PERSBERICHT januari 6, 2016

Recordverkopen in de App Store rond de feestdagen

App Store heeft ontwikkelaars inmiddels bijna USD 40 miljard opgeleverd en blijft een enorme aanjager voor de werkgelegenheid

CUPERTINO, 6 januari 2016 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat deze feestdagen de succesvolste ooit waren voor de App Store, dankzij recordaankopen wereldwijd in de weken rond kerst en nieuwjaar.
In de twee weken tot 3 januari gaven klanten meer dan USD 1,1 miljard uit aan apps en aankopen vanuit apps, met elke week een nieuw record in download- en aankoopcijfers. 1 januari 2016 was de allerbeste dag ooit: klanten besteedden die dag meer dan USD 144 miljoen. Daarmee werd het dagrecord van Eerste Kerstdag al na een week weer verbroken.
“De App Store kende alleen maar records deze feestdagen. Het is geweldig dat onze klanten zo veel leuke apps voor iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV hebben gedownload en alleen al vorig jaar meer dan USD 20 miljard in de App Store hebben besteed”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “Onze dank gaat uit naar alle ontwikkelaars die zulke innovatieve en ontzettend leuke apps voor onze klanten hebben gemaakt. We kijken al uit naar al het moois wat 2016 ons gaat brengen.”
Sinds 2008 heeft de App Store ontwikkelaars wereldwijd bijna USD 40 miljard opgeleverd en ruim een derde daarvan is van het afgelopen jaar.
Grotendeels door dit succes zijn er alleen al in de Verenigde Staten 1,9 miljoen banen bij gekomen. Bijna drie kwart van deze banen, meer dan 1,4 miljoen, is toe te schrijven aan appontwikkelaars, software-engineers en ondernemers die apps ontwikkelen voor iOS. Ook betreft het niet-IT-banen die (in)direct met de app-economie te maken hebben.*
Apple meldde eerder al dat de iOS-app-economie in Europa 1,2 miljoen banen en in China 1,4 miljoen banen heeft gegenereerd.
Voor alle Apple producten waren de App Store-categorieën games, sociaal netwerken en amusement het populairst afgelopen jaar. Klanten gingen de uitdaging aan met Minecraft: Pocket Edition, Trivia Crack en Heads Up! en gebruikten Facebook Messenger, WeChat en Snapchat om contact te houden met familie en vrienden. Het meest gedownload werden games en apps met een abonnement, waaronder Clash of Clans, Monster Strike, Game of War - Fire Age, Fantasy Westward Journey, Netflix, Hulu en Match.
Ook de gloednieuwe Apple TV en Apple Watch bieden nieuwe mogelijkheden voor apps. Mensen krijgen content op een andere manier via de televisie aangeboden en met Apple Watch, de meest persoonlijke creatie van Apple, kunnen ze allerlei nuttige informatie in één oogopslag bekijken. De populairste apps voor de nieuwe Apple TV, sinds oktober verkrijgbaar, zijn Rayman Adventures, Beat Sports en HBO NOW. Voor Apple Watch zijn dat de fitnessapps Nike+ Running en Lifesum en de reisapps iTranslate en Citymapper.
* Schatting van aantal nieuwe banen gebaseerd op onderzoek uitgevoerd door Dr. Michael Mandel, Progressive Policy Institute. “App Economy Jobs in the United States”, 6 januari 2016
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20 535 28 21
 

    © 2016 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, App Store, Apple TV en Apple Watch zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.