmistojen dokumentaatio lisensoidaan Yhdysvaltojen hallituksen loppukäyttäjille (a) ainoastaan kaupallisina esineinä ja (b) vain niillä näiden sopimusehtojen mukaisilla oikeuksilla, kuin muillekin loppukäyttäjille myönnetään. Julkaisemattomat oikeudet pidätetään Yhdysvaltojen tekijänoikeuslakien mukaisesti.

i. Tähän lisenssiin ja asiakkaan Lisensoidun Sovelluksen käyttöön sovelletaan Suomen lakia. Asiakkaan Lisensoidun Sovelluksen käyttöön voidaan myös soveltaa muita paikallisia, valtiollisia, kansallisia tai kansainvälisiä lakeja.

TÄYDENTÄVÄT IBOOKS STOREN EHDOT JA -MÄÄRÄYKSET

IBOOKS STORE-TUOTTEIDEN LISENSSI

Asiakas ymmärtää, että iTunes myy asiakkaalle lisenssin käyttää iBooks Storen kautta saataville asetettua sisältöä (”iBooks Store-Tuotteet”). Asiakkaan ostettua iTunesista lisenssin se muodostaa sitovan sopimuksen suoraan asiakkaan ja kyseisen iBooks Store-Tuotteen toimittajan (”Julkaisija”) kanssa, mitä sovelletaan kyseisen iBooks Store-Tuotteen käyttöön asiakkaan taholta; iTunes ei ole osapuolena asiakkaan ja Julkaisijan välisessä lisenssissä koskien kyseistä iBooks Store-Tuotetta; ja kunkin iBooks Store-Tuotteen Julkaisija varaa oikeuden panna täytäntöön kyseisen iBooks Store-Tuotteen käyttöehtoja. Kunkin iBooks Store-Tuotteen Julkaisija on yksin vastuussa kyseisestä iBooks Store-Tuotteesta, sen sisällöstä, kaikista takuista siltä osin kuin niitä ei ole poissuljettu sekä kaikista vaateista, joita asiakkaalla tai kolmansilla osapuolilla voi olla iBooks Store-Tuotteeseen tai iBooks Store-Tuotteen käyttöön liittyen.

Asiakas hyväksyy sen, että mikä tahansa tietokoneella ostettu iBooks Store Tuote ei ole nähtävissä millä tahansa tietokoneella ja että se on nähtävissä vain iOS-Laitteella, jossa on yhteensopiva ohjelmisto.

IBOOKS STORE-TUOTTEEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT

(i) Asiakkaalla on oikeus käyttää iBooks Store-Tuotteita vain henkilökohtaiseen, ei-kaupalliseen käyttöön.

(ii) Asiakkaalla on mahdollisuus tallentaa iBooks Store-Tuotteita kerrallaan enintään viideltä eri Tililtä iOS-pohjaisille laitteille, kuten iPadille, iPodille ja iPhonelle.

(iii) Asiakkaalla on mahdollisuus tallentaa iBooks Store-Tuotteita milloin tahansa enintään viidelle hyväksytylle iTunes-laitteelle (kuten tietokoneelle).

(iv) iBooks Store-Tuotteiden toimitus ei siirrä asiakkaalle mitään markkinointiin liittyviä käyttöoikeuksia iBooks Store-Tuotteisiin tai mitään oikeuksia polttaa iBooks Store-Tuotteita levykkeelle.

(v) Asiakkaalla on mahdollisuus manuaalisesti synkronoida iBooks Store-Tuotteita ainakin yhdeltä hyväksytyltä iTunes-laitteelta laitteille, joissa on manuaalinen synkronointitoiminto, edellyttäen, että iBooks Store-Tuote on liitetty ensisijaisesti hyväksytyn iTunes-laitteen Tiliin. Ensisijaisesti hyväksytty iTunes-laite on tällöin se, joka synkronoitiin ensimmäisenä laitteen kanssa, tai se, jonka asiakas jälkeenpäin osoittaa ensisijaiseksi käyttäen iTunesia.

D. APPLE MUSIC EHDOT JA MÄÄRÄYKSET

TÄTÄ ASIAKKAAN JA iTUNES S.A.R.L:n (”iTUNES”) VÄLISTÄ OIKEUDELLISESTI SITOVAA SOPIMUSTA SOVELLETAAAN ASIAKKAAN APPLE MUSIC PALVELUN JA KAIKKIEN SEN KAUTTA KÄYTETTÄVISSÄ OLEVIEN TOIMINTOJEN (”APPLE MUSIC PALVELU”) KÄYTTÖÖN.

APPLE MUSIC PALVELU

iTunes on Apple Music Palvelun tarjoaja, joka mahdollistaa asiakkaan tämän Sopimuksen ehtojen ja määräysten mukaisesti saada pääsy vain loppukäyttäjän käyttöön tarkoitettuun digitaaliseen musiikkiin ja muuhun sisältöön (”Apple Music Tuotteet”).

VAATIMUKSET APPLE MUSIC PALVELUN KÄYTÖLLE

Vain 13 vuotta täyttäneet tai vanhemmat henkilöt voivat käyttää Apple Music Palvelua, paitsi jos Apple ID on tarjottu asiakkaalle hyväksytyn oppilaitoksen pyynnöstä, tai se on luotu osana Perhejako-ominaisuutta asiakkaan vanhemman tai huoltajan toimesta. Alle 18-vuotiaiden lasten tulee perehtyä tähän Sopimukseen vanhempansa tai huoltajansa kanssa sen varmistamiseksi, että lapsi ja hänen vanhempansa tai laillinen huoltajansa ymmärtävät sen. Emme tietoisesti kerää, käytä tai ilmaise henkilötietoja alle 13-vuotiaista lapsista ilman vanhemman varmennettavaa suostumusta. Vanhempien ja huoltajien tulee myös muistuttaa kaikkia alaikäisiä, että tuntemattomien ihmisten kanssa keskustelu Internetissä voi olla vaarallista, ja ryhtyä sopiviin varotoimiin lasten suojelemiseksi, mukaan lukien lasten Apple Music Palvelun käytön valvonta.

