PERSBERICHT januari 7, 2014

Omzet via App Store bedroeg in 2013 ruim USD 10 miljard

Recordomzet van meer dan USD 1 miljard in december

CUPERTINO, 7 januari 2014 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat klanten het afgelopen jaar meer dan USD 10 miljard hebben besteed in de App Store, waarvan maar liefst 1 miljard in december. Klanten van de App Store hebben in de laatste maand van het jaar een kleine drie miljard apps gedownload en daarmee gaat december de geschiedenis in als de meest succesvolle maand voor de App Store tot nu toe. Ontwikkelaars voor Apple hebben inmiddels USD 15 miljard verdiend via de App Store.
"We willen al onze klanten hartelijk bedanken. Zij hebben er immers voor gezorgd dat 2013 zo'n ongekend succes is geworden voor de App Store", aldus Eddy Cue, senior vice president Internet Software and Services van Apple. "We hadden tijdens de feestdagen een werkelijk subliem aanbod apps in de App Store en we zijn benieuwd wat de ontwikkelaars ons in 2014 zullen voorschotelen."
Dankzij de introductie van iOS 7 hebben ontwikkelaars prachtige nieuwe apps kunnen maken die optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden van de volledig nieuwe gebruikersinterface en de meer dan 200 nieuwe functies en API's. Ontwikkelaars zoals Evernote, Yahoo!, AirBnB, OpenTable, Tumblr, Pinterest en American Airlines hebben een totaal nieuwe draai gegeven aan hun apps door de inhoud een nog prominentere plek te geven, maar er tegelijkertijd voor te zorgen dat alles nog efficiënter en sneller werkt.
De grootste verrassingen van 2013 waren Heads Up! van Ellen DeGeneres, Moves van ProtoGeo, Afterlight van Simon Filip en Impossible Road van Kevin Ng. De populairste apps van het afgelopen jaar, waaronder Candy Crush Saga, Puzzles & Dragons, Minecraft, QuizUp en Clumsy Ninja, waren veelal afkomstig van internationale ontwikkelaars. Ontwikkelaars om het komende jaar in de gaten te houden, zijn Duolingo (Verenigde Staten), Simogo (Zweden), Frogmind (Verenigd Koninkrijk), Plain Vanilla Corp (IJsland), Atypical Games (Roemenië), Lemonista (China), BASE (Japan) en Savage Interactive (Australië).
iPhone-, iPad- en iPod touch-bezitters in 155 landen kunnen in de App Store kiezen uit meer dan een miljoen apps, waarvan 500.000 speciaal voor iPad zijn gemaakt. Dit aanbod omvat maar liefst 24 categorieën, waaronder kranten en tijdschriften in Kiosk, games, zakelijk, nieuws, gezondheid en fitness, sport, reizen en kinderen.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20 5352821

    © 2014 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, App Store, iPhone, iPad en iPod touch zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.