PERSBERICHT oktober 14, 2013

Angela Ahrendts wordt senior vice president Apple Retail en Online Stores

CUPERTINO, 14 oktober 2013 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat Angela Ahrendts, CEO van Burberry, een nieuwe functie bij Apple gaat bekleden. Als senior vice president en lid van ons managementteam zal zij direct onder CEO Tim Cook werkzaam zijn.
Ahrendts wordt verantwoordelijk voor de strategie, de uitbreiding en de exploitatie van zowel de Apple Stores als de Apple Online Stores, die ervoor hebben gezorgd dat honderden miljoenen klanten in de hele wereld nu heel anders winkelen. De dienstverlening in de Apple Stores staat op een ongeëvenaard hoog peil met innovatieve voorzieningen als de Genius Bar, de persoonlijke configuratieservice en de One to One-training die klanten helpt om alles uit hun Apple product te halen wat erin zit.
"Ik ben erg blij dat Angela ons team komt versterken", aldus Cook. "Ze zit op dezelfde lijn als wij als je kijkt naar waarden en innovatiegerichtheid en ze hecht net als wij veel waarde aan de beleving van de klant. Ze heeft in haar hele loopbaan bijzondere leiderschapskwaliteiten getoond en heeft een uitstekende staat van dienst."
"Ik vind het een grote eer dat ik volgend jaar deze nieuwe functie bij Apple mag gaan bekleden en kijk uit naar de samenwerking met de teams in alle landen om de beleving van de klant in de Stores, ook de Online Stores, verder te verrijken", aldus Ahrendts. "Ik heb altijd bewondering gehad voor het innovatieve karakter en de grote invloed van Apple producten en diensten op het leven van mensen en ik hoop dat ik op een of andere manier een bijdrage, hoe klein ook, kan leveren aan het succes van Apple en de baanbrekende rol die het bedrijf in de wereld vervult."
Ahrendts is momenteel CEO van Burberry en onder haar heeft het bedrijf een enorme internationale groei doorgemaakt. In het voorjaar maakt ze de overstap naar Apple. Voordat ze bij Burberry kwam, was ze executive vice president van Liz Claiborne Inc. en eerder in haar carrière president van Donna Karan International.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20 5352821

    © 2013 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh en Genius Bar zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.