Apple Music Palvelu on asiakkaan käytettävissä ainoastaan Suomessa. Asiakas sitoutuu olemaan käyttämättä tai yrittämättä käyttää Apple Music Palvelua tämän alueen ulkopuolella. iTunes voi käyttää teknologiaa tämän ehdon noudattamisen varmistamiseksi.

Apple Music Palvelun käyttö edellyttää yhteensopivaa laitetta, Internet-yhteyttä sekä tiettyjä ohjelmistoja, joita voidaan joutua tietyin välein päivittämään ja näiden tekijöiden suorituskyky voi vaikuttaa siihen. Nopea Internet-yhteys on hyvin suositeltava säännöllisessä käytössä ja sitä edellytetään videoiden toistamiseen; yhteys- tai mobiilidatamaksut voivat tulla sovellettaviksi. Edellyttää iOS 8.4, iTunes 12.2 tai Android 4.1 tai myöhempää versiota. On suositeltavaa asentaa viimeisin versio vaaditusta ohjelmistosta ja sitä saatetaan myös edellyttää tiettyjen ostotoimien tai toimintojen kohdalla. Asiakas hyväksyy, että näiden vaatimusten täyttäminen, joita voidaan ajoittaa muuttaa, kuuluu asiakkaan vastuulle.

APPLE MUSIC TILI

Apple Music Palveluun rekisteröityneenä käyttäjänä asiakas voi luoda tilin iTunes Storen ehtojen ja määräysten ”Asiakastili”-kohdassa asetettujen ehtojen mukaisesti. Joidenkin Apple Music Palvelun toimintojen käyttämiseksi asiakkaan on todennettava tilinsä antamalla Apple ID ja sen salasana tai Touch ID. Asiakas sitoutuu antamaan oikeat ja täydelliset iTunes Rekisteröintitiedot rekisteröityessään ja käyttäessään Apple Music Palvelua.

iTunes tallentaa tietoa asiakkaan Apple Music Palvelun käytöstä, mukaan lukien mutta ei rajoittuen, asiakkaan kuuntelemat Apple Music Tuotteet (mukaan lukien asiakkaan ylihyppäykset ja pysäytykset) sekä kuuntelujakson pituus. iTunes voi myös kerätä laitetta koskevia tietoja kuten IP osoite, laitetyyppi, käyttöjärjestelmän versio ja tyyppi sekä yksilölliset laitetunnisteet. Kaikki asiakkaan iTunesille antamat musiikkimieltymyksiä koskevat tiedot tallennetaan asiakkaan Tilin yhteyteen. iTunes käyttää tätä tietoa tarkoituksiin kuten Apple Music Palvelun tarjoaminen, asiakkaalle tarjottavien suositusten yksilöllistäminen, käyttöoikeuden myöntäjille raportointi ja rojaltien maksaminen, Apple-tuotteiden ja Palveluiden, mukaan lukien Apple Music Palvelu, räätälöinti ja kehittäminen, asiaankuuluvien mainosten tarjoaminen, petoksilta suojaaminen sekä tämän Sopimuksen täytäntöönpano.

APPLE MUSIC TILAUS

Jos asiakas ostaa Apple Music Tilauksen (Apple Music Tilaus), iTunes veloittaa automaattisesti asiakkaan Apple ID -tilillä valittua maksutapaa tai Perhejaon Järjestäjän tilillä valittua maksutapaa toistuvasti, kunnes asiakas kytkee pois automaattisen uudistamisen. Asiakas voi kytkeä pois Apple Music Tilauksen automaattisen uudistamisen milloin tahansa laitteen tai tietokoneen Tiliasetukset-valikossa tai laitteen Asetukset-sovelluksessa. Jos asiakas kytkee automaattisen uudistamisen pois, asiakkaalla säilyy pääsy Apple Music Palveluun Apple Music Tilausjakson loppuun saakka. Kun asiakkaan Apple Music Tilaus päättyy, asiakas menettää oikeuden kaikkiin Apple Music Palvelun toimintoihin pääsyyn, jotka edellyttävät Apple Music Tilausta, mukaan lukien mutta ei rajoittuen, pääsy Apple Music Palvelun kautta käytettäviin tai asiakkaan laitteelle tallennettuihin Apple Music Tuotteisiin sekä kaikkiin asiakkaan iCloud Musiikkikirjastoon tallennettuihin kappaleisiin. Apple Music Tilauksen ostot ovat lopullisia (paitsi edellä määritetyn takaisinmaksukäytännön mukaisesti). Asiakkaan valitsemaa maksutapaa veloitetaan vähintään 24 tuntia ennen kuluvan Apple Music Tilauksen päättymistä.

Ollakseen kelpoinen saamaan Apple Music Tilauksen perhehinnalla (milloin saatavilla), asiakkaan tulee olla kirjautuneena Perhejakoon. Jos asiakas on Perheen Järjestäjä, hän hyväksyy sen, että iTunes veloittaa automaattisesti ja toistuvasti asiakkaan maksutapaa kaikista asiakkaan Perheen jäsenten tekemistä Apple Music Tilauksen ostoista, kunnes automaattinen uudistus kytketään pois Perheen jäsenen laitteella tai tietokoneella.

ASIAKAS ON VASTUUSSA KAIKKIEN APPLE MUSIC TILAUKSEN MAKSUJEN OIKEA-AIKAISESTA MAKSAMISESTA JA VOIMASSAOLEVAN MAKSUTAVAN ILMOITTAMISESTA ITUNESILLE. Jos iTunes ei voi onnistuneesti veloittaa asiakkaan maksutapaa Apple Music Tilauksen erääntyneistä maksuista, iTunes pidättää oikeuden peruuttaa asiakkaan Apple Music Tilaus. Jos asiakkaan Apple Music Tilaus peruutetaan, asiakas menettää pääsyn kaikkiin Apple Music Palvelun toimintoihin, jotka edellyttävät Apple Music Tilausta.

