PERSBERICHT oktober 30, 2007

Apple verkoopt in eerste weekend twee miljoen exemplaren van Mac OS X Leopard

Bunnik, 30 oktober 2007 – Apple maakt vandaag bekend dat het bedrijf sinds de introductie van Mac OS X Leopard afgelopen vrijdag meer dan twee miljoen exemplaren heeft verkocht (of bezorgd, ingeval van een onderhoudsovereenkomst). Daarmee is het aantal exemplaren dat tijdens het eerste weekend van Mac OS X Tiger is verkocht, ruimschoots overtroffen. Tiger was hiervoor de succesvolste OS-release uit de geschiedenis van Apple. De verkoopcijfers zijn gebaseerd op het aantal exemplaren dat is verkocht via de eigen winkels van Apple, erkende Apple resellers en de online Apple Store, de exemplaren die onder een onderhoudscontract vallen en de exemplaren die bij een nieuwe Mac zijn geleverd. Leopard is de zesde release van Mac OS X en bevat meer dan 300 nieuwe functies.
"De eerste verkoopcijfers wijzen erop dat Leopard een grote hit gaat worden", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "De nieuwe functies van Leopard krijgen goede recensies en zullen meer mensen dan ooit over de streep trekken om over te stappen naar een Mac."
Nieuw in Leopard zijn onder andere Time Machine, waarmee je moeiteloos een back-up maakt van alle bestanden op een Mac*, een nieuw ontworpen Finder, waarmee je snel en eenvoudig bestanden op meerdere Macs kunt bekijken en delen, Quick Look, een nieuwe manier om de inhoud van bestanden te bekijken zonder een programma te openen, Spaces, een intuïtieve nieuwe voorziening waarmee je groepen programma's kunt aanmaken en snel tussen deze groepen kunt schakelen, een geheel vernieuwd bureaublad met Stacks, een nieuwe manier om bestanden snel te openen vanuit het Dock, plus ingrijpend gewijzigde versies van Mail en iChat.
Prijzen en verkrijgbaarheid
Mac OS X versie 10.5 Leopard is verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en bij erkende Apple resellers voor een adviesprijs van 129 Euro (licentie voor één gebruiker). De adviesprijs voor het gezinspakket van Mac OS X Leopard, een licentie voor vijf gebruikers in een huishouden, bedraagt 199 Euro. Tevens zijn er speciale volumelicenties en onderhoudsovereenkomsten beschikbaar. Leopard vereist minimaal 512 MB geheugen en kan op elke Macintosh computer met een Intel-, PowerPC G5- of G4-processor (van minimaal 867 MHz) worden gebruikt. De volledige systeemvereisten zijn te vinden op www.apple.com/nl/macosx/techspecs.
* Extra harde schijf vereist, die afzonderlijk verkrijgbaar is.
Meer informatie:
PR-afdeling van Apple Nederland
Jurriaan Trommels
media.nl@euro.apple.com
+31 (0)30 65 93 900.

    © 2007 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iMac, MacBook, Leopard, iLife, iSight, AirPort Extreme, FireWire, SuperDrive, iPhoto, iMovie, GarageBand, Time Machine, Finder, Spaces, iChat, Time Capsule, Apple Store, AirPort Express, AppleCare, iWork, Logic, Final Cut, Aperture, Xserve, iTunes, iCal, Apple Store, en Bonjour zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.