PERSBERICHT maart 5, 2012

Meer dan 25 miljard downloads in App Store van Apple

CUPERTINO, 5 maart 2012 – Apple maakt vandaag bekend dat de ruim 315 miljoen iPhone-, iPad- en iPod touch-bezitters wereldwijd inmiddels meer dan 25 miljard apps hebben gedownload vanuit de revolutionaire App Store. De 25 miljardste app, Where's my Water? Free, is gedownload door Chunli Fu uit Qingdao, China. Als winnaar van de App Store-countdown ontvangt Chunli Fu een iTunes Card van USD 10.000.
"We willen al onze klanten en ontwikkelaars hartelijk bedanken. Dankzij hen hebben we deze ongelofelijke mijlpaal van 25 miljard downloads bereikt", aldus Eddy Cue, senior vice president Internet Software and Services van Apple. "Toen we nog geen vier jaar geleden met de App Store begonnen, hadden we niet kunnen denken dat mobiele apps zo'n enorme vlucht zouden nemen, of dat ontwikkelaars zulke fantastische apps zouden maken voor iOS-gebruikers."
iPhone-, iPad- en iPod touch-bezitters in 123 landen kunnen in de App Store kiezen uit een assortiment van meer dan 550.000 apps. 170.000 daarvan zijn speciaal voor iPad gemaakt. Dit aanbod omvat maar liefst 21 categorieën, waaronder Kiosk, games, zakelijk, nieuws, gezondheid en fitness, sport en reizen. De App Store heeft meer dan vier miljard dollar uitbetaald aan ontwikkelaars.
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.
Perscontact:
Juriaan Bosman
Apple
bosman.j@apple.com
+447515847664

    © 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, App Store, iPhone, iPad, iPod touch en iTunes zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.