iCloud-bilddelning

Med iCloud-bilddelning kan du enkelt dela bilder och videor med vem du vill. Skapa ett delat fotoalbum och bjud in släkt och vänner att lägga till egna bilder och videoklipp så ofta de vill. De kan lämna kommentarer och komma åt sina delade album från valfri iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC när som helst.

Allt du behöver för att komma igång är en bild och några vänner.

Ibland vill du bara visa dina bilder för personer som verkligen kommer att uppskatta dem. Skapa ett delat album så bestämmer du själv vem som ser vad. Välj bara en eller flera bilder och bjud in några vänner att gå med så kan de skriva kommentarer eller lägga till egna bilder.

Skapa ett delat album.

Skapa ett delat album för en särskild händelse eller tidsperiod, till exempel en middagsbjudning eller hela fotbollssäsongen.

Bjud in vilka du vill.

Bjud in upp till 100 favoritvänner. Att lägga till vänner är lika lätt som att klicka på en kontakt.

Lägg enkelt till bilder.

Klicka bara på iCloud i Dela-kortet om du vill lägga till bilder eller videor.

Det är alltid bra att se saker ur ett nytt perspektiv.

Med iCloud-bilddelning kan du se festen, klassträffen eller semestern genom dina vänners ögon. Du bestämmer själv vilka du vill bjuda in. Sedan kan dina vänner lägga till egna bilder och videor på samma sätt som du gör. De kan lägga till precis så många, eller få, som de vill. Så fort de lägger till någonting kan alla i gruppen se innehållet. Det har aldrig varit enklare att få ett nytt perspektiv på saker och ting.

Alla uppdateringar i dina delade strömmar, på samma ställe.

I aktivitetsvyn i iOS 8 kan du snabbt se de senaste uppdateringarna i dina delade album. Bläddra snabbt igenom de senaste bilderna, videorna och kommentarerna. Du kan till och med skriva några egna kommentarer. På din Mac behöver du bara öppna iPhoto för att se vad som är på gång.

Personer.

Hantera enkelt medlemmar, medverkande, notisinställningar, inbjudningar med mera.

Aktivitet.

Få en översikt av de senaste uppdateringarna i alla dina delade album. Lägg till nya bilder eller kommentarer.

Notiser i realtid.

När någon går med i ditt delade album, lägger till en bild eller kommenterar är du den första som får veta det.

Se dina delade strömmar i storformat.

Med iCloud-bilddelning och Apple TV kan du visa gruppens senaste bilder och videor på din HDTV för riktigt storslagen underhållning. Så du kan, till exempel, kolla in de senaste bilderna och filmerna från campingresan – från alla som var med. Tillsammans framför widescreen-TV:n.

Att ställa in iCloud är enkelt.

Oavsett om du använder iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC kommer du enkelt igång med iCloud. På nya Apple-enheter finns det en inbyggd inställningsassistent. På andra enheter krävs bara några enkla steg.

  1. För Familjedelning krävs det att du loggar in på iCloud och iTunes med ett personligt Apple-ID. Musik, filmer och böcker kan laddas ner till maximalt tio enheter per konto, varav högst fem datorer. iOS 8 och OS X Yosemite krävs för att ställa in eller gå med i en familjedelningsgrupp och rekommenderas för att kunna använda alla funktioner. Allt innehåll kan inte delas via Familjedelning. Innehåll kan gömmas av familjemedlemmar. Dolt innehåll kan inte laddas ner. Funktionen Fråga innan köp kan inte användas för innehåll som laddas ner från familjemedlemmar eller med inlösenkoder.
  2. Automatisk nerladdning kräver iOS 4.3.3 eller senare på iPhone 3Gs eller senare, iPod touch (tredje generationen eller senare), iPad eller iPad mini, iOS 5 eller senare på iPhone 4 (CDMA-modellen) eller en Mac eller PC med iTunes 10.3.1 eller senare. Ladda ner iTunes kostnadsfritt.
  3. iTunes Match kräver iOS 5.0.1 eller senare på iPhone 3Gs eller senare, iPod touch (tredje generationen eller senare), iPad eller iPad mini, eller en Mac eller PC med iTunes 10.5.1 eller senare. Begränsning: 25 000 låtar. iTunes-inköp räknas inte in i begränsningen. För vissa tjänster är åtkomsten begränsad till tio enheter.
  4. Du kan använda Hitta min iPhone till att leta reda på iOS-enheter som är påslagna och anslutna till ett registrerat Wi‑Fi-nätverk eller har ett aktivt dataabonnemang. Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller områden.
  5. Säkerhetskopiering av inköpt musik är inte tillgänglig i alla länder. Tidigare inköp kan eventuellt inte återställas om de inte längre finns i iTunes Store, App Store eller iBooks.