PERSBERICHT februari 6, 2013

Nieuw record: iTunes Store verkoopt meer dan 25 miljard nummers

CUPERTINO, 6 februari 2013 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat muziekliefhebbers al meer dan 25 miljard nummers hebben gekocht bij de iTunes Store (www.itunes.com/nl), 's werelds populairste muziek-, tv- en filmwinkel op het internet. Het 25 miljardste nummer, "Monkey Drums" (Goksel Vancin Remix) van Chase Buch, is gekocht door Phillip Lüpke uit Duitsland. Phillip krijgt daarom een iTunes Card van € 10.000.
"De muziekpassie van onze gebruikers is ongekend. Dankzij hen is iTunes in de afgelopen tien jaar de grootste muziekwinkel ter wereld geworden", aldus Eddy Cue, senior vice president Internet Software and Services van Apple. "Met gemiddeld meer dan 15.000 muziekdownloads per minuut is iTunes Store dé plek voor muziekliefhebbers, waar ze op een onvoorstelbaar grote schaal muziek van hun favoriete artiesten downloaden. Niet alleen van wereldsterren zoals Adele en Coldplay, maar ook van nieuwe bands als The Lumineers."
"iTunes biedt in feite alle muzikanten hetzelfde podium. Of je nu pas begint als muzikant, in de alternatieve hoek zit of een wereldster bent, als mensen je muziek digitaal willen kopen, gaan ze bijna altijd naar iTunes", aldus Wesley Schultz, gitarist en leadzanger van The Lumineers. "iTunes weert muzikanten niet omdat ze nog onbekend of nog niet populair zijn."
De iTunes Store is de populairste muziekwinkel ter wereld en heeft een catalogus van meer dan 26 miljoen nummers. De iTunes Store is in 119 landen beschikbaar en er zijn inmiddels wereldwijd al meer dan 25 miljard nummers gedownload. De iTunes Store is voor bezitters van een iPhone, iPad, iPod, Mac of pc de eenvoudigste manier om online op legale wijze muziek te ontdekken, te kopen en te downloaden. Alle muziek die verkrijgbaar is in de iTunes Store, heeft de iTunes Plus-structuur, de DRM-vrije structuur van Apple met hoogwaardige 256-kbps AAC-codering, voor een geluidskwaliteit die nauwelijks te onderscheiden is van de oorspronkelijke opname. iTunes in de cloud maakt het mogelijk om zonder extra kosten eerder aangeschafte iTunes-muziek naar je apparaten te downloaden. Nieuwe muziekaankopen kunnen automatisch naar al je iOS-apparaten worden gedownload.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
020-5352821

    © 2013 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Store, iTunes, iPhone, iPad, iPod en iTunes Plus zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.