PERSBERICHT april 18, 2016

Apple Worldwide Developers Conference op 13 juni van start in San Francisco

Ontwikkelaars kunnen vanaf vandaag toegangskaarten aanvragen en de livestreams zijn wereldwijd te bekijken

CUPERTINO, 18 april 2016 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de 27ste editie van de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) zal plaatsvinden van 13 tot en met 17 juni in San Francisco, waarbij de creatieve talenten achter ’s werelds meest innovatieve apps aanwezig zullen zijn. Tijdens de WWDC komen Apple ontwikkelaars van over de hele wereld bij elkaar om te horen hoe de toekomst eruitziet voor de vier softwareplatforms van Apple: iOS, OS X, watchOS en tvOS.
Het evenement wordt ingeluid met een keynote en andere inleidende activiteiten. Deze worden gehouden in het Bill Graham Civic Auditorium. De rest van de WWDC-sessies vindt plaats in Moscone West.
“Met vier innovatieve besturingssystemen en een nieuwe, intuïtieve programmeertaal die meer dan 1 miljard devices over de hele wereld aansturen is dit hét moment voor onze ontwikkelaars om bij elkaar te komen,” aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “WWDC 2016 is een mijlpaal voor ontwikkelaars die Swift gebruiken om apps en producten te bouwen voor iOS, OS X, watchOS en tvOS. We staan te popelen om iedereen welkom te heten, zowel in San Francisco als via de livestreams.”
Ontwikkelaars kunnen vanaf heden tot 19.00 uur op vrijdag 22 april toegangskaarten aanvragen via de WWDC-website (developer.apple.com/wwdc/register/). De kaarten worden door middel van een willekeurig selectieproces uitgegeven. Iedereen die een kaart heeft aangevraagd, wordt vóór 02.00 uur op dinsdag 26 april op het hoogte gebracht van de status. Voor het tweede jaar op rij zijn er tot 350 gratis toegangskaarten beschikbaar voor reguliere studenten en studenten die aan een STEM-instelling (Science, Technology, Engineering & Mathematics) zijn verbonden. Op die manier krijgen ze de gelegenheid om kennis te maken en samen te werken met de meest getalenteerde ontwikkelaars van het alsmaar groeiende app-ecosysteem van Apple (developer.apple.com/wwdc/scholarships/). Bovendien vergoeden we dit jaar de reiskosten van maximaal 125 ontvangers van deze gratis toegangskaarten, om ervoor te zorgen dat ook toekomstige ontwikkelaars met weinig financiële middelen de kans krijgen om mee te doen.
Tijdens de WWDC 2016 vinden onder meer de volgende activiteiten plaats:
  • ruim 150 praktische workshops waarin meer dan 1000 Apple engineers ontwikkelaars hulp bieden bij codeproblemen, informatie geven over de beste ontwikkeltechnieken en aan ontwikkelaars laten zien hoe ze de iOS-, OS X-, watchOS- en tvOS-technologieën optimaal kunnen toepassen in hun apps;
  • kennismaking met de nieuwste innovaties, functies en mogelijkheden van iOS, OS X, watchOS en tvOS, plus tips om de functionaliteit, prestaties, kwaliteit en vormgeving van apps te verbeteren;
  • de gelegenheid om in contact te komen met duizenden andere ontwikkelaars van over de hele wereld die apps ontwikkelen voor iOS, OS X, watchOS en tvOS – vorig jaar was 80 procent van de ontwikkelaars voor het eerst aanwezig en waren er in totaal meer dan 70 landen vertegenwoordigd;
  • een reeks aparte bijeenkomsten over specifieke onderwerpen, met speciale gastsprekers en activiteiten;
  • aansprekende en inspirerende lunchsessies met vooraanstaande en invloedrijke personen uit de wereld van de techniek, de wetenschap en het amusement; en
  • de uitreiking van Apple Design Awards voor iPad-, iPhone-, Apple Watch-, Apple TV- en Mac-apps die zich onderscheiden op het vlak van technische perfectie, innovatie en baanbrekend ontwerp.


De sessies van de Worldwide Developers Conference worden de hele week live gestreamd via de WWDC-website (developer.apple.com/wwdc/live/) en de WWDC-app, zodat ontwikkelaars overal ter wereld het laatste nieuws en de activiteiten van die week kunnen volgen.
Ga voor meer informatie en voor het aanvragen van toegangskaarten naar de Apple Worldwide Developers Conference 2016-website (developer.apple.com/wwdc/register/).
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20 5352821
 

    © 2016 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, OS X, watchOS, tvOS, iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.