PERSBERICHT december 7, 2011

Opening Apple Store Grand Central op vrijdag 9 december

Apple liefhebbers kunnen voortaan ook terecht op een van de drukste stations van New York

New York, 7 december 2011 – Op vrijdag 9 december om 10 uur, precies op tijd voor de feestdagen, wordt de Apple Store Grand Central geopend, de vijfde winkel van Apple in Manhattan. Vanaf de bovengalerij van het wereldberoemde station Grand Central Terminal kijkt deze unieke Apple Store uit op de historische centrale hal, de zogeheten Main Concourse. Er zijn twee Genius Bars waar klanten terecht kunnen voor gratis advies en technische ondersteuning.
Een van de handige diensten van de Apple Store Grand Central is Persoonlijk afhalen: iPhone-bezitters kunnen overal waar ze willen iets bestellen en hun bestelling vervolgens op het station ophalen. Klanten die de Apple Store-app gebruiken, kunnen met hun iPhone accessoires scannen en betalen via het nieuwe EasyPay-systeem. En dan zijn er nog de nieuwe Snelworkshops: in een tijdsbestek van 15 minuten krijgen klanten handige tips aangereikt. Daarna kunnen ze hun reis weer snel vervolgen.
Bij de Store werken 315 deskundige mensen die enthousiast invulling geven aan alle geweldige diensten waar de Apple Stores wereldwijd zo bekend om staan.
Achter in de winkel zijn aparte ruimten voor enkele van onze populairste diensten. De Persoonlijke-configuratieruimte is de grootste van alle Apple Stores in de wereld. Hier helpen we klanten die net een iPad, iPhone, iPod of Mac hebben gekocht om hun product helemaal gebruiksklaar te maken voordat ze de winkel weer verlaten. Een andere ruimte wordt voor Persoonlijke training gebruikt. Daar kunnen nieuwe Mac-bezitters de basisbeginselen leren of hun kennis verder uitbreiden. Deze dienst is onderdeel van het populaire One to One-programma (USD 99).
Iedereen die in Manhattan op cadeautjesjacht gaat voor de feestdagen, kan nu kiezen uit vijf unieke Apple Stores, die stuk voor stuk zijn toegespitst op de buurt waar ze staan: Fifth Avenue, Upper West Side, SoHo, West 14th Street en Grand Central. Wereldwijd hebben het afgelopen jaar bijna 300 miljoen mensen een Apple Store bezocht. In totaal zijn er 361 Apple Stores, verspreid over elf landen: de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Zwitserland, Italië, Japan, China, Australië en Canada.
De Apple Store Grand Central is van maandag tot en met vrijdag geopend van 7 tot 21 uur, op zaterdag van 10 tot 19 uur en op zondag van 11 tot 18 uur.
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van digitale muziek voert Apple de revolutie aan met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. De jongste loot aan de innovatiestam van Apple is de iPad 2, die de toekomst van mobiele media en computers een gezicht geeft.
Perscontact:
Juriaan Bosman
Apple
bosman.j@apple.com
+447515847664

    © 2011 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, Apple Store, iPhone, iPad en iPod zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.