PERSBERICHT december 12, 2011

Meer dan honderd miljoen downloads in Mac App Store van Apple

CUPERTINO, 12 december 2011 – Apple maakt vandaag bekend dat er in minder dan een jaar al meer dan honderd miljoen programma's zijn gedownload uit de Mac App Store. De Mac App Store, met duizenden gratis en betaalde programma's, is de Mac-versie van de App Store. Gebruikers kunnen via hun iTunes-account de beste nieuwe programma's uitzoeken en kopen, en deze in één enkele stap downloaden en installeren. Met de App Store heeft Apple een revolutie teweeggebracht in de wereld van de apps. De App Store bevat momenteel meer dan 500.000 apps en gebruikers hebben er al meer dan 18 miljard apps uit gedownload. Per maand worden maar liefst ruim 1 miljard apps gedownload.
"In krap drie jaar heeft de App Store een ware kentering teweeggebracht in de manier waarop gebruikers mobiele apps kopen. De Mac App Store doet nu hetzelfde in de wereld van de pc-software", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. "In minder dan een jaar zijn er meer dan honderd miljoen programma's gedownload. Daarmee is de Mac App Store de grootste en snelst groeiende winkel voor pc-software ter wereld."
"De Autodesk-producten in de App Store en de Mac App Store bereiken wereldwijd honderden miljoenen Apple gebruikers", aldus Amar Hanspal, senior vice president Platform Solutions and Emerging Business van Autodesk. "Met het gratis programma AutoCAD WS en de krachtige professionele tekentools van AutoCAD LT kunnen we via de Mac App Store nieuwe producten leveren en een groeiend aantal Mac-gebruikers bereiken."
"Het bereik van de Mac App Store is ongeëvenaard en heeft de manier waarop we programma's distribueren en ontwikkelen compleet veranderd", zegt Saulius Dailide van Pixelmator. "Doordat Pixelmator 2.0 alleen in de Mac App Store verkrijgbaar is, kunnen we de updateprocessen van onze fotobewerkingssoftware gestroomlijnder uitvoeren. Zo blijven we de concurrentie een stap voor."
"In minder dan een jaar is de distributie van djay voor de Mac verschoven en is dit programma alleen nog maar in de Mac App Store verkrijgbaar", aldus Karim Morsy, CEO van algoriddim. "Met slechts een paar klikken kunnen gebruikers in maar liefst 123 landen ons programma downloaden. Dat was ons via de traditionele kanalen nooit gelukt."
Het aanbod van de Mac App Store bestaat uit duizenden games en programma's op het gebied van onder meer onderwijs, (grafische) vormgeving, lifestyle en productiviteit. Nieuwe, populaire en opmerkelijke programma's worden apart onder de aandacht gebracht. Verder kun je in de Mac App Store zoeken in de verschillende categorieën, aanraders van medewerkers bekijken, de hitlijsten voor gratis en betaalde programma's bekijken en recensies en beoordelingen van andere gebruikers bekijken. De Mac App Store maakt integraal onderdeel uit van Mac OS X Lion en is ook als software-update beschikbaar voor elke Mac met Mac OS X Snow Leopard. Ga voor meer informatie naar www.apple.com/nl/mac/app-store.
Ontwikkelaars bepalen zelf de prijs van hun programma's en krijgen 70 procent van de omzet. Voor gratis programma's hoeven ze niets te betalen. Bovendien zijn ze geen bijdrage verschuldigd voor het hosten van hun programma's, de marketing en het betalingsverkeer. Meer informatie over het ontwikkelen van programma's voor de Mac App Store vind je op developer.apple.com/programs/mac.
Perscontact:
Juriaan Bosman
Apple
bosman.j@apple.com
+447515847664

    © 2011 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, App Store, iTunes en Snow Leopard zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.