Jos asiakas haluaa valita eri maksutavan tai asiakkaan maksutavan tila muuttuu, asiakkaan tulee muuttaa tiedot laitteen tai tietokoneen Tiliasetukset-valikossa; tämä voi tilapäisesti keskeyttää asiakkaan pääsyn Apple Music Palveluun sen ajan, kun iTunes varmentaa asiakkaan uudet maksutiedot.

iTunes voi ottaa yhteyttä asiakkaaseen sähköpostiviestillä tai push-ilmoituksella asiakkaan Tiliin tai Apple Music Palvelun ominaisuuksiin liittyen, mukaan lukien mutta ei rajoittuen siihen, että asiakkaan Apple Music Tilausta ei uudisteta automaattisesti tai se peruutetaan.

Milloin saatavilla, asiakkaalle voidaan tarjota Apple Music Tilausta teleoperaattorin kautta (”Operaattoritilaus”). Jos asiakas ostaa Operaattoritilauksen, asiakkaan teleoperaattori laskuttaa asiakasta Apple Music Tilauksesta. Asiakkaan ja teleoperaattorin väliseen suhteeseen sovelletaan tämän Sopimuksen sijasta teleoperaattorin ehtoja ja määräyksiä, ja kaikissa Operaattoritilaukseen liittyvissä erimielisyyksissä tulee ottaa yhteyttä teleoperaattoriin iTunesin sijasta. Käyttämällä Apple Music Palvelua asiakas hyväksyy sen, että teleoperaattori voi jakaa iTunesille asiakkaan teleoperaattoritilin tiedot, puhelinnumeron sekä tiedot tilauksesta, ja iTunes voi käyttää tätä tietoa selvittääkseen asiakkaan Operaattoritilauksen tilanteen.

ICLOUD MUSIIKKIKIRJASTO

iCloud Musiikkikirjasto -ominaisuus on saatavilla Apple Music Palvelun tilaajille, jotka kirjautuvat sisään Apple ID -tunnuksella. iCloud Musiikkikirjasto tallentaa ja antaa asiakkaalle pääsyn etänä iTunes Storesta ostettuihin kappaleisiin ja musiikkivideoihin sekä muihin kappaleisiin ja niihin liittyvään metadataan, soittolistoihin ja muihin tietoihin asiakkaan toisilta laitteilta, joilla Apple Music on otettu käyttöön. iCloud Musiikkikirjasto kytkeytyy päälle automaattisesti asiakkaan tehdessä Apple Music Tilauksen. Asiakasta kehotetaan aktivoimaan iCloud Musiikkikirjasto asiakkaan kirjautuessa Apple Music Palveluun lisälaitteilla. Asiakas voi aktivoida iCloud Musiikkikirjaston laitteen Apple Music -sovelluksen asetuksissa ja iTunesin Yleiset-asetuksissa tietokoneella. Asiakas voi tallentaa iCloud Musiikkikirjastoon korkeintaan 100,000 kappaletta. iTunes Storesta ostettuja kappaleita ei lasketa tähän kiintiöön. Kappaleet jotka eivät täytä tiettyjä kriteerejä tai eivät ole hyväksyttyjä laitteelle tai tietokoneelle, eivät ole kelvollisia iCloud Musiikkikirjastoon. Asiakkaalla ei ole pääsyä iCloud Musiikkikirjastoon tallennettuun sisältöön Apple Music Tilauksen päättymisen jälkeen, mutta asiakas voi ladata kappaleet, jotka on aiemmin hankittu iTunes Storesta iTunes Storen ehtojen ja määräysten ”Automaattinen toimitus ja aiempien ostosten lataaminen” kappaleessa kuvatun mukaisesti. Asiakas sitoutuu täten käyttämään iCloud Musiikkikirjastoa vain laillisesti hankittua sisältöä varten. Kaikki laittomaan sisältöön kohdistuva käyttö loukkaa toisten oikeuksia ja saattaa johtaa siviili- ja rikosoikeudellisiin rangaistuksiin, mukaan lukien mahdolliset rahalliset vahingonkorvaukset, tekijänoikeuksien loukkauksesta.

Kun asiakas hankkii Apple Music Tilauksen tai aktivoi iCloud Musiikkikirjaston, Apple Music Palvelu skannaa asiakkaan laitteella tai tietokoneella olevat musiikkitiedostot ja kerää muuta tietoa, jota voidaan käyttää median tunnistamiseen asiakkaan Musiikkikirjastossa, kuten kappaleiden nimet, kappaleiden esittäjät tai kappaleiden kestot. iCloud Musiikkikirjasto käyttää tätä tietoa Apple Music Palvelussa kulloinkin saatavilla olevien kappaleiden tunnistamiseen ja saattaa tunnistetut kappaleet asiakkaan saataviin kulloinkin Apple Music Palvelussa saatavilla olevassa formaatissa. Asiakkaan laitteella olevat tunnistamattomat kappaleet säilyvät paikallismuistissa ja tietokoneella olevat tunnistamattomat kappaleet ladataan iCloud Musiikkikirjastoon samassa formaatissa tai iTunesin määrittämässä formaatissa. Asiakkaan tulee varmuuskopioida Musiikkikirjasto ennen Apple Music Tilauksen tekemistä tai iCloud Musiikkikirjaston aktivoimista. Apple ei vastaa iCloud Musiikkikirjaston yhteydessä menetetystä sisällöstä. iCloud Musiikkikirjastoa ei tule käyttää sisällön varmuuskopiointitarkoitukseen. iTunes pidättää itsellään oikeuden rajoittaa siirrettäviä sisältötyyppejä (esimerkiksi kohtuuttoman suuret tiedostot). Tunnistetut tai ladatut kappaleet ja niihin liittyvä metadata on avattavissa Apple Music -yhteensopivilla laitteilla, joihin on kirjauduttu Tilillä ja joilla iCloud Musiikkikirjasto on otettu käyttöön.

Kun asiakas hankkii Apple Music Tilauksen tai aktivoi iCloud Musiikkikirjaston, iTunes kerää tietoja kuten asiakkaan soittamat, pysäyttämät tai ylihyppäämät kappaleet, asiakkaan käyttämät laitteet, toiston aika ja kesto.

