PERSBERICHT december 4, 2012

Apple opent iTunes Store in Rusland, Turkije, India, Zuid-Afrika en 52 andere landen

MOSKOU, 4 december 2012 – Apple lanceert vandaag de iTunes Store in Rusland, Turkije, India, Zuid-Afrika en 52 andere landen, zodat daar nu ook een grote collectie muziek verkrijgbaar is, zowel uit eigen land als uit de rest van de wereld en zowel van de grote platenmaatschappijen als van duizenden onafhankelijke labels. In de iTunes Store is muziek te vinden van artiesten uit eigen land, zoals Elka in Rusland, Sezen Aksu in Turkije, AR Rahman in India en Zahara in Zuid-Afrika, van internationaal bekende artiesten als The Beatles, Taylor Swift en Coldplay, en van wereldberoemde musici uit de klassieke hoek, zoals Lang Lang, Yo Yo Ma en Yuja Wang. De catalogus van de iTunes Store bevat meer dan 20 miljoen nummers waaruit klanten een keuze kunnen maken.
Filmfans kunnen in de iTunes Store ook films kopen of huren, veelal in HD-kwaliteit. Ze kunnen daarbij kiezen uit een breed aanbod van grote filmstudio's als 20th Century Fox, Sony Pictures Home Entertainment, The Walt Disney Studios en Warner Bros. Pictures, en van bekende distributeurs uit eigen land.*
De iTunes Store, die inmiddels toegankelijk is in 119 landen, is ideaal voor iedereen met een iPhone, iPad, iPod, Mac of pc die online op legale wijze muziek wil ontdekken, kopen en downloaden. Alle muziek die verkrijgbaar is in de iTunes Store, heeft de iTunes Plus-structuur, de DRM-vrije structuur van Apple met hoogwaardige 256-kbps AAC-codering, voor een geluidskwaliteit die nauwelijks te onderscheiden is van de oorspronkelijke opname.
iTunes in the Cloud maakt het mogelijk om zonder extra kosten eerder aangeschafte iTunes-muziek naar alle iOS-apparaten te downloaden. Nieuwe muziekaankopen kunnen automatisch naar alle apparaten van de gebruiker worden gedownload. Bovendien is dit dankzij iTunes Match ook mogelijk voor muziek die niet via iTunes is gekocht. iTunes Match is een dienst die je complete muziekbibliotheek bewaart in iCloud, zodat je er altijd bij kunt, vanaf elk iOS-apparaat. De iTunes Match-dienst kan worden aangeschaft in de landen waarin de iTunes Store vandaag geopend is.
Klanten hebben bovendien toegang tot de App Store, die inmiddels ruim 700.000 apps bevat en in 155 landen toegankelijk is.
Prijzen en verkrijgbaarheid
Mac- en Windows-gebruikers kunnen iTunes 11 met de iTunes Store gratis downloaden vanaf apple.com/nl/itunes. Voor aankopen bij de iTunes Store is een geldige creditcard vereist met een factuuradres in het land waarin het materiaal wordt gekocht.
*Films zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in Rusland, Turkije, India en Indonesië, en zullen binnenkort ook verkrijgbaar zijn in bepaalde andere landen.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20 5352821

    © 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Store, iPhone, iPad, iPod, iTunes Plus, iTunes, iTunes Match, iCloud en App Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.