PERSBERICHT juli 17, 2014

Sue Wagner nieuw bestuurslid van Apple

Bill Campbell treedt na 17 jaar terug

CUPERTINO, 17 juli 2014 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat Susan L. Wagner, mede-oprichter en bestuurslid van BlackRock, is toegetreden tot de raad van bestuur van Apple. Ze vervangt Bill Campbell, die met 17 jaar het langstzittende bestuurslid was.
Wagner was in 1988 één van de oprichters van BlackRock, dat mede onder haar leiding in de loop der jaren is uitgegroeid tot één van de succesvolste vermogensbeheerders ter wereld. Ze heeft in het bedrijf diverse hoge posities bekleed, waaronder die van vicevoorzitter (tot medio 2012). Naast deze nieuwe functie blijft ze bestuurslid van BlackRock, DSP BlackRock (India), Swiss Re, Wellesley College en Hackley School.
"Sue is een pionier in de financiële wereld en we zijn dan ook heel blij met haar", aldus Tim Cook, CEO van Apple. "Ze heeft een schat aan ervaring, onder andere met fusies en acquisities en met het uitbouwen van een internationale onderneming in zowel bestaande als opkomende markten. Daarom verwachten we dat ze veel kan betekenen voor de groei van Apple wereldwijd."
"We hebben uitgebreid gezocht naar iemand die een goede aanvulling zou zijn op alle talenten en achtergronden die onze raad van bestuur al had. We zijn blij dat we zo'n geschikte nieuwe collega hebben kunnen vinden", vertelt Art Levinson, bestuursvoorzitter van Apple. "Ik weet zeker dat Sue een belangrijke, positieve impact zal hebben op ons bedrijf."
"Ik heb altijd grote bewondering gehad voor Apple, met zijn innovatieve producten en dynamisch leiderschap. Het is voor mij een grote eer dat ik gevraagd ben voor de raad van bestuur", luidt het commentaar van Wagner. "Ik heb veel respect voor Tim, Art en de andere bestuursleden en verheug me op onze samenwerking."
Wagner is cum laude afgestudeerd aan Wellesley College met een BA in Engels en Economics. Aan de universiteit van Chicago heeft ze een MBA in Finance behaald. Ze heeft in de lijst gestaan van de 50 Most Powerful Women in Business van Fortune Magazine. De National Council for Research on Women heeft haar als een van hun rolmodellen geroemd. Bij BlackRock was (en is) ze de pleitbezorger van het Women's Initiative Network, dat vrouwen binnen het bedrijf moet helpen om hun potentieel waar te maken.
Bill Campbell trad in 1983 in dienst bij Apple als Vice President Marketing. Naast mede-oprichters van Apple Steve Jobs en Mike Markkula is Campbell het langstzittende bestuurslid in de geschiedenis van het bedrijf.
"Wat Bill allemaal voor Apple heeft betekend, is niet in woorden uit te drukken. We zijn hem intens dankbaar. Namens de raad van bestuur en het hele bedrijf wil ik hem hartelijk bedanken voor wat hij als leidinggevende, mentor en vriend voor ons heeft betekend", aldus Cook. "Toen Bill lid werd van onze raad van bestuur, stond het bedrijf aan de rand van de afgrond. Mede onder zijn leiding is Apple er niet alleen helemaal bovenop gekomen, maar hebben we een mate van succes bereikt waarvan we in 1997 nooit hadden durven dromen."
"De afgelopen 17 jaar heb ik van dichtbij mogen meemaken hoe Apple zich ontwikkelde tot één van de belangrijkste technologiebedrijven van de wereld. Ik heb met veel plezier samengewerkt met Steve en Tim", zegt Campbell. "Het bedrijf dat ik nu verlaat, is gezonder dan ooit. En onder de leiding van Tim en zijn sterke team zie ik de toekomst van Apple zonnig tegemoet."
Apple is de producent van de Mac en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.
Contactpersoon voor de pers:
Juriaan Bosman
Apple
bosman.j@apple.com
+44 (0)207 184 1308

    © 2014 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS en Macintosh zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.