APPLE MUSIC PALVELUUN LÄHETETTY AINEISTO

Apple Music Palvelu voi tarjota interaktiivisia ominaisuuksia, joiden avulla asiakas voi toimittaa aineistoja (mukaan lukien mutta ei rajoittuen, asiakkaan nimi, kuva, sisältö, tiedot ja kolmansien sisällöt) sellaisiin Apple Music Palvelun osioihin, joihin yleisöllä on pääsy. Asiakas hyväksyy sen, että mikä tahansa kyseisten ominaisuuksien käyttö asiakkaan toimesta, mukaan lukien asiakkaan toimittamat aineistot, on yksinomaan asiakkaan vastuulla, se ei saa loukata tai vahingoittaa mitään kolmansien osapuolten oikeuksia tai rikkoa mitään lakeja, myötävaikuttaa tai rohkaista loukkaavaan tai muutoin lainvastaiseen käytökseen tai olla muulla tavoin siveetöntä, paheksuttavaa tai osoittaa huonoa makua. Asiakas myös sitoutuu hankkimaan kaikki tarvittavat oikeudet ja lisenssit tällaisiin aineistoihin ja niiden jakamiseen. Asiakas sitoutuu toimittamaan oikeat ja täydelliset tiedot Apple Music Palveluun toimittamiensa aineistojen yhteydessä. Asiakas täten myöntää iTunesille maailmanlaajuisen, rojaltivapaan ja ei-yksinomaisen lisenssin käyttää tällaisia aineistoja osana Apple Music Palvelua tai Apple Music Tuotteisiin ja Apple Music Palvelun markkinointiin liittyen ilman minkäänlaista korvausvelvollisuutta tai muuta velvoitetta asiakasta kohtaan. iTunes pidättää oikeuden olla julkaisematta mitään aineistoja sekä oikeuden poistaa tai editoida mitä tahansa aineistoa milloin tahansa yksinomaisesta harkinnastaan ilman ilmoitusta tai vastuuta.

iTunesilla on oikeus, muttei velvollisuutta, valvoa kaikkia asiakkaan toimittamia tai muuten Apple Music Palvelussa saatavilla olevia aineistoja tutkiakseen mitä tahansa ilmoitettuja tai muuten ilmeisiä tämän Sopimuksen rikkomuksia, ja ryhtyä mihin tahansa toimiin, jotka iTunes yksinomaisesta harkinnastaan katsoo sopiviksi, mukaan lukien rajoituksetta Sopimuksen purkaminen tämän tai Applen Tekijänoikeuskäytännön nojalla (http://www.apple.com/legal/copyright.html).

APPLE MUSIC OHJEET AINEISTON LÄHETTÄMISEEN

Apple Music Palveluun lähetettyyn sisältöön sovelletaan seuraavia ohjeita (”Ohjeet”), joita voidaan päivittää ajoittain. Jos huomaat Apple Music Palvelussa sisältöä, joka ei vastaa näitä Ohjeita, ilmoita siitä ystävällisesti käyttäen Report a Concern -ominaisuutta.

Apple Music Palvelussa asiakkaan ei ole sallittua:

- julkaista paheksuttavaa, loukkaavaa tai haitallista sisältöä, mukaan lukien mutta ei rajoittuen, laitonta, häiritsevää, uhkaavaa, halventavaa, kunniaa loukkaavaa, herjaavaa, väkivaltaista, siveetöntä, mautonta, toisen yksityisyyteen kajoavaa, vihamielistä, rasistista tai etnisyyttä loukkaavaa tai muuten paheksuttavaa sisältöä;

- julkaista toisille kuuluvaa henkilökohtaista, yksityistä tai luottamuksellista tietoa, mukaan lukien mutta ei rajoittuen, puhelinnumerot, osoitteet, laskutustiedot, valokuvat tai videot, jotka on otettu tai joita levitetään ilman kohteen lupaa;

- pyytää alaikäisen henkilötietoja;

- tekeytyä toiseksi henkilöksi tai muuten esiintyä toisena henkilönä, esiintyjänä, yhteisönä, toisena Apple Music käyttäjänä, Applen työntekijänä tai kunnan tai valtion johtajana tai muuten vääristellä yhteyttä toiseen henkilöön tai yhteisöön (iTunes varaa oikeuden milloin tahansa hylätä, lunastaa, muuttaa tai estää minkä tahansa Apple ID:n, käyttäjätunnuksen, käyttäjänimen tai muun tunnisteen, jonka käytön voidaan katsoa täyttävän toiseksi tekeytymisen tai toisena esiintymisen taikka toisen henkilön nimen tai identiteetin hyväksikäytön tunnusmerkit, tai mistä tahansa muusta syystä iTunesin yksinomaisen harkinnan mukaan).

- osallistua tekijänoikeuksien tai muiden immateriaalioikeuksien loukkaukseen (mukaan lukien sellaisen sisällön julkaiseminen, jota asiakas ei omista tai jonka julkaisemiseen asiakkaalla ei ole lupaa), tai ilmaista minkäänlaisia liikesalaisuuksia tai luottamuksellista tietoa, joka loukkaa vaitiolovelvollisuutta, työsuhteen ehtoja tai salassapitosopimusta;

- julkaista tai lähettää roskapostia, mukaan lukien mutta ei rajoittuen, ilman pyyntöä tai lupaa tapahtuva mainostaminen, myynninedistämismateriaali tai tiedotukset;

- suunnitella tai osallistua laittomaan toimintaan.

SISÄLLÖN SAATAVUUS

iTunes ja sen käyttöoikeuden myöntäjät pidättävät oikeuden milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta muuttaa, keskeyttää, poistaa, lakkauttaa tai sulkea pääsyn Apple Music Palveluun ja mihin tahansa Apple Music Tuotteisiin, sisältöön tai muuhun aineistoon, jota tarjotaan Apple Music Palvelussa. iTunes ei ole missään tapauksessa vastuussa näistä muutoksista. iTunes voi myös milloin tahansa asettaa rajoituksia tiettyjen toimintojen tai Apple Music Palvelun osien käytölle tai niihin pääsyyn ilman erillistä ilmoitusta ja vastuuta.

