PERSBERICHT februari 11, 2014

iTunes Radio nu ook in Australië

SYDNEY, 11 februari 2014 – Apple heeft vandaag aangekondigd dat iTunes Radio nu ook beschikbaar is voor muziekliefhebbers in Australië. iTunes Radio is een gratis voorziening voor internetradio met meer dan 100 stations en een uitgebreide catalogus van muziek uit de iTunes Store, gecombineerd met functies die alleen iTunes kan bieden. Als je op je iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc of Apple TV afstemt op iTunes Radio, heb je de keuze uit stations die zijn geïnspireerd door muziek die je al beluistert, stations van Apple en genrestations die voor jou zijn gepersonaliseerd. iTunes Radio past zich dynamisch aan jouw muzieksmaak aan, afhankelijk van de muziek die je beluistert en downloadt. Des te vaker je iTunes Radio en iTunes gebruikt, des te beter kan worden ingeschat wat je leuk vindt, zodat de aangeboden muziek steeds meer op je smaak kan worden afgestemd. En hoor je een leuk nummer, dan kun je dat met één klik markeren of kopen. Verder kun je in iTunes Radio exclusief luisteren naar nieuwe nummers van topartiesten.
iTunes Radio biedt muziekliefhebbers de mogelijkheid om elke week kennis te maken met duizenden nieuwe nummers. Daarnaast krijgen ze als eerste muziek van nieuwe en gevestigde artiesten te horen, nog voordat die ergens anders gedraaid wordt. Of het nu een exclusieve single van aanstormend talent is of een voorpremière van een compleet album, in iTunes Radio hoor je het allemaal. iTunes Radio is ook het kanaal van speciale events, zoals livestreams van het iTunes Festival in Londen en andere exclusieve iTunes-sessies.
iTunes Radio is adware die voor iedereen gratis is. iTunes Match-gebruikers kunnen iTunes Radio zonder reclames beluisteren. Met iTunes Match kun je al je muziek – zelfs nummers die je van cd's importeert – in iCloud bewaren. iTunes Radio kan uit je hele muziekverzameling putten om je stations nog verder te personaliseren. iTunes Match kost AU$34.99 inclusief BTW per jaar.
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20 5352821

    © 2014 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes Radio, iTunes Store, iTunes, iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV, iTunes Match en iCloud zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.