PERSBERICHT april 24, 2013

Apple Worldwide Developers Conference op 10 juni van start in San Francisco

Kaarten vanaf morgen te koop

CUPERTINO, 24 april 2013 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) zal plaatsvinden van 10 tot en met 14 juni in Moscone West te San Francisco. Tijdens dit vijfdaagse evenement kunnen ontwikkelaars van over de hele wereld zien wat de toekomst van het iOS en OS X is, twee besturingssystemen waarmee ze nieuwe apps met innovatieve functionaliteit kunnen ontwikkelen. Apple engineers zullen tijdens de WWDC ruim honderd technische lezingen houden. Bovendien zijn er praktische workshops voor ontwikkelaars die nieuwe technologieën willen integreren en worden de populaire Apple Design Awards uitgereikt, waarbij de meest opmerkelijke App Store- en Mac App Store-apps van het afgelopen jaar de revue passeren. Kaarten voor de komende WWDC zijn verkrijgbaar vanaf donderdag 25 april 10.00 uur plaatselijke tijd (19.00 uur in Nederland).
"We verheugen ons enorm op de WWDC 2013 vanwege de vele iOS- en OS X-ontwikkelaars die aanwezig zullen zijn," zegt Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. "Onze ontwikkelaars hebben het meest productieve en winstgevende jaar tot nu toe achter de rug. Tijdens dit evenement gaan we hun de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van softwaretechnologieën en ontwikkeltools laten zien, zodat ze nieuwe innovatieve apps kunnen maken. We staan dan ook te popelen om hun tijdens deze WWDC de nieuwste iOS- en OS X-versie te geven."
Tijdens de WWDC 2013 vinden onder meer de volgende activiteiten plaats:
• meer dan honderd technische lezingen door Apple engineers over uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot de ontwikkeling, implementatie en integratie van de nieuwste iOS- en OS X-technologieën;
• ruim 100 praktische workshops waarin meer dan 1000 Apple engineers ontwikkelaars hulp bieden bij codeproblemen, informatie geven over de beste ontwikkeltechnieken en aan ontwikkelaars laten zien hoe ze de iOS- en OS X-technologieën optimaal kunnen toepassen in hun apps;
• de nieuwste innovaties, functies en mogelijkheden van iOS en OS X, plus tips om de functionaliteit, prestaties, kwaliteit en vormgeving van apps te verbeteren;
• de kans om te netwerken met duizenden collega-ontwikkelaars voor het iOS en OS X uit de hele wereld: vorig jaar waren er ontwikkelaars uit meer dan 60 landen aanwezig;
• aansprekende en inspirerende lunchsessies met vooraanstaande en invloedrijke personen uit de wereld van de techniek, de wetenschap en het amusement; en
• de uitreiking van Apple Design Awards voor iPhone, iPad- en Mac-apps die zich onderscheiden op het vlak van technische perfectie, innovatie en baanbrekend ontwerp.
Voor kaartjes, aanvullende informatie en het laatste nieuws kunnen ontwikkelaars terecht op de WWDC-website (developer.apple.com/wwdc).
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
020-5352821

    © 2013 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, OS X, App Store, iPhone en iPad zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.