SISÄLLÖN KÄYTTÄMINEN

Asiakas hyväksyy sen, että Apple Music Palvelu sisältää suojausteknologiaa, joka rajoittaa asiakkaan Apple Music Tuotteiden käyttöä. Asiakas hyväksyy myös sen, että riippumatta siitä, onko Apple Music Tuotteita rajoitettu suojausteknologialla, asiakkaan tulee käyttää Apple Music Tuotteita Applen ja sen käyttöoikeuden myöntäjien asettamien soveltuvien käyttösääntöjen mukaisesti (”Apple Music Käyttösäännöt”), ja että muunlainen Apple Music Tuotteiden käyttö voi täyttää tekijänoikeusloukkauksen tunnusmerkit. Suojausteknologia on erottamaton osa Apple Music Tuotteita ja Apple Music Palvelua. iTunes pidättää oikeuden milloin tahansa muuttaa Apple Music Käyttösääntöjä. Asiakas sitoutuu siihen, että ei loukkaa tai kierrä mitään Apple Music Tuotteisiin liittyvää suojausteknologian osaa, käytä käänteistekniikkaa, hajota tai pura suojausteknologiaa osiin tai muulla tavoin vahingoita suojausteknologiaa – ja että ei yritä tehdä näin tai avusta toista henkilöä tekemään näin. iTunes voi valvoa ja seurata Apple Music Käyttösääntöjen noudattamista, ja iTunes pidättää oikeuden panna täytäntöön Apple Music Käyttösääntöjen mukaisia oikeuksiaan ilmoittamatta siitä asiakkaalle. Asiakas ei saa käyttää Apple Music Palvelua millään muulla keinolla kuin iTunesin Apple Music Palveluun pääsyä varten toimittamaa ohjelmistoa käyttäen. Asiakas ei saa käyttää tai yrittää käyttää Tiliä, johon asiakkaalla ei ole käyttöoikeutta. Asiakas sitoutuu olemaan millään tavalla tai missään muodossa muokkaamatta ohjelmistoa, tai käyttämättä ohjelmiston muokattuja versioita mihinkään tarkoitukseen, mukaan lukien päästäkseen luvattomasti Apple Music Palveluun. Järjestelmän tai verkon turvallisuuden vaarantaminen saattaa johtaa siviili- tai rikosoikeudelliseen vastuuseen.

APPLE MUSIC KÄYTTÖSÄÄNNÖT

- Asiakkaalla on oikeus käyttää Apple Music Palvelua ja Apple Music Tuotteita vain henkilökohtaiseen, ei-kaupalliseen käyttöön, ellei iTunes anna lupaa muuhun käyttöön.

- Asiakkaalla on oikeus käyttää Apple Music Palvelua kymmenellä Tiliin liitetyllä laitteella, joista vain viisi voi olla tietokoneita. Henkilökohtainen Apple Music Tilaus antaa mahdollisuuden toistaa Apple Music Tuotteita yhdellä laitteella kerrallaan; Apple Music Perhetilaus antaa asiakkaalle ja tämän Perheen jäsenille mahdollisuuden toistaa Apple Music Tuotteita jopa kuudella laitteella kerrallaan.

- Asiakkaalla ei ole oikeutta polttaa Apple Music Tuotteita.

- Apple Music Palvelun tai Apple Music Tuotteiden toimitus ei siirrä asiakkaalle mitään kaupallisia tai markkinointiin liittyviä käyttöoikeuksia Apple Music Palveluun tai Apple Music Tuotteisiin.

KOLMANNEN OSAPUOLEN AINEISTOT

Jotkin Apple Music Palvelun kautta saatavana olevat Apple Music Tuotteet, sisällöt ja palvelut saattavat sisältää kolmannelta osapuolelta peräisin olevia aineistoja. iTunes voi tarjota linkkejä kolmannen osapuolen verkkosivustoihin, tuotteisiin tai palveluihin lisäpalveluna asiakkaalle. Asiakas hyväksyy sen, että iTunes ei ole velvollinen tutkimaan tai arvioimaan sisältöä tai sen paikkansapitävyyttä ja että iTunes ei takaa eikä ota mitään vastuuta mistään kolmannen osapuolen aineistoista, verkkosivustoista, tuotteista tai palveluista. Asiakas sitoutuu siihen, ettei hän käytä kolmannen osapuolen aineistoja tavalla, joka loukkaa tai rikkoo minkä tahansa muun osapuolen oikeuksia, ja että iTunes ei ole missään vastuussa asiakkaan tällaisesta käytöstä.

PAHENNUSTA HERÄTTÄVÄ AINEISTO

Asiakas ymmärtää sen, että käyttämällä Apple Music Palvelua asiakas saattaa joutua alttiiksi loukkaavaksi, sopimattomaksi tai pahennusta herättäväksi katsottavalle aineistolle, mihin on voitu liittää tai olla liittämättä huomautus sen sisällön luonteesta. Asiakas sitoutuu käyttämään Apple Music Palvelua yksinomaan omalla vastuullaan ja hyväksyy sen, että iTunes ei ole vastuussa asiakkaaseen nähden loukkaavaksi, sopimattomaksi tai pahennusta herättäväksi katsottavasta aineistosta. Apple Music Tuotteiden tyypit ja kuvaukset on tarjottu lisäpalveluna asiakkaalle, ja asiakas hyväksyy sen, ettei iTunes vastaa niiden oikeellisuudesta.

