PERSBERICHT juli 16, 2013

Apple onthult Logic Pro X

CUPERTINO, 16 juli 2013 – Apple heeft vandaag Logic Pro X onthuld, de meest geavanceerde versie van Logic Pro tot nu toe. Deze versie heeft een nieuwe, op professionals gerichte interface, nieuwe creatieve mogelijkheden voor muzikanten en een grotere verzameling instrumenten en effecten. Nieuw in Logic Pro X zijn Drummer, een virtuele sessiedrummer die automatisch meespeelt met je nummer en daarbij een grote variëteit aan drumstijlen en -technieken aan de dag legt, en Flex Pitch, een geïntegreerde pitch-editingvoorziening voor geluidsopnamen. Apple heeft daarnaast Logic Remote geïntroduceerd, een innovatieve, nieuwe manier om Logic Pro X vanaf je iPad aan te sturen, zodat je ook elders in de ruimte aan je muziek kunt sleutelen.
"Logic Pro X is de meest veelzijdige versie tot nu toe. Met zijn geavanceerde tools en nieuwe interface stroomlijnt deze versie het proces dat ten grondslag ligt aan de productie van muziek van professionele kwaliteit", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "Wij denken dat muzikanten goed uit de voeten zullen kunnen met de nieuwe creatieve mogelijkheden die Drummer, Flex Pitch, Track Stacks en de Arpeggiator bieden."
"Logic Pro bleek onmisbaar bij het schrijven en opnemen van ons debuutalbum Night Visions, dus we keken reikhalzend uit naar Logic Pro X", zegt Wayne Sermon, gitarist van Imagine Dragons, waarvan het eerste album inmiddels de platinastatus heeft bereikt. "We zijn helemaal weg van de nieuwe vormgeving. En de nieuwe opties in Logic Pro X hebben aangezet tot het schrijven van nieuw materiaal tijdens onze tournee."
Logic Pro X heeft een nieuw uiterlijk gekregen waarin alle mogelijkheden en tools waar de professionele gebruikers inmiddels mee vertrouwd zijn, behouden zijn gebleven. Via de gestroomlijnde interface hebben muzikanten meteen toegang tot de tools en functionaliteit voor de technische kant, maar die kunnen ze ook uit het zicht zetten om zich te richten op het creatieve aspect. Flex Pitch is ideaal om zangpartijen te corrigeren die er qua toon net even naast zitten, maar je kunt hiermee ook de melodie van een opname aanpassen door losse noten in een golfvorm te manipuleren. Met Track Stacks kun je meerdere sporen onderbrengen onder één spoor, maar je kunt er ook gelaagde instrumenten mee opbouwen. Met Smart Controls kun je in één keer meerdere plugins en parameters tegelijk aanpassen, wat tijd scheelt bij het design van je geluid. En met de verbeterde Mixer kun je efficiënter sessies mixen, omdat je de signaalstroom en dynamiek beter kunt zien en de kanaalinserts sneller kunt manipuleren.
Logic Pro X bevat een aantal nieuwe tools voor het schrijven van nummers en het produceren van muziek. Drummer produceert professioneel gemaakte, realistisch klinkende drumsporen die reageren op je input. Hiermee beschik je over miljoenen unieke drumpartijen in tal van genres, zoals rock, alternatief, songwriter en R&B. Drummer is gebaseerd op de optredens en het specifieke geluid van een aantal van de allerbeste sessiemuzikanten en opnametechnici, zoals de legendarische mixer/producer Bob Clearmountain, die met de Rolling Stones, Bruce Springsteen en David Bowie heeft gewerkt. Met de nieuwe Drum Kit Designer-plugin, die volledig is afgestemd op Drummer, kun je je eigen drumstel samenstellen. Je hebt daarvoor de beschikking over een zeer diverse verzameling professioneel opgenomen snare drums, toms, hi-hats en bekkens die je kunt mixen en op elkaar kunt afstemmen om precies het juiste geluid voor je nummer te krijgen.
In Logic Pro X is de toch al aanzienlijke verzameling synthesizers en keyboards van Logic Pro verder uitgebreid met een aantal nieuwe instrumenten. De Arpeggiator is een van de negen nieuwe MIDI-plugins en maakt van een eenvoudig keyboardakkoord iets heel bijzonders. De nieuwe Retro Synth emuleert diverse klassieke synthesizergeluiden die in de jaren zeventig en tachtig heel populair waren en bij de Vintage Keyboards tref je diverse realistische elektrische piano's, B3-orgels en toetsinstrumenten aan, allemaal met regelaars voor de toonvorming. Via de Bass Amp Designer kunnen bassisten bij het spelen en opnemen van hun partij kiezen uit diverse klassieke en moderne versterkers. Daarbij kunnen ze de kasten en microfoons zo aanpassen dat een unieke opstelling ontstaat. Logic Pro X bevat daarnaast een compleet nieuwe Sound Library met een bijgewerkte verzameling loops en meer dan 1500 instrumenten en effect-Patches die Track Stacks, Smart Controls, de Arpeggiator en andere nieuwe plugins op een creatieve manier benutten.
Logic Remote is een innovatieve aanvulling op de creatieve mogelijkheden van Logic, doordat je hiermee je iPad kunt inzetten. Logic Remote maakt gebruikt van alle mogelijkheden van het Multi-Touch-display van iPad, zodat je overal in de ruimte muziek kunt opnemen en mengen en zelfs instrumenten in Logic Pro X kunt bespelen. Op die manier wordt je iPad een keyboard, drumpad, gitaar, mengpaneel of transportregelaar.
MainStage 3 is een grote update van MainStage, het programma waar je niet buiten kunt als je live optreedt met Logic Pro X. Met MainStage wordt de Mac onderdeel van je optreden, omdat je het geluid dat je in de studio hebt gemaakt kunt inzetten op het podium. MainStage 3 heeft een nieuwe gebruikersinterface en is compatibel met de nieuwe Logic Pro X-plugins, Patches en Smart Controls.
Prijzen en verkrijgbaarheid
Logic Pro X en MainStage 3 zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij de Mac App Store voor respectievelijk € 179,99 incl. btw en € 26,99 incl. btw. Logic Remote kan vanaf vandaag gratis worden gedownload in de App Store. Voor een overzicht van alle systeemvereisten en compatibele systemen ga je naar www.apple.com/logic-pro.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
020-5352821

    © 2013 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, Logic, iPad, Multi-Touch, MainStage en App Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.