PERSBERICHT februari 19, 2014

iTunes Festival op SXSW – Vijf avonden vol muziek

CUPERTINO, 19 februari 2014 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat iTunes Festival dit jaar voor het eerst in de Verenigde Staten plaatsvindt, waar van 11 tot en met 15 maart een hele reeks topartiesten te zien en te horen zal zijn. De SXSW-editie van iTunes Festival wordt gehouden in ACL Live at the Moody Theater, de concertzaal waar Austin City Limits wordt opgenomen. Grote namen als Coldplay, Imagine Dragons, Pitbull, Keith Urban en ZEDD zullen daar hun opwachting maken. Via de iTunes Store op iPhone, iPad, iPod touch, Mac en pc kan iedereen de vijf iTunes Festival-avonden live en later ook on-demand als stream bekijken. De optredens zijn daarnaast te volgen in de iTunes Festival-app voor iOS-apparatuur, en voor de liefhebbers van HD-kwaliteit ook via Apple TV.
"Het door Apple georganiseerde iTunes Festival in Londen is inmiddels uitgegroeid tot een groots festijn voor iedereen die van muziek houdt", aldus Eddy Cue, senior vice president Internet Software and Services van Apple. "We zijn erg ingenomen met de huidige line-up van artiesten die hebben toegezegd te zullen komen, en volgens ons is SXSW ideaal voor de vuurdoop van het iTunes Festival in de Verenigde Staten."
Tijdens het iTunes Festival in Londen hebben al meer dan 400 artiesten voor meer dan 430.000 fans opgetreden. Deze optredens zijn wereldwijd door miljoenen mensen online bekeken. Registraties van de optredens kunnen in de iTunes Store worden gekocht en gedownload. De complete line-up van het iTunes Festival is te vinden op www.itunes.com/festival.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20 5352821

    © 2014 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes, iTunes Store, iPhone, iPad en iPod touch zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.