IMMATERIAALIOIKEUDET

Asiakas hyväksyy sen, että Apple Music Palvelu, mukaan lukien mutta ei rajoittuen, Apple Music Tuotteet, grafiikka, käyttöliittymä, audio, video, toimituksellinen sisältö ja Apple Music Palvelun täytäntöönpanoon käytetyt komentosarjat ja ohjelmisto, sisältää liikesalaisuuksia ja aineistoa, joka on iTunesin ja/tai sen käyttöoikeuden myöntäjien omistamaa ja soveltuvien immateriaalioikeus- ja muiden lakien suojelemaa, mukaan lukien mutta ei rajoittuen, tekijänoikeuslaki. Asiakas sitoutuu olemaan käyttämättä tällaista omistusoikeuden alaista tietoa tai aineistoa millään tavalla paitsi Apple Music Palvelun käyttämiseksi tämän Sopimuksen mukaisesti. Mitään Apple Music Palvelun osaa ei saa kopioida tai jäljentää missään muodossa tai millään keinoin, ellei näissä ehdoissa ole nimenomaisesti toisin ilmoitettu. Asiakas sitoutuu olemaan muuttamatta, vuokraamatta, liisaamata, lainaamatta, myymättä, jakamatta tai luomatta millään tavalla Apple Music Palveluun pohjautuvia johdannaistöitä. Asiakas ei saa myöskään käyttää hyväkseen Apple Music Palvelua millään luvattomalla tavalla, mukaan lukien mutta ei rajoittuen, tunkeutuminen tai verkkokapasiteetin kuormittaminen.

Kaikki Apple Music Palveluun kuuluvat sekä siihen liittyvän ohjelmiston tekijänoikeudet (mukaan lukien aineiston kokoamisesta syntyvät oikeudet, sivulla julkaistu aineisto, linkit muille Internet sivustoille sekä noiden sivustojen kuvaukset) omistaa iTunes ja/tai sen käyttöoikeuden myöntäjät, jotka pidättävät itsellään kaikki oikeudet. OHJELMISTON TAI MINKÄ TAHANSA APPLE MUSIC PALVELUN OSAN KÄYTTÖ MUUTOIN KUIN TÄSSÄ SOPIMUKSESSA SALLITUSSA APPLE MUSIC PALVELUN KÄYTTÖTARKOITUKSESSA ON ANKARASTI KIELLETTY JA VOI LOUKATA TOISTEN IMMATERIAALIOIKEUKSIA JA VOI JOHTAA SIVIILI- TAI RIKOSOIKEUDELLISIIN RANGAISTUKSIIN, KUTEN MAHDOLLISIIN RAHALLISIIN VAHINGONKORVAUKSIIN, TEKIJÄNOIKEUDEN LOUKKAAMISESTA.

Apple Music Palvelua asianmukaisesti käyttäneelle asiakkaalle voidaan tarjota rajoitettu oikeus ladata määrättyä levynkansitaidetta sellaiseen musiikkiin liittyen, joka on tallennettu laitteelle. Tämä mahdollisuus tarjotaan ainoastaan lisäpalveluna, eikä iTunes myönnä mitään tällaista levynkansitaidetta tai sen asiakkaan toimesta tapahtuvaa käyttöä koskevaa takuuta eikä iTunesilla ole mitään näitä koskevaa korvausvastuuta tai velvollisuutta. Asiakas voi ladata levynkansitaidetta vain Apple Music Palvelun yhteydessä. Levynkansitaide tarjotaan ainoastaan henkilökohtaiseen, ei-kaupalliseen käyttöön. Asiakas sitoutuu olemaan käyttämättä levynkansitaidetta millään tavalla, joka voisi loukata tai rikkoa tätä Sopimusta tai minkä tahansa kolmannen osapuolen oikeuksia, ja hyväksyy, että iTunes ei ole millään tavalla vastuussa asiakkaan tällaisesta käytöstä.

PÄÄTTÄMINEN

Mikäli asiakas ei noudata tai iTunesilla on perusteltu syy uskoa, ettei asiakas ole noudattanut mitä tahansa tämän Sopimuksen ehtoa, iTunes voi yksinomaisesta harkinnastaan ilman ilmoitusta ja luopumatta oikeuksistaan koskien asiakkaan Tilillä maksamatta olevia määriä: (i) päättää tämä Sopimus ja/tai lopettaa asiakkaan Tili; ja/tai (ii) päättää ohjelmiston käyttöoikeus; ja/tai (iii) sulkea pääsy Apple Music Palveluun (tai mihin tahansa sen osaan).

VASTUUVAPAUS, VASTUUN RAJOITUKSET

a. iTunes pyrkii toimittamaan Apple Music Tuotteet ajoissa ja ilman virheitä. Mikäli Apple Music Tuotteen toimitus kuitenkin viivästyy tai siinä on virhe, asiakkaalla on oikeus vaatia toimitusta/toimituksen uusimista tai Apple Music Tuotteen hinnan palauttamista. Mikäli viivästys tai virhe on olennainen, asiakkaalla on oikeus purkaa tilaus. Asiakkaalla on lisäksi oikeus vaatia korvausta taloudellisista vahingoista, joilla on suora yhteys viivästykseen tai virheeseen. Tässä kohdassa kuvattua iTunesin vastuuta rajoittavat kuitenkin seuraavat seikat:

(i) Asiakkaalla ei ole oikeutta vaatia korvausta viivästyksen tai virheen aiheuttamasta vahingosta, jos vahinko on iTunesin vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella, eikä iTunesin ole kohtuudella voitu edellyttää ottavan tapahtumaa huomioon kaupantekohetkellä tai jonka seurauksia iTunes ei myöskään kohtuudella olisi voinut välttää eikä voittaa.

(ii) mikäli viivästys tai virhe johtuu sellaisen kolmannen osapuolen toimista, jota iTunes on käyttänyt asiakkaan kanssa tehdyn sopimuksen täyttämiseen, iTunes vastaa asiakkaalle aiheutuneista vahingoista ainoastaan, jos kyseinen kolmas osapuoli ei olisi vapautettu vastuusta yllä kuvatun kohdan (a) mukaan. Tällaisella kolmannella osapuolella tarkoitetaan esimerkiksi Jukebox ohjelmiston toimittajaa, kun kyseistä ohjelmistoa käytetään Apple Music Tuotteiden toimittamisessa sekä tallennus- ja toimitusratkaisujen toimittajia, joiden kanssa iTunesilla on sopimussuhde. Tällaisella kolmannella osapuolella ei tarkoiteta esimerkiksi iTunesin sisällöntarjoajia tai maksupalveluidentarjoajia tai asiakkaan käyttämää Internetpalveluntarjoajaa.

