PERSBERICHT april 16, 2012

De nieuwe iPad vanaf deze week te koop in Zuid-Korea en elf andere landen

CUPERTINO, 16 april 2012 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de nieuwe iPad, de derde generatie van dit toonaangevende mobiele apparaat, vanaf vrijdag 20 april verkrijgbaar zal zijn in Zuid-Korea en elf andere landen. De nieuwe iPad heeft een schitterend nieuw Retina-display, een nieuwe A5X-chip met quad-core grafische processor van Apple en een 5-megapixel iSight-camera met geavanceerde optische technologie voor het maken van prachtige foto's en 1080p HD-video-opnamen. Toch heeft de batterij nog altijd een gebruiksduur van 10 uur* en is het apparaat ongelooflijk dun en licht.
Behalve in Zuid-Korea zal de nieuwe iPad vanaf vrijdag 20 april ook verkrijgbaar zijn in Brunei, Cyprus, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala, Kroatië, Maleisië, Panama, Sint-Maarten, Uruguay en Venezuela. Vanaf vrijdag 27 april zal de nieuwe iPad bovendien verkrijgbaar zijn in Colombia, Estland, India, Israël, Letland, Litouwen, Montenegro, Thailand en Zuid-Afrika.
De nieuwe Wi-Fi en Wi-Fi + 4G-modellen** van iPad zijn verkrijgbaar in zwart en wit in uitvoeringen van 16 GB, 32 GB en 64 GB***. Bovendien is iPad 2 verkrijgbaar voor een lagere prijs.
** 4G LTE wordt in de Verenigde Staten alleen ondersteund door AT&T en Verizon en in Canada door Bell, Rogers en Telus. Data-abonnementen afzonderlijk verkrijgbaar.
*** Lokale Apple resellers en leveranciers kunnen informatie geven over prijzen en verkrijgbaarheid.
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.
Perscontact:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 20 5352821
AAN DE REDACTIE: Bezoek voor aanvullende informatie Apple's PR website of bel Apple's Media Helplijn op 020 5352728.

    © 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, Retina en iSight zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.