PERSBERICHT januari 19, 2012

Apple onthult nieuwe iTunes U-app voor iPad, iPhone en iPod touch

Complete lesprogramma's van topuniversiteiten nu in één app

NEW YORK, 19 januari 2012 – Apple heeft vandaag de nieuwe iTunes U-app onthuld. Hiermee hebben docenten en studenten al hun studiemateriaal onder handbereik op hun iPad, iPhone en iPod touch staan. Zo kunnen docenten er hun lesprogramma's op zetten, inclusief colleges, opdrachten, boeken, tentamenvragen en syllabi, en deze vervolgens aan de miljoenen iOS-gebruikers in de hele wereld beschikbaar stellen. Via de iTunes U-app hebben iOS-gebruikers toegang tot 's werelds grootste aanbod van gratis educatief materiaal, afkomstig van topuniversiteiten als Cambridge, Harvard en Oxford. Ook kunnen lagere en middelbare scholen vanaf vandaag hun lesmateriaal via de iTunes U-app verspreiden. Met 700 miljoen downloads heeft iTunes U zich ontpopt tot een tool waar studenten gretig gebruik van maken.
"Deze nieuwe iTunes U-app biedt studenten in de hele wereld de mogelijkheid om te putten uit lesprogramma's van prestigieuze universiteiten", aldus Eddy Cue, senior vice president Internet Software and Services van Apple. "Voor docenten is dit een ongekend innovatieve manier om complete lesprogramma's te verspreiden. Iedereen die in een bepaald onderwerp geïnteresseerd is, kan zich er zo in verdiepen, waar ter wereld je ook bent."
Voorheen hadden alleen studenten die daadwerkelijk aan een topuniversiteit studeerden toegang tot het lesmateriaal. Dankzij de iTunes U-app voor iPad, iPhone en iPod touch is dat voorgoed verleden tijd, want studenten in de hele wereld hebben nu direct toegang tot dat lesmateriaal. Zij kunnen bijvoorbeeld direct vanuit de app nieuwe boeken lezen; de aantekeningen die ze in iBooks maken, kunnen ze later op een centrale plek teruglezen. Het is niet alleen mogelijk om boeken te lezen en presentaties, colleges en opdrachtschema's te bekijken, maar ook om pushmeldingen te ontvangen, zodat studenten het direct weten als er bijvoorbeeld iets in hun lesrooster verandert.* De iTunes U-app kan vanaf vandaag gratis worden gedownload in de App Store.
Docenten hebben een gebruiksvriendelijke webtool tot hun beschikking waarmee ze hun lessen, toetsen en hand-outs kunnen maken, up-to-date kunnen houden en kunnen verspreiden. Hierin kunnen zij materiaal en koppelingen uit de iTunes U-app, het internet, de iBookstore en de App Store verwerken. Ook zelfgemaakte documenten kunnen ze uploaden en verspreiden, bijvoorbeeld Keynote-, Pages- en Numbers-bestanden of boeken die ze met iBooks Author hebben gemaakt.
* Bepaald materiaal is alleen beschikbaar voor iPad.
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.
Perscontact:
Juriaan Bosman
Apple
bosman.j@apple.com
+447515847664
AAN DE REDACTIE: Bezoek voor aanvullende informatie Apple's PR website of bel Apple's Media Helplijn op 020 5352728

    © 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes, iPad, iPhone, iPod touch, iBooks, App Store, iBookstore, Keynote, Pages en Numbers zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.