PERSBERICHT maart 2, 2011

Apple introduceert iOS 4.3

Update omvat onder andere snellere prestaties in Safari, iTunes Thuisdeling, verbeteringen in AirPlay en de gloednieuwe Persoonlijke hotspot

CUPERTINO, 2 maart 2011 – Apple introduceert vandaag iOS 4.3, de nieuwste versie van het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld. Nieuw in iOS 4.3 zijn onder andere sneller mobiel surfen met Safari dankzij de Nitro JavaScript-engine, iTunes Thuisdeling, verbeteringen in AirPlay, de mogelijkheid om met de schakelaar aan de zijkant van iPad de schermrotatie te vergrendelen of het geluid uit te schakelen en de Persoonlijke hotspot-functie om de mobiele gegevensverbinding van de Phone 4 te delen via Wi-Fi.
"De groei van het iOS-platform heeft alle records gebroken. Inmiddels bezitten meer dan 160 miljoen mensen ter wereld een iOS-apparaat, waarvan de meesten, meer dan 100 miljoen, een iPhone hebben", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Met iOS 4.3 voegen we weer een aantal nieuwe functies toe aan 's werelds meest geavanceerde mobiele besturingssysteem, keurig verdeeld over de drie absolute toppers in de mobiele wereld, iPad, iPhone en iPod touch. Samen vormen deze drie apparaten een eigen ecosysteem, dat de klanten een onvergetelijke mobiele ervaring belooft en ontwikkelaars onbeperkte kansen biedt."
Mobiel browsen met Safari wordt nog aantrekkelijker met iOS 4.3. De Nitro JavaScript-engine, die Apple als eerste heeft toegepast op desktopcomputers, is nu ingebouwd in WebKit, de technologie die het hart vormt van Safari. Dankzij JIT-compilatie (just-in-time) verdubbelt de Nitro-engine de snelheid waarmee JavaScript wordt uitgevoerd. Met de Nitro JavaScript-engine is Safari nu een nog betere mobiele browser, die dankzij zijn snelheid zelfs de meest complexe interactieve websites met gemak aankan.
Met het nieuwe iTunes Thuisdeling kunnen iOS 4.3-gebruikers via een lokaal Wi-Fi-netwerk vanuit de iTunes-bibliotheek op hun Mac of pc muziek, films en televisieprogramma's afspelen op een iPad, iPhone of iPod touch. Met één tik van je vinger geniet je op elke plek in huis van alle media in je iTunes-bibliotheek. Je kunt een film streamen vanaf je Mac in de ene kamer naar je iPad in een andere. Of je streamt een iTunes-mix van je kantoor naar de iPod touch in de keuken. Met Thuisdeling op je iPad, iPhone of iPod touch heb je overal in huis je hele iTunes-bibliotheek bij de hand.
iOS 4.3 brengt ook verbeteringen in AirPlay, de baanbrekende draadloze technologie waarmee je muziek, foto's en video naar je Apple TV kunt streamen. Met iOS 4.3 kun je nog meer materiaal naar je televisie streamen, zoals videomateriaal van apps van andere ontwikkelaars of van websites, video's uit de Foto's-app en voorvertoningen uit de iTunes-app.* Je kunt met AirPlay ook je foto's tot leven brengen op een televisiescherm door gebruik te maken van een van de verbluffende nieuwe overgangen voor diavoorstellingen, of video-opnames die zijn gemaakt met de iPad 2, iPhone of iPod touch rechtstreeks vanuit Foto's naar je Apple TV streamen.
Met de nieuwe Persoonlijke hotspot-functie in iOS 4.3 heb je Wi-Fi overal op zak. Je kunt namelijk de mobiele gegevensverbinding van je iPhone 4 delen met maximaal vijf apparaten in een combinatie van maximaal drie Wi-Fi-apparaten, drie Bluetooth-apparaten en één USB-apparaat.** Verbinding maken met een Persoonlijke hotspot is heel eenvoudig en zodra de functie is ingeschakeld, laat de statusbalk zien hoeveel apparaten momenteel verbinding hebben. Elke verbinding is beveiligd met een wachtwoord en wanneer de Persoonlijke hotspot niet wordt gebruikt, wordt deze vanzelf uitgeschakeld om de batterij te sparen.
In de revolutionaire App Store hebben consumenten uit 90 landen de keuze uit meer dan 350.000 apps, waarvan meer dan 65.000 speciaal voor iPad, en die hebben ze met z'n allen inmiddels al meer dan tien miljard keer gedownload. Meer dan 160 miljoen mensen over de hele wereld hebben inmiddels een iOS-apparaat. Het gigantisch grote aanbod waaruit zij kunnen kiezen, omvat maar liefst 20 categorieën, waaronder games, zakelijk, nieuws, sport, gezondheid, naslagwerken en reizen.
Beschikbaarheid
iOS 4.3 is vanaf vrijdag 11 maart als gratis software-update beschikbaar voor iPad-, iPhone- en iPod touch-bezitters. iOS 4.3 is geschikt voor iPad, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4 (GSM-model) en de iPod touch van de derde en vierde generatie. Ga voor meer informatie naar www.apple.com/nl.
* Voor het afspelen van video's via AirPlay is een Apple TV van de tweede generatie met de nieuwste software vereist.
** Voor Persoonlijke hotspot is een ondersteund dataplan vereist. Klanten kunnen bij hun aanbieder informeren naar de beschikbaarheid hiervan.
Perscontact:
Jurriaan Trommels
Apple
trommels_j@apple.com
+31 (0)6 53865628

    © 2011 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, Safari, iTunes, AirPlay, iPad, iPhone, iPod touch, Apple TV en App Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.