(iii) iTunesilla ei ole vastuuta vahingosta niin kauan kuin vastuuta rajoittava tilanne kestää. Jos tällainen tilanne päättyy, asiakkaalla on oikeus esittää vaatimuksia iTunesia kohtaan, mikäli iTunesin tulee täyttää sopimuksen mukaiset velvoitteensa eikä se näin tee.

(iv) iTunes ei myöskään voi taata, etteivät Apple Music Tuotteet ole vapaita viruksista, haittaohjelmista, häiriöistä tai ettei ne ole alttiina hyökkäyksille, luvattomalle käytölle tai muille turvallisuutta vaarantaville toimille. iTunes ei vastaa vahingoista, jotka johtuvat siitä, että Apple Music Tuotteeseen kohdistetaan hyökkäyksiä, luvatonta käyttöä tai muita turvallisuutta vaarantavia toimia, mikäli iTunes on kohtuudella pyrkinyt välttämään tällaisista tilanteista aiheutuvat vahingot. Asiakas vastaa omien järjestelmiensä varmuuskopioinnista, virustorjunnasta, palomuureista ja muista suojaustoimenpiteistä.

(v) Koska Asiakas voi hankkia Apple Music Tuotteita ainoastaan omaan, ei-kaupalliseen käyttöönsä, iTunes ei vastaa mistään asiakkaan liiketoimintaan liittyvästä vahingosta, kuten menetetyistä tuloista. iTunes ei myöskään ole vastuussa välillisistä vahingoista, kuten:

1. vahingosta, joka johtuu menetetystä kaupasta tai tuotannon vähentymisestä;

2. vahingosta, joka johtuu kolmannen osapuolen kanssa tehtyyn sopimukseen perustuvasta velvoitteesta; ja

3. vahingosta jollekin muulle tavaralle kuin Apple Music Tuotteelle tai muulle tavaralle kuin tavaralle, jolla on välitön yhteys Apple Music Tuotteen aiotun käytön kanssa, ellei vahinko johdu iTunesin huolimattomuudesta.

(vi) Vastuunrajoitukset eivät koske vahinkoja, jotka johtuvat iTunesin tai iTunesin kontrollin alla suoritetusta törkeästä huolimattomuudesta tai tahallisista teoista.

b. Asiakkaalla on oikeus vaatia iTunesilta korvausta iTunesin vastuulla olevasta virheestä tai viivästyksestä johtuvasta taloudellisesta vahingosta, mikäli tällaisen vahingon on voitu kohtuudella olettaa syntyvän sopimusrikkomuksen tuloksena.

iTunesin vastuuta viivästyksestä tai virheestä voidaan kohtuullistaa, mikäli asiakas ei ole ryhtynyt kohtuullisiin toimiin vahinkonsa rajoittamiseksi. Kohtuullisilla toimilla tarkoitetaan asiakkaan käyttämien tietokoneiden ja laitteiden turvasuojausta, asiakkaan tilin sisältävien tietojen (kuten käyttäjänimen, salasanan ja luottokorttitietojen) suojaamista, virustorjuntaohjelmien asentamista ja niiden päivittämistä, ohjelmistojen päivittämistä ja varmuuskopioiden ottamista Apple Music Tuotteista ja aineistosta, jolla on läheinen yhteys Apple Music Tuotteiden käytön kanssa. iTunesin korvausvelvollisuutta voidaan myös rajoittaa, jos korvausmäärä olisi poikkeuksellisen suuri verrattuna samankaltaisissa tilanteissa normaalisti aiheutuvien vahinkojen korvaussummiin ja muihin olosuhteisiin.

iTunesin vastuu ei missään tilanteessa ylitä 1.300 euroa, ellei vahinko johdu iTunesin tai iTunesin kontrollin alla suoritetusta törkeästä huolimattomuudesta tai tahallisista teoista.

c. Mikäli asiakas on ladannut sisältöä tai palvelun veloituksetta, iTunes vastaa tällaisen sisällön tai palvelun virheen tai viivästyksen aiheuttamasta vahingosta ainoastaan, jos vahinko on syntynyt iTunesin törkeästä huolimattomuudesta tai tahallisesta teosta.

d. Näillä Palveluehdoilla ei rajoiteta iTunesin velvollisuutta korvata henkilövahinkoja sovellettavan lainsäädännön mukaan.

e. iTunes pyrkii kohtuudella käytettävissään olevin keinoin suojaamaan tietoja, jonka asiakas on lähettänyt Apple Music Palveluun. Asiakas kuitenkin ymmärtää ja hyväksyy, että asiakkaan tietojen lähetys tapahtuu asiakkaan omalla riskillä. iTunes ei ole missään vastuussa vahingoista, jotka syntyvät asiakkaan lähettämien tietojen johdosta tai siihen liittyen. Mikäli tiedot sisältävät tietosuojadirektiivissä määriteltyjä tietoja, tällaisia tietoja käsitellään ja suojataan Applen yksityisyydensuojakäytännön mukaisesti.

OIKEUDESTA LUOPUMINEN JA VAHINGONKORVAUS

Käyttämällä Apple Music Palvelua asiakas sitoutuu suojaamaan iTunesia, sen johtajia, toimihenkilöitä, työntekijöitä, tytäryhtiöitä, edustajia, alihankkijoita ja käyttöoikeuden myöntäjiä kaikkia kanteita vastaan, jotka johtuvat asiakkaan sopimusrikkomuksesta tai iTunesin käynnistämästä oikeustoimesta osana tätä sopimusta koskevan epäillyn rikkomuksen tutkintaa taikka jotka ovat seurausta iTunesin havaitsemasta tai toteamasta tämän sopimuksen rikkomuksesta, sekä korvaamaan tällaisesta aiheutuneet kulut. Tämä tarkoittaa, että asiakas ei voi nostaa syytettä tai saada vahingonkorvausta iTunesilta, sen johtajilta, toimihenkilöiltä, työntekijöiltä, tytäryhtiöiltä, edustajilta, alihankkijoilta tai käyttöoikeuden myöntäjiltä sen perusteella, että iTunes päättää poistaa jonkin tiedon tai sisällön taikka kieltäytyä käsittelemästä jotain tietoja tai sisältöä, varoittaa asiakasta, lykkää tai päättää asiakkaan pääsyn palveluun tai ryhtyy johonkin muuhun toimenpiteeseen epäillyn rikkomuksen tutkinnan aikana, taikka seurauksena siitä, että iTunes on päätynyt toteamukseen, että tätä sopimusta koskeva rikkomus on tapahtunut. Tämä oikeudesta luopumista ja vahingonkorvausvastuuta koskeva sopimusehto koskee kaikkia tässä sopimuksessa kuvattuja tai käsiteltyjä rikkomuksia.

