PERSBERICHT mei 18, 2016

Apple kondigt nieuwe iOS App Design and Development Accelerator in Bangalore aan

Uniek centrum ter ondersteuning van ontwikkelaars die in India innovatieve mobiele apps bouwen

MUMBAI, 18 mei 2016 – Apple heeft vandaag een nieuw initiatief bekendgemaakt waarmee het bedrijf technisch talent in India ondersteunt en de community van iOS-ontwikkelaars in het land naar een hoger plan tilt.
 
Het bedrijf gaat een Design and Development Accelerator oprichten in Bangalore, het start-upcentrum van India. In India zijn er tienduizenden ontwikkelaars bezig met het bouwen van apps voor iOS, het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld en de basis voor iPhone, iPad en iPod touch. Dankzij dit initiatief krijgen ze straks extra ondersteuning die speciaal op hen is afgestemd.
 
Het team van Apple zal zich richten op het begeleiden van ontwikkelaars en het aanscherpen van hun vaardigheden, zodat hun iOS-apps nog mooier, beter en sneller worden.
 
“De community van iOS-ontwikkelaars in India is een van de meest dynamische en ondernemende ter wereld”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Met dit nieuwe centrum in Bangalore geven we ontwikkelaars de tools in handen om innovatieve apps voor klanten te ontwikkelen.”
 
Experts van Apple zullen wekelijks briefings houden en ontwikkelaars een individuele beoordeling van hun apps geven. Daarnaast krijgen ontwikkelaars hulp en begeleiding bij het gebruik van Swift, de krachtige en intuïtieve programmeertaal van Apple voor het maken van apps voor iOS, Mac, Apple TV en Apple Watch. Met Swift kunnen ontwikkelaars veiligere en betrouwbaardere code schrijven, sneller werken en veelzijdigere apps bouwen. Uit een recent onderzoek van Toptal, een recruitmentbureau voor ontwikkelaars, blijkt dat het aantal banen waarvoor kennis van Swift is vereist, in 2015 met 600 procent is toegenomen.
 
In Bangalore zijn tegenwoordig meer tech-start-ups gevestigd dan waar dan ook in India. Er zijn meer dan een miljoen mensen werkzaam in de technologiesector van de stad, en meer dan 40 procent van de studenten aan universiteiten in de regio studeert af op engineering of IT.
 
“Dit initiatief is een enorme bevestiging voor de ontwikkelaars in India en een geweldige kans om hoogstaande kennis over ontwerpen en ontwikkelen op te doen”, aldus Deepinder Goyal, CEO van Zomato. “Met de hulp van Apple kan al het talent dat we in India hebben, zich verder en sneller ontwikkelen.”
 
“In samenwerking met Apple hebben we de Snapdeal-app volledig vernieuwd, waardoor deze nu nog gebruiksvriendelijker is”, aldus Kunal Bahl, medeoprichter en CEO van Snapdeal. “Dankzij de deskundige begeleiding van Apple bij het verbeteren van de interface en de gebruiksvriendelijkheid zijn consumenten onze app nog meer gaan waarderen. We kunnen niet wachten tot Apple hier is om ons te helpen bij het ontwikkelen van kwaliteitsapps voor ons e-commerce-ecosysteem.”
 
“De investering die Apple met de iOS Development Accelerator in Bangalore doet, zal verstrekkende gevolgen hebben voor de ontwikkeling van talent in de regio”, aldus R Chandrashekhar, voorzitter van NASSCOM. “Dankzij de training en begeleiding die de ontwikkelaars er zullen krijgen, zijn ze straks in staat om betere apps te bouwen en een grotere markt aan te boren. Initiatieven als deze helpen ons land vooruit bij de verdere ontwikkeling van een groeiende en duurzame technologiesector.”
 
De iOS App Design and Development Accelerator wordt naar verwachting begin 2017 geopend.
 
Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vier softwareplatforms van Apple, iOS, OS X, watchOS en tvOS, zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.
 
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31 (0)20 5352821
    © 2016 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, iPhone, iPad, iPod touch, Swift, Mac, Apple TV en Apple Watch zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.