PERSBERICHT januari 28, 2013

Apple werkt iOS bij tot versie 6.1

Nieuwe versie biedt LTE-ondersteuning voor 36 extra iPhone-providers wereldwijd

CUPERTINO, 28 januari 2013 – Apple heeft vandaag iOS bijgewerkt naar versie 6.1, zodat wereldwijd 36 extra iPhone-providers en 23 extra iPad-providers LTE-ondersteuning kunnen bieden. Dat betekent dat nog meer gebruikers van een iPhone 5, iPad mini en de iPad* met Retina-display kunnen profiteren van supersnel mobiel internet** om te surfen en materiaal te downloaden en te streamen. Tot nu toe hebben iOS-gebruikers meer dan 9 miljard foto's geüpload naar Fotostream, meer dan 450 miljard iMessages verstuurd en meer dan 4 biljoen meldingen ontvangen.
"iOS 6 is 's werelds meest geavanceerde mobiele besturingssysteem en is in 5 maanden op bijna 300 miljoen iPhone-, iPad- en iPod touch-apparaten gedownload. Daarmee is het wellicht de populairste nieuwe versie van een besturingssysteem ooit", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. "Dankzij iOS 6.1 kunnen nu wereldwijd meer markten LTE-ondersteuning bieden, dus kunnen meer gebruikers razendsnel internetten in Safari, FaceTime-videogesprekken voeren, gebruikmaken van de iCloud-voorzieningen en materiaal downloaden in iTunes en de App Store."
De functies van iOS 6 bestaan onder meer uit Siri, met ondersteuning voor meer talen, aanbevelingen voor restaurants en filmladders; Kaarten, met door Apple ontworpen kaarten, gedetailleerde navigatie en de nieuwe Flyover-weergave; integratie met Facebook voor Contacten en Agenda, met een directe postingmogelijkheid vanuit Berichtencentrum, Siri en voor Facebook geschikte apps; gedeelde fotostreams via iCloud; en Passbook, de eenvoudigste manier om al je kaartjes op één plaats te bewaren. Andere updates in iOS 6.1 zijn de mogelijkheid om met Siri via Fandango bioscoopkaartjes te kopen (in de Verenigde Staten) en de mogelijkheid voor iTunes Match-abonnees om van iCloud afzonderlijke nummers naar hun iOS-apparaat te downloaden.
iPhone-, iPad- en iPod touch-bezitters kunnen in de App Store kiezen uit een assortiment van meer dan 800.000 apps. 300.000 daarvan zijn speciaal voor iPad gemaakt. App Store-klanten hebben meer dan 40 miljard apps gedownload en Apple heeft meer dan 7 miljard dollar uitbetaald aan de geweldige ontwikkelaars daarvan. Klanten kunnen kiezen uit 23 categorieën, waaronder kranten en tijdschriften in Kiosk, games, zakelijk, nieuws, gezondheid en fitness, sport en reizen.
Verkrijgbaarheid
iOS 6.1 is vanaf vandaag beschikbaar als gratis software-update. iOS 6.1 is geschikt voor iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, iPad (derde en vierde generatie), iPad mini, iPad 2 en iPod touch (vierde en vijfde generatie). Sommige functies en voorzieningen zijn mogelijk niet op alle producten beschikbaar. Ga voor meer informatie naar www.apple.com/nl.
* LTE is beschikbaar voor iPhone 5, iPad mini en de iPad Wi-Fi + Cellular-modellen van de vierde generatie (bij een beperkt aantal providers). De netwerksnelheid is afhankelijk van het netwerk van de provider. Neem contact op met je provider meer informatie.
** Meer informatie over LTE-providers vind je op www.apple.com/iphone/LTE en www.apple.com/ipad/LTE.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
020-5352821

    © 2013 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iPad, Retina, Siri, iCloud, Passbook, iTunes Match, App Store en iPod touch zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.