MUUTOKSET

iTunes pidättää oikeuden milloin tahansa muuttaa tätä Sopimusta ja asettaa uusia tai täydentäviä ehtoja ja määräyksiä koskien asiakkaan Apple Music Palvelun käyttöä. Tällaiset muutokset ja täydentävät ehdot ja määräykset ilmoitetaan asiakkaalle ja, jos asiakas hyväksyy ne, ne astuvat välittömästi voimaan ja muodostavat osan tätä Sopimusta. Mikäli asiakas ei hyväksy tällaisia muutoksia, iTunesilla on oikeus päättää Sopimus.

TEKIJÄNOIKEUSILMOITUS

Jos uskot, että Apple Music Tuotteet tai mikä tahansa Apple Music Palvelussa saatavilla oleva sisältö loukkaa tekijänoikeuksiasi, ilmoita siitä ystävällisesti Applen Tekijänoikeusedustajalle Tekijänoikeuskäytäntömme mukaisesti, saatavilla osoitteessa: http://www.apple.com/legal/trademark/claimsofcopyright.html. iTunes voi yksinomaisesta harkinnastaan keskeyttää ja/tai päättää niiden käyttäjien Tilit, joiden todetaan toistuvasti loukanneen toisen oikeuksia.

MUUTA

Tämä Sopimus muodostaa asiakkaan ja iTunesin välisen koko sopimuksen ja sääntelee asiakkaan Apple Music Palvelun käyttöä syrjäyttäen kaikki mahdolliset aiemmat asiakkaan ja iTunesin väliset sopimukset. Asiakkaaseen voidaan myös soveltaa lisäehtoja ja -määräyksiä, jos asiakas käyttää liitännäispalveluita, kolmannen osapuolen sisältöä tai kolmannen osapuolen ohjelmistoja. Jos jokin tämän Sopimuksen osa katsotaan pätemättömäksi tai täytäntöönpanokelvottomaksi, kyseinen osa muutetaan soveltuvan lain mukaiseksi niin, että se heijastaa mahdollisimman pitkälti osapuolten alkuperäisiä tarkoituksia, ja muut osat säilyvät voimassa kokonaisuudessaan. Jos iTunes ei käytä jotain tämän Sopimuksen mukaista oikeutta, se ei johda luopumiseen kyseisestä oikeudesta tai mistään muustakaan oikeudesta. iTunes ei ole vastuussa sellaisista velvoitteiden laiminlyönneistä, jotka johtuvat sen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevista syistä.

iTunes toimittaa Apple Music Palvelua iTunesin Luxemburgissa sijaitsevasta toimipaikasta käsin. Asiakas sitoutuu noudattamaan kaikkia asiakkaan Apple Music Palvelun käyttöä koskevia paikallisia, alueellisia ja kansallisia lakeja, asetuksia, määräyksiä ja säännöksiä. Kaikkiin Apple Music Palvelussa tapahtuviin ostoksiin sovelletaan Suomen lakia, soveltamatta sen lainvalintaa koskevia säännöksiä. Asiakkaan Apple Music Palvelun käyttöön voidaan soveltaa myös muita lakeja. Asiakas hyväksyy nimenomaisesti, että kaikkiin vaateisiin iTunesia kohtaan, erimielisyyksiin iTunesin kanssa tai asiakkaan Apple Music Palvelun käyttöön liittyen yksinomainen toimivalta on Suomen tuomioistuimilla. Vaaranvastuu kaikista sähköisesti toimitetuista ostoksista siirtyy ostajalle Suomessa sähköisen toimituksen hetkellä. iTunesin työntekijöillä tai edustajilla ei ole oikeutta muuttaa tätä Sopimusta.

iTunes voi antaa asiakkaalle Apple Music Palvelua koskevia ilmoituksia lähettämällä sähköpostiviestin asiakkaan Tilin tiedoissa olevaan sähköpostiosoitteeseen tai kirjeen asiakkaan Tilin tiedoissa olevaan postiosoitteeseen taikka julkaisemalla ilmoitus Apple Music Palvelussa. Ilmoitukset tulevat voimaan välittömästi.

iTunes varaa oikeuden ryhtyä toimenpiteisiin, jotka iTunes kohtuudella katsoo tarpeellisiksi tai tarkoituksenmukaisiksi pannakseen täytäntöön ja/tai varmistuakseen minkä tahansa tämän Sopimuksen kohdan noudattamisesta. Asiakas hyväksyy sen, että iTunesilla on, ilman vastuuta asiakkaalle, oikeus ilmaista asiakkaan Tiliä koskevat tiedot lainvalvontaviranomaisille, valtion virkamiehelle ja/tai kolmannelle osapuolelle, mikäli iTunes katsoo sen kohtuudella olevan tarpeellista tai tarkoituksenmukaista minkä tahansa tämän Sopimuksen kohdan täytäntöön panemiseksi ja/tai noudattamisen varmistamiseksi (mukaan lukien mutta ei rajoittuen iTunesin oikeus osallistua mihin tahansa oikeudelliseen menettelyyn, joka liittyy Apple Music Palvelun ja/tai Apple Music Tuotteiden käyttöön asiakkaan toimesta, ja/tai kolmannen osapuolen vaateeseen sen johdosta, että asiakkaan Apple Music Palvelun ja/tai Apple Music Tuotteiden käyttö on lainvastaista ja/tai loukkaa tällaisen kolmannen osapuolen oikeuksia).

Päivitetty viimeksi 21. lokakuuta 2015.